Dodaj do ulubionych

Strachy na .....LACHY?

06.04.11, 07:16
Jarek znowu straszy.....:

wyborcza.pl/1,75248,9383324,Polscy_Niemcy__Jaroslaw_Kaczynski_nas_szkaluje.html
Obserwuj wątek
    • zuza_anna Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 09:08
      przez takich jak Jarek, nie cierpię polityki...
      • al-szamanka Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 09:30
        Ja się jego straszenia nie boje. Im więcej takich głupot gada tym bardziej ludzie od niego się odsuwają.
        • 1zorro-bis Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 09:52
          ale facet to juz "w pietke goni"...big_grinbig_grinbig_grin
          • zuza_anna Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 10:53
            on chyba całą noc myśli, co w dzień będzie gadał, może ktoś mu zza światów podpowiada,
            kto wie wink
    • m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 11:22
      A mnie sie wydaje, ze wyraza on myslenie wielu Polakow w kraju... mimo wszystko... nawet tych, ktorzy jego nie popieraja. Czytajac niektore posty na forum odnosze wrazenie, ze Polacy w kraju maja przeswiadczenie, ze sa kims lepszym od Slazaka, bo nie maja obcych korzeni, a moze tylko o tym nie wiedza - to przewija sie w podtekstach dosyc czesto.
      Gleboka prowincja i zascianek...
      • 1zorro-bis Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:13
        jak czytam takie komentarze to mysle, ze masz racje....big_grinbig_grinbig_grin

Kilka dni temu przeczytałam komentarze do artykułu na temat ankiety
        wykonanej na zlecenie Guardiana "How do jou see Europe". Wzięli w niej udział
        Polacy, Hiszpanie, Brytyjczycy, Francuzi i Niemcy.
        Ankieta jak ankieta ale te komentarze nautów...to "festiwal" chamstwa, szowinizmu i pogardy zaserwowane przez "Polaków" dla Polaków sad
        • m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:16
          Zorro... co to takiego jest jou? przeciez to byle analfabeta wie jaka jest pisownia - chyba ze nastapilo juz spolszczenie i tego.... to wali po oczach....przeciez znasz angielski, wiec mi tutaj nie pisz czegos takiego...brrrr
          • 1zorro-bis Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:21
            wali, oj wali...Ale to pisala Twoja kolezanka.cool
            Byla?big_grin
            • m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:26
              .... AL tego nawet przeczytac nie mogla - az kwiczalam przy telefonie kiedy sie zajaknela....

Milosc do kraju nakazuje nie uzywanie obcych slow, dlatego niektore slowa sie spolszcza i przyswaja jako swoje - i ja mam pelne zrozumienie w tym wypadku....big_grinbig_grinbig_grin
            • m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:27
              ... AL tego nawet przeczytac nie mogla - az kwiczalam przy telefonie kiedy sie zajaknela....

Milosc do kraju nakazuje nieuzywanie obcych slow, dlatego niektore slowa sie spolszcza i przyswaja jako swoje - i ja mam pelne zrozumienie w tym wypadku....big_grinbig_grinbig_grin
        • m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:19
          Powiem tak, jak sie siedzi w samym srodku grajdola, wtedy nie widzi sie dalej niz do horyzontu... niekiedy trzeba wyjsc i spojrzec z boku i kiedy widzi sie cos z pewnej perspektywy - wyglada to juz zupelnie inaczej... ale nie kazdy taka umiejetnosc posiada, moze tylko z poziomu grajdolka.
          • 1zorro-bis Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:22
            ale jak sie "panem na zagrodzie" to i sasiad wrogiem.....big_grin
            • m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 12:34
              Tylko, ze ja widze w tym pewna niekonsekwencje... bo... przyznajemy sie radosnie do tworczosci ludzi, ktorzy opuscili kraj i w obcym kraju zrobili kariere - ale wtedy to sa oni Polakami... vide Joseph Conrad, Curie Sklodowska, Gombrowicz i wielu wielu innych... ale wolno im tylko rozslawiac Polske, nie wolno im krytykowac...
              • 1zorro-bis Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 15:41
                Polanski, Majewski, Lempicka....big_grinbig_grinbig_grin
                • m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 15:55
                  Siudmak, Michalczewski, Lipowczan, Krzynowek... big_grinbig_grinbig_grin
                  • 1zorro-bis Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 16:03
                    bez przesady......big_grinbig_grinbig_grin
                    • m.maska Re: Strachy na .....LACHY? 06.04.11, 16:09
                      Nooooooo... jak przychodzi do wyliczania, to sie chwalimy... a w koncu, jesli Curie-Sklodowska dokonala swojego odkrycia, to nie dlatego, ze Polska dala jej te mozliwosci, bo w tamtych czasach emancypacja nie byla jeszcze tak daleko w Naszym Kraju....kobieta mogla sobie wtedy brzdakac na fortepianie i przyjmowac gosci ale nie miec pozycje w swiecie nauki....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka