Dodaj do ulubionych

A emigrantko

• a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 16:17
      Takie piosenki mamusia zostawila mi w spadku ( oczywista poza szczotkami;-D big_grin)
      sluchala tego na patefonie...
      • czarek_sz Re: A emigrantko 22.01.18, 16:23
        Wiesz A ja szperam nie tylko wyszukując przedwojennych szlagierów ale o foty też mi chodzi. Na nagraniach są często zdjęcia których nigdzie indziej nie zobaczysz. To zapomniana Warszawa uchwycona w kadrze. Wiesz że na Wolskiej przy Wojtku stały przaśne chałupy których dziś nigdzie nie zobaczysz ? no chyba że w jakimś Skansenie Muzeum.
        • a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 16:35
          czarus, ja juz dawno przerobilam chyba cala Wawke po naszej stronie Wisly smile
          Stary przerabia druga strone big_grin
          Z rozyckiego pamietam flaki , gorace pyzy wyszczekane przekupki big_grin
          A po drugiej stronie ulicy Targowej (?)mozna bylo kupic konskie mieso na tatarsmile
          • czarek_sz Re: Spójrz na foty w klipie 22.01.18, 16:54
            Koninę to chyba do dzisiaj tam sprzedają. Taki relikt pozostał. Ząbkowska pięknie odnowiona ,Praga powolutku odzyskuje dawny blask. Tylko Różyca szkoda bo podupadł i to bardzo. Skośnookie go zarżnęli.
            • a74-7 Re: Spójrz na foty w klipie 22.01.18, 17:14
              Tak jak bazar na Stadionie Dziesieciolecia, tez zarznelismile
    • a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 17:17
      Ale teraz kocham te wszystkie nowosci w Wawce, chociaz przyznam, ze mam problem z nowymi nazwami ulic ,mozna sie zgubic smile
      • czarek_sz Re: A emigrantko 22.01.18, 17:45
        Jest dekomunizacja i niektóre nazwy ulic muszą zostać zmienione. Ja bym rozwalił Patyka bo wkurza mnie i przypomina mi nie tyle PRL co tych którzy nam go 'podarowali'. Wola powolutku staje się wielkomiejską Panią Mokotów zwłaszcza ten stary bez zmian. Jeżdżę nie raz popatrzyć w okolice Kieleckiej gdzie mieszkaliśmy i do Boboli też zachodzimy. Niedawno najmłodszy wziął kościelny u Boboli. Ślubu udzielił nasz przyjaciel ksiądz który od dawna poza parafią. Ks Stanisław Pacholik. Wspaniały wychowawca młodzieży i w ogóle człowiek.
        • a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 18:55
          jak tylko rozwala PEkin, zaraz gminy zydowskie beda chcialy budowac w tym miejscu pomnik Holo.
          Wspomnisz moje slowa,
          • al-szamanka Re: A emigrantko 22.01.18, 19:31
            A ja, nie obraź się, Czarek, nie jestem za burzeniem, PK stał się w międzyczasie "zasiedzianą" częścią miasta.
            • a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 20:16
              Mnie beztroska mlodosc przypomina ,kino teatr, i takie tam smilesmile
    • a74-7 Re: A emigrantko 22.01.18, 20:17
      A wziales czarus Janeczke na swiateczny spacer ulicami stolicy?smile
      • czarek_sz Re: A emigrantko 22.01.18, 20:30
        Nie raz już byliśmy z Janeczką szopkę na Miodowej też zaliczyliśmy smile Al na Ciebie nigdy. Masz swoje zdanie ja mam swoje. Ale coś jest na rzeczy co mówi A że jak Pajaca rozupcą to zaraz łapy się wyciągną po dawne wiano. Pamiętam jeden wywiad z Kobuszewskim jak mówił że urodził się na środku Patyka - Zielna tam wtedy była. Ciekawe co On na temat rozwałki tego pomnika Stalina. Mi się marzy odbudowa takiej Wawy w Śródmieściu jaka była przed wojną. Drogo by było ale znów miasto odzyskało by blask i dawną świetność.
        • czarek_sz Re: A emigrantko 22.01.18, 23:26
          Właśnie zadzwonił koleś z Mokotowa z Opoczyńskiej. Mokotów zdycha mówi i o tym twardym Mokotowie mówi. Tu nie ma życia mówi. Kiedyś był Bolek na Polach Kameralna na winklu Alej N i Rakowieckiej. Ogólnie działo się kiedyś a teraz mówi że kicha jest i chce sprzedać chałupę i przenieść się tam gdzie coś się dzieje. To gdzie pytam się ? a choćby koło ciebie mówi. O kochany mówię nie stać cię będzie na mnie bo ja dziennie literek na główkę to minimum a jeszcze zagryzka a ja byle czego nie żrę wink wiesz się z lisił i obraził ? i o to mi chodziło.
        • al-szamanka Re: A emigrantko 23.01.18, 05:26
          czarek_sz napisał:

> Al na Ciebie nigdy. Masz swoje zdanie ja mam swoje.

smile smile smile
          • czarek_sz Re: A emigrantko 23.01.18, 18:19
            Al nie gniewaj się czekam na reakcję A wink to dziewczyna z Mokotowa z okolic gdzie ja też mieszkałem jakby nie był trzynaście latek. A zaćwierkaj w temacie oki ? wink
            • a74-7 Re: A emigrantko 23.01.18, 20:11
              Mokotowo wink to raczej spokojna oaza,mlodzi weszli z biznesami
      • czarek_sz Re: A emigrantko 11.02.18, 14:11
        Uwielbiam Pragę. Janeczka wychowała się na Pradze - na Nieporęckiej później na Wileńskiej. Teraz Praga jest zupełnie inna niż kiedyś. Niektóre rejony są zrewitalizowane jak Ząbkowska /bo przedwojenna wytwórnia wódek Koneser ?/ale są rejony gdzie jest jak było. Jeszcze w 90 tych gdy byliśmy na Różycu po buty na zimę gość zaproponował mi pistolet z ostrą amunicją za całkiem nieduże pieniądze. A teraz ? pustynia. W końcu Bazar Różyckiego kiedyś wizytówka Pragi padnie trupem. Płakać się chce sad
        • czarek_sz Re: A emigrantko 11.02.18, 21:13
          A United dał dzisiaj ciała a Obywatele trzy punkty. Jebać wink
            • czarek_sz Re: A emigrantko 11.02.18, 23:18
              Jebać rugby. Jak sir Alex odszedł to masakra jest. Arsenal też cienko przędzie i Wenger chyba nielotem będzie. Po latach. Dziś City rządzi. Szacunek.
              • czarek_sz Re: A emigrantko 12.02.18, 17:47
                Ale Legia nieźle zaczęła sezon. Trzy dwa na wyjeździe. Klub stracił kilku kluczowych graczy ale po proteście kibiców /protest to mało powiedziane bo były groźby naparzanki/ były zakupy i jak było widać na meczu to dobre zakupy były. Wszyscy żarli trawę równo i perspektywy są oki. A United niestety - wciąż malizna. Murinio musi odejść smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka