Dodaj do ulubionych

magiczność malarstwa

05.06.12, 11:47
Malarstwo magiczne

Na środku pajac stoi
Dokoła się roi:

Jest jakaś postać nie gruba
aniołek co nie fruwa
jakieś flagi w oddali
żaba co nie pali
ceglany murek i piwnice
podworzec w szachownicę
kładka kołatka dziecinna zabawka
albo jest świerszczodziewczyna
albo dęboleszczyna
tyle tyle w obrazie treści
ile rama pomieści
obraz tyloma kolorami się chwali
ile do pudełka farbek dali
kolory kolory kolory
takich kolorów
nie jeden kogut pozazdrości
nie jeden się też zachwyci
ile w obrazie mądrości

Obserwuj wątek
    • m.maska Re: magiczność malarstwa 05.06.12, 12:15
      No widzisz Kiszka.... ale malo kto to dostrzega - sa tacy, ktorzy uwazaja, ze chlastanie na plotno wprost z banki farbami, jest tez piekne.... z gustami sie nie dyskutuje przeciez.
      Europejczycy gustuja w kobietach smuklych, dlugonogich, Arabi doceniaja grube i male
      Jeden woli knajpe, inny nawet nie wstapi do takiego przybytku.... jeden lubi tlumy inny wybiera samotnosc... jeden idzie do teatru inny do cyrku, chcesz ludziom dyktowac co ma sie im podobac? bo Tobie sie akurat podoba albo nie?
      • m.maska Re: magiczność malarstwa 05.06.12, 12:20
        p.s. aaaaa... Mister Sajgon robi piekne zdjecia, kolorowe, krystalicznie czyste, a znam takich, ktorzy tylko w czerni i bieli widza piekno fotografii - wszystko zalezy od tego, jak kto widzi otaczajaca nas rzeczywistosc.... mnie sie na przyklad podobaja kolory smile
    • m.maska Re: magiczność malarstwa 05.06.12, 12:40
      Ha.... tak widac malarz widzi otaczajaca go rzeczywistosc.... jak myslisz, kogo w roli pajaca?
      wg mnie kilku ubiega sie o te role....
      • izydor88 Re: magiczność malarstwa 05.06.12, 13:04
        Na sztuce się nie znam,
        ot i prawda cała.
        Ale żeby zaraz
        pokazywać wała?
        • kicho_nor Re: magiczność malarstwa 05.06.12, 15:11
          Disco polo rosół flacha
          Na weselu nie ma Bacha
          barwne szpilki nie walonki
          Na kołnierzu ma koronki

O obciachy
          nikt nie pyta
          wyrobiona!
          Tinę czyta

(Izydorko, ładny wierszyk Twój a ten mój to nie do Ciebie)

• m.maska Re: magiczność malarstwa 05.06.12, 15:20
            Jesli do mnie.... to traflies calkowicie.... a do tego ta fascynacja ksiazecymi slubami, torebkami, dziergankami i wszelkimi plotkami, jakie prase kolorowa zajmuja - jak ja to lubie big_grin
            • m.maska Re: magiczność malarstwa 05.06.12, 15:23
              Tylko z tymi szpilkami to pod inny adres - u przyjaciol swoich szukaj, tam szpilki, koturny na ksztalt konskich kopyt i walka o rowne ulice, zeby to to nosic mozna i coby sie juz i tak znieksztalcone stopy nie wykrecaly.
    • al-szamanka [...] 05.06.12, 18:24
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • al-szamanka Re: magiczność malarstwa 05.06.12, 18:26
      Ja zaś kostkę do gry
      dojrzałam,
      do licha
      dlaczego dziewięć kropek
      pomyślałam,
      czy to ta,
      którą Bóg nawet rzucać
      nie próbuje,
      jeżeli tak,
      to artysta
      czaruje.
      • al-szamanka Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 18:58
        Warto obejrzeć. Dokształcające
        • leziox Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 20:09
          O!Teraz to i ja juz wiem ze nadaje sie na malarza.Kwestia narzedzi i jakiejs drobnej buteleczki z absyntem.Chociaz az tak bardzo to nie chcialoby mi sie spieszyc.
          • al-szamanka Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 20:19
            leziox napisał:

> Chociaz az tak bardzo to nie chcialoby mi sie spies
            > zyc.

Bo to zależy czym się maluje, taki pospiech to przy akrylu winkwink
            Absynt zbyt gorzki, wolę aperol
          • m.maska Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 20:26
            Maluj Leziu... a my bedziemy podziwiac... moga byc nawet pajace smile
            • leziox Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 21:07
              Mysle ze w dzisiejszym swiecie istnieje nadprodukcja pajaców.
              W zwiazku z tym moja dzialalnosc na tym polu nie bylaby skazana na sukces.
              To ja juz wole raczej malowac martwá,melynowá nature.
              • al-szamanka Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 21:13
                leziox napisał:

> To ja juz wole raczej malowac martwá,melynowá nature.

No to narysuj w końcu te świnkę dobrym, melynowym ołówkiem big_grin wink
                • leziox Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 21:28
                  Na razie nie mam modelu.Taki juz jestem ze lubie na cos patrzec i malowac.
                  Reasumujac-brak mnie swinki.
                  • al-szamanka Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 21:36
                    Ale o to chodzi, aby namalować świnkę (zwierzątko) z pamięci. To musi być świnka z Twojej głowy.big_grin
                  • m.maska Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 21:37
                    Leziu, nie migaj sie, tylko maluj swinke!!!!!!!!!! - tutaj juz wszyscy malowali swinki... big_grin
                    • m.maska Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 21:38
                      p.s. bo jak nie to do Lizbony papier i olowek przywioze big_grin
                      • leziox Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 21:49
                        To akurat mnie az tak nie przeraza.Po paru flaszkach szampana na plazy gotów jestem namalowac wszystko.
                        • m.maska Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 21:55
                          Leziu, problem w tym, ze ja bym chciala juz wczesniej wiedziec jak wyglada swinka namalowana przez Ciebie... wink
                          • al-szamanka Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 21:59
                            m.maska napisała:

> Leziu, problem w tym, ze ja bym chciala juz wczesniej wiedziec jak wyglada swin
                            > ka namalowana przez Ciebie
                            ... wink

Hmm, ja potrafię dobrze ją sobie wyobrazić
                            • m.maska Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 22:08
                              ja teeeeeeeeeeeeż, ale co innego wyobrażenie, a co innego pewność.... big_grin
                              • leziox Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 22:22
                                Namalowalem ja wlasnie na papierze zeby miec od was spokoj.
                                Niestety skaner trafil szlag,wiec moze jutro pomysle o spaintowaniu tego graficznym.
                                Ale swinka juz jest,slowo harcerza.
                                Ps.Nie bylem harcerzem
                                • m.maska Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 22:28
                                  No... i juz nie moge sie doczekac smile
                                  • m.maska Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 22:28
                                    p.s. kiedy zobacze Twoja swinke wink
                                    • leziox Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 22:34
                                      Wszedzie te erotyczne podteksty.Naturalnie nieswiadome.
                                      • m.maska Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 22:43
                                        Jakie erotyczne? shock to zwykly test.... no moze nawet troche i erotyczny, ale tylko troche smile
                                        • leziox Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 22:45
                                          No toz mowie.
                                          Nieswiadome.
                                          • m.maska Re: magiczność malarstwa 15.06.12, 22:55
                                            Hihi... jakie nieswiadome? oczywiscie, ze swiadome - ale swinke obiecales i juz nic jej nie dorysujesz? pokazesz taka jaka zostala narysowana? obiecujesz?
                                            • 1zorro-bis Re: magiczność malarstwa 16.06.12, 15:03
                                              big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                                              • m.maska Re: magiczność malarstwa 16.06.12, 15:44
                                                Ty sie Zorro nie smiej, tylko tez maluj swinke - bo Twojej jeszcze zesmy nie widzieli....
                                                • 1zorro-bis Re: magiczność malarstwa 16.06.12, 17:16
                                                  Miss Piggy?big_grin
                                                  • m.maska Re: magiczność malarstwa 16.06.12, 17:48
                                                    to juz pozostawiamy Tobie... ma byc swinka... na kartce papieru - i podeslij big_grin
                                                  • leziox Re: magiczność malarstwa 16.06.12, 22:50
                                                    Moja swinka jest grzeczna i wesola,bez dorysowywania niepotrzebnych rzeczy.
                                                  • m.maska Re: magiczność malarstwa 16.06.12, 23:03
                                                    pokaż tę świnkę...a nie opisuj
                                                  • m.maska Re: magiczność malarstwa 16.06.12, 23:04
                                                    Ja bym ja chciala zobaczyc chociaz jutro, potem sobie pojade i przegapie jak nic... sad
                                                  • al-szamanka Re: magiczność malarstwa 22.06.12, 20:22
                                                    no i w końcu dostałaś tę świnkę do ręki
                                                  • m.maska Re: magiczność malarstwa 22.06.12, 20:35
                                                    no. i swinka jaka jest kazdy moze u Lezioxa zobaczyc smile
                                                  • al-szamanka Re: magiczność malarstwa 22.06.12, 20:40
                                                    no tak wink
                                                  • leziox Re: magiczność malarstwa 22.06.12, 21:00
                                                    Wlasnie.Marzenia potrafia sie niekiedy spelnic.
    • m.maska Re: magiczność malarstwa 15.07.12, 20:47
      No coz Kiszka... magicznosc, ktorej Ty nie rozumiesz znajduje po raz czwarty uznanie miedzynarodowego gremium, sam fakt, ze artysta juz po raz czwarty zostaje zaproszony na Salon d'Automne na impreze na skale miedzynarodowa o czyms swiadczy - maluj Ty te swoje roze....
      • al-szamanka Re: magiczność malarstwa 15.07.12, 20:55
        m.maska napisała:

> - maluj Ty te swoje roze....

....a może też zostaniesz zaproszony big_grin
        • m.maska Re: magiczność malarstwa 15.07.12, 21:03
          hihi... na pewno....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka