czarek_sz 22.01.18, 15:53 Mam coś dla Ciebie - ku pokrzepieniu i przypomnieniu. To mogło dziać się na Mokotowie czemu nie ? chociaż obstawiam okolice Wileńskiego i gość /klient/ z Różyckiego ogolony z gotówki na cacy. Tadeusz Faliszewski - Jedziem panie Zielonka! (Syrena Record) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 16:14 No to lecim , czarus Mieczysław Fogg-Na Krakowskim Przedmieściu Odpowiedz Link
a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 16:17 Takie piosenki mamusia zostawila mi w spadku ( oczywista poza szczotkami;-D ) sluchala tego na patefonie... Mieczysław Fogg - Młodym być i więcej nic, 1938 Odpowiedz Link
czarek_sz Re: A emigrantko 22.01.18, 16:23 Wiesz A ja szperam nie tylko wyszukując przedwojennych szlagierów ale o foty też mi chodzi. Na nagraniach są często zdjęcia których nigdzie indziej nie zobaczysz. To zapomniana Warszawa uchwycona w kadrze. Wiesz że na Wolskiej przy Wojtku stały przaśne chałupy których dziś nigdzie nie zobaczysz ? no chyba że w jakimś Skansenie Muzeum. Odpowiedz Link
a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 16:35 czarus, ja juz dawno przerobilam chyba cala Wawke po naszej stronie Wisly Stary przerabia druga strone Z rozyckiego pamietam flaki , gorace pyzy wyszczekane przekupki A po drugiej stronie ulicy Targowej (?)mozna bylo kupic konskie mieso na tatar Odpowiedz Link
a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 16:26 A tatus to rzepolil: Eugeniusz Bodo - Ach te baby albo to: Eugeniusz Bodo - Już taki jestem zimny drań Odpowiedz Link
czarek_sz Spójrz na foty w klipie 22.01.18, 16:35 My z Janeczką często śpiewamy to co śpiewał Bodo. To jest nieśmiertelne i ponadczasowe. Tadeusz Faliszewski - Stachu! - tango 1938 Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Spójrz na foty w klipie 22.01.18, 16:54 Koninę to chyba do dzisiaj tam sprzedają. Taki relikt pozostał. Ząbkowska pięknie odnowiona ,Praga powolutku odzyskuje dawny blask. Tylko Różyca szkoda bo podupadł i to bardzo. Skośnookie go zarżnęli. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Spójrz na foty w klipie 22.01.18, 17:14 Tak jak bazar na Stadionie Dziesieciolecia, tez zarzneli Odpowiedz Link
a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 16:52 Międzywojenna Warszawa kroniki filmowe Warsaw 1918 1939 footage Odpowiedz Link
a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 17:17 Ale teraz kocham te wszystkie nowosci w Wawce, chociaz przyznam, ze mam problem z nowymi nazwami ulic ,mozna sie zgubic Warsaw in 4K Odpowiedz Link
czarek_sz Re: A emigrantko 22.01.18, 17:45 Jest dekomunizacja i niektóre nazwy ulic muszą zostać zmienione. Ja bym rozwalił Patyka bo wkurza mnie i przypomina mi nie tyle PRL co tych którzy nam go 'podarowali'. Wola powolutku staje się wielkomiejską Panią Mokotów zwłaszcza ten stary bez zmian. Jeżdżę nie raz popatrzyć w okolice Kieleckiej gdzie mieszkaliśmy i do Boboli też zachodzimy. Niedawno najmłodszy wziął kościelny u Boboli. Ślubu udzielił nasz przyjaciel ksiądz który od dawna poza parafią. Ks Stanisław Pacholik. Wspaniały wychowawca młodzieży i w ogóle człowiek. Odpowiedz Link
a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 18:55 jak tylko rozwala PEkin, zaraz gminy zydowskie beda chcialy budowac w tym miejscu pomnik Holo. Wspomnisz moje slowa, Odpowiedz Link
al-szamanka Re: A emigrantko 22.01.18, 19:31 A ja, nie obraź się, Czarek, nie jestem za burzeniem, PK stał się w międzyczasie "zasiedzianą" częścią miasta. Odpowiedz Link
a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 20:16 Mnie beztroska mlodosc przypomina ,kino teatr, i takie tam Odpowiedz Link
a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 20:17 A wziales czarus Janeczke na swiateczny spacer ulicami stolicy? Warsaw Christmas Odpowiedz Link
czarek_sz Re: A emigrantko 22.01.18, 20:30 Nie raz już byliśmy z Janeczką szopkę na Miodowej też zaliczyliśmy Al na Ciebie nigdy. Masz swoje zdanie ja mam swoje. Ale coś jest na rzeczy co mówi A że jak Pajaca rozupcą to zaraz łapy się wyciągną po dawne wiano. Pamiętam jeden wywiad z Kobuszewskim jak mówił że urodził się na środku Patyka - Zielna tam wtedy była. Ciekawe co On na temat rozwałki tego pomnika Stalina. Mi się marzy odbudowa takiej Wawy w Śródmieściu jaka była przed wojną. Drogo by było ale znów miasto odzyskało by blask i dawną świetność. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: A emigrantko 22.01.18, 23:26 Właśnie zadzwonił koleś z Mokotowa z Opoczyńskiej. Mokotów zdycha mówi i o tym twardym Mokotowie mówi. Tu nie ma życia mówi. Kiedyś był Bolek na Polach Kameralna na winklu Alej N i Rakowieckiej. Ogólnie działo się kiedyś a teraz mówi że kicha jest i chce sprzedać chałupę i przenieść się tam gdzie coś się dzieje. To gdzie pytam się ? a choćby koło ciebie mówi. O kochany mówię nie stać cię będzie na mnie bo ja dziennie literek na główkę to minimum a jeszcze zagryzka a ja byle czego nie żrę wiesz się z lisił i obraził ? i o to mi chodziło. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: A emigrantko 23.01.18, 05:26 czarek_sz napisał: > Al na Ciebie nigdy. Masz swoje zdanie ja mam swoje. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: A emigrantko 23.01.18, 18:19 Al nie gniewaj się czekam na reakcję A to dziewczyna z Mokotowa z okolic gdzie ja też mieszkałem jakby nie był trzynaście latek. A zaćwierkaj w temacie oki ? Odpowiedz Link
a74-7 Re: A emigrantko 23.01.18, 20:11 Mokotowo to raczej spokojna oaza,mlodzi weszli z biznesami Odpowiedz Link
a74-7 Re: A emigrantko 07.02.18, 21:20 Po dlugiej przerwie, czarus Warszawiaki "Chłopaki z AK" Powstanie Warszawskie 66. rocznica Odpowiedz Link
czarek_sz Dla Ciebie dziewczyno z Mokotowa ;-) 10.02.18, 12:26 Kapela Czerniakowska - Marsz Mokotowa Moja 'działka' to Pałacyk Michla Percival Zakazane Piosenki - "Pałacyk Michla" OFFICIAL VIDEO [;2011]; Odpowiedz Link
czarek_sz Re: A emigrantko 11.02.18, 14:11 Uwielbiam Pragę. Janeczka wychowała się na Pradze - na Nieporęckiej później na Wileńskiej. Teraz Praga jest zupełnie inna niż kiedyś. Niektóre rejony są zrewitalizowane jak Ząbkowska /bo przedwojenna wytwórnia wódek Koneser ?/ale są rejony gdzie jest jak było. Jeszcze w 90 tych gdy byliśmy na Różycu po buty na zimę gość zaproponował mi pistolet z ostrą amunicją za całkiem nieduże pieniądze. A teraz ? pustynia. W końcu Bazar Różyckiego kiedyś wizytówka Pragi padnie trupem. Płakać się chce Odpowiedz Link
czarek_sz Re: A emigrantko 11.02.18, 21:13 A United dał dzisiaj ciała a Obywatele trzy punkty. Jebać Odpowiedz Link
a74-7 Re: A emigrantko 11.02.18, 21:40 Moj stary ogladal wczoraj Anglia Walia rugby mecz. Highlights: England 12 Wales 6 Odpowiedz Link
czarek_sz Re: A emigrantko 11.02.18, 23:18 Jebać rugby. Jak sir Alex odszedł to masakra jest. Arsenal też cienko przędzie i Wenger chyba nielotem będzie. Po latach. Dziś City rządzi. Szacunek. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: A emigrantko 12.02.18, 17:47 Ale Legia nieźle zaczęła sezon. Trzy dwa na wyjeździe. Klub stracił kilku kluczowych graczy ale po proteście kibiców /protest to mało powiedziane bo były groźby naparzanki/ były zakupy i jak było widać na meczu to dobre zakupy były. Wszyscy żarli trawę równo i perspektywy są oki. A United niestety - wciąż malizna. Murinio musi odejść Odpowiedz Link
czarek_sz Chłopcy z AK 13.02.18, 18:55 Prezydent Andrzej Duda śpiewa o Chłopakach z AK Odpowiedz Link