Dodaj do ulubionych

czwartek, 8 wrzeżnia 2011

08.09.11, 06:31
Drodzy Bracia i Siostry
Czwartek

dzisiaj szczególna okazja w Kościele katolickim do wypicia:
wspominamy i świętujemy:

1. Narodzenie Najświętszej Maryi Panny,
2. Najświętsza Maryja Panna Gietrzwałdzka

oto słowo pańskie,idźcie,ofiara spełniona

i wierni ładnie odpowiadają:

i niech panu będą dzięki
Amen
Obserwuj wątek
    • sakral czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 06:46
      cd.
      Międzynarodowy Dzień Piśmiennictwa i ......Analfabetyzmu

nie znam autora,ale tekst jest pyszny:

specjalistyczne analizy,rys psychologiczny
      i to jest piękne.
      • sakral czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 07:01

czy szanowne Koleżeństwo przed śniadaniem ?

czy chata bogata.
        • 1zorro-bis Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 07:48
          dziendoberek Sasnal, witam Wszystkie spiochy! A Ty co tak religijnie z rana? SHALOM!big_grin
    • al-szamanka Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 10:06
      Czy panowie cierpią na bezsenność, takie ranne wstawanie musi odbić się kiedyś na zdrowiu. Ja wstaj się wcześniej tylko wtedy, gdy muszę....a tak, to pofolgować sobie lubię i wyleguje się pod kołdrą jak kot.
      A humor mam wyśmienity, nasz pedagog (doktorat od 10-ciu lat w toku), jest z dniem dzisiejszym na 2 tygodniowym urlopie. Ufff, co za ulga. Uwielbiam pracę z moimi Klientami, ale jak mam jeszcze takiego "normalnego" na terapii to wysiadam i wychodzę z siebie.

Dobrego dnia....ja rozpoczynam go uśmiechem smile
    • al-szamanka Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 10:34
      Dowiaduję się właśnie, że to dzień wspominania bł. Serafiny de Montefeltro. Nic o niej do tej pory nie slyszalam, a przecież została beatyfikowana za to, że godnie znosiła przykrości życia - mąż zmusił ja do przebywania w klasztorze......POTWÓR!!!
      • al-szamanka Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 11:00
        A to zapomniana fotka cyknięta podczas mojego ostatniego urlopu w kraju.
        Łapki tego wróbelka na moim palcu odczulam jako cud big_grin

https://i55.tinypic.com/jl1co3.jpg
        • al-szamanka Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 11:01
          ...i znowu do pracy uciekam.....
        • 1zorro-bis Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 11:01
          to dziambel. big_grin
          • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 11:09
            1zorro-bis napisał:

> to dziambel. big_grin

co to jest dziambel?

Swoja droga takie male cos...widac, jeszcze ufne bardzo smile
            • 1zorro-bis Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 11:39
              to po slasku wrobel.....big_grin
              • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 11:41
                A Ty pisz jak bylo.... ja Ci tego nie odpuszcze...a fotki?
                • zuza_anna Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 12:17
                  On woli przeklejanki, niż pisać jak było wink
                • 1zorro-bis Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 13:12
                  fotek troche mam. Ale musze z aparatu do komputera. A jak bylo? GORACO!!!cool
                  m.maska napisała:

> A Ty pisz jak bylo.... ja Ci tego nie odpuszcze...a fotki?
                  • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 13:41
                    Jesli tylko goraco bylo, to nie musiales po to leciec do Izraela... trzeba bylo sobie ogrzewanie wlaczyc i tez mialbys goraco...
                    • 1zorro-bis Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 14:13
                      lecialem bo mialem nadzieje, ze bedzie inaczej. Bylem w Tel Aviv, Netanya, Hajfa i Jerusalem.
                      Bez klimatyzacji i a hotelu i w aucie to tam mozesz zapomniec. Tam mozna leciec w kwiatniu lub listopadzie. Maj, czerwiec, lipiec, sierpien, wrzesien i pazdziernik....mozna zapomniec.cool
                      • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 14:38
                        Ok...ale teraz juz nie jest Ci goraco...wiec mozesz opowiedziec o wrazeniach... chyba nie chcesz powiedziec, ze jedyne wrazenia, to goraco...
                        Jak to bez klimatyzacji? w hotelu?
                        • 1zorro-bis Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 14:47
                          chyba zartujesz....Ale jak wychodzisz z hotelu to.....szok! Goraco i niesamowita wilgotnosc! Nic dla mnie. cool
                          • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 15:00
                            czyli nieustannie czujesz sie lepki...znam to uczucie...na Malcie mieszkalam w apartamencie, cudnie, pokoj, kuchnia z lodowka i kuchenka, duzy korytarzyk, taras...tak bylo w apartamencie... klima nie wylaczala sie na szczescie wraz z opuszczeniem pokoju - za to na korytarzu i w windzie juz czulo sie przedsmak tego co na zewnatrz - niekiedy mi sie slabo robilo w tej windzie....marzylam tylko o wejsciu do apartamentu i odpoczynku... na Malcie dodatkowo klopoty z woda... przeciez nie maja zadnych zrodel wodnych...
    • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 11:08
      I juz mamy kolejny dzien, czy komus udalo sie policzyc ile tych swietych Marii bylo?....
      Witajcie...u mnie pachnie jesienia...czy ktos wie, gdzie bylo lato tego roku? dlaczego do mnie nie zajrzalo? a jesli bylo to tylko przelotnie.... smile
      No to na mnie przyszedl czas, zeby zlapac za zelazko - to jest okropnie nudne zajecie - ale chwile czasu mam, wiec musze ja wykorzystac.... moze wlacze telewizor, nie zuzyje sie przez ten czas wink
      Milego dnia Wszystkim.... gdzie jesz Zuza?.....
      • zuza_anna Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 12:19
        Dzień dobry Wszystkim! Jestem Maseczko, rano musiałam coś załatwić, potem zakupy,
        a za chwilę za pichcenie się biorę. Miłego dnia, pracusiom, spokojnej pracy. Pozdrawiam smile
        • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 12:43
          Czesc Zuza... a ja tak od zelazka do telefonu, a w tv...jakas meksykanska telenowela... i sie kochaja, i sie nienawidza, i sie sobie podlizuje, i intryguja... i to wszystko bylo w ciagu 15 minut... jestem zaspokojona... przypomina mi to jako zywo to co sie dzieje na forum... tylko takich bluzgow jakie lecialy z Lozy - tego nie bylo... widac to inny wymiar kultury jednak... bo to Meksyk, ani Nasi Kochani Kóltóralni Rodacy
          • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 12:44
            wracam do zelazka, moze znajde cos ciekawszego do ogladania - wtedy przy okazji spakuje swoje manatki...
            • zuza_anna Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 18:21
              U nas też lecą te durnowate, meksykańskie telenowele. Nie raz jak na to badziewie trafię, od razu przełączam program, na bardziej interesujący. Miłego wieczoru życzę smile
              • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 18:37
                To bylo wlasnie na polskiej tv... na tv4 big_grin
                • zuza_anna Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 18:58
                  Noo, na TV4, ale to nieciekawa stacja smile
                  • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 19:25
                    Zuuuuuuuuuuuza, ja prasowalam i tak szukalam na czym oko zawiesic... to obejrzalam 15 minut i zalapalam sie na wszystkie intrygi jednoczesnie... i na zla matke tez smile
              • sakral Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 18:41
                nie chcę się wymądrzać,ale jak można
                pogodzić czytanie prasy ,książek,
                Internet i patrzenie na skrzynkę tv.

ja wiem,że to wygląda na granie
                ekscentryka.

w necie mam dobry program ARTE
                • zuza_anna Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 18:56
                  U mnie telewizor gra, od rana do wieczora. Jednym okiem spoglądam, co w danej chwili leci w TV, drugim czytam coście napisali. Rano oglądam TVN24, potem Discovery, motoryzację-syn
                  ogląda, to i ja posłucham, i takie tam wink
                  • sakral Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 19:06
                    a masz już plazmę ?

u sąsiadów widziałem,oni to chyba na metry kwadratowe kupili.
                    takie to wielkie,aż oczy bolą.

Mama ma plazmę,normalnej wielkości,
                    lubię w niedzielę na "Trwam" posłuchać
                    kazań biskupów,
                    teksty to oni mają boskie.

• zuza_anna Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 19:13
                      No mam plazmę, ale tylko 28 Cali, większej nie chciałam, oczy bolą wink
                      Kiedyś chciałam wyrzucić Trwam, z programów, ale się nie da, a Ty niby oglądasz? Nie wierzę big_grin
                      • sakral Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 19:31
                        mój ukochany bp Ignacy Dec transmisja w Trwam
                        przepiękny bełkot

ten język,zamknięty,to jest Fachsprache,
                        to chyba rozumie tylko jedna grupa zawodowa
                        tzn.duchowieństwo

ja słucham,a Mama idzie do drugiego pokoju,
                        nie jest wstanie tego słuchać,
                        ja słucham,mam coś z masochisty.
                        • zuza_anna Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 19:35
                          No nie, Sakral, ja bym się tak nie katowała, nie dałabym rady big_grin
                        • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 19:59
                          Mama chce zachowac widac obraz kraju, jaki ma w pamieci... smile
                • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 19:26
                  Sakral.... ja nie mam plazmy crying no nie mam...mam LCD.... ktory wlasnie wlaczam wyjatkowo, kiedy prasuje.... TYLKO.... smile
                  • zuza_anna Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 19:31
                    Ostatnio namiętnie oglądam " Malanowski i Partnerzy " w roli głównej Bronisław Cieślak big_grin
                    • waszabasiakochana Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 19:52
                      Dobry Wieczor Wszystkim, zycze jeszcze milego wieczoru.http://emots.yetihehe.com/3/usmiech.gif
                      • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 19:56
                        Wow... dotarlas wreszcie... smile
                        • zuza_anna Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 19:59
                          Basiu witaj, jak było na wczasach? Mogłabyś częściej sie odzywać, a nie milczeć smile
                          • waszabasiakochana Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 20:13
                            Urlop byl super, pogoda piekna/38 stopni/
                            A teraz zabieram sie za czytanie.http://emots.yetihehe.com/2/wesoly.gif
                            • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 20:27
                              Pod tym wzgledem to masz raczej marne szanse... mozesz czytac tylko "utwory wybrane"... bo duzo sie dzialo "po bokach" i to powiedzialabym nawet, ze baaaaaaaardzo duzo.... big_grin
                              • waszabasiakochana Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 20:41
                                Mysle ze do konca roku przeczytam.http://emots.yetihehe.com/1/hmmm.gif
                                • sakral Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 20:54
                                  dzień dobry Basiu

w Kalejdoskopie jestem nowy

czy muszę się Tobie przedstawić?

ukłony

Sakral

• m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 21:03
                                    Eeeetam Sakral, Basia jest rzadkim gosciem...Ona jest tylko wiernym czytaczem... smile i to nawet powiedzialabym od wielu lat.... smile
                                  • waszabasiakochana Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 21:21
                                    Dzien dobry Sakral.

Moja praca nie pozwala mi na czeste zagladanie na Kalejdoskop, dlatego malo pisze /tylko czytam/.
                                    Nie musisz sie przedstawiac , a moze chcesz?

Pozdrawiam.
                                    • m.maska Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 21:35
                                      forum.gazeta.pl/forum/w,101385,128562525,128614108,6_wrzesnia_A_D_2011.html
                                      zobacz Basiu... Twoja karteczka... tyle co doszla to i Ty wrocilas, moglas zaoszczedzic na znaczku i ja przywiezc wink
      • sakral Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 23:59
        m.maska napisała:

> I juz mamy kolejny dzien, czy komus udalo sie policzyc ile tychswietych Marii
        > bylo?....

________________________________________/m.zmiany/

kol.Maska dołączyła do dysput teologicznych
        i jeszcze dwie Matki Boskie

• al-szamanka Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 21:37
      Dziambal, dziambal, to był raczej dziambalek Skusiłam go kawałkiem bułki, zresztą inne dziambalki tez mi na dłoni siadały, ale nie dało się cyknąć zdjęcia, były zbyt szybkie. Ten przysiadł na dłużej i jeżeli się dobrze przyjrzycie, to zauważycie, że uśmiecha się dziobkiem....i chyba przymrużył żartobliwie jedno oczko, tak, na pewno żartobliwie big_grin
      • al-szamanka Re: czwartek, 8 wrzeżnia 2011 08.09.11, 21:39
        Nie mam plazmyyyyyyyyyyyyyy...chyba mnie na nią nie stać
        • al-szamanka Basieńko.....:-) 08.09.11, 21:41
          ......piękny dyg w Twoim kierunku, urlopowiczko. Na tym Malym Losin tez kiedyś byłam, strasznie tam płasko big_grin
          • waszabasiakochana Re: Basieńko.....:-) 08.09.11, 21:57
            Wyspa jest cudowna , pogoda tezhttp://emots.yetihehe.com/3/usmiech.gif
            • al-szamanka Re: Basieńko.....:-) 08.09.11, 22:15
              Pamiętam jak dzieci wychodziły na sto metrów w morze, a woda ciągle im jeszcze sięgała kolan.
              Najczęściej jednak bywałam na wyspie Krk.....cudowne widokibig_grin
              • sakral piaątek 09.09.11, 00:01
                kartka z kalendarza
                • m.maska Re: piaątek 09.09.11, 00:34
                  Ooooooo i to mi sie podoba.... Międzynarodowy Dzień Urody....

trzeba wiec zadbac o urode... a poniewaz sen jest jej najlepszym gwarantem - chyba pojde jednak dzisiaj wczesniej spac - wszystko juz mam "odpracowane"... jutrzejszy dzien jest moj a jutrzejsza noc bedzie juz krotka... na lotnisku musze byc w sobote po 9...a jeszcze do lotniska dojechac musze - wprawdzie po drodze moge nawet zamknac oczy - ale zawsze to juz w drodze...
                  To jest jednak luksus, ze pociag zatrzymuje sie wprost na lotnisku - nikt nie musi mnie tam zawozic i gubic sie w molochu pod nazwa Airport Frankfurt/Main
                  • m.maska Dobranoc Kalejdoskop 09.09.11, 00:52
                    https://i48.tinypic.com/1zbh1c3.jpg

Dobranoc Kalejdoskop,

śnijcie bajkowo, kalejdoskopowo
                    https://i52.tinypic.
com/10z3c3n.jpghttps://i52.tinypic.com/jzco6g.gif

Blue velvet (link)
                    • 1zorro-bis 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 07:24
                      dzien dobry Wszystkim!big_grin
                      • sakral Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 08:09
                        Piwo z rana jak śmietana

i dwa plakaty:
                        "Z pijanym nie tańczę"

i to chyba najlepsze hasło:
                        "Wszystkie dzieci są nasze"
                        • zuza_anna Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 08:33
                          Dzień dobry Wszystkim, i Cz, i M.. smile A ja wolę tak, kawa z rana jak śmietana wink
                          Cudownego dnia, bez piwka z pianką, ale z kawką http://emots.yetihehe.com/1/kawa.gif lub herbatką. Pozdrawiam smile
                      • m.maska Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 09:16
                        Dzien dobry... Wszystkim... tak Zuza, koniecznie kawa - wlasnie popijam smile i za chwile musze wyjsc...o 10 mam nadzieje krotki termin w banku, potem ostatnie zakupy, zeby przynajmniej od razu KM nie musial ich robic - bo On lubi tak samo chodzic po sklepash jak ja, tylko, ze ja chyba lepiej zorientowana jestem co i gdzie....potem Basia przyjedzie na pogawedke...no a w miedzyczasie pakowanie jeszcze - a teraz goraca kawa....i salatka owocowa...
                        Jutro o tej porze zaczne "biwakowac" na lotnisku.
                        • zuza_anna Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 09:51
                          Cześć Maseczko! Co raz częściej zaglądasz z rana, czy tak będzie zawsze, czy tylko przed
                          wyjazdem? a może przez fuchę, tak krótko sypiasz? smile
                          • al-szamanka Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 10:20
                            Wpadam na szybciutko, dziewiąty, bez przerwy, dzień pracy wzywa....ale weekend mam wolny, pogoda tez ponoć sprzyjać będzie, wiec marze już o rowerze i hulance po moich ścieżkach
                            Zuzanko, odpowiem Ci, gdybym ja taką fuchą musiała się zajmować, to chyba w ogóle bym nie spała, żeby jeszcze jakiś koniec był na widoku, a tu nic, tylko coraz więcej na głowę się wali. Doradzam Maseczce, żeby część komuś odnajęła, zapłaci suto, a różnica i tak jej zostanie i w ten sposób zrobi się pośrednikiem pracy prawdziwym wyzyskiwaczem big_grinbig_grinbig_grin

Dobrego dnia smile
                            • al-szamanka Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 10:34
                              no to jadę, po drodze wstąpić gdzieś jeszcze muszę..
                              Do wieczora, może nawet wczesnej nocy wink
                              paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
                              • zuza_anna Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 10:36
                                Witaj AL, i do napisania wieczorem smile
                                AL, niech pracuje i zarabia, będzie miała, więcej kasy na podróże smile
                                • m.maska Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 17:43
                                  No, no, no... co to znaczy, niech pracuje?... ja poprosze troche czasu na lenistwo - to kocham.... smile we Wroclawiu wyrwe go z korzeniami dla siebie... nie ma innej mozliwosci big_grin
                                  • sakral Re: 9 Wrzesnia...michalikowe życie 09.09.11, 18:28
                                    w gazetach ruch,a życie idzie dalej
                                    • m.maska Re: 9 Wrzesnia...michalikowe życie 09.09.11, 18:39
                                      przeczytalam.... hmm...no tak... smile
                                  • zuza_anna Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 18:58
                                    Praca uszlachetnia, to pracuj. Nabierzesz sił na nową na urlopie wink Miłego wieczoru smile
                                    • m.maska Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 19:21
                                      Zuza... jaki urlop? Czy Ty myslisz, ze ja na urlop lece? na urlop to ja bym chciala gdzies gdzie jest jeszcze cieplo... ale nie mam jak... sad
                                      --
                                      https://i56.tinypic.com/vrexj4.jpghttp://i55.tinypic.com/155l1f8.gif
                                      https://i56.tinypic.com/vrexj4.jpg..maska
                      • m.maska Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 20:03
                        I co dalej Zorro? oglosiles, ze pogoda do bani... i co? zakopales sie gdzies, zeby jej nie ogladac?... smile
                      • m.maska Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 21:01
                        Macie weekend, ze hej - rozlezliscie sie po katach... tutaj ma byc podobno jutro pieeeeeeeeeknie... jak zwykle, pieknie jest tam gdzie mnie wlasnie nie ma... dzisiaj wprawdzie nie bylo uroczo, ale bylo przynajmniej cieplo.
                        Spakowana jestem... z grubsza... bo bagaz podreczny to la ptok a ten jest pakowany jako ostatni - wlasnie dlatego jeszcze przy nim siedze.
                        Jest jeszcze ten stary, drugi - ale to naprawde tylko rezerwa awaryjna. Na przestrzeni tak krotkiego czasu technika zrobila taki skok, ze tamten la ptok wydaje mi sie juz wrecz zabytkiem - i nie chodzi tu nawet o parametry - ale dziala troche jak slimak w porownaniu z tym jak dziala ten... a gdyby dzisiaj kupic nowy, za tamta kase - strach pomyslec, pamieci mialoby to juz pewnie cale TB...sam rezerwowy dysk zewnetrzny ma 250GB a tamten la ptok mial wlasnych zaledwie 80GB... chyba niedlugo bedzie trzeba czekac zeby komputery same zaczely sie programowac.
                        • al-szamanka Re: 9 Wrzesnia....pogoda do bani. 09.09.11, 21:24
                          Ja się nie rozlazłam big_grin
                          Właśnie przybyłam i ciesze się strasznie, bo nareszcie mam weekend , jutro spotykam się z koleżanką, na rowerze tez pojeżdżę....i muzę pośpię big_grin
    • zuza_anna 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 07:38
      Widzę, że Nasz solenizant zaspał, albo jeszcze pod kołderką leży, i czeka na śniadanie do łóżka smile
      Dzień dobry Wszystkim, i Cz, i M.. smile Cudownej soboty wszystkim życzę, a Zorrkowi niezapomnianej. Pozdrawiam smile
      • sakral 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 08:16
        Sobota

- Dzień Solidarności i Osobami Chorymi na Schizofrenię,
        - Swiatowy Dzień Przeciwdziałania Samobójstwom.

a w Kościele katolickim św.Pulcheria,z zawodu cesarzowa

PS.
        najwięcej samobójstw jest w poniedziałek,a
        dzisiaj mamy sobotę.
        • zuza_anna Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 08:39
          Witaj Sakral! Schizofrenia nazywana jest chorobą królewską.

iiii Światowy Dzień Drzewa

Cytat dnia:
          " Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz." Thomas Alva Edison
          • zuza_anna Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 08:43
            Czyżby Nasz Zorro, świętował już od samego rana, że Go jeszcze nie ma?
            Hej !!! Zorrku, gdzie Ty się podziewasz?
            • 1zorro-bis Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 09:33
              dziendoberek Wszystkim! Wczoraj juz zaczalem i dlatego dzisial pozwolilem sobie na dluzsze niz zazwyczaj spanie....cool
              • al-szamanka Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 10:28
                ...i dobrze, że pospałeś dłużej, Zorro, to tez taki mały prezent od siebie samego big_grin
                Ja wstałam po 10-ej - tezmi się nalezalobig_grin
        • al-szamanka Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 10:23
          dobrze, że sobota, ale nam tu obecnym i w poniedziałek nic nie grozi big_grin
          • al-szamanka Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 10:52
            Właśnie dostałam sms-a od Maseczki, siedzi na lotnisku i martwi się bo nie ma netu....ha, ale przynajmniej pracować może
            • zuza_anna [...] 10.09.11, 13:02
              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
            • zuza_anna Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 13:03
              Cześć AL! i tak długo nie popracuje, bo baterie się wyczerpią.
              Mam nadzieje, że lot będzie miała przyjemny smile
              • al-szamanka Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 13:23
                Byle krotki ten lot był!

Miałam zamiar pojeździć dzisiaj rowerem, ale od rana głowa mnie boli, co nie jest niczym dziwnym, po dziewięciu dniach pracy non-stop. Ale postanowiłam trochę pospacerować nad rzeką i tlenu się nałykać, bo pod wieczór i tak jestem umówiona do Chińczyków
      • m.maska Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 15:02
        Wyladowalam, dojechalam, pozdrowienia z W-wia... ktory dzisiaj chyba bedzie szalal - bo dwoch facetow bedzie sie lalo, ten ktory bedzie zlany ten przegrywa... to nie jest w porzadku...i to sie nazywa sport smile a mnie to lotto.... smile
        • zuza_anna Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 17:45
          Nie chciałabym być dzisiaj w Rynku, wszystkie knajpki będą oblegane, może być ostro smile
          Ja i tak lania po mordzie nie lubię, ten sport jest mi obojętny smile
          • m.maska Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 18:03
            Zuza... ja bym przeciez nawet o tym nie wiedziala, gdyby nie to, ze pan taksowkarz z ktorym sobie milo gawedzilam, mnie o tym poinformowal....pan ten skonczyl studia, studiowal teologie...i pracuje na taksowce - bo z teologii wyzyc sie nie da - chyba ze sie zostanie ksiedzem, a pan ksiedzem nie jest... smile to sa takie studia ktore konczy sie z zamilowania, ale poza tym to te z serii: sztuka dla sztuki
            • zuza_anna Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 19:08
              I On z taksówki wyżyje? Wujek i kuzyn, we Wrocławiu jeżdżą i wcale kokosów nie zarabiają.
              Widzę jak u nas stoją godzinami na postojach, bo mało kogo stać na taksówkę.
              • sakral 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 19:11
                a teraz mistrz Vladimir Cosma

pyszne
                • zuza_anna Re: 10 września, sobota, urodziny Zorrka :) 10.09.11, 19:18
                  Cudne Sakral smile
                  Miłego wieczoru Moi Drodzy smile
                  • sakral Franz Kafka 10.09.11, 21:04
                    co ciekawego Sakral znalazł dla Koleżeństwa z Kalejdoskopu
                    Franz Kafka w tok.fm
                    kliknij na Biosfera:Franz Kafka

red.Karolina Głowacka /Karusia z kultowego programu Doobie Nights/

ca.40 minut,program warty grzechu.
                    • m.maska Re: Franz Kafka 10.09.11, 21:54
                      Nie wyslucham.... moj net tutaj sie nie wyrobi - a poza tym padam na nos z niewyspania.... sad
                      musze sobie gdzies zanotowac tego linka - zeby odsluchac tego...przeciez pewien facet mi wypominal, ze nie czytalam Kafki big_grin
                      • sakral Re: Franz Kafka 10.09.11, 22:31
                        temat jest ciekawy,i styl rozmowy red.Głowackiej /Karusi/ jest pasjonujący.
                        nawet osoba nie zainteresowany tego typu literaturą wszystko zrozumie.

i to jest właśnie to,dobre dziennikarstwo.
                        • sakral 11 września,niedziela 11.09.11, 00:00
                          niedziela

• sakral Nowy Jork 11 września 2001 r. 11.09.11, 00:11
                            11.09.2001 śmierć w Nowym Jorku
                            Karajan Lacrimosa

ta muzyka mówi wszystko.
                            • al-szamanka Re: Nowy Jork 11 września 2001 r. 11.09.11, 00:43
                              Karajanowi wiele moje miasto zawdzięcza.
                              Przybyłam z imprezki a teraz pod kołdrę się zakopuje i spać zamierzam aż się przebudzę smile
                              Dobranoc
                              • sakral piękni,młodzi i bogaci 11.09.11, 06:24
                                kol.Masce na pobocznym forum powiedziano coś na temat Kafki.

prężenie mięśni i pokazywanie wyższości intelektualnej był boski
                                jest cicha nadzieja,że akcja rozwinie się dalej,widzowie już są
                                ten pokaz próżności jest uroczy
                                tylko wstawić nicki adwersarzy.
                                • zuza_anna Re: piękni,młodzi i bogaci 11.09.11, 07:56
                                  Nie było na czym oka zawiesić. Doszłam do czwartego pana, może powinnam do końca obejrzeć?
                                  Mój syn też jest przystojny, ma 195 wzrostu, ale jako matka mogę być nieobiektywna wink
    • zuza_anna 11 Września 2011, Niedziela... 11.09.11, 07:48
      Tomasz Adamek, często dzwoni do Radia Maryja... Modły nie pomogły, Adamek dostał wciry, ale...to było do przewidzenia!

" Polak twierdzi, że to właśnie wiara w Boga pomoże mu pokonać Witalija Kliczkę w walce o tytuł mistrza świata wagi ciężkiej."

Dzień dobry Wszystkim w niedzielny poranek smile Miłej niedzieli zyczę. Pozdrawiam smile
      • sakral Re: 11 Września 2011, Niedziela... 11.09.11, 07:54
        Bóg ma problem komu kibicować,
        ale już dobrotliwy Jezus trzyma za
        pobitym zawodnikiem.

i już mamy konflikt w rodzinie
        Bóg Ojciec kontra syn Jezus.
        • zuza_anna Re: 11 Września 2011, Niedziela... 11.09.11, 08:04
          A może do mordobicia nie dopuścił.
          • al-szamanka Re: 11 Września 2011, Niedziela... 11.09.11, 13:32
            Brawo, Zuzanko, brawo, Sakral

https://i218.photobucket.com/albums/cc99/sign604/gifs/thari8.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się