Dodaj do ulubionych

Dylematy..

07.01.10, 21:29
Mądre kobitki same tu siedzą, to wierzę, że mi doradzą, choć troszkę smile

Otóż, jak już oznajmiłam wcześniej - w ciąży jestem, to i rodzić mam zamiar.
No i tu pojawiają się 4 rozwiązania "problemu", żaden nie jest dobry chyba, szukam 5tego, ale widzę, że będzie ciężko...

1)Szpital. Raz rodziłam, nienajgorzej było (w stosunku do mojej "sąsiadki", to wręcz bajka!), ale to szpital.. nie chcę tam. Dziecia będą mi chcieli szczepić, kłuć, kropić i nie wiadomo, co jeszcze. No i starszych bym musiała zostawić samych na dłużej.....

2)Unassisted wink Przetestowaliśmy - ale to była szczególna sytuacja, więcej nie chcę....

3)Położna pewna. Wystawiła nas do wiatru, nie nadajemy na tych samych falach...

4)Lekarz pewien. Niby milutki, ale jednak coś nie tak... Bierze grubą kasę, bo to odpowiedzialność - ale papierków nie wystawi, bo się ukrywa - więc gdzie ta odpowiedzialność, się pytam???

5)Położna, której jeszcze nie znalazłam...

Co jedna opcja, to gorsza crying
CHyba jednak nie chcę rodzić...poczekam, aż ktoś się znajdzie..i porody domowe będą legalne i akceptowalne..
Obserwuj wątek
    • kaakaa Re: Dylematy.. 07.01.10, 23:33
      eszmeraldka napisała:

> CHyba jednak nie chcę rodzić...poczekam, aż ktoś się znajdzie..i porody domowe
      > będą legalne i akceptowalne..

Porody domowe są legalne. Z akceptowalnością trochę gorzej... confused
      Nie wiem, co Ci doradzić sad
      • eszmeraldka Re: Dylematy.. 08.01.10, 07:08
        wiem, że są oficjalnie legalne. Chodził o mi bardziej o mentalność personelu medycznego i nie tylko.

Oficjalnie przychodnia ma obowiazek przyjac zgloszenie o urodzenie dziecka i wystawic papiery, prawda ?
        Tylko co z tego - kazali wzywac karetke i do szpitala zasuwać.
        • mala_ika Re: Dylematy.. 08.01.10, 11:34
          Przypomnij proszę - chodzi o okolice Bydgoszczy/Torunia?
          Wydaje mi się, ze na doulowym szkoleniu było kilka dziewczyn z tej okolicy.
          Mogłabym popytać, może tym tropem się coś uda...
          Trzymam kciukismile
          • eszmeraldka Re: Dylematy.. 08.01.10, 11:47
            Tak, dokładnie te okolice !
            Popytaj proszę, jeśli możesz, ja już szukam gdzie mogę, ale możliwości też mam ograniczone...

• mala_ika Re: Dylematy.. 08.01.10, 12:16
              Nie mogę się dodzwonić, ale spróbuj skontaktować się z Justyną ze szkoły
              rodzenia w Bydgoszczy: lagodnerodzenie.pl
              Ona była na tym szkoleniu, to bardzo ciepła osobasmile więc jest na pewno szansa na
              miłe a może i na owocne spotkaniesmile

• mala_ika Re: Dylematy.. 08.01.10, 12:39
              Już się dodzwoniłam, Justyna czeka na kontakt, więc pisz/dzwoń - jak Ci wygodniejsmile
              • eszmeraldka Re: Dylematy.. 08.01.10, 15:13
                dziekuje !
                na spokojna rozmowe nie mam szans, bo w moje dzieciaki jakby cos wstapilo ostatnio, wiec napisze.
                Podpowiedz mi tylko czy pisac na ten mejl kontaktowy ze strony szkoly?
                • mala_ika Re: Dylematy.. 08.01.10, 17:42
                  upswinknie zapytałam
                  może na kontakt@lagodnerodzenie.pl
                  • eszmeraldka Re: Dylematy.. 15.01.10, 19:44
                    niestety, nie może mi pomóc...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka