Dodaj do ulubionych

Ostatki dzisiaj

• super.halusia Re: Ostatki dzisiaj 28.02.17, 15:37
      Będziesz w rajusmile
      https://id.joe.pl/sub_images/pictures/67e83220b6898b2f78af51cdf9b243e5_th2.gif
      • czarek_sz Re: Ostatki dzisiaj 28.02.17, 16:02
        Jestem w raju. Janeczka jest moim Rajem wink
        • super.halusia Re: Ostatki dzisiaj 28.02.17, 16:15
          Tak też myślałamsmile
          • czarek_sz Re: Ostatki dzisiaj 28.02.17, 16:25
            To dobrze myślałaś. Wygrałaś wycieczkę do Wołomina na kaszankę na gorąco i na browar, grasz dalej ?
            • super.halusia Re: Ostatki dzisiaj 28.02.17, 16:28
              Oczywista,że takbig_grin
      • rena-ta49 Re: Ostatki dzisiaj 28.02.17, 16:40
        Najadamy się do syta, bo jutro popiół na głowę sypiemy i pościmysmilesmile
        • super.halusia Re: Ostatki dzisiaj 28.02.17, 16:46
          Uwielbiam śledzik, zostawię sobie na jutrosmile
          • czarek_sz Re: Ostatki dzisiaj 28.02.17, 16:51
            Śledzik to na jutro Reniu ale jak zagrycha pod setę jest dobry na każdą okazję. Śledzik. Pyszności. Śledzik oczywiście bo seta to tylko dodatek wink
    • rena-ta49 Re: Ostatki dzisiaj 28.02.17, 16:38
      https://pbs.twimg.com/media/C5uymk2WgAAein9.jpg
      • al-szamanka Re: Ostatki dzisiaj 28.02.17, 19:58
        W Austrii dzisiaj tzw. Faschingsdienstag odpowiednik polskiego Tłustego Czwartku. Obłowiłam się już w drodze do pracy, na każdym czerwonym świetle podbiegali chłopcy z pełnymi koszami i rozdzielali gratisowe pączki - w ten sposób uzbierałam 7.
        A w pracy poooooootop, przeróżni sponsorzy stanęli na wysokości zadania i dostarczyli zapasów na przynajmniej trzy dni. Po takim obżarstwie nasi Klienci chyba nie będą mogli przez parę miesięcy patrzeć na pączki.
        • czarek_sz Re: Ostatki dzisiaj 28.02.17, 20:38
          Miło posłuchać. Fajna tradycja dobrze że kontynuowana. Kiedyś w Polsce było podobnie też chodziłem z kolegami ale zanikło. Niestety.
          • al-szamanka Re: Ostatki dzisiaj 01.03.17, 08:42
            Dzisiaj Środa Popielcowa, tutaj u mnie też, ale kto by tam myślał o popiołach, kiedy śledzie trzeba jeść. Niby pierwszy dzień postu a restauracje nastawione na liczna klientele, która po wczorajszym pączkowym obżarstwie licznie przybędzie, aby zapychać brzuchy potrawami odrybiannymi. W sklepach czuć będzie smarowidłami na bazie śledzia i łososia... brrrr, ale ja i tak muszę wpaść tu i tam - wolny dzień, trzeba zapasy odnowić.
            • czarek_sz Re: Ostatki dzisiaj 01.03.17, 10:26
              AL ale Ty chyba weganka ? my na śniadanie biały ser z rzodkiewką i ciemne pieczywo na obiad smażony dorsz a na kolację jajka na twardo.
              • al-szamanka Re: Ostatki dzisiaj 01.03.17, 16:16
                czarek_sz napisał:

> AL ale Ty chyba weganka ? my na śniadanie biały ser z rzodkiewką i ciemne piecz
                > ywo na obiad smażony dorsz a na kolację jajka na twardo.

Pewnie, że weganka! Nic z tych rzeczy dla mnie. Jedynie podczas podróży, wycieczek i wyjątkowych dni robię odskocznię w wegetarianizm.
                No i właśnie jestem w trakcie śniadania, bo dopiero co z miasta przyleciałam... mam całą bułkę dla siebie... jedna połówka z wędzonym tofu i pomidorową bruschettą, druga zaś z oliwą z oliwek i siekanym niedźwiedzim czosnkiem JUŻ TEGOROCZNYM!, wczoraj naszczypanym.
                • czarek_sz Re: Ostatki dzisiaj 01.03.17, 16:52
                  Dla mnie to jakieś wynalazki. Możesz AL po naszemu co to ?
                  • al-szamanka Re: Ostatki dzisiaj 01.03.17, 18:23
                    czarek_sz napisał:

> Dla mnie to jakieś wynalazki. Możesz AL po naszemu co to ?

Eeeetem, Czarek, wszystko to możesz sobie wyguglać i na obrazku zobaczyć smile
                    • al-szamanka Re: Ostatki dzisiaj 01.03.17, 20:25
                      No to posypałam sobie głowinę popiołem i spać biegnę, bo jutro na 6:30 do pracy... ach, jak ja lubię wstawać w środku nocy.
            • rena-ta49 Re: Ostatki dzisiaj 01.03.17, 14:43
              al-szamanka napisała:

> Dzisiaj Środa Popielcowa, tutaj u mnie też, ale kto by tam myślał o popiołach,
              > kiedy śledzie trzeba jeść. Niby pierwszy dzień postu a restauracje nastawione n
              > a liczna klientele, która po wczorajszym pączkowym obżarstwie licznie przybędzi
              > e, aby zapychać brzuchy potrawami odrybiannymi. W sklepach czuć będzie smarowid
              > łami na bazie śledzia i łososia... brrrr, ale ja i tak muszę wpaść tu i tam - w
              > olny dzień, trzeba zapasy odnowić.

W moim osiedlowym sklepie tez na ladzie ryby,sledzie pod każdą postacią,pasty,wedzone,
              w oleju,opiekane.
              To chyba jeden z nielicznych dni kiedy objadamy się rybami,śledziami.
              Osobiście nie przepadam,ale jak post,to poszczę)smile
              • a74-7 Re: Ostatki dzisiaj 01.03.17, 20:28
                Renato, apetyczny sledzik nie uszedl mojej uwadzewink
                Zawsze mam w lodowce zelazne " po kolobrzesku",
                wiec tradycji stalo sie zadosc wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka