Dodaj do ulubionych

Nowy router...

14.12.16, 13:16
a jaki bajerancki...
Przyslali mi go w ramach przedluzenia umowy i lezal sobie, bo nie chcialam sie do tego zabierac, wietrzac w tym problemy.
Przelezal poltora miesiaca i wczoraj podjelam w koncu odwazna decyzje: biore sie za to.
Niby nic - nalezalo "tylko" powymieniac kabelki i sie zaczelo: na poczatek sie instalowal a potem zechcial ode mnie jakiegos MIC-a, ktory ponoc dostalam w oddzielnym liscie. I od razu panika.
Zdarza mi sie wywalic rozne pisma, bez ich otwierania sad siegnelam jednak do danych sprzed szesciu lat, kiedy to po raz pierwszy podpisalam umowe z moim operatorem i prosze bardzo, okazalo sie, ze to bylo wlasnie to.
I niby sie udalo - w kazdym razie laptop sie pieknie polaczyl, wszystko zainstalowane.
Potem zaczal sie cyrk z polaczeniem komorki - i to nie tyle chodzilo o polaczenie ale o to, czego oni chca i ktore to konkretnie "haslo" mam tam podac.
Problem polega na tym, ze w roznych miejscach uzywaja roznych okreslen na to samo.
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Nowy router... 14.12.16, 13:22
      A kiedy w koncu udalo mi sie jeszcze polaczyc tablet, wydawalo sie, ze wszystkie przeszkody pokonalam... akurat... Dzisiaj zachcialo mi sie cos drukowac i okazalo sie, ze jeszcze trzeba polaczyc drukarke z nowym routerem i w tym momencie sie zaczely schody.
      Sterowniki do mojej drukarki musze kazdorazowo sciagac ze strony HP, bo... no bo windows10 - no i nie dalo sie, trzeba ja bylo wyinstalowac i wszystko zaczac od poczatku - skonczylam.
      • rena-ta49 Re: Nowy router... 14.12.16, 13:24
        m.maska napisała:

> A kiedy w koncu udalo mi sie jeszcze polaczyc tablet, wydawalo sie, ze wszystki
        > e przeszkody pokonalam... akurat... Dzisiaj zachcialo mi sie cos drukowac i oka
        > zalo sie, ze jeszcze trzeba polaczyc drukarke z nowym routerem i w tym momencie
        > sie zaczely schody.
        > Sterowniki do mojej drukarki musze kazdorazowo sciagac ze strony HP, bo... no b
        > o windows10 - no i nie dalo sie, trzeba ja bylo wyinstalowac i wszystko zaczac
        > od poczatku - skonczylam.

Gratulujęsmile
        • m.maska Re: Nowy router... 14.12.16, 13:29
          Dzieki wink mysle, ze chyba juz nie bedzie zadnych nowych niespodzianek wink
      • m.maska Re: Nowy router... 14.12.16, 13:28
        Ale jaki bajerancki routerek... stoi sobie takie bielutkie czysciutkie cos, od dolu leciutko podswietlone czerwonawo a kiedy zblizy sie dlon do gornego brzegu, zapalaja sie zielone swiatelka - zielone, oczywiscie jesli wszystko jest ok.
        Czy jest wizualnie ladniejszy? pewnie tak - z tym, zze poprzedni przynajmniej przedpokoj oswietlal i jesli cos bylo nie tak, otwieralam drzwi i z daleka widzialam czy wszystkie swiatelka sie swieca - teraz nic sie nie swieci, no moze jak cos bedzie nie tak, to wtedy beda migac llampki "alarmowe".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka