1zorro-bis 06.04.11, 07:16 Jarek znowu straszy.....: wyborcza.pl/1,75248,9383324,Polscy_Niemcy__Jaroslaw_Kaczynski_nas_szkaluje.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza_anna Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 09:08 przez takich jak Jarek, nie cierpię polityki... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 09:30 Ja się jego straszenia nie boje. Im więcej takich głupot gada tym bardziej ludzie od niego się odsuwają. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 09:52 ale facet to juz "w pietke goni"... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 10:53 on chyba całą noc myśli, co w dzień będzie gadał, może ktoś mu zza światów podpowiada, kto wie Odpowiedz Link
m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 11:22 A mnie sie wydaje, ze wyraza on myslenie wielu Polakow w kraju... mimo wszystko... nawet tych, ktorzy jego nie popieraja. Czytajac niektore posty na forum odnosze wrazenie, ze Polacy w kraju maja przeswiadczenie, ze sa kims lepszym od Slazaka, bo nie maja obcych korzeni, a moze tylko o tym nie wiedza - to przewija sie w podtekstach dosyc czesto. Gleboka prowincja i zascianek... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:13 jak czytam takie komentarze to mysle, ze masz racje.... Kilka dni temu przeczytałam komentarze do artykułu na temat ankiety wykonanej na zlecenie Guardiana "How do jou see Europe". Wzięli w niej udział Polacy, Hiszpanie, Brytyjczycy, Francuzi i Niemcy. Ankieta jak ankieta ale te komentarze nautów...to "festiwal" chamstwa, szowinizmu i pogardy zaserwowane przez "Polaków" dla Polaków sad Odpowiedz Link
m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:16 Zorro... co to takiego jest jou? przeciez to byle analfabeta wie jaka jest pisownia - chyba ze nastapilo juz spolszczenie i tego.... to wali po oczach....przeciez znasz angielski, wiec mi tutaj nie pisz czegos takiego...brrrr Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:21 wali, oj wali...Ale to pisala Twoja kolezanka. Byla? Odpowiedz Link
m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:26 .... AL tego nawet przeczytac nie mogla - az kwiczalam przy telefonie kiedy sie zajaknela.... Milosc do kraju nakazuje nie uzywanie obcych slow, dlatego niektore slowa sie spolszcza i przyswaja jako swoje - i ja mam pelne zrozumienie w tym wypadku.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:27 ... AL tego nawet przeczytac nie mogla - az kwiczalam przy telefonie kiedy sie zajaknela.... Milosc do kraju nakazuje nieuzywanie obcych slow, dlatego niektore slowa sie spolszcza i przyswaja jako swoje - i ja mam pelne zrozumienie w tym wypadku.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:19 Powiem tak, jak sie siedzi w samym srodku grajdola, wtedy nie widzi sie dalej niz do horyzontu... niekiedy trzeba wyjsc i spojrzec z boku i kiedy widzi sie cos z pewnej perspektywy - wyglada to juz zupelnie inaczej... ale nie kazdy taka umiejetnosc posiada, moze tylko z poziomu grajdolka. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:22 ale jak sie "panem na zagrodzie" to i sasiad wrogiem..... Odpowiedz Link
m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:34 Tylko, ze ja widze w tym pewna niekonsekwencje... bo... przyznajemy sie radosnie do tworczosci ludzi, ktorzy opuscili kraj i w obcym kraju zrobili kariere - ale wtedy to sa oni Polakami... vide Joseph Conrad, Curie Sklodowska, Gombrowicz i wielu wielu innych... ale wolno im tylko rozslawiac Polske, nie wolno im krytykowac... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 15:41 Polanski, Majewski, Lempicka.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 15:55 Siudmak, Michalczewski, Lipowczan, Krzynowek... Odpowiedz Link
m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 16:09 Nooooooo... jak przychodzi do wyliczania, to sie chwalimy... a w koncu, jesli Curie-Sklodowska dokonala swojego odkrycia, to nie dlatego, ze Polska dala jej te mozliwosci, bo w tamtych czasach emancypacja nie byla jeszcze tak daleko w Naszym Kraju....kobieta mogla sobie wtedy brzdakac na fortepianie i przyjmowac gosci ale nie miec pozycje w swiecie nauki.... Odpowiedz Link