Dodaj do ulubionych

24 lutego piątek

24.02.12, 00:19

kartka z kalendarza piątek

czytanie

Iz 58,1-9;Psalm51;Ewangelia,Mateusz 9,14-15

kursy walut

USD - 3,1380
EUR - 4,1810
CHF 3,4676
GBP - 4,9325

święci

Etelberta (kr),Sergiusza (m)
Obserwuj wątek
    • sakral 24 lutego piątek 24.02.12, 00:22
      https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/407312_10150630029076670_182316476669_9409899_840745897_n.jpg
      • sakral 24 lutego piątek 24.02.12, 00:33

życie to teatr
        kolejny raz w teatrze tym zmieniono dekoracje
        na pustej scenie w świetle ramp zakryto stare
        tło............

to stary i przegadany temat
        pomiędzy kol.Maską,a mną
        • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 08:50
          Sakral po uwaznym wysluchaniu slow piosenki wink, przyznaje Koledze racje....tym bardziej po doswiadczeniach zebranych w ciagu tych kilku lat na forach: ŻYCIE TO TEATR.... dla wiekszosci, jak najbardziej... tylko wciaz na scenie, kiepsko sie zyje...
        • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 09:22
          Eeeh wkleje ten tekst... jest bardzo prawdziwy

Kolejny raz w teatrze tym
          Zmieniano dekoracje
          Na pustej scenie w świetle ramp
          Zakryto stare tło
          Zastąpi dramat farsa znów
          Komedia i owacje
          Odbije sufit brawa
          I wybrzmi głośny śmiech

Na stare maski z dawnych sztuk
          Aktorzy włożą nowe
          Z tragedii nie zostanie nic
          Jak choćby sztuczne łzy
          Tak wciąż się zmienia teatr ten
          I który z widzów powie
          Jak można w jednej sztuce grać
          Na pozór kilka ról

Ref. Życie to teatr, gdzie los włada każdym aktem
          Gdzie kwestie kończy czasem śmierć
          Gdzie błazen kocha i drwi
          Życie to teatr, gdzie puentę piszę czas
          Gdzie sen się miesza z jawą
          Gdzie wciąż się czeka braw

Kolejny raz w teatrze tym
          Zmieniano dekoracje
          Na pustej scenie w świetle ramp
          Zakryto stare tło
          Zastąpi dramat farsa znów
          Komedia i owacje
          Odbije sufit brawa
          I wybrzmi głośny śmiech
    • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 08:46
      Dzien Dobry mowie dzisiaj jako pierwsza...po przebudzeniu smile
      I co? jak mnie sie zdarzy tu byc, to Wy spicie. Niech juz Zorrek w koncu wraca, mialabym z Kim pogadac przy sniadaniu smile
      Przed 10 wybywam i mam nadzieje, ze uda mi sie zrobic jakies fajne fotki a moze nawet zatankowac tansza benzyne po drugiej stronie granicy. Tutaj ceny benzyny siegnely szczytu, jakiego dotychczas jeszcze nie mialy. Ale przede wszystkim chodzi mi o motylarnie....i zabie udka i miasteczko, ktore do tej pory mijalam z boku tylko smile a przy okazji zobacze, czy tam na poludniu juz sa pierwsze oznaki wiosny.

Wstawac!!!!!!

Dnia pieknego Wam zycze smile
        • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 09:24
          A co Zuza? niedowidzisz? to przetrzyj oczy: m-a-s-k-a...

Wlasnie domalowuje sobie rzesy... chociaz oczka mam jeszcze przymkniete nieco....
          • zuza_anna Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 09:33
            Widzę, ale moje widzenie jest niewyraźne, bo przed chwilą wstałam. Dobudzam się http://emots.yetihehe.com/1/kawa.gif
            Czekam na zdjęcia motyli smile
            • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 09:36
              Mam nadzieje, ze je uchwyce... ruchliwe sa - o ile mnie pamiec nie myli wink ale sporo ich tam jest, wiec zawsze sie jakies zalapie - i juz bedzie wiosennie... smile
            • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 09:44
              Pa Zuzka.... znikam juz.... kiss
              • zuza_anna Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 09:56
                m.maska napisała:
                > Pa Zuzka.... znikam juz.... kiss

Tylko wróć. Baw się dobrze. Pa! kiss Ja też zmykam na zakupy, żeby juro mieć dzień wolny. smile
                • izydor88 Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 12:08
                  Silny wiatr i +9!
                  Bazyl poczuł chyba wiosnę,bo w nocy ściągnął w sypialni zasłony.Pod oknem znalazłam poduszki i gazety.Znak,że NL usiłował zniechęcić Bazyla.Jak zwykle bezskutecznie smile
                  Zakładam czapkę [brr,nie lubię] i ruszam.
                  • zuza_anna Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 16:35
                    > Bazyl poczuł chyba wiosnę,bo w nocy ściągnął w sypialni zasłony.

Dlatego nigdy nie będę miała kota. Lubię koty i to bardzo, ale jak są u kogoś. wink
    • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 09:42
      Aaaa... dla tych, ktorym wlasnych pomyslow brak i potrafia jedynie zywic sie cudzymi, zeby nie musieli za daleko szukac... prosze bardzo watek Odysejady jest tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/w,101385,126028636,,_O_D_Y_S_E_J_A_D_A_.html?v=2
      (hihi... troche guuuuupio, bo nawet nie wiedza kto tam pisal....ale niech sie wysilaja - moze sie okazac, ze aktualnych przyjaciol obsmiewaja... big_grinbig_grinbig_grinbig_grin)

wieczorem jak znajde czas podrzuce jeszcze kilka innych watkow nadajacych sie do plagiacikow... z przyjemnoscia poczytam, jak to poeta polotu dostanie....
      widac Julenka przestala dostarczac pomyslow, szukaja nowych....
      • al-szamanka Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 18:05
        Dzisiaj dzwoniła do Felixa jego siostra z Buenos Aires. Jest od niego młodsza, do szkół uczęszczała wyłącznie w Argentynie, dlatego tez rozmawia z Felixem tylko po hiszpańsku. To jest mój drugi upośledzony Klient, który perfekcyjnie używa więcej niż jednego języka. Pierwszym był Kai: oprócz niemieckiego świetnie władał hiszpańskim i angielskim. W tym ostatnim pisał nawet wiersze o miłości, o której zresztą bardzo mgliste miał wyobrażenie. Felix tez niewiele wie o miłości, niemniej potrafi o niej bardzo dużo opowiadać. Dzisiaj właśnie rozwodził się o wielkim uczuciu pięcioletnich kur do własnych jajek. Uczucie to jest ponoć ogromne, ogromne, największe jednak w okresie wiosennym, dlatego znoszone w tym czasie jajka są kolorowe. Felix za nic na świecie nie przyjmuje, że tak właściwie to pisanki produkuje i przynosi wielkanocny zając. Chciałam, aby przetłumaczył to o kurach swojej siostrze. Niestety, Felix potrafi doskonale się wysławiać w obu językach, nie pojmuje jednak, że można coś z jednego na drugi tłumaczyć. Dla niego oba są jednym i tym samym.
        • al-szamanka Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 18:17
          Po raz pierwszy w tym roku widziałam na mieście ludzi odzianych w koszulki z krótkimi rękawkami. Dzielni!!!! Co prawda było +15 stopni, ale to przecież ciągle jeszcze luty. Postanowiłam nie rezygnować z zimowej kurtki
        • sakral Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 18:57
          al-szamanka napisała:

Felix tez niewiele wie o miłości,
          niemniej potrafi o niej bardzo dużo opowiadać. Dzisiaj właśnie rozwodził się
          o wielkim uczuciu pięcioletnich kur do własnych jajek.

Uczucie to jest ponoć
          ogromne, ogromne, największe jednak w okresie wiosennym, dlatego znoszone w tym
          czasie jajka są kolorowe.

---------------------------------------------------------------------(m.podkreślenia)

i dlatego właśnie kocham kolegę Felixa
          ma słuszne podejście do życia miłosnego i
          innego

AL

a jak ktoś nie wiele wie o miłości,geometrii,poezji ,malarstwie czy polityce rolnej Kościoła
          to jeszcze nie znaczy,że nie może na autorytatywnie zabierać głos wraz z innymi znawcami

a co do jajek to Felix,widocznie wie,że dużymi krokami zbliżają
          się święta wielkanocne i
          będą kolorowe jajka i inne smaczne rzeczy

a teraz wyższość jednych świąt nad drugimi (rysunek)

• al-szamanka Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 19:13
            sakral napisał:

> AL
            >
            > a jak ktoś nie wiele wie o miłości,geometrii,poezji ,malarstwie czy polityce ro
            > lnej Kościoła
            > to jeszcze nie znaczy,że nie może na autorytatywnie zabierać głos wraz z innymi
            > znawcami

Zapewniam Cię, że Felix jest dla mnie bardzie autorytatywny niż niejeden znawca. Do wszystkiego ma dystans nie z tego świata

> a co do jajek to Felix,widocznie wie,że dużymi krokami zbliżają
            > się święta wielkanocne
            i
            > będą kolorowe jajka i inne smaczne rzeczy

Tego niestety nie można być pewnym. Dla Felixa czas jest bardziej względny niż dla samego Eisteina

> a teraz wyższość jednych świąt nad dr
            > ugimi
            (rysunek)

Kiedyś wspominałam, jak pokłóciło się dwóch proboszczów, jeden uważał, że Matka Boska, patronka jego miejscowości, jest skuteczniejsza od tej z Medjugorii
            • sakral Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 19:32
              al-szamanka napisała:

Kiedyś wspominałam, jak pokłóciło się dwóch proboszczów, jeden uważał, że

Matka Boska, patronka jego miejscowości, jest skuteczniejsza od tej z Medjugorii

----------------------------------------------------(m.podkreślenia)----------------

obiekt sakralny i zbrojny (fotka)

jaka Matka Boska jest lepsza
              czy ta od

Zakonu Krzyżackiego Najświętszej Marii Panny

czy ta z Częstochowy gdzie o.Rydzyk organizuje swoje manifestacje i inne parady

burzliwa dyskusja w kręgach zbliżonych do abp.Józefa Michalka trwa

• m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 19:37
                a z Guadelupy? a z Fatimy? a z Lourdes?....
              • al-szamanka Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 19:40
                sakral napisał:

> jaka Matka Boska jest lepsza
                > czy ta od Zakonu Krzyżackiego Najświętszej Marii Panny
                > czy ta z Częstochowy gdzie o.Rydzyk organizuje swoje manifestacje i inne parady

Oczywiście, że ta z Częstochowy. Jest bardziej polska
      • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 18:24
        Ufff... powiadamiam - motylarnia zostala zlikwidowana - mysle, ze to bylo prywatne przedsiewziecie jakiegos zapalenca, ktore na pewno nie bylo rentowne - tym bardziej, ze klimat byl tam tropikalny... szkoda, ale... jest jeszcze jedna motylarnia, w Mannheim i ta nalezy do parku miejskiego, wiec mysle, ze ta nadal egzystuje.... kiedys...
        • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 18:28
          Droga chwilami fatalna, mgla taka, ze widocznosc spadala do 20m...wysoko bylo i tam wlasnie bylo mocno mlecznie... ale miasteczko urocze - jak sie ogarne, pokaze fotki. Nazywaja je mala Wenecja i mimo, ze wielokrotnie przez nie przejezdzalam, nigdy nie wjezdzalam do centrum. I co ciekawe, wiele nazw... Stanislas - na pamiatke tego, ze w latach 1719-1725 mieszkal tam krol Stanislaw Leszczynski...
      • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 19:34
        Oooo widze wlasnie, ze spamer-plagiator oglosil, ze bedzie swoj plagiat kontynuowal dalej w miejscu do tego odpowiednim, bo przeciez nie na Podworku(w jego mniemaniu od zawsze Podwyrko tylko, nadajace sie do spamu) ale kulturalnie i calymi zdaniami plagiat bedzie kontynuowal w miejscu ku temu odpowiednim, czyli na Lozy...

biiiiiiiida taka... trzeba mu kilka watkow podciagnac, bo sam niczego nie wymysli... niech jak to zawsze bywalo, wykorzystuje nasze....
        • al-szamanka Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 19:51
          m.maska napisała:

> Oooo widze wlasnie, ze spamer-plagiator oglosil, ze bedzie swoj plagiat kontynu
          > owal dalej w miejscu do tego odpowiednim, bo przeciez nie na Podworku(w jego mn
          > iemaniu od zawsze Podwyrko tylko, nadajace sie do spamu) ale kulturalnie i caly
          > mi zdaniami plagiat bedzie kontynuowal w miejscu ku temu odpowiednim, czyli na
          > Lozy...
          >
          > biiiiiiiida taka... trzeba mu kilka watkow podciagnac, bo sam niczego nie wymys
          > li... niech jak to zawsze bywalo, wykorzystuje nasze....

A tam podciągać, przecież zawsze sam znalazł i sam się obsługiwał i robi to nadal
          • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 19:56
            Jesli nie ma sie pomyslow, brak polotu i fantazji, to niestety ale trzeba sie posilkowac innymi.... i spamerskie forum teraz kopiuje nasze watki - no coz... wolnosc ma swoje prawa... o przywoitosci bedziemy milczec....
    • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 19:40
      Zgaduj-zgadula? co to takiego?... i czy to cos, jest dla lewo czy praworecznych, czy to oznacza, ze praworeczni zaczynaja od widelca przechodzac do lyzeczki, a leworeczni zaczynaja od lyzeczki przechodzac do widelca?

https://www.bilder-hochladen.net/files/itqm-nj-677e.jpg
      • al-szamanka Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 19:43
        Świetne urządzeniebig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin Zmusza do powolnej degustacji
        • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 20:00
          Wiesz AL, mysle, ze Francuzi, ktorzy nigdy nie uzywali do ciastek widelczykow, wzieli sie na sposob, zeby zadowolic za jednym zamachem klientele francuska i niemiecka... to trzeba najpierw wymyslic wink
      • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 21:40
        A to kolejny kwiatek....zauwazony dzisiaj smile
        Padlo pytanie: to w ktora strone idziemy? dla ulatwienia dodam, ze tylko jeden kierunek byl wlasciwy big_grin

https://www.bilder-hochladen.net/files/big/itqm-nk-d554.jpg
        • al-szamanka Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 21:43
          m.maska napisała:

> A to kolejny kwiatek....zauwazony dzisiaj smile
          > Padlo pytanie: to w ktora strone idziemy? dla ulatwienia dodam, ze tylko jeden
          > kierunek byl wlasciwy big_grin
          >
          > https://www.bilder-hochladen.net/files/big/itqm-nk-d554.jpg

Oczywiście kierunek przeciwny do tego, z którego przyjechałyście
          • m.maska Re: 24 lutego piątek 24.02.12, 21:53
            Jasne... ale informacja dla turystow pieszych jest naprawde wyczerpujaca.... poniewaz miasteczko ma swoja druga nazwe "mala Wenecja"... mostkow i mosteczkow jest tam bez liku...urokliwe to miasteczko smile
            • sakral 25 lutego sobota 25.02.12, 02:02

kartka z kalendarza sobota

święci

Cezarego z Najzanu,Tarazjusza (m),Wiktora (m)

https://www.nie.com.pl/grafika/inne/szarekomurkizabija_092012.jpg

czytanie

Iz 58,9b-14;psalm86;Ewangelia,Łukasz 5,27-32

kursy walut

USD - 3,1103
              EUR - 4,1654
              CHF - 3,4543
              GBP - 4,9167
    • zuza_anna 25 lutego, sobota 25.02.12, 08:43
      Mówię Wszystkim Dzień dobry, i zabieram się za mycie okien. Po zimie, prawie nic przez nie
      nie widać, zwłaszcza jak zaświeci słońce. Jak mi się nie chce, ale nie mogę na nie patrzeć wink
      Pięknej soboty życzę. Pozdrawiam smile
      • al-szamanka Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 09:11
        zuza_anna napisała:

> Mówię Wszystkim Dzień dobry, i zabieram się za mycie okien. Po zimie, prawie ni
        > c przez nie
        > nie widać, zwłaszcza jak zaświeci słońce. Jak mi się nie chce, ale nie mogę na
        > nie patrzeć wink
        > Pięknej soboty życzę. Pozdrawiam smile

Tylko uważaj, Zuzanko, aby przy tej pracy Ciebie nie zawiało. O tej porze roku można porządnie się zaziębić, ja kaszle już prawie dwa tygodnie i końca nie widać
        • izydor88 Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 09:27
          Schodzę na dół a tu plaża...Koty zaległy pokotem na podłodze,a Rychu po drugiej stronie szyby - na wycieraczce.
          Szyba - woła o pomstę do nieba i błaga o umycie.Bo przecież tu bywają koci faceci i każdy musi zostawić wiadomość - tu byłem.Dobrze jak się skończy na śladzie łap...
          • al-szamanka Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 09:39
            izydor88 napisała:

> Schodzę na dół a tu plaża...Koty zaległy pokotem na podłodze,a Rychu po drugiej
            > stronie szyby - na wycieraczce.
            > Szyba - woła o pomstę do nieba i błaga o umycie.Bo przecież tu bywają koci face
            > ci i każdy musi zostawić wiadomość - tu byłem.Dobrze jak się skończy na śladzie
            > łap...

Hihi, na zasadzie Rychu tu był???.....już coś o takim znakowaniu słyszałam, z tym, że robił facet czymś tam o Herrerównybig_grinbig_grinbig_grin
        • al-szamanka Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 09:32
          Dzień strasznie zapadany, całą noc lało a ja muszę się spieszyć, bo do pracy mam na 11:30, a jeszcze przedtem muszę na trochę wyjść z domu.
          Moje doniczkowe mini-żonkile pięknie zakwitły, 7 pączków czeka na swoją kolejkę smile

Uśmiechniętego dnia Wszystkim życzę smile
        • zuza_anna Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 10:23
          al-szamanka napisała:
          > Tylko uważaj, Zuzanko, aby przy tej pracy Ciebie nie zawiało. O tej porze roku
          > można porządnie się zaziębić, ja kaszle już prawie dwa tygodnie i końca nie widać
          Witaj!
          Umyłam tylko w kuchni, bo za duży wiatr jest, i nie chcę się przeziębić. W pokojach są nieco
          dłuższe firanki, to brudne okna, nie będą drażnić moich oczów. Z umyciem poczekam na cieplejsze dni.
          Zresztą po umyciu jednego mam lenia wink
          • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:00
            Zuza... bardzo prosze, nie wspominaj przy mnie o brudnych oknach... dlaczego koniecznie chcesz mnie przy weekendzie denerwowac? znajduesz w tym jakas przyjemnosc? wink
            • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:03
              W poniedzialek ma byc slonecznie, a ja mam wczesne terminy - wiec moze sie zdecyduje na tego typu "dzialalnosc" po powrocie... ale do poniedzialku jest jeszcze troche czasu - zastanowie sie...bo nie jest tez dobrze rozpoczynac nowy tydzien tak od razu "ciezka praca" wink
            • zuza_anna Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:12
              Za późno, już wspomniałam smile
              iii nie denerwuj się, tylko załóż przyciemnione okulary a okna będą czyste wink
              • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:27
                eeetam, okno mam za plecami - nmie patrze przez nie... smile
        • al-szamanka Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 09:43
          Po prostu BOSKIE big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          • sakral Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 09:57
            AL

nie widziałem tramwaju
            a jaki pasażer ? trudno
            powiedzieć,ale ma coś
            wspólnego z poezją

a to może być straszne,o poranku słuchać
            o poezji i innych lirycznych rzeczach

wiem co mówię,dużo
            znajomych
            skarży się na rozmowy po
            te przed to i mogą być
          • izydor88 Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 09:57
            Sakral,ja myślę,że nawet jeden kot w Twoim mieszkaniu,to stanowczo za dużo.
            A małe bunga-bunga po wyjeździe kol.Maski...dlaczego nie?Będziemy robić wszystko,czego na co dzień nam nie wolno lub nie wypada.Mam kilka fajnych pomysłów.
            • izydor88 Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 10:13
              Na tym koncercie wystąpiła moja Behemota - to samo uważne spojrzenie,ta sama otyłość brzuszna.W domu grywa na klawiaturze laptopa smile
            • sakral Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 10:51

Klaro

opcja,że tak kolokwialnie powiem
              jeszcze nie poszła w..................................

a np. ptak
              szpak ? podobno mądre to

moja Mama na dwie zeberki

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRmqtWucufFIO2-I0cogtJv8tBV8dC1etgQ41QKNtuJssc9B7Ty-oFahc59Qg

przeurocze ptaki,klatkę mają na ponad metr
              i są tak samo gadatliwe jak ja

ps.

papuga i ryba odpada

• zuza_anna Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 11:00
                i wesołe i ruchliwe tak jak Ty?. Śliczne są smile
                • sakral Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 11:12

Zuza

ja już taki śliczny jak kiedyś nie jestem
                  w planie mam powrót do śliczności

ale wszystko po kolei,nie od razu Kraków zbudowali

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/409530_245191418895392_127997970614738_566829_74775997_n.jpg

• izydor88 Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 11:21
                    Sakral - szpak tak.
                    Kupiłam tort,bo wreszcie kończą się te makabryczne dwa tygodnie,w których NL jest ode mnie o rok młodszy.Od dzisiaj jest taki stary,jak ja.Zawsze się pocieszam,że on podobno był przenoszonysmile
                    • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:04
                      I to jest Klaro wiecej niz pewne... dziewczynki zawsze spiesza sie na swiat, a chlopcy sie ociagaja big_grin
          • zuza_anna Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 10:31
            Kapitalne! Niektóre filmiki ze zwierzętami są świetne.
            • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 11:46
              Zuza smile no coz zamkneli motylarnie, ale pokaze Ci filmik, ktory znalazlam na you tube z Luisenpark... to wspaniale miejsce, raj dla dzieciakow, ktore maja tam bardzo bliski kontakt z natura... bociany spaceruja miedzy ludzmi, kaczki wyprowadzaja swoje mlode na spacer po alejkach - ha... tam po raz ostatni chodzilam boso po trawie. Teraz jest jeszcze za wczesnie ale musze sie koniecznie w tym roku wybrac znowu...
              Tam po raz pierwszy przed laty zobaczylam jak w rzeczywistosci wygladaja koniki morskie, jakie sa barwne. Mozna poplynac gondola, ale wtedy trzeba wziac jednak cos do karmienia karpi - karpie-ogromy otaczaja kazda gondole, ktora sie do nich zbliza i otwieraja te swoje otwory gebowe. Najzabawniejsze byly male pingwiny, ktore urzadzaly sobie wodna zjezdzalnie. Nie bawi mnie ZOO ale to cos zupelmie innego.

• zuza_anna Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:22
                Dzięki Maseczko, obejrzałam i już marzę o lecie. Piękne motyle!
                • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:30
                  I z tego wynika, ze zywia sie pomaranczami i bananami, w tej motylarni, ktora mi zamkneli tez staly takie stoli z talerzykami na ktorych byla krazki pomaranczy... to pewnie zamiast nektaru kwiatow, ktorych tam nie jest tak wiele...
                  • zuza_anna Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:44
                    nawet dobrali przezroczystą tackę z kwiatami...
        • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 15:51
          sakral napisał:

>
          >
          > zapomiany temat (link)
          >
          > dla przypomnienia Koleżeństwu rozmowy z kol.Maską i opodszczypywania w tramwaju
          >
          >
          > ale dwa koty w moim wypadku
          > to raczej stanowczo za dużo
          >
          > --------------------------------
          >

Wysluchalam koncertu i nasunely mi sie pytania:
          1. dlaczego "widownia" przebierala nogami - czy chciala zajac miejsce solisty?
          2. dlaczego "widownia" zniechecona odchodzila? czy nie podobal jej sie koncert?
          3. dlaczego "solisty" nie bylo na zakonczenie, kiedy byly owacje?...
      • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 11:57
        Zanim minie, napisze juz na zapas, dobre poludnie smile
        Nie wiem co planujecie, na czas mojej nieobecnosci, ale radze nie cieszyc sie przedwczesnie... urlop sobie - ale w hotelu jest wifi(inklusive) - sprawdzilam, laptop leci ze mna, wiec na pewno nie bedzie tak, ze bedziecie tutaj chodzic samopas wink
        Regulamin wisi? wisi... zostal poprawiony i prosze stosowac sie do regul big_grin i wtedy nie bedzie zadnych rozmow tete a tete na dywaniku!!!!!
        • izydor88 Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:10
          Najpierw trochę pogrzeszymy,a potem grzecznie przeprosimy.I wszyscy będą zadowoleni wink
          • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:11
            Tacy jestescie? a moze ja tez chetnie bym pogrzeszyla? wink
            • zuza_anna Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:15
              Też bym chętnie pogrzeszyła, ale... na razie będę miała w myśli, grzeszne myśli wink
              • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:31
                Zuuuuuuuuuuuza.... ale mnie zaciekawilas... nie moglabys podrzucic kilku takich grzesznych na prive? wink
                • zuza_anna Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 12:48
                  ciekawość, to pierwszy stopień do piekła wink wink wink nie zdradzę moich grzesznych myśli big_grin
                  • sakral 25 lutego, sobota 25.02.12, 13:06

a może jednak szpak ? (link)

-------------------------------------

Masko
                    zobaczyłem i przeczytałem wszystko co napisałaś o motylach

swego czasu słyszałem piosenkę, o tym że
                    zakochana osoba ma motyle w brzuchu

byłem święcie przekonany,że ma dużo gazów,i
                    będzie ukradkiem zanieczyszczać powietrze

ale jednak nie,to było o miłości

• m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 13:23

kiedys byla fajniejsza wersja, ale teraz (tutaj) jest przyblokowana

"Kto słyszy śmiech motyli"

Kto słyszy śmiech motyli, poznał smak obłoków
                      Bez lęku będzie poznawał Noc w świetle księżyca

Stanie się kwiatem jeśli zechce
                      I błaznem i mędrcem i w mgnieniu oka może przemierzać wszechświaty

Wie że nic nie wie, jak i inni nic nie wiedzą
                      Wie tyle co inni, wciąż musi się uczyć

Kto rozpozna obce brzegi i znajdzie odwagę by podnieść głowę
                      Ten będzie wolny, ten może bez obawy poznawać siebie

Spogląda w dół, ku własnym szczytom
                      Spokojnie podejmuje walkę z własnym piekłem

Kto słyszy śmiech motyli, poznał smak obłoków,
                      Bez lęku będzie poznawał Noc w świetle księżyca

Ten żyje w zgodzie ze sobą i tak samo umiera
                      Jest więc bardziej żywy niż wszyscy jego spadkobiercy...

Carlo Karges
                      (tłum. własne z jęz.niemieckiego)
                      • sakral Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 13:31

widzisz,a jednak o miłości
                        dużo się nie pomyliłem

tamto,i to też zatruwa powietrze
                        a każdy udaje,że to nie on.Tylko ktoś inny

tak to już jest z miłością,motylami i grochówką na boczku wędzonym
                        • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 13:38
                          big_grinbig_grinbig_grin
                      • zuza_anna Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 17:39
                        Świetne słowa!
                        • m.maska Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 19:14
                          Zuza, a ja mysle, ze Ty nalezysz do tych ktorzy slysza... wink
                          • sakral 25 lutego, sobota 25.02.12, 20:35

zapomniałem Koleżeństwu
                            pokazać ciekawy

tekst w Die Zeit

tekst źródłowy Piotra Czerskiego

My,dzieci sieci
                            warto przeczytać

PS.

tekst wstawiam nie dla dyskusji
                            bo i po co
                            jak znajdę oś ciekawego to
                            wstawię link

nie możemy stawać w miejsce,
                            do przodu
                            my,zawsze młodzi i piękni

i wtedy będzie ładnie
                            • al-szamanka Re: 25 lutego, sobota 25.02.12, 20:56
                              Wróciłam...tramwajem, bo nie miałam siły prowadzić samochódu. Teraz szpikuje się tabletkami, przytulam do piersi wicka i pije gorący syrop przeciwgorączkowy, mam 38,6.
                              Musze koniecznie przespać 10 godzin.
                              Dobranoc.
                            • m.maska Re: 25 lutego, sobota 26.02.12, 00:02
                              sakral napisał:

>
                              > zapomniałem Koleżeństwu
                              > pokazać ciekawy
                              >
                              > tekst w [url=http://www.zeit.de/digital/internet/2012-02/wir-die-netz-kinder][b
                              > ]Die Zeit[/b][/url]
                              >
                              > tekst źródłowy Piotra Czerskiego
                              >

Ale to dluuuuuuuuuugie jest... odkladam lekture - na jutro smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka