maja-z-podworka 14.04.12, 08:17 Nie mogę uwierzyć, że wszyscy jeszcze śpią Nie odzwyczailiście się jescze od Świąt? Miłego weekendu Wszystkim życzę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakral 14 kwietnia,sbota,kartka z 14.04.12, 08:54 kartka z kalendarza do końca 261 kurs EUR - 4,1779 święci Lemberta (biskup) i św.Justyna tzw.Cicha Męczennica "tuż przed śmiercią zjawił się sam Chrystus z piękną koroną. Rzekł do niej: "Córko,potrzeba mi dopełnić jeszcze" W kilka dni później napadli ją bandyci i doszczętnie obrabowali. 14 kwietnia 1433 roku odeszła do Pana po obiecaną koronę" Tango Flamenco (ARMIK) Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 14 kwietnia,sbota,kartka z 14.04.12, 09:41 Och Majeczko, pospałam dzisiaj pospałam. Na razie przytomnieje przy Dzień dobry Wszystkim. Niech ta sobota, będzie dla Was słoneczna i spokojna. Pozdrawiam Odpowiedz Link
izydor88 Re: 14 kwietnia,sbota,kartka z 14.04.12, 10:22 Nie wiem co się porobiło,że mój post sprzed pół godziny się nie ukazał?Powtarzam. Trudno sobie wyobrazić lepszy początek dnia - pobudka Mai i Sakralowe tango flamenco Marzy mi się wieczór z flamenco i za dwa tygodnie moje marzenie ma szansę się spełnić. Ale trzeba uważać. Byłam kiedyś w Granadzie na flamenco w wykonaniu andaluzyjskich Cyganów.Było...ogniście.Razem z księdzem Krzysiem(tym,który objawił się w Fatimie) gryźliśmy paluszki z zachwytu.A rok temu kompletny niewypał.Balecik dla turystów - cztery panie a w środeczku pan z głupawym uśmieszkiem. Zuza,Tobie również życzę miłego dnia Odpowiedz Link
sakral Re: 14 kwietnia,sbota,kartka z 14.04.12, 10:36 Klaro tango zawdzięczam kol.Lucynie wczoraj wstawiła mi ten zmysłowy taniec na Facebook a ja jak to ja odpowiedziałem,że taniec skojarzył mi się nazwiskiem Gabriel Garcia Marquez jakoś tak mam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 14 kwietnia,sbota,kartka z 14.04.12, 11:00 sakral napisał: > odpowiedziałem,że taniec skojarzył mi się nazwiskiem > Gabriel Garcia Marquez > jakoś tak mam Ha, teraz to już ja prawie w odurzenie wpadłam. Sakralu, czyżbyś był wielbicielem Margueza????!!!! Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam GO!!! Odpowiedz Link
sakral Re: 14 kwietnia,sbota,kartka z 14.04.12, 11:07 AL że tego pisarza uwielbiasz to bardzo ładnie z Twojej strony a ja lubię jak mnie uwielbiają samopoczucie zdecydowanie mi się poprawia Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 14 kwietnia,sbota,kartka z 14.04.12, 11:39 sakral napisał: > AL > a ja lubię jak > mnie uwielbiają > samopoczucie zdecydowanie mi się poprawia A jakie sposoby wielbienia najbardziej uwielbiasz??? Trzeba poprawiać samopoczucie bliźnich..... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 14 kwietnia,sbota,kartka z 14.04.12, 11:15 Ja w ogóle kocham taniec, mogę oglądać na okrągło Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 10:43 Musiałam dzisiaj przespać, o dziwo, bardzo słoneczny poranek, jako że noc była niespokojna.W całym budynku, a mieszka tu parę rodzin i nikt się nie przyznaje, coś szeptało, gadało, a nawet biegało po schodach i zakłócało nocną ciszę. Moja Mama postanowiła zrobić dochodzenie, ale wątpię że sprawę wyjaśni, jako że nikt z naszej rodziny nigdy nie posiadał zdolności detektywistycznych. Ale, będziemy dzisiaj piekły pasztet z soczewicy....na tym się znamy Dobrego dnia wszystkim PS.Klaro, byłam kiedyś na pokazie flamenco, tańczyła jedna z najlepszych hiszpańskich grup. Porwało mnie!!!! Za wszystko; za serce, włosy i sukienkę. Następnego dnia kupiłam sobie oryginalne kastaniety, ale nie potrafię do dzisiaj z nimi się obchodzić. Odpowiedz Link
al-szamanka Majeczko..... 14.04.12, 10:45 ....ślicznie, że to Ty mnie dzisiaj do-budziłaś Odpowiedz Link
sakral 14 kwietnia,sobota 14.04.12, 11:08 Monty Python - Wygłoszenie przed domem (Żywot Briana) PL Odpowiedz Link
m.maska Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 11:38 Witajcie! specjalny uklon dla Majeczki.... A ja juz za chwile zaczne sie miotac, zamiast spokojnie wypic kawe, musze jeszcze wyfrunac na chwile, a potem juz na dobre.... ale przy tej kawie to ja tu jeszcze bede zagladac.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 11:40 Cześć Maseczko. Wyfrunąć, czyżby skrzydła Ci urosły Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 11:43 zuza_anna napisała: > Cześć Maseczko. Wyfrunąć, czyżby skrzydła Ci urosły > Moze dolewa do kawy Redbulla Odpowiedz Link
m.maska Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 12:34 Zuza, bo u mnie wszystko stoi na glowie... ja w czasie urlopu nie dosypiam, w czasie urlopu mam mniej czasu... jakos tak zawsze bylo, ze tykalam w odwrotnym kierunku niz inni.... zawrotu glowy mozna dostac.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 12:37 a teraz ostatnie szlify, makijaz i musze na chwile wypasc, potem wrocic a potem juz cale popoludnie i wieczor... im blizej wyjazdu tym bardziej zaczyna mi brakowac czasu...pierwsze dni ukrywalam swoja obecnosc - ale kiedy przyszly Swieta, to juz stalo sie jasne, ze jestem i juz dalej ukrywac sie nie dalo... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 14:27 Skończyłyśmy robienie pasztetu z soczewicy, już siedzi w piekarniku Zainteresowanym podaje przepis: 1/2 kg soczewicy (namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości) 2 bułki namoczone w mleku sojowym 2 duże marchewki 2 cebule 1 jabłko majeranek, sol, pieprz Garść posiekanej natki pietruszki Soczewicę przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać podsmażone na oleju, posiekane marchewki i cebule, dodać drobno pokrojone jabłko, pietruszkę, namoczoną bułkę i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać i nałożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy na keks. Piec około 1,5 godz. w temp. 200°C. Po wychłodzeniu jeść jak każdy inny pasztet, np. z buraczkami z chrzanem. Pyszne. Twoje klopsiki, Sakralu, wysiadają przy tym pasztecie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 15:26 A teraz czas, abyśmy się z Mamą wyprowadziły na spacer Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 17:14 Spacer niezbyt długi, bo wiatr dosyć chłodny wieje, co nie jest dla mojego zdrowia korzystne Miałam wziąć aparat fotograficzny. Zapomniałam. A chciałam zrobić zdjęcie dziupli, w której ponoć zamieszkał szop pracz. Nic z tego. Nie wypada mi nic innego tylko zająć się popołudniową kawą Odpowiedz Link
izydor88 Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 17:59 My byliśmy,jak zwykle na bardzo długim spacerze. - Czujesz lisa? - zapytał NL patrząc na znajomą norę. Czułam,bo pamiętam ten charakterystyczny zapach z czasów,gdy mój wujek miał fermę lisią,a ja jeszcze nie widziałam w tym nic złego. NL jest zajadłym zbieraczem kamieni.Tym razem też znalazł dwa okazy,bo - lubi takie jasne i takie ciemne i takie pół na pół. Śmiałam się,że przez te kamienie ma - ciężki żywot.A potem zadzwoniło Dziecko i ciężki żywot przejęłam ja.A jeszcze potem - zrobiłam się bardzo głodna. NL nie - bo miał kamień na żołądku. Doszliśmy w końcu do samochodu i NL kamień spadł z serca Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 18:15 izydor88 napisała: > NL jest zajadłym zbieraczem kamieni.Tym razem też znalazł dwa okazy,bo - lubi t > akie jasne i takie ciemne i takie pół na pół. Mam z NLem ciut wspólnego, nie zbieram co prawda, ale sporo ich nakupowałam (półszlachetnych). Zwykle mam ich sporo pod poduszką a Brat twierdzi, że śpię z kopalnią pod głową. Odpowiedz Link
sakral Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 18:47 izydor88 napisała: NL jest zajadłym zbieraczem kamieni.Tym razem też znalazł dwa okazy,bo - lubi -----------------------------------------------------------------(m.podkreślenia------------- a co to za pani ?????????????? Odpowiedz Link
sakral Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 18:54 AL soczewica (link) musiałem w google sprawdzić co to jest jak kuchnia przyjdzie w przyszły wtorek to trzeba pomyśleć o tej soczewicy Odpowiedz Link
izydor88 Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 19:11 Sakralu,patrzę na ten kciuk zakreślony na czerwono... Przyniesiono mi Dziecko i ono w ten sam sposób ściskało kciuk.Jak ja.I to moje jedyne skojarzenie z tą panią... Odpowiedz Link
sakral Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 19:19 Klaro czy czytałaś tygodnik "Przegląd" ? znalazłem tam kilka bardzo dobrych tekstów jak np.ten tekst (link) Odpowiedz Link
sakral Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 19:25 Przegląd już zaprenumerowałem,od 1 czerwca będzie w mojej skrzynce i też chcę Krytaka Polityczna (link) ale mam problemy jak zaprenumerować Odpowiedz Link
izydor88 Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 19:47 Czy czytałam Przegląd? - nigdy . Krytyka Polityczna - chyba tak.Dziecko mówi,że warto.Cezary Michalski - mówi po mojemu. Odpowiedz Link
sakral Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 20:13 to ja idę drogą Twojego Dziecka coś mi się widzi,że to dobra droga Klaro a te kategoryczne nigdy to ocena Przeglądu czy coś innego Odpowiedz Link
izydor88 Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 20:26 Sakral,jeśli Ty idziesz drogą mojego dziecka,to na pewno dobra droga Ono teraz podąża drogą Krytyki Politycznej i widzisz lepszą drogę? Odpowiedz Link
sakral Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 21:01 inny temat społeczeństwo swego czasu tradycyjnie przygotowywało się do radosnego święta 1 maja znajomy inicjował oddolną radość i pochód z tej okazji rzecz się działa przy stoczni Lenina i kolega miał kłopot z paniami życia publicznego te panie chciały wyjść na święto 1 maja z transparentem kroczem do socjalizmu jak akcja potoczyła się dalej nie pamiętam do godziny porannych opijaliśmy zdrowie klasy robotniczej Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 21:50 sakral napisał: > społeczeństwo swego czasu > tradycyjnie przygotowywało się do radosnego święta 1 maja Niektórzy rzeczywiście nie mogli się obejść bez tego święta. Koleżanka z roku/ akademika olała zwolnienie lekarskie i poszła na pochód, ponieważ nie potrafiła sobie wyobrazić tego dnia bez maszerowania z transparentem Młodzież z partia. Poprzedniego dnia zemdlała na ulicy, a ja zaciągnęłam ją jakoś do najbliżej przychodni. Ona w ogóle była dziwna, na drugim roku wstąpiła do partii i do żadnego egzaminu na studiach nie uczyła się tak sumiennie jak do tego leninowskiego. Poza tym była nawet sympatyczna. Odpowiedz Link
m.maska Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 23:06 izydor88 napisała: > Sakralu,patrzę na ten kciuk zakreślony na czerwono... > Przyniesiono mi Dziecko i ono w ten sam sposób ściskało kciuk.Jak ja.I to moje > jedyne skojarzenie z tą panią... W Niemczech ten gest jest niewskazany... zle sie kojarzy... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 22:50 To chodzenie spać z kurami źle na mnie wpływa, ale cóż, muszę. Dobranoc Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 23:08 Dobranoc, pchły na noc ,karaluchy do poduchy... fakt,aktywność zerowa, a chciałam pogadać, tylko jakiś tam wiersz wysłałam. Do zobaczenia! Odpowiedz Link
m.maska Re: Pobudka! Weekend :-) 14.04.12, 23:10 Ja wlasnie splynelam na chate... i w glowie mi szumi - chyba wyjatkowo pojde dzisiaj spac o "ludzkiej" porze.... Odpowiedz Link
sakral 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 01:14 kartka z kalendarza święci Cezarego (biskup), Damiana de Venstera (kapłan),Anastazji (męczennica) kurs EUR - 4,1779 wczorajsza manifestacja w Rzeszowie zobaczcie tego po prawej stronie zdjęcia Józef Michalik a po lewej papież Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 01:18 Obraża się abp.Michalika (link) aż se zatańczę Piazzolla Tango - Oblivion Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 08:46 A mnie się kojarzy Maciej z "Pana Tadeusza", który woła: "Oj Głupi.głupi!". Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 08:48 ...do tanga oczywiście! (a lubię i tańczę). Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 08:39 To jest jakiś koszmar, w jakim kierunku to idzie? Ależ bałwochwalstwo w kk i ta faktycznie Polska B,sami się w nią pchają, nie ma co jednak narzekać-ot demokracja! W Stanach jest tak od zawsze i ci nasi górale z Podkarpacia, tam też są tacy aktywni , bardziej w religijnych maskaradach niż politycznie (rzadziej manifestują swoją narodowość), ja to bym skansen zrobiła z tego Rzeszowa, mieliby w budżecie samorządu trochę kasy, tylko na co znowu wydaliby? na pomniki papieża, prezydenta Kaczyńskiego? pewnie tak. a może już mają te pomniki tam? nie śledzę. W ogóle to przypomina mi się wczorajsza piosenka Sakralu: "...pocałujcie mnie wszyscy w d..," Zdrowe podejście.Życzę dobrej niedzieli,choć za oknem deszczowa aura! Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 09:02 Lucyno całujcie mnie wszyscy w dupę (link) to było na Facebook Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 09:16 Tok.Fm (link) do 10:30 leci audycja satyryczna "śniadanie na trawie" prowadzi red.Cezary Łasiczka i Wojciech Olszak może dzisiaj dołączy red.Karolina Głowacka Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 10:12 Dzień dobry Wszystkim! Krople deszczu całą noc waliły o parapet, i dzień zapowiada się deszczowy. A ja chciałam iść do parku, a tu nici ze spaceru. Dobrego dnia, słonecznego i zdrowego. Pozdrawiam Polubiłam piosenki Łukasza Z. Łukasz Zagrobelny - Marzenia do spełnienia Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 10:31 Witajcie! U mnie też pada,więc wszystkie koty siedzą w domu i najchętniej wlazłyby mi na kolana.Zwyciężyła głucha Lolitka,bo jest najlżejsza Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 10:56 Sakralu,jeszcze w sprawie Przeglądu.Nigdy taki tygodnik nie wpadł mi w łapy. Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 11:18 Klaro nich Twoje dobre łapki uczynią raz coś dobrego dla kol.Sakral i w piątek/sobota uczynią coś na chwałę Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 11:45 Juz byłam jedną nogą na spacerze, druga na szczęście mnie przyhamowała. I w tym momencie zaczęła się ulewa, wietrzysko zdmuchnęło ptaki z drzew. Ponoć to deszcz lokalny i właściwie już osłabł, ale ochota na przechadzkę minęła. To będzie leniwa niedziela. Dobrego dnia Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 12:21 droga siostro w sercu naszym i innych dobrych ludzi AL ostatnio dodano Tok.FM (link) kliknij na Czy warto przejść na weganizm ? (14.04.2012) Katarzyna Biernacka,Dariusz Gzyra ze.............. to ja Sakral wyszukałem dla kol.AL Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 12:36 sakral napisał: > Czy warto przejść na weganizm ? (14.04.2012) > Katarzyna Biernacka,Dariusz Gzyra ze.............. > > to ja > Sakral > wyszukałem > dla kol.AL Drogi Sakralu, wielkie dzięki, że wyszukałeś Jednakże muszę Ci powiedzieć, że takie dyskusje nie mają najmniejszego wpływu na sposób mojego odżywiania. Zawsze robiłam to, co sama obmyśliłam Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 14:04 Hej! Zaglądam, żeby Was zobaczyć, bo się stęskniłam, a dłużej mnie nie będzie Ucałowania ! Trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 14:09 Maju Ty trochę w Kalejdoskopie za ducha świętego robisz jesteś,a zarazem Ciebie nie ma Maju Ty zaliczasz się do tych dobrych duchów świętych ta myślę wszystkiego dobrego Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 15:40 Maju, brak Ciebie w Kalejdoskopie! Stęskoniona pisze Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 12:23 Dzien dobry.... deszcz bebni po parapecie - tutaj tez....no tak, ale ja mam dzisiaj znowu zaplanowane spotkanie...zebym sie tylko zmobilizowala do wyjscia, wtedy juz bedzie ok. Jakos nie dotarlam jeszcze do Rynku i nie wiem czy maja wlaczone piecyki w ogrodkach, bo jesli tak - to moze byc ok.... tylko noszenie parasola, jakos nie zacheca mnie do wyjscia....buuuuuuuu Odpowiedz Link
sakral [...] 15.04.12, 13:59 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 15:23 Deszcz i zimno.... wychodze... do..... Odpowiedz Link
sakral [...] 15.04.12, 18:23 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
sakral [...] 15.04.12, 19:25 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 20:02 wnuków to ja raczej nie mam ale lubię Ciebie Dobry Człowieku (to był komplement) tyle uśmiechu jeszcze nikt mi nie dał i proszę o więcej na monitorze to mam obrazek z drzewami a teraz będzie piosenka o Pani Zosi Pani Zosia (muz. Grzegorz Turnau sł. Andrzej Sikorowski) --------- kolega Sakral Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 20:28 Kol.Sakralu,dlaczego jesteś taki pokreślony? I jeszcze - pojawiasz się i znikasz... Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 20:52 Klaro jak ja słyszę co dalej (boski tekst) mam dalej mówić ? żeby nie było na mnie że ja niby ten złośliwy małpiszon Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 20:57 sakral napisał: > mam dalej mówić ? > żeby nie było na mnie > że ja niby ten złośliwy małpiszon Cokolwiek byś nie powiedział nigdy nie będziesz tak złośliwy jak ja....z tym, że ja mam tu na forum sławę diablęcia Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 21:25 > żeby nie było na mnie > że ja niby ten złośliwy małpiszon Kol.Sakral,na westalkę na pewno się nie nadajesz,ale na podłego ludzia masz szansę Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 21:37 izydor88 napisała: Kol.Sakral,na westalkę na pewno się nie nadajesz,ale na podłego ludzia m asz szansę ---------------------------------------------------(m.podkreślenia)------------------ ja już wiem,że nieładni ludzie mnie już krytykują Klaro Ty jesteś szczególnie uparta dziewczynka i ja naprawdę na tym rysunku nie widzę Kaczyńskiego tylko chyba kogoś innego (link) kolega Sakral Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 20:54 sakral napisał: > Klaro > > czy mam się odkreślić ? Hihi, Klara miała na myśli to, że parę swoich postów zabazgroliłeś Dobrze, że kopiowe ołówki wyszły już z mody Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 20:31 No to bawmy się i tu i tu, bo "wesołe jest życie staruszka!" Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 20:35 lucynateresa50 napisała: > No to bawmy się i tu i tu, bo "wesołe jest życie staruszka!" Lucynko, my tu nawet na wesoło staruszkami nie jesteśmy.....ja czuje się na lat 12 Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 20:43 Patrze w monitor i tylko ziewam....niedziela była strasznie zasiedziała, pogoda tez zrobiła swoje. za to obejrzałam w telewizji jakiś odcinek Czterech pancernych i psa. Okazało się, że nawet po tylu latach pamiętam słowa piosenki...... Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 21:04 To był komentarz do Sakrala tekstu dla mnie na FB, on niby ten staruszek, my oczywiście że forever young! Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 21:01 Lucyna co Ty o tych staruszkach ma w ZMP śpiewaliśmy to idzie młodość (link) a w Trójkach Parafialnych nuciliśmy razem z panem Zygi różne przeboje (link) Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 21:10 Przecież mówię ,że "to idzie młodość", tak i FOREVER YOUNG! Jak idę przez miasto z moją córką,to jej koledzy mówią,że ja siostra jestem chyba, taaaak....miłosierdzia!Bo zawsze z sercem na dłoni- lubię Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 21:10 A moja Mama to jeszcze ta generacja co śpiewała "Stalin ty młodości naszej blask....." Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 21:29 U mnie leje..... ale mamy w Rynku taka knajpke, w ktorej jest separee, dla palaczy, wygodne kanapy, swietna kuchnia, dobre trunki - mozna siedziec do upojenia...sie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 21:31 m.maska napisała: > U mnie leje..... ale mamy w Rynku taka knajpke, w ktorej jest separee, dla pala > czy, wygodne kanapy, swietna kuchnia, dobre trunki - mozna siedziec do upojenia > ...sie Albo zaczadzenia....... Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 21:40 Co tam knajpka... nigdzie nie mozna sie az tak ubawic jak na forum..... Fajnie bylo, ale ze czeka na mnie taki deser... no no.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 21:45 Niekiedy deserem można się udławić...ze śmiechu Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 22:26 Przed chwila miałam dodatkową porcję śmiechu. Otóż moja Mama, o niczym mi nie mówiąc, wymknęła się z mieszkania. Wróciła po trzech minutach wyraźnie zadowolona. Dlaczego? Otóż trzy dni temu zużyłyśmy ponad dwa litry żytniówki i był problem jak pozbyć się butelek, aby sąsiedzi nie pomyśleli, że to pozostałość po jakiejś libacji. Pod osłoną nocy udało się to Mamie znakomicie, butelki są na śmietniku i nikt nie będzie nas o to podejrzewał. A my, zupelnie niewinnie, zalałyśmy tym alkoholem zioła szwedzkie Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 22:39 al-szamanka napisała: A my, zupelnie niewinnie, zalałyśmy tym alkoholem zioła szwedzkie -------------------------------------------------------------------------------------------------(m.podkreślenia) mój medyk to tak do mnie mówił: ..........mój pacjent nie pije alkoholu,on pije tylko Jasia Wędrowniczka.................. AL a Ty tylko zioła szwedzkie i ja to doskonale rozumiem Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 22:47 sakral napisał: > AL > a Ty > tylko zioła szwedzkie > i ja to doskonale rozumiem Tylko....i to do nacierania i wąchania Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 22:55 oj AL ja przecież tylko o nacieraniu i wąchaniu mówię a Ty żeby zaraz nawalić się jak stodoła to nieładnie ,i nie przystoi grzecznej dziewczynce a co do nacierania to chyba raz to nawet za stół robiłem ale już nie pamiętam ale było ładnie zresztą zawsze było ładnie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 22:59 sakral napisał: > > oj AL > ja przecież tylko o nacieraniu i wąchaniu mówię > a Ty > żeby zaraz nawalić się jak stodoła No nieeeeeeeeeeeeeee, takiej pojemności to ja nie mam A jako stół.....byłeś stabilny? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 23:06 Cicha noc, ciemna noc, idę ziewać w poduszkę... Dobranoc Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 23:12 No nie wiem... czy uda Ci sie zasnac tak szybko.... no wiesz te dowcipy ze skype'a i nie tylko Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 23:14 specjalnie już nie pamiętam tylko coś było na temat centralizmu demokratycznego partii (to tak jak w partii Kaczyńskiego) a ja coś chciałem mówić o Tomaszu z Akwinu ale w tym monecie ktoś zgłosił wniosek formalny i jako stół się zawaliłem w każdym bądź razie tak mówiła rano pani sprzątaczka a już później to normalnie bar mleczny,kefir,bułka z zółtym serem i twarożek z szczypiorkiem i praca,praca i jeszcze raz praca taki byłem Odpowiedz Link
sakral Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 23:23 ja jeszcze tego muszę odsłuchać Kaczyński - Torańska 1994 i dobranoc a kol.Maska tradycyjnie otworzy nowy tydzień w Kalejdoskopie (Ty masz jakiś specjalny program graficzny ?) idę zjeść kolację dobranoc Odpowiedz Link
m.maska Re: 15 kwietnia,niedziela 15.04.12, 23:46 sakral napisał: > i jako stół się zawaliłem > > w każdym bądź razie > tak mówiła rano pani sprzątaczka > > a już później to normalnie > bar mleczny,kefir,bułka z zółtym serem i twarożek z szczypiorkiem > > i praca,praca i jeszcze raz praca > taki byłem > czyli praca u podstaw byla.... Odpowiedz Link