1zorro-bis 09.03.12, 08:31 a g...... prowda! To "turysci" za chlebem.... Z emigracja nie ma to NIC wspolnego. biznes.newsweek.pl/do-kraju-wrocila-polowa-emigrantow--nieliczni-z-powodu-utraty-pracy,89220,1,1.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Emigranci? 09.03.12, 08:38 troche stare ale warto przeczytac.... www.wiadomosci24.pl/artykul/dlaczego_polacy_wyjezdzaja_za_granice_5265.html Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Emigranci? 09.03.12, 08:39 i to tez. wiadomosci.onet.pl/swiat/antypolska-kampania-w-holandii-wszyscy-polacy-to-h,1,4579638,wiadomosc.html Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Emigranci? 09.03.12, 10:01 www.youtube.com/watch?v=Sc0lruBoywU&feature=related Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Emigranci? 09.03.12, 10:07 No i co w tym śmiesznego. Facet stara się jak może. Nie wszyscy są orłami, i znają języki! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Emigranci? 09.03.12, 10:15 www.youtube.com/watch?v=ibj62M5sItk&feature=related Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Emigranci? 09.03.12, 10:26 no, tak tez bywa..... www.youtube.com/watch?v=b593VC-7h2Q&feature=related Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Emigranci? 09.03.12, 10:33 real bywa gorszy.... www.youtube.com/watch?v=cwV5xYDe74k&feature=related Odpowiedz Link
1zorro-bis I to by bylo na tyle. 09.03.12, 10:38 z pozdrowieniami dla Zuzy. www.youtube.com/watch?v=3_bFsfVNcUg&feature=related Odpowiedz Link
zuza_anna Re: I to by bylo na tyle. 09.03.12, 12:35 > z pozdrowieniami dla Zuzy. > rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=3_bFsfVNcUg&feature=related I co mam z tym zrobić,hę? Wszystkich Polaków wrzucić do jednego worka? To są jednostki, nie cały naród. Nie chcę pisać, jacy są układający kafelki Odpowiedz Link
izydor88 Re: I to by bylo na tyle. 09.03.12, 13:12 Zuza,ja bywała w świecie nie jestem,a w Londynie spędziłam 4 dni.I spotkałam tam wielu młodych Polaków.I to były bardzo miłe spotkania - w recepcji hotelu,pubach,sklepach.A w niedzielę ci młodzi Polacy spacerowali w parkach,często z dziećmi.No,ale takich na filmikach nie znajdziesz - są za normalni Odpowiedz Link
m.maska Re: I to by bylo na tyle. 09.03.12, 17:49 1zorro-bis napisał: > z pozdrowieniami dla Zuzy. > www.youtube.com/watch?v=3_bFsfVNcUg&feature=related Zorro, a ja mam pytanie - czy Ty pokazujesz to, bo uwazasz, ze WSZYSCY tak postepuja? czy uwazasz, ze to sa wyjatki, ktore wlasnie sie razem spotkaly... uwazasz, ze ZADEN POLAK nie przyjezdza zeby pracowac? WSZYSCY?... bo ja tutaj spotkalam roznych... tez i takich... Ale np. we Wloszech to Wlosi zrobili z Polakow niewolnikow... znalam i tutaj przypadek, ze dwoch Polakow pracowalo bardzo solidnie przez kilka miesiecy a kiedy dom stal juz prawie pod kluczem, zleceniodawca dal cynk na policje i przyjechali(oczywiscie praca byla na czarno - zleceniodawca nie byl zainteresowany placeniem podatkow i ubezpieczen) , Polacy uciekli a kiedy upominali sie o zaplate, nawet sie do nich nie odezwal... czy Ty naprawde nie zauwazasz, ze wszedzie sa ludzie i ludziska? sama spotkalam bardzo niedawno kogos takiego z kraju i co? mam znajomych, mam krewnych, mam w kraju przyjaciol - nie rozciagam tego jednego fatalnego doswiadczenia na wszystkich, margines jest w kazdym narodzie...i ten margines zawsze rzuca sie w oczy. Odpowiedz Link
zuza_anna Przebiją opony, podpalają samochody... 09.03.12, 16:44 Polskich Emigrantom. No proszę, to nie my rozrabiamy tylko Holendrzy. Tylko ja nie będę oceniała wszystkich Holendrów, bo to było by nieuczciwe. Holandia: płoną polskie samochody, hakerzy atakują polonijne portale. Odpowiedz Link
m.maska Re: Przebiją opony, podpalają samochody... 09.03.12, 17:18 Zuza, bo to jest tak... Wyobraz sobie szkolna klase, wszystkie dzieciaki sa fajne i spokojne, jeden rozrabia - wszyscy widza tego jednego... nikt nie zauwaza, ze reszta przez niego cierpi i tak wlasnie jest... 90% tych ktorzy wyjezdzaja pracuje uczciwie, ale sa jeszcze te czarne owce...i ci sie wyrozniaja na tle pozostalych - ale tak jest niestety w kazdym narodzie, Polacy tutaj nie sa wyjatkiem... jednak zaczyna kwitnac nacjonalizm - miejsc pracy jest coraz mniej, coraz wiecej przejmuja maszyny, o miejsca pracy sie walczy i stad niechec do obcych i przeswiadczenie, ze to obcy zabieraj miejsca pracy co jest oczywista bzdura... Pamietam, kiedy przyjechalam do Niemiec, kilka lat pozniej, bylo haslo: Turcy do domu! Turcy, ktorych sami sobie sprowadzili i ktorzy sie juz zaaklimatyzowali, mieli wracac do Turcji. I pamietam wywiad w telewizji z Turczynka, ktora pracowala w jakiejs centrali rybnej, tam Turczynki flietowaly ryby - mozna sobie wyobrazic, ze praca do przyjemmnych nie nalezy, zwlaszcza zapachowo, powiedziala wtedy: przeciez zadna Niemka tej pracy robic nie bedzie, nie zabieramy nikomu pracy... Czy to sie kiedys skonczy? sa ludzie, ktorzy latwo daja sie podpuszczac, wystarczy tylko rozjerzec sie po forum - kazdy czyta i rozumie, nie tak jak jest to napisane, ale tak jak zrozumiec potrafi.... vide "damski bydle" i inne przypadki... Nie moja to wina, ze nie kazdy wykorzystuje wlasny rozum, niektorzy kieruja sie tym co im ktos przetlumaczy i potem sa efekty... wlasnie zalosne... Hitler tez mial tylko kilku poplecznikow, na poczatku - a jak to sie skonczylo - wszyscy wiemy... Hetzkampagne.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Przebiją opony, podpalają samochody... 09.03.12, 17:41 Znajomy pracuje przy karmie dla psów w Niemczech. Niemców tam nie widać, bo śmierdzi i by sobie rączki pobrudzili, a on się przyzwyczaił i jest zadowolony. Siedzi tam ponad 20 lat. Polacy najczęściej wykonują czarną robotę której nikt nie chce, a mimo to chcą ich się pozbyć. Odpowiedz Link
sakral Re: Przebiją opony, podpalają samochody... 09.03.12, 17:50 a to w sieci znalazłem tłumacz (link) ja nie rozumiem słów Polak,Niemiec,Francuz,Anglik o kogo chodzi ? o miejsce urodzenia,język czy krew dla mnie te podziały narodowe i religijne już nie istnieją Odpowiedz Link
sakral Re: Przebiją opony, podpalają samochody... 09.03.12, 18:00 b.marszałek Sejmu Marek Jurek (dobry przyjaciel abp.Michalika) w Sejmie powiedział: "Tylko pod tym znakiem Polska jest Polską,a Polak Polakiem" i to jest straszne znowu dzielenie i dzielenie ludzi PS. Marek Jurek ściągnął cytat z Adam Mickiewicza Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Przebiją opony, podpalają samochody... 09.03.12, 18:15 Ja tam nie dziele, są ludzie i ludziska. Odpowiedz Link
m.maska Re: Przebiją opony, podpalają samochody... 09.03.12, 18:27 A ja uwazam, ze za komuny jedno co bylo dobre, to to ze milicja miala wiecej wladzy i ulice byly bezpieczniejsze, bo sie ich bandziory baly... potrzeba poteznych kar, za jazde po pijanemu - ale jakos kazdorazowe takie propozycje rozbijaja sie o kolejne nieistotne pomysly... Pijany za kierownica jest niebezpieczenstwem przede wszystkim dla innych... Kilka lat temu wracalam z kraju, a poniewaz jadac zabralam ze soba znajomego z Niemiec i wracalismy razem, chetnie oddalam kierownice w jego rece. W Niemczech nie ma obowiazku swiatel, w Polsce owszem - do tego doszlo, ze nie znal dobrze mojego samochodu, wlaczyl swiatla, ale tylko postojowe - wjechalismy na autostrade i prompt zostalismy sciagnieci przez policje - 100zl... ale to juz wieki temu bylo.... to ja sie pytam, czy sciagnieto nas za niemieckie blachy? bo to ze tam sie odbywaja zawody "kto szybszy" to chyba im nie przeszkadza... Ciekawe, ze na niemieckich autostradach NIGDY nie widzialam, zeby ktos na polskich numerach szalal -ale w kraju owszem...i to czesto nawet. To jak to jest? za granica potrafimy a u siebie nie? Odpowiedz Link
m.maska Re: Przebiją opony, podpalają samochody... 09.03.12, 17:57 Mylisz sie i to bardzo - te czasy sie skonczyly... W czasach kiedy przebywali tutaj jeszcze oczekujacy na azyl, pamietam jak jeden z nich powiedzial, ze bardzo by chcial, kiedy juz dostanie ten azyl(nie dostal) zlapac prace na smieciarkach - ta praca podobno byla dobrze platna, ale Niemcy nie chcieli jej wykonywac - zdominowane to bylo z tego co widzialam, przez Turkow wlasnie - czasy sie zmienily, teraz Niemcy chetnie przyjmuja takie prace. Jakis czas mieszkala niedaleko rodzina z DDR-u i on ktory byl mechanikiem samochodowym byl bardzo zadowolony, ze wlasnie mogl jezdzic na smieciarce.... poznalam ich poniewaz mieli corke w wieku Juniora i dzieciaki chodzily razem do szkoly i co ciekawsze, nie uznali im swiadectw ze szkol konczonych w DDR....byli niewykwalifikowanymi robotnikami. Odpowiedz Link