02.04.13, 18:54
Spotkało Ciebie kiedyś coś podobnego ? dużo podróżujesz i zwiedzasz więc w Grecji na pewno byłaś. Tańczyłaś kiedyś Zorbę na ulicy ?

Byłem raz w Grecji i poznałem autentycznych Greków /wspaniali kochani ludzie/ ale Zorby nie było. Tylko muzyka z kaset /88 r/ i wspólne śpiewanie. Ale klimat niepowtarzalny. Grecja jest piękna i wspaniała a ludzie bardzo gościnni i żywiołowi. Ale trzeba uważać wink
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Masko 02.04.13, 19:04
      Czarek, z Grecja to do AL... to Ona tam byla... ja nie smile
      • czarek_sz Re: Masko 02.04.13, 19:20
        Masko to teraz okazja niepowtarzalna jest !!! tanio bo kryzys na Peloponezie smile żartuję, nie cierpię wyzysku. Umów się z AL i razem sobie wyskoczcie. My byliśmy za Salonikami ale tam wszędzie jest cudownie i klimat taki sam. Jedną noc przenocowaliśmy u gościa którego Rodzice mieszkali na Podkarpaciu. Wiesz, u nich kiedyś rządy pułkowników a u nas Solidarność, rozmowa się nie kleiła . Ale jedź Masko, jedź do Grecji koniecznie jedź.
        • czarek_sz Re: Masko 02.04.13, 19:47
          Najbardziej rozpoznawalni Grecy to miliarder Onasis czy mega gwiazda piosenki Denis Russos. M z tymi znanymi postaciami rodem z Grecji kojarzy się Pit Sampras. Wspaniały tenisista i bardzo szczodry. Za każdego zaserwowanego asa płacił sto dolców na biedne dzieci. Z tego Go zapamiętałem, nie z sukcesów na korcie /chociaż też/ ale z tego pięknego gestu. Nie był chciwcem umiał się podzielić. Jak nie Grek qrczę wink
          • czarek_sz Re: Masko 02.04.13, 19:51
            Cholerny kobieciarz z Niego był ale piękny był i niepowtarzalny ten Denis. Janeczka do dziś kocha się w Nim i ja też smile biedna ta Jego żona musiała być sad

• al-szamanka Re: Masko 02.04.13, 20:03
      JA, Czarku, objechałam cały Peloponez plus Ateny.
      Zdarzyło się, że w Argos, mijając restaurację w której odbywało się właśnie prawdziwe, greckie wesele zostałam zaproszona do środka, no i oczywiście musiałam tańczyć "Zorbę" razem z wszystkimi. TO BYŁ ŻYWIOŁ!!! smile no i oczywiście wspaniałe przeżycie
      • czarek_sz Re: Masko 02.04.13, 20:13
        Domyślam się, że to był żywioł smile Georg którego poznaliśmy /rodowity Greg/ gdy był z nami czy ze mną na morzu na rybach na swojej motorowej łodzi to tylko zorba. Myślałem że jak z samochodu się wygrzebiemy to odpocznę ale w łodzi apiać zorba. Miał kasetowy ze sobą i stale puszczał zorbę smile w weekend też u nas na kempingu. Śpiewał po quzo ale jak pięknie a Jego małżonka tańczyła smile nie znam większych patriotów od Greków.
        • czarek_sz Re: Masko 03.04.13, 00:26
          Przyjechali młodzi ze Śląska. Janeczka wyleżeć nie mogła smile wyjechali z Katowic koło dziewiątej i już są. Gierkówką przyjechali, komuszą magistralą. Ech. Szkoda gadać, Oni tacy młodzi i piękni, Synowa Ślązaczka taka śliczna smile dobranoc Maseczko smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka