15.04.18, 20:06
Sezon rusztowy i garnuszkowy został rozpoczęty 😀
Obserwuj wątek
    • rudka-a Re: Sezon... 16.04.18, 10:38
      I nie został...uwieczniony na fotkach??
      wink nic, a nic? wink
      • zegor Re: Sezon... 16.04.18, 18:18
        Nic a nic wink
        • zegor Re: Sezon... 16.04.18, 18:19
          Za to opowiedzieć mogę,by trochę zazdrosci wsączyć w Twoje Rude Serduszko wink
          • rudka-a Re: Sezon... 16.04.18, 22:06
            Opowiadaj smile
            przy okazji sprawdzę, czy jestem zazdrośnica wink
            • zegor Re: Sezon... 16.04.18, 22:14
              W niedzielę spotkaliśmy się .....u mnie na tarasie,na kawie wink
              Obiad był w ogrodzie,nawet zmieściliśmy się przy stole.
              A pod wieczór zrobiliśmy pieczonki w garze
              a nadmiar kiełbasy piekł się na ruszcie.
              Potem sami z synem posiedzieliśmy przy ognisku paląc nadmiar gałęzi wierzby z zeszłego roku.
              Powiem Ci,było fajnie !
              • rudka-a Re: Sezon... 16.04.18, 22:21
                Tylko troszkę mną zatelepało wink
                czyli wszystko w normie wink)
                dłuuugi sezon przed nami...jakie to miłe...
                i trampolina już rozłożona smile
                • zegor Re: Sezon... 16.04.18, 23:08
                  Trampolina jeszcze nie rozłożona.......
                  ale huśtawka zakupiona i czeka na rozłożenie wink
                  • rudka-a Re: Sezon... 16.04.18, 23:14
                    Wszystko w stosownym czasie wink
                    najpierw...pierwsze koszenie wink
                    u mnie az sie prosi już wink
                    moooże jutro....
                    • zegor Re: Sezon... 16.04.18, 23:20
                      Ten tydzień chyba będzie wilgotny,więc nici z koszenia.
                      Moja trawa jeszcze nie woła o koszenie wink
                      • rudka-a Re: Sezon... 16.04.18, 23:23
                        Skoro ma być wilgotny, to może i ja przeczekam wink
                        co będę przed orkiestrę wychodzić wink
                        • zegor Re: Sezon... 16.04.18, 23:29
                          No,jednak "hektar" ode mnie mieszkasz,to pogodę możesz mieć inną wink
                          • rudka-a Re: Sezon... 16.04.18, 23:34
                            ..byle nie burzową wink
                            bo ja fanką błyskawic i grzmotów nie jestem wink
                            • zegor Re: Sezon... 17.04.18, 09:35
                              Wtedy można się schować w "opiekuńcze męskie ramiona"😀
                              • rudka-a Re: Sezon... 17.04.18, 10:47
                                Można....a jak nie ma w pobliżu?
                                to radź sobie sama wink))))
                                • zegor Re: Sezon... 17.04.18, 11:50
                                  Oj tam,oj tam 😀
                                  • rudka-a Re: Sezon... 17.04.18, 20:28
                                    zegor napisał:

> Oj tam,oj tam 😀

No, coś Ty!...nie przesadzam wink)
                                    • zegor Re: Sezon... 17.04.18, 21:25
                                      "Jak dobrze mieć sąsiada..." wink
                                      • rudka-a Re: Sezon... 17.04.18, 22:30
                                        W pobliżu same wdowy wink)
                                        • zegor Re: Sezon... 18.04.18, 10:58
                                          No to sobie miejsce znalazłaś 😋
                                          • rudka-a Re: Sezon... 18.04.18, 17:10
                                            Powiedzmy, że...los mnie rzucił wink)
                                            • rudka-a Re: Sezon... 18.04.18, 17:10
                                              ...w to miejsce wink)
                                              • zegor Re: Sezon... 18.04.18, 22:16
                                                Ślepy los .......wink
                                                • rudka-a Re: Sezon... 19.04.18, 08:05
                                                  To chyba nazywa się..przeznaczeniem wink
                                                  czy jakoś tak smile
                                                  • zegor Re: Sezon... 19.04.18, 14:14
                                                    Przeznaczenie,to jakby był tam jakiś młody wdowiec wink
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 19.04.18, 14:32
                                                    Zasadniczo mogę się zgodzić 😉
                                                    Do koszenia trawy mógłby być 😉
                                                  • zegor Re: Sezon... 19.04.18, 14:38
                                                    No pajęczynę wink od czasu do czasu też by mógł omieść wink
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 19.04.18, 16:44
                                                    O, niee!....szczęśliwy dom, gdzie pająki są wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 19.04.18, 17:56
                                                    No i nie wiem jak zapytać, gdzie się te pająki zalęgły 😀
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 19.04.18, 18:21
                                                    ..ale ja wiem, jak odpowiedzieć...
                                                    Po różnych dziurach w chałupie 😝
                                                  • zegor Re: Sezon... 19.04.18, 20:48
                                                    Fakt....pajęczyna na dziurze ! Może coś w nią wpadnie ! (w pajęczynę ) wink
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 19.04.18, 20:57
                                                    A to taka misterna robótka (ta pajęczyna) smile)
                                                  • zegor Re: Sezon... 19.04.18, 21:10
                                                    Szydełkiem tego nie zrobi ! ! !
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 19.04.18, 21:38
                                                    nooo, ale taki Spider-Man zrobi wink
                                                  • zegor Re: Sezon... 19.04.18, 22:09
                                                    Czasem lepiej omieść pajęczynę i myk do dziurki,by sprawdzić,co w środku wink
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 20.04.18, 08:01
                                                    A wiesz, że ciekawość bywa zgubna? 😉
                                                  • zegor Re: Sezon... 20.04.18, 09:55
                                                    A wiesz, że gdyby nie ciekawość to byśmy jeszcze żyli w epoce kamienia łupanego?
                                                    😀
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 20.04.18, 10:51
                                                    Aaa, wieem wink
                                                    to chyba jednak omiotę tę pajęczynę...
                                                    ciekawość, to...żądza wiedzy wink
                                                    ale szykuj szydełko suspicious
                                                    bo inaczej pająk się wkurzy wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 20.04.18, 11:54
                                                    Pełna gotowość, że tak powiem "po wojskowemu"
                                                    😀
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 20.04.18, 12:57
                                                    😁
                                                    No tooo... Baczność!
                                                    😁
                                                  • zegor Re: Sezon... 20.04.18, 13:37
                                                    wink)
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 20.04.18, 13:39
                                                    😛
                                                  • zegor Re: Sezon... 20.04.18, 17:46
                                                    Ale masz jęzor 😀
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 20.04.18, 18:00
                                                    ... że niewyparzony ? 😁
                                                    Ja lubię prosto z mostu...😁
                                                  • zegor Re: Sezon... 21.04.18, 19:21
                                                    Nie,taki ładny 😋
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 21.04.18, 20:24
                                                    Dzisiaj mi wisiał na brodzie, jak Azorowi do gnata wink)
                                                    ...ale dzielnie podążał wraz ze mną za kosiarką smile)
                                                  • zegor Re: Sezon... 21.04.18, 20:41
                                                    Też miałem ciężką wolną sobotę ......
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 21.04.18, 20:47
                                                    Chcieliśmy wiosenki, to ją mamy wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 21.04.18, 20:49
                                                    To Ty chciałaś ! ! !
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 21.04.18, 21:01
                                                    No, pewnie, że chciałam smile
                                                    ja nie lubie przesiadywać w kotłowni wink
                                                  • zegor Re: Sezon... 21.04.18, 21:13
                                                    To se koś to trawsko i jeszcze możesz moje wykosić,bo nie koszone !
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 21.04.18, 21:21
                                                    Ty chyba sumienia nie masz suspicious
                                                    żebym ja u Ciebie te hektary kosiła smile)
                                                  • zegor Re: Sezon... 21.04.18, 21:37
                                                    A Ty nie masz serduszka !
                                                    Przecież można by połączyć piękne z pożytecznym wink
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 21.04.18, 21:41
                                                    Najpierw "piękne", a pożyteczne innym razem tongue_out wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 21.04.18, 22:11
                                                    Masz rację 😀
                                                    A teraz pies wyprowadził mnie na spacer 😀
                                                    Piękne niebo !
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 21.04.18, 22:17
                                                    Mrugały gwiazdki do Ciebie? wink)))
                                                  • zegor Re: Sezon... 21.04.18, 22:21
                                                    Nie, nie widzę tych spadających
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 21.04.18, 22:27
                                                    Niech spadnie chociaż jedna.....spełni się zyczenie wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 21.04.18, 22:30
                                                    Miało spadać dwadzieście na godzinę !
                                                    Wiesz ile by było spełnionych marzeń ????????
                                                    wink
                                                  • zegor Re: Sezon... 21.04.18, 22:36
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23300989,w-nocy-koniecznie-spogladajcie-w-niebo-zapowiada-sie-niezwykly.html#Z_BoxNewsLink&a=66&c=96
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 21.04.18, 22:41
                                                    Aż tylu życzeń nie mam 😉
                                                    U mnie też NIC na niebie.
                                                    Nawet aniołki nie machają 😉
                                                  • zegor Re: Sezon... 21.04.18, 23:34
                                                    Aniołki lepiej niech jeszcze nie machają wink
                                                  • zegor Re: Sezon... 22.04.18, 10:56
                                                    W nocy było cieplej....
                                                    Wiatr zawiewa
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 22.04.18, 13:25
                                                    ...to zapowiedź "załamania pogody" wink)
                                                    czyli koszenie w tygodniu masz z grzywki wink
                                                  • zegor Re: Sezon... 24.04.18, 20:45
                                                    Nie palę się do koszenia,chcę to wtrynić synowi wink
                                                    Wczoraj wziąłem się za likwidację kompostownika.
                                                    Kompost,porządny,idzie pod roślinki.
                                                    Już połowę "rozdysponowałem".
                                                    A jak zejdę do dna,to już go nie odnowię,bo praktycznie nie będzie potrzebny.
                                                    Prawy róg,za trzema jałowcami,tam będzie odpowiednie miejsce na składowanie porządnego drewna na ognisko !
                                                  • zegor Re: Sezon... 25.04.18, 17:51
                                                    Dzisiaj brak chęci do prac fizycznych 😁
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 25.04.18, 18:18
                                                    Strajkujesz?
                                                    Samo się nie zrobi 😉
                                                  • zegor Re: Sezon... 25.04.18, 19:32
                                                    Dlaczego????
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 25.04.18, 22:27
                                                    A, tak...pamiętam...
                                                    Dajcie mi tu ludzi.,.. 😉
                                                  • zegor Re: Sezon... 25.04.18, 22:32
                                                    No dobra,chętnie bym postrajkował
                                                    ale zawsze znajdzie się coś,co jednak trzeba zrobić.....
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 25.04.18, 22:35
                                                    Takie życie....posesora.
                                                    Wiecznie coś... niekończąca się historia. 😃
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 25.04.18, 23:28
                                                    Kiedyś lubiłam filmy przygodowe, dzisiaj mnie... usypiają. 😉
                                                  • zegor Re: Sezon... 26.04.18, 10:43
                                                    Czy przygody też już są "za Tobą" ????

😋
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 26.04.18, 15:30
                                                    Hmmmmmm..........https://emoty.blox.pl/resource/Sarcastique.gif
                                                    Nooo, i nie wiem, czy za mną, a może przede mną wink

"Wszystko się może zdarzyć
                                                    gdy głowa pełna marzeń
                                                    gdy tylko czegoś pragniesz, gdy bardzo chcesz
                                                    wszystko może zdarzyć się"

/z piosenki - I wszystko się może zdarzyć – Anita Lipnicka/ wink
                                                  • zegor Re: Sezon... 26.04.18, 19:20
                                                    To zależy czym się ustawisz w kierunku przygody 😁
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 26.04.18, 20:45
                                                    Oj, tam 😉 z której dopadnie, to będzie bęc.
                                                    Stawiam na spontan. 😉😉
                                                  • zegor Re: Sezon... 27.04.18, 14:52
                                                    To chyba najlepsza opcja 😁
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 27.04.18, 18:35
                                                    Tak sobie to sprytnie wykombinowałam.😉
                                                    Wiosny niby nie chciał, ale grillować i garnuszkować będzie podczas majówki 😁
                                                  • zegor Re: Sezon... 27.04.18, 19:46
                                                    Jeśli jutro skosi trawę....
                                                    Mam zamiar kosić po południu
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 27.04.18, 20:27
                                                    Jeśli 😉
                                                    Po ciemku nie widać, a przyjemności nie ma co rodzinie odmawiać 😊
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 27.04.18, 20:27
                                                    Jeśli 😉
                                                    Po ciemku nie widać, a przyjemności nie ma co rodzinie odmawiać 😊
                                                  • zegor Re: Sezon... 27.04.18, 20:50
                                                    Niestety,
                                                    młodzi wyjeżdzają,obowiązek spada na mnie,
                                                    a trawa już woła o pomstę do nieba wink
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 27.04.18, 21:10
                                                    Pies zostaje😁
                                                    Z tą trawą, to poważne zaniedbanie.
                                                    Nie dopiesciles ogrodu 😜
                                                  • zegor Re: Sezon... 27.04.18, 21:16
                                                    Wiesz,
                                                    z wiekiem to już tylko się myśli o dopieszczaniu wink
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 27.04.18, 21:30
                                                    Chyba bez względu na wiek 😉
                                                  • zegor Re: Sezon... 27.04.18, 23:21
                                                    smile
                                                  • zegor Re: Sezon... 28.04.18, 21:55
                                                    No i już......
                                                    po sobocie roboczej wink
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 28.04.18, 21:59
                                                    To czas na..majówkę wink)
                                                    będziesz sie ..zachwycał skoszonym trawnikiem, bujną zielenią wokół wink
                                                    odurzał zapachem kwiatów i....sadził roślinki w gazonach wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 28.04.18, 22:09
                                                    Na 50 % leżę w niedzielę martwym bykiem wink
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 28.04.18, 22:16
                                                    A w poniedziałek znów sobie coś znajdziesz do roboty wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 28.04.18, 22:18
                                                    A nie powinienem ??????

wink
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 28.04.18, 22:20
                                                    Jasne, że nieeeee...
                                                    przecież dzisiaj pracowałeś wink
                                                    trzeba zadbać o siebie trochę wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 28.04.18, 22:32
                                                    Patrz.....a ja myślałem,że poniedziałek to wszystko od zera
                                                  • zegor Re: Sezon... 28.04.18, 22:43
                                                    Jeszcze muszę dziś pobiegać z psem.......
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 28.04.18, 22:50
                                                    Biegnij 😉
                                                  • zegor Re: Sezon... 28.04.18, 23:02
                                                    Już,przecież zadyszki dostanę !
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 29.04.18, 09:06
                                                    Nie dostaniesz wink walka z trawą, pchanie kosiary wyrabia kondycję wink
                                                    więc taki spacerek /nawet przyspieszony/ zadyszki nie powinien spowodować wink
                                                    u mnie wyprowadzanie psa wyglądało tak: drzwi uchylone, pies się wyprowadzał sam...
                                                    potem gwizd i pies jest z powrotem wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 29.04.18, 10:31
                                                    To Ty nawet gwizdać umiesz ?????

😘
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 29.04.18, 10:35
                                                    😁
                                                    Pewnie. Zostało mi to z czasów, kiedy z chłopakami po drzewach lazilam 😃😃
                                                  • zegor Re: Sezon... 29.04.18, 10:43
                                                    Na drzewie jest się bardzo widocznymi,lepsze są miejsca zaciemnione 😁
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 29.04.18, 13:37
                                                    Czyli cd pod hasłem "Dozwolone od la 18" wink
                                                    takie sytuacje, to po 22, kiedy dzieci już śpią i nie czytają forum wink
                                                  • zegor Re: Sezon... 29.04.18, 21:36
                                                    To się szykuj,bo 22 już blisko wink
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 29.04.18, 21:44
                                                    Pełna gotowość wink
                                                    tylko, zebyś mi nie zwiał, że niby psa masz wyprowadzić big_grin wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 30.04.18, 12:16
                                                    Miałaś rację, człowiek czasem nie jest panem własnego czasu.... przepraszam 😁
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 30.04.18, 14:11
                                                    Oj, tam wink nie ma za co wink
                                                    mnie też się oko jakos tak...przymknęło wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 30.04.18, 17:46
                                                    Młodzi wrócili z wyjazdu i opowiadali wrażenie,późno poszedłem spać 😁
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 30.04.18, 18:51
                                                    To teraz czas, by dziadek z babcią wyjechali na majówkę wink)
                                                    chętnie posłucham wrażeń z ..wyjazdu wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 30.04.18, 19:13
                                                    Nie wyjeżdżam , mam swoje świeże powietrze
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 30.04.18, 19:25
                                                    Oprócz świeżego powietrza, to miałam na myśli..inne atrakcje wink)
                                                  • zegor Re: Sezon... 30.04.18, 21:10
                                                    No..... robimy małe ognisko 😀
                                                    Może nie do rana,bo jutro też goście 😁
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 30.04.18, 22:01
                                                    W końcu sezon dopiero sie rozpoczął wink trzeba korzystać wink
                                                  • zegor Re: Sezon... 30.04.18, 23:00
                                                    Jest....ciepło 😀
                                                  • zegor Re: Sezon... 01.05.18, 00:09
                                                    A do rana daleko 😀
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 01.05.18, 08:32
                                                    Już się chyba ułożyło i przetrawiło wink
                                                    gorąca kawa z ulubionego kubka dopełni reszty wink
                                                  • zegor Re: Sezon... 01.05.18, 10:31
                                                    Już dawno po kawce a nawet wszystko wysprzątane na wysoki połysk 😀
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 01.05.18, 12:02
                                                    Pedanteria czasem w życiu...przeszkadza 😉
                                                  • zegor Re: Sezon... 01.05.18, 20:23
                                                    Oj,to była przenośnia ......
                                                  • rudka-a Re: Sezon... 01.05.18, 20:45
                                                    ... że porządek lubisz, to wiem...😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka