Dodaj do ulubionych

da-Da-das ... znalezione w necie

19.08.13, 13:57
Taki śmieszny wierszyk przeczytałam dzisiaj w necie.
Czego to w necie znaleźć nie możnabig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

da-Da-das
śpiewał gruby Adaś
liczył przy tym dzierganki
koguciki, zwierzaczki i szklanki

aż jedna pac, pac! leci
i grubas siedzi wśród śmieci
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 19.08.13, 13:59
      smilesmilesmile.... ladny big_grin
      • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 19.08.13, 14:05
        a jaki prześmiesznybig_grin
          • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 19.08.13, 14:12
            Dlatego ten wierszyk skopiowałam i wkleiłam, gdyż od razu skojarzył mi się z tą właśnie piosenkąbig_grinbig_grinbig_grin
    • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 19.08.13, 14:58
      al-szamanka napisała:

> Taki śmieszny wierszyk przeczytałam dzisiaj w necie.
      > Czego to w necie znaleźć nie możnabig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      >

...masz racje internet to kopalnia informacji jest.... jesli tylko komus sie chce to moze znalezc cuuuuda wszelkie...
      hihi... a o mnie bardzo niewiele mozna znalezc, o Tobie doslownie NIC... i tak trzymac big_grin
      • leziox Re: da-Da-das ... znalezione w necie 19.08.13, 15:56
        Zwlaszcza dzierganek to w tym necie od cholery,a nawet wiecej.
        • super.halusia Re: da-Da-das ... znalezione w necie 19.08.13, 19:41
          Ślicznybig_grin
          • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 20.08.13, 10:46
            super.halusia napisała:

> Ślicznybig_grin

Hihi, śmieszny po prostu.
            Ktoś ujrzał jakiegoś opasłego i oślizłego Da-dasia i podstawił mu wierszykowe zwierciadło.
        • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 14.02.14, 20:45
          leziox napisał:

> Zwlaszcza dzierganek to w tym necie od cholery,a nawet wiecej.

Do Wielkanocy juz niedaleko... beda dziergac jajeczka, baranki, koszyczki i inny badziew...
    • loczek62 Re: da-Da-das ... znalezione w necie 20.08.13, 10:49
      al-szamanka napisała:

> da-Da-das
      > śpiewał gruby Adaś

Czy powinienem się obrazić?
      • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 20.08.13, 11:12
        loczek62 napisał:

> al-szamanka napisała:
        >
        >
        > > da-Da-das
        > > śpiewał gruby Adaś
        >
        > Czy powinienem się obrazić?

A dlaczego miałbyś?
        • loczek62 Re: da-Da-das ... znalezione w necie 20.08.13, 13:44
          Żartowałemwink
          • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 20.08.13, 17:19
            loczek62 napisał:

> Żartowałemwink

Wiem, bo najczęściej tak bywa, że reagują ci, których to nie dotyczy.
            Da-da-sie siedzą pod miotłąbig_grin
    • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 22.08.13, 20:30
      Przez ten moj wyjazd sporo przegapilam, musze jeszcze sie w te "dzierganki" zaglebic... big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin... i ze taki tlusty i wsrod tych smieci...
      • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 22.08.13, 20:40
        Ja to dzisiaj cały dzień przegapiłam, bo niby wolny a roboty huk. Pozałatwiałam prawie wszystko, a na koniec pojechałam moim Wacusiem Zielińskim na warsztaty - w końcu ciągle jest stuknięty. Jutro przyjdzie znawca od ustalania szkód wypadkowych, a ja i tak już sobie postanowiłam, że nie zgodzę się na amputację drzwi - już wolę jeździć stukniętym.
        • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 22.08.13, 20:44
          al-szamanka napisała:

> Ja to dzisiaj cały dzień przegapiłam, bo niby wolny a roboty huk. Pozała
          > twiałam prawie wszystko, a na koniec pojechałam moim Wacusiem Zielińskim na war
          > sztaty - w końcu ciągle jest stuknięty. Jutro przyjdzie znawca od ustalania szk
          > ód wypadkowych, a ja i tak już sobie postanowiłam, że nie zgodzę się na amputac
          > ję drzwi - już wolę jeździć stukniętym.

A przynajmniej poglaskalas Wacusia za to, ze jednak nie pozwolil, zeby stalo Ci sie cos zlego?
          • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 22.08.13, 20:51
            m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
            >
            > > Ja to dzisiaj cały dzień przegapiłam, bo niby wolny a roboty huk.
            > Pozała
            > > twiałam prawie wszystko, a na koniec pojechałam moim Wacusiem Zielińskim
            > na war
            > > sztaty - w końcu ciągle jest stuknięty. Jutro przyjdzie znawca od ustalan
            > ia szk
            > > ód wypadkowych, a ja i tak już sobie postanowiłam, że nie zgodzę się na a
            > mputac
            > > ję drzwi - już wolę jeździć stukniętym.
            >
            > A przynajmniej poglaskalas Wacusia za to, ze jednak nie pozwolil, zeby stalo Ci
            > sie cos zlego?
            >
            ----------------------------

Pogłaskać nie, ale dzisiaj poklepałam go czule po bagażniku
            • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 22.08.13, 20:54
              al-szamanka napisała:

> ----------------------------
              >
              > Pogłaskać nie, ale dzisiaj poklepałam go czule po bagażniku
              >

A tak w ogole to dlaczego nazwalas go Wacus i dlaczego Zielinski?... coby sie kto nie odnalazl w tym imieniu i nazwisku - to pamietam te "dane personalne" Twojego fiata jeszcze z poprzedniego forum - uwazaj, coby sie kto nie podszyl...
              • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 22.08.13, 21:21
                m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
                >
                > > ----------------------------
                > >
                > > Pogłaskać nie, ale dzisiaj poklepałam go czule po bagażniku
                > >
                >
                > A tak w ogole to dlaczego nazwalas go Wacus i dlaczego Zielinski?... coby sie k
                > to nie odnalazl w tym imieniu i nazwisku - to pamietam te "dane personalne" Two
                > jego fiata jeszcze z poprzedniego forum - uwazaj, coby sie kto nie podszyl...

Wacuś... nie mam pojęcia, a Zieliński, bo zielony jest.
                A kto miałby się podszywać...?
                Chyba inni wymyślają tylko imiona, bez nazwiska
                • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 22.08.13, 21:35
                  No tak jakos chyba jest, ze kobiety nadaja tym samochodom meskie imiona... wprawdzie zaden z moich samochodow imienia sie nie doczekal - ten ostatni jest po prostu "maly" i tyle... a faceci nazywaja te swoje "cacka" - irminka, sabinka, krysia, zosia, paulinka...
                  • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 22.08.13, 21:41
                    m.maska napisała:

> No tak jakos chyba jest, ze kobiety nadaja tym samochodom meskie imiona... wpra
                    > wdzie zaden z moich samochodow imienia sie nie doczekal - ten ostatni jest po p
                    > rostu "maly" i tyle... a faceci nazywaja te swoje "cacka" - irminka, sabinka, k
                    > rysia, zosia, paulinka...

Zosia to jeszcze rozumiem... ale sabinka?!
                    Nie potrafię sobie wyobrazić koloru takiej sabinki.
                    • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 22.08.13, 21:47
                      moze byc i Zielinska jak bedzie zielona i okaze sie nagle ze to jakas "rodzina" wink
                      • leziox Re: da-Da-das ... znalezione w necie 25.08.13, 00:30
                        Moj to sie zwie Brumbrumek.
                        Albo Iwus´.
                        • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 25.08.13, 05:34
                          leziox napisał:

> Moj to sie zwie Brumbrumek.
                          > Albo Iwus´.

Też ładne imionkabig_grinbig_grinbig_grin
                        • loczek62 Re: da-Da-das ... znalezione w necie 25.08.13, 13:38
                          Poprzedni nazywałem "Księżniczka" a obecny to "kapsuła", a jeszcze wcześniejszy to "Paulinka"smile
                          • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 25.08.13, 13:41
                            No mowie, ze faceci zawsze daja zenskie imiona... Leziox: wylamujesz sie wink
                            • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 25.08.13, 17:02
                              Ja dałam męskie... bardzo typowo jak na kobietębig_grin
                              • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 25.08.13, 18:42
                                No dobra, dobra, moj nazywam "mały" w sensie samochod, wiec trudno zeby byl "mała" a mały dlatego, ze w porownaniu z poprzednimi jest nizszy i mniejszy i tylko dwudrzwiowy... no to mały i tyle...
                                • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 25.08.13, 19:31
                                  m.maska napisała:

> No dobra, dobra, moj nazywam "mały" w sensie samochod, wiec trudno zeby byl "ma
                                  > ła" a mały dlatego, ze w porownaniu z poprzednimi jest nizszy i mniejszy i tylk
                                  > o dwudrzwiowy... no to mały i tyle...

A tam mały. Miejsca dosyć dla 5 osób, a jaki bagażnik pakowny mogłyśmy się przekonać nad Loarą. Nie dość, że tyle w sobie pomieścił to jeszcze potrafił nam służyć jako jadalniabig_grin
                                  • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 25.08.13, 19:59
                                    A kiedy polozy sie tylne siedzenia, mozna stworzyc bardzo wygodne lozko dla dwoch osob - wyprobowane zostalo juz big_grin
                                    • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 25.08.13, 20:01
                                      ... a i tak maly, bo niski jest...
    • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 14.02.14, 20:43
      Nie slyszalas czegos nowego na temat?

Da-da-da.... big_grinbig_grinbig_grin
      • al-szamanka Re: da-Da-das ... znalezione w necie 14.02.14, 20:59
        da... da... da
        da czego nie ma
        kap, kap, śrubka, uszczelka
        forsa z tego niewielka
        stres skręca jak imadło
        a na brzuchu rośnie sadło
        • m.maska Re: da-Da-das ... znalezione w necie 14.02.14, 21:13