Dodaj do ulubionych

Demo w Salzburgu

09.01.16, 14:42
Nad miastem krążą helikoptery, w radiu nadają, że kto nie musi niech dzisiaj nie przekracza granicy austriacko-niemieckiej.
Bo właśnie tam, przy moście granicznym, zacznie się niedługo demonstracja obu krajów przeciwko polityce imigracyjnej rządów wobec muzułmanów.
Może być zawierucha, jako że tam ustawione są namioty dla śniadych.
Po ostatnich zajściach sylwestrowych w miastach niemieckich, a także w Salzburgu, miarka się przebrała.
Poszłabym i ja, ale padam na nos po nocnym dyżurze i wizycie u Felixa w szpitalu. Właśnie wróciłam, a po drodze mijałam grupy z transparentami zmierzające na demonstrację.
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Demo w Salzburgu 09.01.16, 14:48
      Z sylwestrowych zamieszek widziałam zdjęcia, które nigdy nie będą upublicznione.
      Śniadzi po prostu polowali na kobiety... jak hieny.
      Po dziewczynie, która upadła, po prostu przebiegli całą gromadą jakby była kawałkiem asfaltu.
      Świadkowie tych wydarzeń mają na ich określenie dwa słowa: niewyobrażalna dzicz
      • m.maska Re: Demo w Salzburgu 09.01.16, 15:04
        Do tej pory o wszystkim decydowali politycy, ktorzy siedza sobie gdzies bezpiecznie odizolowani od realnego zycia - nie jestem politykiem a wylacznie obserwatorem tego co sie dzialo, nie jestem tez prorokiem, a jednak juz w sierpniu bylam przekonana, ze do tego dojdzie, to byla tylko kwestia czasu, kiedy spoleczenstwa zakrzykna tak glosno, ze w koncu politycy beda zmuszeni ich glosy uslyszec.
        • al-szamanka Re: Demo w Salzburgu 09.01.16, 15:12
          m.maska napisała:

> Do tej pory o wszystkim decydowali politycy, ktorzy siedza sobie gdzies bezpiec
          > znie odizolowani od realnego zycia - nie jestem politykiem a wylacznie obserwat
          > orem tego co sie dzialo, nie jestem tez prorokiem, a jednak juz w sierpniu byla
          > m przekonana, ze do tego dojdzie, to byla tylko kwestia czasu, kiedy spoleczens
          > twa zakrzykna tak glosno, ze w koncu politycy beda zmuszeni ich glosy uslyszec.

Jeszcze jest taka możliwość, że demonstrantów nazwą chuliganami.
          Kurcze, ale dziwna atmosfera w moim mieście... karetki jedna za drugą, powietrze bezlitośnie darte przez helikoptery... hmm, skąd ich nagle tyle mają?!
          • m.maska Re: Demo w Salzburgu 09.01.16, 15:18
            Nagle maja, a gdzie byli kiedy ta afrykanska dzicz rzucila sie na kobiety?
            • al-szamanka Re: Demo w Salzburgu 09.01.16, 15:23
              m.maska napisała:

> Nagle maja, a gdzie byli kiedy ta afrykanska dzicz rzucila sie na kobiety?

Właśnie dlatego zapytałam skąd mają.
    • al-szamanka Re: Demo w Salzburgu 09.01.16, 21:28
      Następna demonstracja zgłoszona jest na poniedziałek.
      A dzisiaj usunięto wszystkich imigrantów zakwaterowanych na granicy, aby czasem nie doszło do zamieszek. Umieszczono ich w prowizorycznych kwaterach zastępczych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka