28.12.11, 18:14
Pamietam tamte czasy, kiedy wszyscy glosno wolali o "wolnosc slowa, wolnosc wypowiedzi"... pamietam, kiedy opuszczalismy mocno zniesmaczeni forum tvn-u na ktorym kneblowano nas i nie pozwalano pisac tego co chcielismy. Wtedy poszlismy na forum Polityki, na forum GW, zeby sie poskarzyc, zeby zaprotestowac...

Jak krotka bywa ludzka pamiec - jak latwo stosuje sie cenzure, jesli cos jest niewygodne - nie, zeby kogos wypowiedz obrazala(wtedy cenzury sie nie stosuje, wtedy to jest ok - a jesli obrazony sie poskarzy, to Karen wyzwie go od trolli)....ale CENZURE stosuje sie do zwyklej wypowiedzi, ktora nikogo nie obraza a tylko opisuje stan faktyczny....

Czy Ulisses, ktory zostal kilka dni temu odznaczony, tez walczyl z cenzura? i jak to mialo byc po tym, kiedy ta "walka" zostanie wygrana?....

Co tak naprawde ma oznaczac brak cenzury? czy jest to wolnosc wypowiedzi?... polegajaca na tym, ze na wszelki wypadek z gory zaklada sie bana osobom, ktore moglyby wypowiedziec sie niezgodnie z wytycznymi?.... natomiast umozliwia sie ordynarne, wulgarne wypowiedzi, jesli sa skierowane przeciwko tym, ktorych nie lubimy?.... Hurrrrra Karen - oklaski dla tych zasluzonych, ktorzy walczyli z komuna, z cenzura, dzieki temu dzisiaj Ty masz dostep do tego "cenzurujacego" klawisza i dzisiaj Ty mozesz kasowac... brawo.....

Pamietam taki rysunek satyryczny w niemieckim czasopismie, ktory ukazywal uwolnienie Walesy po internowaniu.... Walesa wychodzil z malej klatki, do wiekszej klatki.... tak wlasnie widze obraz tej cenzury - GW, nie stosuje cenzury, za to na niektorych forach usuwa sie "niewygodne" chociaz na pewno nie obrazajace nikogo posty, ale te, w ktorych jest prawda...

Gratuluje Podworko.... nie wiem, czy na calym GW, jest forum, ktore pod tym wzgledem Wam dorowna....
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Cenzura 28.12.11, 18:49
      m.maska napisała:

> Pamietam tamte czasy, kiedy wszyscy glosno wolali o "wolnosc slowa, wolnosc wyp
      > owiedzi"... pamietam, kiedy opuszczalismy mocno zniesmaczeni forum tvn-u na kto
      > rym kneblowano nas i nie pozwalano pisac tego co chcielismy. Wtedy poszlismy na
      > forum Polityki, na forum GW, zeby sie poskarzyc, zeby zaprotestowac...
      >
      > Jak krotka bywa ludzka pamiec - jak latwo stosuje sie cenzure, jesli cos jest n
      > iewygodne - nie, zeby kogos wypowiedz obrazala(wtedy cenzury sie nie stosuje, w
      > tedy to jest ok - a jesli obrazony sie poskarzy, to Karen wyzwie go od trolli).
      > ...ale CENZURE stosuje sie do zwyklej wypowiedzi, ktora nikogo nie obraza a tyl
      > ko opisuje stan faktyczny....

Hmm, Maseczko, byliśmy krótkowzroczni, a najbardziej Ty, bo stwarzając nam miejsce, w którym mogliśmy normalnie pisać, dałaś możliwość rozstrzygania co wolno, a co nie osobie, która nigdy nie kiwnęła palcem, aby ten stan zmienić

> Czy Ulisses, ktory zostal kilka dni temu odznaczony, tez walczyl z cenzura? i j
      > ak to mialo byc po tym, kiedy ta "walka" zostanie wygrana?....

Ano miało być tak jak jest. Racja zawsze jest po stronie tego, co trzyma palec na guziku, a głośno głoszone szczytne ideały można zawsze "z przykrością"dostosować do sytuacji, bo ta druga strona jest zawsze be....i nawet ma własne zdanie, co jest niedopuszczalne

> Co tak naprawde ma oznaczac brak cenzury? czy jest to wolnosc wypowiedzi?... po
      > legajaca na tym, ze na wszelki wypadek z gory zaklada sie bana osobom, ktore mo
      > glyby wypowiedziec sie niezgodnie z wytycznymi?.... natomiast umozliwia sie ord
      > ynarne, wulgarne wypowiedzi, jesli sa skierowane przeciwko tym, ktorych nie lub
      > imy?.... Hurrrrra Karen - oklaski dla tych zasluzonych, ktorzy walczyli z komun
      > a, z cenzura, dzieki temu dzisiaj Ty masz dostep do tego "cenzurujacego" klawis
      > za i dzisiaj Ty mozesz kasowac... brawo.....

Taaaa, właśnie za działalność tak skutkującą zawsze dostawało się ordery, wtedy tez mozna byc pewnym poklasku

> Pamietam taki rysunek satyryczny w niemieckim czasopismie, ktory ukazywal uwoln
      > ienie Walesy po internowaniu.... Walesa wychodzil z malej klatki, do wiekszej k
      > latki.... tak wlasnie widze obraz tej cenzury - GW, nie stosuje cenzury, za to
      > na niektorych forach usuwa sie "niewygodne" chociaz na pewno nie obrazajace nik
      > ogo posty, ale te, w ktorych jest prawda...
      >
      > Gratuluje Podworko.... nie wiem, czy na calym GW, jest forum, ktore pod tym wzg
      > ledem Wam dorowna....

Ha, zaprawdę, radujmy się, idea Stalina wiecznie żywa
    • m.maska Re: Cenzura 28.12.11, 19:05
      hihi.....
    • al-szamanka Re: Cenzura 28.12.11, 19:16
      https://www.miners-lamps.com/knopf.JPG

Dla zwykłego zjadacza chleba GUZIK zawsze był wielką pokusą...wystarczy leciutko nacisnąć a młot wali.
      • m.maska Re: Cenzura 28.12.11, 19:18
        nawet dwa mlotki... w koncu chodzi o skutecznosc....
        • sakral Cenzura i emocje 28.12.11, 21:50

muzyczka
          ogranki ustne (link)

z cyklu
          pan Artur z Gdańska ur.w 1788 r.

emocje
          30 rzeczy, które należy przestać sobie robić (link)

Koleżeństwu i sobie,życzę przyjemnej lektury

PS.
          środowy tekst
          podany o godzinie 20:56
          • m.maska Re: Cenzura i emocje 28.12.11, 22:41
            smile
            • 1zorro-bis Nie moglem sie pohamowac.... 29.12.11, 08:12
              na te "mundrosci".....i skopiowalem!big_grin
              e: "Kiedy Żydowi wolno opluć kobietę"
              ulisses-achaj 28.12.11, 21:17 Odpowiedz
              Już ja bym mu napluł ... Judaizm to religia koczowników , ale mimo to...
              • 1zorro-bis Re: Nie moglem sie pohamowac.... 29.12.11, 08:16
                nastepny "mundry".....big_grinbig_grinbig_grin
                Re: "Kiedy Żydowi wolno opluć kobietę"
                hardy1 28.12.11, 22:48 Odpowiedz
                Na szczęście nie jest. W Europie było Oświecenie. W islamie, w judaizmie - nie było odpowiednika. To i zostali "w okopach świętej Trójcy".
                • 1zorro-bis Re: Nie moglem sie pohamowac.... 29.12.11, 08:18
                  no i znalazl sie oczywiscie trzeci "munrdry" I "Wielka Trojca Munrdych" dostala na swoim terenie riposte....big_grinbig_grinbig_grin
                  sza.aliczek 28.12.11, 23:04 Odpowiedz
                  Było - choć w sumie to nieodległe czasy, XVIII/XIX wiek, z niego wywodzi się nurt judaizmu reformowanego.
                  kicho_nor 28.12.11, 23:17 Odpowiedz
                  No dobrze Szaliczko, ale dokąd taką wiarę, wyznanie można reformować.
                  Są zapisy będące fundamentem: Biblia, Koran, Tora.
                  Z pomieszania trunków tylko głowa boli
                  sza.aliczek 28.12.11, 23:23 Odpowiedz
                  Kochany Kiszeczko smile
                  Ty jesteś z Krakowa - a idź sobie kiedyś na Festiwal Żydowski: ))) - może nawet damy radę się spotkać? Końcówka czerwca - co roku : D Obiecuję, ze zaprowadzę Cię na wyśmienity wykład nt judaizmu reformowanego : )))
                • m.maska Re: Nie moglem sie pohamowac.... 29.12.11, 11:27
                  1zorro-bis napisał:

> nastepny "mundry".....big_grinbig_grinbig_grin
                  > Re: "Kiedy Żydowi wolno opluć kobietę"
                  > hardy1 28.12.11, 22:48 Odpowiedz
                  > Na szczęście nie jest. W Europie było Oświecenie. W islamie, w judaizmie - nie
                  > było odpowiednika
                  . To i zostali "w okopach świętej Trójcy".

to moze i dobrze... inaczej kultura Hiszpanii poszlaby w Oswiecenie... i te wszystkie cuda Alhambry, pozostalyby na zawsze niedostepne..... a tak przynajmniej Maurowie polozyli kamien wegielny.................
              • m.maska Re: Nie moglem sie pohamowac.... 29.12.11, 11:28
                1zorro-bis napisał:

> Nie moglem sie pohamowac....

tak bywa........... wink
                • 1zorro-bis Re: Nie moglem sie pohamowac.... 29.12.11, 11:31
                  wezyki od hamulca mi pekly.....big_grinbig_grinbig_grin
                  • m.maska Re: Nie moglem sie pohamowac.... 29.12.11, 11:48
                    hihi....
                  • zuza_anna Re: Nie moglem sie pohamowac.... 29.12.11, 15:15
                    1zorro-bis napisał:

> wezyki od hamulca mi pekly.....big_grinbig_grinbig_grin

Wężyki Ci pękły? chyba sam se je podciąłeś wink big_grin
                    • 1zorro-bis Re: Nie moglem sie pohamowac.... 30.12.11, 08:55
                      to tez dobre....big_grin
                      Zali sie ten co wycina ......za NIC. Dla zasady.smirk
                      PODWÓRKO
                      wolność słowa
                      Autor: kogucik-2972 ☺ 29.12.11, 14:22
                      Dodaj do ulubionych
                      Odpowiedz cytując Odpowiedz
                      baaardzo ciekawy temat. Ponoć Konstytucja mi gwarantuje wolność wyznania, poglądów i wolność słowa. Znaczy - mogę sobie o wszystkim i o niczym i każdy mi może skoczyć nawet jak brednie tworzę - bo to moja wolność słowa.

Mogę swobodnie wyrażać swoje poglądy, albo komentować cudze. Mogę mieć własne wizje świata, własne pomysły, własne zdanie w każdym temacie.

No dobrze. Dlaczego zatem, trzymając się tego mojego świętego prawa - komentuję czyjeś durne zachowanie - bardzo grzecznie zresztą - i się nagle okazuje że moja wolność słowa to mit ? jakoś tak całkiem niedawno w sumie - prowadziłem bardzo rozległą dyskusję - i co ? nagle, kiedy się okazało że moje poglądy komuś nie pasują - wszystko zostało wycięte, ja zbanowany a na dokładkę obrzucony inwektywami tak głupimi że się uśmiałem zwyczajnie.

to gdzie ta moja wolność słowa. No i czy ma jakieś granice ? Czy jak mi ktoś pojedzie - kogut ty ch...u - to jeszcze wolność słowa, czy gość się po prostu prosi o utratę zębów ?
                      a jeśli ktoś w tym momencie stanie za mną - to już cenzura - czy jeno poparcie ?

a kto tej wolności słowa pilnuje ? do kogo mam się udać, żeby się poskarżyć, że mi ktoś dziób zamyka, kiedy mówię rzeczy komuś niewygodne ?

czy jak na swoim własnym forum kasuję idiotyczną wypowiedź, która może obrazić innych użytkowników - to ograniczam wolność słowa czy chronię moich przyjaciół przed zaczepkami...?

no nie wiem - tyle pytań - może macie jakieś pomysły sensowne - bo głupio tak nie wiedzieć i komuś Konstytucyjne prawa nieświadomie publicznie odbierać...
                      • zuza_anna Re: Nie moglem sie pohamowac.... 30.12.11, 09:13
                        Ale Cię paluchy swędzą, Zorrku!
                        Konieczne Zorrku! Postanowienie na Nowy Rok... nie będę wklejał cudzych postów!

Panie...Niech się spełni !
                        big_grin
                        big_grin
                        big_grin
                        • 1zorro-bis Re: Nie moglem sie pohamowac.... 30.12.11, 10:58
                          wcale tego nie postanowilem:
                          a mamy przynajmniej dowod jak nas Kogucisko pilnie czyta. Bo juz jest odzew....big_grin
                          Tylko....po jaka cholere on - takio praworzadny - sie zali ze go zabanowano jesli sam DOKLADNIE to samo z innymi robi? Zboczenie? Perwersja? Hipokryzja? Mentalnosc Kalego?
                          A moze wszystko naraz?big_grinbig_grinbig_grin
                          A te jego "copy right" to sobie moze gdzies wsadzic....smirk
                          Pod koguci kuper...big_grinbig_grinbig_grin
                          • m.maska [...] 30.12.11, 11:50
                            Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                          • m.maska Re: Nie moglem sie pohamowac.... 30.12.11, 12:07
                            Noooooooooooooooooo i zali sie, ze wyciety................ stesknil sie za tym co pisal? - nie, nie bylo wyciete - bylo zamkniete i to tylko na czas ograniczony - zeby w koncu przestal sie tutaj udzielac.
                            Przyszedl tutaj nie dlatego, ze go ktos zaprosil, przyszedl tutaj wychowywac doroslych ludzi... machiavelli sie znalazl. A potem sobie sam podziekowal.
    • zuza_anna Re: Cenzura 29.12.11, 09:07
      Zorrku, chcesz po łapkach? Eh!
      • 1zorro-bis Re: Cenzura 29.12.11, 11:30
        big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grincool
        zuza_anna napisała:

> Zorrku, chcesz po łapkach? Eh!
        >
        • 1zorro-bis Re: Cenzura 02.01.12, 08:31
          wrocil.smirk
          I znowu na wszystkich tam bluzga. To jest naprawde meczace....smirk
          • 1zorro-bis Re: Cenzura 02.01.12, 12:21
            zabanowany. Tylo "Szkapa" mu zostala....big_grin
            I tam bluzga na wszystkich. Na Ulissessa, Hardego, Sibeliussa, Maske, Al i na mnie. O Jokkerze zapomnial. Jak wytrzezwieje to sobie przypomni....big_grin
    • 1zorro-bis Re: Cenzura 30.12.11, 12:30
      a klakierzy juz brawo bija....big_grinbig_grinsmirk
      • m.maska Re: Cenzura 30.12.11, 12:42
        sami sobie niektorzy tez....zeby glosniej nioslo... smile
        • 1zorro-bis Re: Cenzura 30.12.11, 18:14
          smirkcool
          • 1zorro-bis H, ha, ha.....nareszcie!!! 01.01.12, 08:37
            big_grinbig_grinbig_grin
            S@lon Odrzuconych [O!]
            Re: Prośba
            Autor: czarek_777 ☺ 31.12.11, 20:28
            Dodaj do ulubionych
            Nie chcę bluzgać ale........smile

Kalejdoskop...

KOMUNIKAT FORUM
            Nie możesz pisać na tym forum - jego założyciel to uniemożliwił

sram na to i ciepły mocz dokładam smile poczekaj jeszcze bestio, jeszcze to
            PODWÓRKO

KOMUNIKAT FORUM
            Forum PODWÓRKOnależy do użytkownika: ulisses-achaj

Aby móc na nim pisać musisz zostać wpisany na listę uczestników.

Czy Was popierdoliło po kokardkę ?!!! przecież ja na to leję itd.
            No to jak Jerzy, wszedłem za Twoją zgodą pogadałem a teraz won, proś jak pies o wejście ? spierdalajcie. Wolę Piotrka z Odrzuconych. Opierdoli i osra ale błotem nie obrzuci. Wysłucha i dopiero. Skatuje smile ech podwórko podwórko. zapodwórko.
            • 1zorro-bis Re: H, ha, ha.....nareszcie!!! 01.01.12, 08:39
              big_grinbig_grinbig_grinsmirk
              S@lon Odrzuconych [O!]
              Autor: czarek_777 ☺ 31.12.11, 20:47
              Dodaj do ulubionych
              Tu gdzie nie trzeba się meldować. Na razie.
              www.youtube.com/watch?v=jjYLnf1cewA
              Wy też tak......... na ulicy się wychowaliście smile ja tak. Wpuścili mnie tu i tam /na chwil e by sprawdzić/ czy nie śmierdzę/ a teraz nie chcą, blokada - mam prosić/ miłego. Spierdalam z takiego czegoś. Z gównianego dziadostwa. Pa wredne podwórko smile
              • 1zorro-bis Ale jaja........nareszcie!!! 01.01.12, 08:40
                smirk
                Podaruj bliskim tradycyjną pocztówkę za darmo. Wyślij kartkę
                S@lon Odrzuconych [O!]
                Autor: czarek_777 ☺ 31.12.11, 21:01
                Dodaj do ulubionych
                Re: Witajcie smile
                kicho_nor 31.12.11, 20:08 Odpowiedz
                Kurna, ujawniają się, kto jest kim.
                To je też powiem o sobie: jestem dekadenckim dekownikiem i tyle.

Ale wszystkim co tu piszą: Dorego Nowego Roku

To powiedz mi Ulisses - czy ja jaką kurwa dla Ciebie jestem czy kimś innym. A może to z Ciebie jest kawał mendy i psa smile czego pozwoliłeś mi pisać a teraz nie no czemu.

Wszysćiście psy i szmaty a jak nie to wytłumaczcie. Ulisses czekam na odpowiedź, czemu ja pies. Bez prawa głosu na podwórku. Psim podwórku smile
                • 1zorro-bis Re: Ale jaja........nareszcie!!! 01.01.12, 08:43
                  dzien.....menela?big_grin
                  S@lon Odrzuconych [O!]
                  Autor: czarek_777 ☺ 31.12.11, 21:10
                  Dodaj do ulubionych
                  PODWÓRKO Poleć znajomemu
                  A A Dodaj do ulubionych
                  Sortuj: drzewko
                  Witajcie smile
                  czarek_777 31.12.11, 18:48 Odpowiedz
                  Nie składacie sobie życzeń noworocznych ? jeśli przeoczyłem bardzo przepraszam serdeczne życzenia noworoczne wszelkiej pomyślności podwórkowiczom. Qrczę trzymacie się Czarek prosi jeszce nie tak dawno myślałem że daliście ciała i padliście na glebę ale nie - to retrospekcja tylko, sory trzymacie się ,podziwiać tylko. Moje uwagi, może nie uwagi ale to co myślę. Karen jest pierwszą Damą Podwórka, bardzo kulturalna i wyważona osoba a przy tym bardzo inteligentna, ma dużą wiedzę /czuję się głupcem przy Niej / Hardy - mędrzec. W przeciwieństwie do Bolka Hardego uważam za mędrca, ma wielką wszech wiedzę, naprawdę tak uważam i chylę czoła przed hardym Hardym i Jego dużą wiedzą i inteligencją Ulisses. Dumny gość, uważający się za alfa i omegę niewątpliwie, Jerzy to bardzo mądry i inteligentny człowiek. Opozycjonista, chylę czoła za walkę z komunę, przed każdym schylę kto walczył. Jerzy bardzo szanuję i zawsze będę ,za to właśnie, za tamto ,za opozycję dobrze że w końcu Cię docenili a Maska zazdrości medalu Jurkowi, Zorro zazdrości - ja kapuś i esbek cieszę się kochani, rozgadałem się . Szczęśliwego Nowego Roku Podwórko. Solidaruch. Waryński W-12 gdyby szukano mojego donosicielstwa
                  • 1zorro-bis Piekne! Ulissess.....ZOMO??!! 01.01.12, 08:47
                    wedlug Czarusia....big_grinbig_grinbig_grin
                    No, tym razem to tych "malpek" bylo cale multum!
                    S@lon Odrzuconych [O!]
                    Autor: czarek_777 ☺ 01.01.12, 07:47
                    Dodaj do ulubionych
                    Dodam jeszcze i zapytam. Jak 'zaszufladkować' ludzi tak postępujących. Bo ja stawiam takich po tej stronie gdzie stało zomo. Bo można mieć na piersiach garść medali i odznaczeń /niby za walkę o demokracje/ ale jak się jest homosovietikusem to się nim jest i zawsze się mim będzie tak czyniąc a więc blokując dostęp do swobodnej wypowiedzi. Mając gębę pełną frazesów o demokracji i swobodzie wypowiedzi a z drugiej strony czynami pokazujący że jest dokladnie na odwrót - że ta osoba jest homosovietikusem smile w życiu gdybym założył wątek nie upokarzał bym tak ludzi, najsampierw pozwalając Im pisać na nim a późnie żądając by o dalszą możliwość pisania grzecznie poprosili. A więc puenta na zakończenie i moje spostrzeżenie. Ulisses i Maska w jednym stali domu i choć skłóceni są to jedno i drugie to homosvietikus bo mają ciągoty /może tp zakododowane, zaszczepione ?/ do cenzurowania. I każdy kto tak czyni , będzie czynił to również - jest homosovieyikusem. Chyba wyczerpałem temat smile wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Homosovietikusom /także tym odznaczonym przez namiestnika/ również wszystkiego dobrego.
                    • 1zorro-bis Re: Piekne! Ulissess.....ZOMO??!! 01.01.12, 08:52
                      a tutaj placz kretyna....big_grinbig_grinbig_grin
                      PODWÓRKO
                      Re: Witajcie smile
                      Autor: czarek_777 ☺ 31.12.11, 19:25
                      Dodaj do ulubionych
                      Zakładałem okularki i wsadziłem se w oko, jedno 'zaucho' - ale boli smile dziękuję Kosmito, super napisałeś smile jak On fajnie to wszystko ujął, Kosmita. Ulisses Brak mi słów. Zawsze było mi ich brak, gdy Ty gadałeś. Nie chcę kadzić bo nie będę ale. Zatykasz ludzi. Może mnie tylko dlatego zatykasz bo ja w tym czasie piję żywca smile ja chyba jestem za głupi dla Was ,może nie dla Was ale dla Maski i Al to na pewno. Bardzo mnie zawiodły a zwłaszcza Maska. Bardzo mnie zawiodła, oszukała mnie i to jak, brzydko bardzo. Szczęśliwego Nowego Roku podwórkowicze. Sol.
                      • 1zorro-bis Dno...!! 01.01.12, 10:39
                        nie wytrzymalem....smirk
                        S@lon Odrzuconych [O!]
                        Autor: 1zorro-bis 01.01.12, 10:37
                        Dodaj do ulubionych
                        "kurwa" - to cos szlachetnego - w porownaniu z takim osobnikiem jak Ty, ktory w Nowym roku takie brednie o wszystkich z samego rana wypisuje.smirk
                        • 1zorro-bis "Blagania" bluzniercy.... 01.01.12, 11:12
                          no, fajnie niektorzy ton nowy Rok zaczynaja....big_grin
                          S@lon Odrzuconych [O!]
                          Autor: czarek_777 ☺ 01.01.12, 10:44
                          Dodaj do ulubionych
                          forum.gazeta.pl/forum/s,92813,131975494,131975577.html?rep=2
                          Niestety ale nie mogę J. może wytłumacz wpierw, czemu tak zrobiłeś/ście. Może zrozumiem może nie. Ale spróbuj chociaż. Wszak jesteś mistrzem w odwracaniu kota ogonem smile próbuj próbuj brachu bo piłeczka po Twojej stronie smile wszystkiego dobrego w Nowym. Nikt mnie nie zmusi do błagania o cokolwiek prócz mojej, Ją zawsze będę błagał bo wiem że nigdy mnie nie poniży bo nigdy mnie nie poniżyła. Nikogo więcej o nic nie będę prosił. Ani Ciebie Ulisses ani Maski. Szczęśliwego Nowego Wam. Szacunku dla pluralizmu też życzę i dla bliźniego swego. Nawet gdy gada nie po Twojej myśli. A to wielka sztuka by zaakceptować inną wizję czegokolwiek. By takim być, ja takim jestem. Dołączcie do mnie smile wszystkiego dobrego w Nowym.
                        • 1zorro-bis Re: Dno...!! 01.01.12, 11:17
                          co za prymityw....smirk
                          S@lon Odrzuconych [O!]
                          Autor: czarek_777 ☺ 01.01.12, 11:12
                          Dodaj do ulubionych
                          Za to byle kurwa w porównaniu z twoją osobą to coś nadzwyczaj szlachetnego smile jesteś moralnym dnem dna zorro smile po prostu kutas jesteś. Kloszard że przypomnę smile
                          • al-szamanka Re: Dno...!! 01.01.12, 11:46
                            To taka noworoczna farsa na trzy butelki i parę kapsli
                            • 1zorro-bis Re: Dno...!! 01.01.12, 12:00
                              przeczytaj wszystko jak kretyn Ulissessowi i calem Podworku po pijaku dowalil....smirk
                              • 1zorro-bis Re: Dno...!! 01.01.12, 12:04
                                jak mozna takiego nieokrzesanego chama i prymitywa na forach tolerowac? Zadziwiajace....smirk
                                • al-szamanka Re: Dno...!! 01.01.12, 12:10
                                  Przeczytałam wszystkie tu Twoje wklejki - nic nowego.
                                  Hmm, my też daliśmy mu szansę, chociaż wiedzieliśmy jaki jest, ale niczego niestety się nie nauczył. Inni, jeżeli tak chcą, niech sobie go tolerują, ich sprawa.
                                  • 1zorro-bis Re: Dno...!! 01.01.12, 12:17
                                    a Ulissess i Podworko do niedawna bylo takioe "kochane"....smirk
                                    A teraz pluje na nich gorzej niz na nas. Mysle, ze ten facet psychiatry i odwyku potrzebuje....smirk
                                    • 1zorro-bis Re: Dno...!! 01.01.12, 12:19
                                      uchlal sie wczoraj na amen?big_grin
                                      ..Nasza Szkapa...
                                      Re: Gazetko nasza kochana rybko smile
                                      Autor: czarek_777 ☺ 31.12.11, 20:32
                                      Dodaj do ulubionych
                                      Nikt się nie bawi na Naszej ? dobrej zabawy a dla Gazeci wszystkiego dobrego. Nie dają Ci pisać ? skórwysyny mi też nie dają. Jestem z Tobą rybko. Zawsze byłem solidarnym, ze skórwielami też. Frajerem też byłem smile Gazecio buźki smile cmok cmok Czaruś smile
                                      • al-szamanka Re: Dno...!! 01.01.12, 13:18
                                        A tak naprawdę, to dawno nie miałam takiego ubawu. Najpierw życzenia, ogólne głaskanie i wazelinowanie, a niedługo potem nieprawdopodobne bluzgi....takie zachowanie właśnie cały czas piętnujemy i raczej nie jesteśmy rozumiani, bo jesteśmy poza kręgiem takich samych swoich
                                        • m.maska Re: Dno...!! 01.01.12, 13:22
                                          hihi.......no comment
                                    • al-szamanka Re: Dno...!! 02.01.12, 12:41
                                      on po prostu taki jest
                                      • 1zorro-bis Re: Dno...!! 02.01.12, 16:53
                                        smirkcool
                                        • 1zorro-bis Re: Dno...!! 04.01.12, 16:50
                                          jeszcze jedno....."ciasteczko"...big_grin
                                          ..Nasza Szkapa...
                                          Re: Czemu kurwa nie piszecie?
                                          Autor: czarek_777 ☺ 01.01.12, 13:24
                                          Dodaj do ulubionych
                                          Nie Ty będziesz dyktował co kto będzie tu pisał. Panimaju malczik ? więc sperdalaj stąd łyku na swoje śmieci smile tam się szarogęś, podskocz Matce Rozwielitce big_grin big_grin
            • m.maska Re: H, ha, ha.....nareszcie!!! 01.01.12, 13:45
              1zorro-bis napisał:

> big_grinbig_grinbig_grin
              > S@lon Odrzuconych [O!]
              > Re: Prośba
              > Autor: czarek_777 ☺ 31.12.11, 20:28

jeszcze to
              > PODWÓRKO
              >
              > KOMUNIKAT FORUM
              > Forum PODWÓRKOnależy do użytkownika: ulisses-achaj
              >
              > Aby móc na nim pisać musisz zostać wpisany na listę uczestników.
              >
              > Czy Was popierdoliło po kokardkę ?!!! przecież ja na to leję itd.
              > No to jak Jerzy, wszedłem za Twoją zgodą pogadałem a teraz won, proś jak pies o
              > wejście ? spierdalajcie. Wolę Piotrka z Odrzuconych. Opierdoli i osra ale błot
              > em nie obrzuci. Wysłucha i dopiero. Skatuje smile ech podwórko podwórko. zapodw
              > órko.
              >

Zorro... smile to teraz juz wiesz dlaczego jestes zbanowany w tym "ekskluzywnym miejscu" - ucz sie od Czarka - takim jezykiem trzeba pisac, zeby dostapic zaszczytu dopuszczenia.... to jest to czego tam sie oczekuje... tak mysle... shock

Logicznie rozumujac: nie bluzgales/ nie bluzgalismy - zbanowano NAS, a Czarek...Kiszka... zaproszeni, a nawet jak z tego wynika - przepraszani.... hihihihi...

Nie spodziewalam sie tak rozpoczac Nowego Roku...big_grinbig_grinbig_grin
              • 1zorro-bis Re: H, ha, ha.....nareszcie!!! 01.01.12, 14:34
                to chyba .....Dom Wariatow?big_grinbig_grinbig_grin
                • 1zorro-bis Re: H, ha, ha.....nareszcie!!! 01.01.12, 14:36
                  to faceta nic nie dociera. Beton, beton....smirk
                  Podaruj bliskim tradycyjną pocztówkę za darmo. Wyślij kartkę
                  S@lon Odrzuconych [O!]
                  Autor: czarek_777 ☺ 01.01.12, 13:17
                  Dodaj do ulubionych
                  Kalejdoskop...
                  Re: Dno...!!
                  Autor: al-szamanka  01.01.12, 12:10
                  Dodaj do ulubionych
                  Przeczytałam wszystkie tu Twoje wklejki - nic nowego.
                  Hmm, my też daliśmy mu szansę, chociaż wiedzieliśmy jaki jest, ale niczego niestety się nie nauczył. Inni, jeżeli tak chcą, niech sobie go tolerują, ich sprawa.

Wy mi daliście szansę ? dobre sobie. AL nie żartuj. Od samego początku wiadomo było dla Was w jakim celu dajecie zgodę bym u Was pisał. Daliście tą szansę smile buhahaha na co daliście no powiedz na co mi ją daliście - na klepanie waszych paciorków ? tak Masko bym klepał tak AL macie rację modlę się do Was i zawsze będę a moje zdanie to g...o dla Was i ja to akceptuje itd smile AL wszystkiego dobrego w Nowym ale proszę, nie schodź poniżej pewnego poziomu bo się zdeklasujesz oki ? póki co masz klasę. Tak uważam i pozdrawiam.
                  • m.maska Re: H, ha, ha.....nareszcie!!! 01.01.12, 14:49
                    Zorro.... Zorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrro!!!! to jest to "r", ktorego w realu nigdy nie wymowie, ale w matrixie, moge powarczec.... big_grin
                    Widze, ze Ty sie nieustannie jeszcze dziwisz....

Jasne, ze nie bylo i nie bedzie zgody na jego jezyk... dla niego taki jezyk jest oczywistoscia - dla NAS - nie... i nie zamierzam tego wyjasniac... pisze jak potrafi a MY mamy prawo tego nie akceptowac. W realu tez nie wchodze do speluny, bo mi towarzystwo nie odpowiada.
                    • 1zorro-bis Re: H, ha, ha.....nareszcie!!! 02.01.12, 08:14
                      no, w koncu kretyna zablokowali. Nawrzucal jeszcze na koniec Sibeliussowi.smirk
                      Mam nadzieje, ze teraz tam bedzie normalnie.big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka