1zorro-bis 26.02.11, 07:59 nie wiem doprawdy jak mam sie z wami przywitac...Po akademicku czy po mojemu? Bo moze slowa - wstawac pobudka - jest zbyt malo intelektualnie? No coz, ale czego mozna wymagac od faceta co to kafelki kladzie.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 08:20 no i co spiochy? Nie pomaga! To zagramy! www.youtube.com/watch?v=3a7cHPy04s8 ..................................................................................................................... Odpowiedz Link
cieplanata Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 10:00 Co tak głośno? Cześć wszystkim, pozwolicie, że i ja się yntelygentnie przywitam Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 10:57 to bylo stanowczo za krotkie przywitanie.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 11:06 dobudzic reszy Kalejdoskopowiczow nie mozna? To zagramy troche. Tez malo "akademicko"... www.youtube.com/watch?v=Je8MXiwmNIk&NR=1 Odpowiedz Link
cieplanata Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 11:09 o za krótkie? buzi miałam dać? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 11:24 nie, nie...Bo jeszcze to dwuznacznie zrozumieja... Myslam tak.....bardziej ...intelektualnie! Zeby nie narzekano, ze my tutaj tylko polgebkiem mowimy i piszemy... Odpowiedz Link
cieplanata Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 11:53 ahaaaaaaaaaaaaa To intelektualnie sie przywitam : Nie możemy zatrzymać żadnego dnia, ale możemy go nie stracić, więc witajcie moi drodzy kalejdoskopowiczowie Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:02 no, to juz lepiej...ale jakby jeszcze bardziej poetycko albo literacko bylo, to juz bylo by SUPER! Odpowiedz Link
cieplanata Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:37 a co ja poetka? ja jestem zwykłą kuchtą Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:49 to dobrze pasuje....- kuchta i kafelkarz... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 11:23 No wiesz co, Zorro, dobudzić nie można?, ja byłam całą noc w pracy 17,5 godzin, oka nie zmrużyłam, nie spałam, z czego mam się budzić? I co prędzej kawę wypic muszę, bo padnę Niech Uśmiech będzie z Wami Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 11:25 usmiech i....MOC! Akademicka, oczywiscie.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 11:26 ...i jakby mi tego mało było, wpadł mi do głowy głupi pomysł, że koniecznie sernik dzisiaj upiec muszę. O rany, Natko...znasz jakiś szybki przepis, taki bardzo szybki? Odpowiedz Link
cieplanata Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:01 Oczywiście Mój szybki sernik Składniki ciasto: kupuję herbatniki petitki, albo biszkopty masa serowa: * wiaderko gotowego sera mielonego- 1kg * 3 żółtka+ piana z białek * 2 całe jajka * 2 szklanki mleka * 1/2 kostki rozpuszczonego masła albo margaryny * sok z jednej cytryny * cukier wanilowy * 1 szklanka cukru * 1 budyń na 3/4 litra mleka( śmietankowy lub waniliowy) * rodzynki, mogą być brzoskwinie Ser, żółtka, masło,cukier wymieszać, podgrzać mleko, wlać do masy serowej, delikatnie połączyć.Dodać budyń, wymieszać, by nie było grudek.Ubić pianę, wymieszać delikatnie łyżką z masą, wycisnąć cytrynę, dodać rodzynki lub brzoskwinie.Wylać na kruche ciasto. Wstawić do piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec ok godzinki. Można to posypać cukrem pudrem, ewentualnie rozpuścić czekoladę i posmarować na wierzchu Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 13:03 Piękny...i na pewno pyszny!!! Ale nie mam herbatników. Czy może być na szybko ugnieciony spod z kruchego ciasta? Odpowiedz Link
cieplanata Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 13:16 pewnie, a z białek, które ci zostana (bo dodaj tylko zółtka) ubij pianę z cukrem albo z wiórkami kokosowymi i na kilka minut pod koniec pieczenia nałóż na sernik, bedzie na dodatek jeszcze pysznie i elegancko Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 13:22 Świetnie!!! Upiekę, ale malutki, taki połowiczny sernik a la Natka....bo mam tylko pół kilo sera I chyba bez eleganckiego wierzchu, bo kurcze, taka leniwa jestem już od dziecka Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 27.02.11, 09:51 Natko, sernik się udał wyśmienicie Smaczny i w ustach się rozpływa. "Niebo w gębie" Odpowiedz Link
yuka4 Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:02 Niech moc będzie z Wami <przydreptałam za Natką > Odpowiedz Link
m.maska Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:09 Witaj Yuka... ja tobym Ci radzila zabrac sie z Natka do tej Petry do ktorej sie wybiera... eeeh...tez bym chciala - tylko ze jakos swiat wielki - czlowiek wszedzie zajrzec nie zdola Odpowiedz Link
yuka4 Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:12 nieee do Petry mi nie po drodze zabieram niedługo Natkę na aqua aerobic , Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:12 na randke powiadasz? No, no.... Odpowiedz Link
yuka4 Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:15 to będzie taki mały przedsmak randki Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:11 a jestes? A jakie pety palisz? Odpowiedz Link
yuka4 Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:23 będąc kiedyś małą dziewczynką usłyszałam taką piosenkę o ZORRO mam nadzieje,że pamięć mi nie szwankuje " ... Zorro, Zorro a skąd masz takiego qnia? Qniu,qniu,qniu a skąd masz takiego ZoRRa?" Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:31 no, nie znam tego.... Pewnie wtedy mnie ....dziewczynki interesowaly! Odpowiedz Link
yuka4 Zorro 26.02.11, 12:49 jeszcze jedna przyśpiewka ludowa dla Ciebie emocji będzie sporo, sporo, sporo, bo w czarnej masce Zorro, Zorro, Zorro, po nocach mi się śni. Na konia wsiada, wsiada, wsiada, a w ręku błyszczy szpada, szpada, szpada, pojawia się i znika, znika, znika, bo taki jego los. Sierżant Garsija, Garsija, Garsija, od Zorra dostał w pyszczek, w pyszczek, w pyszczek, a teraz leży w łóżku, łóżku, łóżku, i klepie się po brzuszku. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Zorro 26.02.11, 12:52 oj, z tym brzuszkiem to w setke trafilas... Ale z nim walcze! Jak ZORRO! www.youtube.com/watch?v=n_NCVOuqPtE Odpowiedz Link
cieplanata Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:36 No Yuko kochana ciesze się, żeś mnie tu znalazła Chciałam nadmienić,że Yuka jest jedną z koleżanek, które znam osobiście, nie jedna butelka wina została wypita (przeze mnie) nie jeden drink został wypity przez Yukę. Jeszcze raz tu sie uśmiecham do Yuki Odpowiedz Link
yuka4 Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:39 buziaki Natuś na ten piękny słoneczny dzień <mogłam tu przyjść za Tobą?> Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:49 no, to jak lubi wino to juz ja lubie... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:52 to mniej....Najwyzej w zimie.. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 13:27 Witaj, Yuka, też jestem smakoszem wina, w małych ilościach co prawda, ale wysokiej jakości...i tylko czerwone, wytrawne Dzisiaj jednak, po nocnym dyżurze, nawet zapach wina zwali mnie z nóg Odpowiedz Link
m.maska Re: Dzien dobry! 26 Luty.... 26.02.11, 12:07 Dzien Dobry Kochani... Piekne przebudzenie, tylko to "Sympathy for the devil" - troszke mnie tak jakby w druga strone machnelo, ale kawa stojaca na stoliku i porcja owocow, to jest to Czy to nie za wczesnie zeby sie zastanawiac czy jestem dobra zona? a moze za pozno? hmm... KM to sie juz raczej nie zmieni - a ma takie nawyki, ze...no nie wiem czy np. wytrzymalaby takie cos Zuza czy Natka - to ja moze lepiej nie bede wspominac - ale jestem pelna wyrozumialosci...a moze to milosc jest? haha... przeciez nawet nr rej. samochodu ma moje inicjaly... nie nie bede sie nad tym zastanawiac - bo jeszcze bede miala wyrzuty sumienia - a te mi nie sa wcale potrzebne. Ide na randke...ale grzecznie... bede pewnie najpozniej ok 16-17 z powrotem... chyba jednak jestem niedobra... Witajcie Odpowiedz Link