Dodaj do ulubionych

11 Marca.....

11.03.11, 07:07
Witam Wszystkich ....Wiosne juz czuc chociaz pogoda beznadziejna.cool
Obserwuj wątek
    • zuza_anna Re: 11 Marca..... 11.03.11, 07:17
      Uśmiechnij się, jutro będzie lepiej, pogoda zmieni się i słońca będzie więcej...smile
      Dzień dobry Zorrku smile
      • 1zorro-bis Re: 11 Marca..... 11.03.11, 07:57
        czesc! A my jak zwykle na dyzurze.....(mam nadzieje, ze tak sie pisze dyzur ?)big_grin
        • zuza_anna Re: 11 Marca..... 11.03.11, 10:29
          Wróci AL, to do nas dołączy, może i Maja też? smile
          • 1zorro-bis Re: 11 Marca..... 11.03.11, 10:45
            a na razie pusto i cicho....big_grin
            • m.maska Re: 11 Marca..... 11.03.11, 12:30
              JESTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • zuza_anna Re: 11 Marca..... 11.03.11, 13:04
                Krzykliwe wejście dzisiaj zrobiłaś, nie da się, nie zauważyć, że Jesteś Meseczko!
                Witaj śpiochu wink big_grin
              • 1zorro-bis Re: 11 Marca..... 11.03.11, 13:21
                o tej godzinie?!big_grin

m.maska napisała:

> JESTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • fastsinom Re: 11 Marca..... 11.03.11, 09:10
      Cześć wszystkim ja tez zaczęłam warczeć na pogodę a potem włączyłam telewizor...

widzieliście co się w Japonii stało?
      maskara...8,9 w skali Richtera...coś strasznego
      • 1zorro-bis Re: 11 Marca..... 11.03.11, 09:21
        widzialem....Makabra!
      • m.maska Re: 11 Marca..... 11.03.11, 14:03
        Witaj Fastsinom... smile no ta pogoda nam przeszkadza...
        Ale Japonczykom, to chyba dzisiaj bez roznicy - w obliczu takiej tragedii, wiele naszych malych problemow traci na znaczeniu sad
    • zuza_anna Re: 11 Marca..... 11.03.11, 10:26
      Witaj Fastsimon smile Wróciłam od N. a tu taka przykra wiadomość. Nie chciałbym w takim miejscu mieszkać, okropność! Współczuję tym ludziom!
    • m.maska Re: 11 Marca..... 11.03.11, 12:40
      To wstrzasajace - brak mi naprawde slow...chyba jakis rok temu, byla to Madera...miejsca, ktore zdazylam pokochac...
    • m.maska Re: 11 Marca..... 11.03.11, 15:51
      Wlasnie to przeczytalam - jestem wstrzasnieta...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,106884,9236176,Tsunami_zalewa_Japonie__RELACJA_NA_ZYWO_.html
      • 1zorro-bis Re: 11 Marca..... 11.03.11, 15:58
        czysty HORROR!
        • m.maska Re: 11 Marca..... 11.03.11, 16:06
          Pamietam jak kilka lat temu tsunami nawiedzilo Tajlandie... ofiary poszly w tysiace. Wydaje sie niemal niemozliwe, ze przy takim zaludnieniu jakie jest w Tokio, razem z Yokohama, te miasta juz dawno sie zrosly, to chyba dzisiaj okolo 40milionow mieszkancow, ofiar bylo tak niewiele...
          Chyba ze zadzialalo ostrzezenie. Japonczycy od dziecka sa przygotowywani na taka ewentualnosc i jest im to wpajane, wiedza dokladnie jak maja postepowac... chociaz wydaje mi sie, ze woda jest najgorszym z zywiolow sad
          • maja-z-podworka Re: 11 Marca..... 11.03.11, 16:57
            Pieklo......Coż tu można napisać? W takiej chwili wszystko wydaje się nieważne. A ilu ludzi jest teraz pod gruzami? Żyją, może są poranieni....ile wytrzyają i czy pomoc zdąży?
            lepiej sobie nie wyobrażać.
            Witajcie.
            • 1zorro-bis Re: 11 Marca..... 11.03.11, 17:16
              Kaddafiemu sie teraz znowu uda. Caly swiat sie bedzie Japonia zajmowal....
            • m.maska Re: 11 Marca..... 11.03.11, 17:21
              Wiesz Maju, mysle, ze Ci pod gruzami wciaz maja szanse - Japonczycy sa na takie przypadki przygotowani jak chyba zaden inny Narod na swiecie - tylko ta woda - potworny zywiol.
              Kazdego roku obserwujemy zalania w Polsce ale to chyba zupelnie inaczej niz kiedy przychodzi fala i zmiata wszystko w jednej sekundzie.
              Nie tak dawno pisalam o trzesieniu ziemi w Lizbonie w 1755 - wtedy tez przyszla fala od Oceanu - wtedy tez, jeszcze nikt nie nazywal tego tsunami - mysle, ze to bylo wlasnie to... A w Japonii, jak na parodie Pacyfik czyli Ocean Spokojny - ale jesli tsunami, to w ostatnich latach na tym "Spokojnym" wlasnie... sad
              • 1zorro-bis Re: 11 Marca..... 11.03.11, 17:45
                patrzalem teraz na zdjecia z helikoptera....To jest przerazajace! Tam bedzie tysiace zabitych! Wszystko zniszczone!
              • maja-z-podworka Re: 11 Marca..... 11.03.11, 19:18
                Podali wlaśnie wiadomość, że największą falę tsunami obserwowano na Alasce, ok. 50 lat temu. miala ponad pięćset metrow. Specjalnie piszę to słowem, żeby nie wydawalo się, że nie liczylam zer. Czy wyobrazacie sobie pólkilometrową falę nad głową?!
                A tam, w Japonii? co z tego, że fala niższa? .....przerażające - te samochody uciekające przed tsunami! Te z włączonymi światłami , zatopione w wodzie....Nie mogę na to patrzeć i paradoksalnie - nie potrafie tego wyłączyć.
                -
                Maja
                • m.maska Re: 11 Marca..... 11.03.11, 19:49
                  Sama nie wiem jak to dziala - masz racje, z jednej strony nie chce sie tego widziec, z drugiej przyciaga ten widok jak magnes.
                  Piecset metrow fala.... mam takie wrazenie, ze takie fale powstaja czesciej niz nam sie moze wydawac, tylko byc moze gdzies na srodku oceanu i zanim dotra do brzegow uspokajaja sie...
                  • maja-z-podworka Re: 11 Marca..... 11.03.11, 21:13
                    Chyba nie, Maseczko....wydaje mi się, że do czegoś takiego potrzebny jest potężny wstrząs, a on musiałby zostać zauważony, nawet jeśli nie pociąga za sobą potężnych zniszczeń. Nie znam się na tym, więc to tylko moje domysly....
                    Egoistycznie cieszę się, że nie muszę się bać o najbliższych....jak niewiele czasem trzeba....wycieczka, stypendium, praca....ktoś wyjeżdża i nigdy nie wraca....
                    • m.maska Re: 11 Marca..... 11.03.11, 21:21
                      Rozumiem Maju... kiss tez sie na tym nie znam, ani ja mam cos z sejsmologia, ale wiesz, czasami zlosci mnie, ze tyle milionow, miliardow laduje sie w poznanie przestrzeni kosmicznej a nie mozna zapobiec takiem czemus... to taka bezsilna zlosc.. bo o ile wielkie spietrzone fale jak sobie kombinuje, moznaby moze rozbic i zmniejszyc ich sile razenia to jednak powstale w wyniku trzesienia ziemi tsunami, jako bezposrednie tego nastepstwo jest trudne do powstrzymania i chyba niemozliwe...
                      Ten maly kraj, bo w gruncie rzeczy okruszek na mapie swiata, wciaz i wciaz jest nawiedzany przez roznego rodzaju kataklizmy....a jak wiesz, sama mam stosunek do tego miejsca na Ziemi, szczegolny.. sad
                      Mam wieloletnich przyjaciol w Kobe...na szczescie o nich jestem spokojna. Tylko jak dlugo?
                      • maja-z-podworka Re: 11 Marca..... 11.03.11, 21:32
                        Inaczej patrzymy na coś, w czym uczestniczą przyjaciele, czy nawet tylko dalecy znajomi. Wiem, Maseczko. ja też patrzę na Japonię w sposób szczególny, choć osobiście nikogo tam nie znam....Znajomi Córki.....oby im się nic nie stalo....Tak myślę, rozumiejąc, że każdy czlowiek, który tam zginął czy został ranny czy stracił bliskich...albo swoje miejsce na Ziemi...jest równie godny współczucia i troski. Ale zawsze najbardziej myśli się o znajomych...
                        • czarek_777 Re: 11 Marca..... 11.03.11, 22:10
                          Natura po raz enty pokazuje nam kto rządzi na planecie ziemia. A my tak walczymy ze sobą, wyniszczamy się w wojnach światowych ,domowych i innych. Phi to dla natury. Raz dmuchnie i po nas. Przepraszam Masko nie gniewaj się.
                          • czarek_777 Re: 11 Marca..... 11.03.11, 22:41
                            Zorro rycerzu, podobno chory byłeś sad zdrowia Tobie życzę a Paniom z Kalejdoskopu prócz zdrowia także zadowolenia z życia. I nie powiem że szkoda, że takie ono krótkie. Dobranoc.
                            • czarek_777 Re: 11 Marca..... 12.03.11, 07:03
                              Bądźcie wszyscy zdrowi bo co więcej komu życzyć na przednówku i gdy epidemia szaleje smile stojąc wczoraj w kolejce po piwko usłyszałem taki tekst młodej dziewczyny do swojego chłopaka. A wiesz - moja chora Mama powiedziała że jak otworzyła drzwi do przychodni to buchnął taki zapach czosnku że aż powaliło ją na glebę big_grin .Bądźcie wszyscy zdrowi. Bardzo przepraszam Maseczkę niech nie gniewa się na mnie. Proszę sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka