Dodaj do ulubionych

INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ

23.06.05, 12:04
czy ktos sie orientuje jak to ma byc z tymi umowami - bo moze warto sie
sprezyc i zaplanowac, tak, aby odbior lokali nie przedluzal sie dlatego, ze
ktos z pierwszej klatki bloku oddawanego w pierwszej kolejnosci jeszcze jej
nie podpisal.
Problem polega na tym ze od 1 lipca maja oddawac mieszkania ale dopiero 30
czerwca sami cos tam z gazownia moga podpisac (bo jest to pewni ofickalny
termin oddania budynkow przez wykonawce do inwestora, co umozliwi z kolei
indywidualne podpisyewanie umow z gazownia.

Tak wiec najprawdopodobniej bedzie obsuwa ale moze moglibysmy sie jakos
sprezyc, zeby oddawanie mieszkan usprawnic, jak to tylko mozliwe.

Zastanawia mnie czy jesli nastapi taka sytucja jak opisalam wyzej, czy
wstrzyma to oddawanie kolejnych klatek, czy tez po prostu bedzie to problem
tego, kto sie opoznia i np. bedzie musial czekac az wszytkie mieskzania
zostane oddane i dopiero sie zglosic po swoje mimo, ze teoretycznie mial je
odebrac w pierwszej kolejnosci.

CO o tym myslicie ??
Obserwuj wątek
    • ania_dawid Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 23.06.05, 13:59
      Czy my mamy podpisac tą umowe na Kasprzaka czy moze gdzies w Wołominie????
      • cucciolo Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 23.06.05, 14:25
        na 100% w Wołominie - podaję adres:

ul. Warszawska 7
        tel. 022 787 64 43

pisze, bo mi zależy, zebyśmy sprawe tej umowy zalatwili wszyscy sprawnie - bo
        od tego zalezy, kiedy WSZYSCY odbierzemy mieszkania.
        • julia.glazowska Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 24.06.05, 10:29
          Nie Wołomin bo tam dzwoniłam tylko Praga Północ
          tel. 818 22 79
          • julia.glazowska Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 24.06.05, 10:55
            Już chyba wszystko wiem
            umowy podpisujemy na Sulejkowskiej 49 samodzielnie płaci się przy tym coś ponad
            200 zl i z gazowni każdemu z nas indwywidulanie zakładają licznik.
            z tym że umowę możemy dopiero podpisać po odbiorze inwestorskim ktory ma mieć
            miejsce 30 czerwca. na razie więc nic nie możemy zrobić.
            Pozdrawiam Julia C1/33
            • cucciolo Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 24.06.05, 11:13
              Sulejkowska ??

to niemożliwe wink
              ja tam zaraz , mieszkam wink)

a juz myslalam, ze trzeba bedzie jakas wielka wyprawe do Wolominaorganizowac,
              dzien wolnego brac...ech

• neuron8 Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 24.06.05, 11:26
                NIe wiem gdzie ta gazwonia jest (co pdlegamy pod nia) - ale z Marek - z naszego
                osiedla konkretnie
                do Wołomina jest o wiele blizej niz na tą Sulejowska. (zakladajac jazde
                samochodem)

Ale jak często trzba do gazwoni jechac smile - na szczescie smile
                • ania_dawid Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 24.06.05, 11:59
                  To ja juz niewiem wkońcu gdzie ta nasza gazowania - każdy podaje co innego, raz
                  Wołomin, raz Praga Północ no i jeszcze słysze ze znów jakies dodatkowe
                  koszty..za założenie licznika te ponad 200zł ?
                  • cucciolo Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 24.06.05, 12:05
                    probuje to ustalic z samym MIllenium - ale oni teraz w ciaglych rozjazdach
                    miedzy komenda a budowa, wiec ciezko kogos zastac...
                    • ania_dawid Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 24.06.05, 12:15
                      MI POWIEDZIELI, ŻE BEDZIEMY DOSTAWALI PISMA Z INFORMACJA I INSTRUKCJAMI CO MAMY
                      ROBIC...
                      • cucciolo Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 24.06.05, 12:28
                        może i bedziemy, ale tak jak napislam - warto, zebysmy sie tym zainteresowali
                        przed czsem tak, zeby 1.07. mozna juz bylo te umowe z gazownia podpisac, a nie
                        czekac na oficjalne pismo od Millenium do niewiadomokiedy, gdzie te umowie w
                        ogole mamy podpisac.
                        A poniewaz mam mieszkanie w budynku E i to w przedostatnij klatce, to nie
                        chcialabym sie denerwowac z powodu opoznien w oddawaniu mieszkan, poniewaz
                        mieszkancy nie poopodpisywali umow.......
                        Mam nadzieje, ze to rozumiesz wink

pozdrawiam
                        • ania_dawid Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 24.06.05, 13:13
                          Pewnie ze rozumiem, mi tez zalezy na tym zeby jak najszybciej podpisac umowe z
                          gazownia a potem z notariuszem. Musze jechac na zasłuzone wakacje..smile)
                          • maudzonki Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 28.06.05, 09:02
                            Witamy,
                            To co czytamy coraz bardziej nas zaskakuje ale trudno. Z tego co wiemy po 1
                            lipca mozna zacząć podpisywać umowy z gazownią i oczywiscie tez nam powiedziano
                            w Millenium ze będą nas informowac. Myślę że nie ma sensu czekac na nich bo
                            odbierzemy mieszkanie za rok!!!!!smileAha i jeszcze jedno aby odebrac mieszkanie
                            cala klatka musi miec podpisane umowy z gazownią. Na szczęście klatka a nie blok
                            więc bierzmy sie do roboty i walczmy twardosmile
                            Pozdrawiamy...
                            • neuron8 Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 28.06.05, 09:15
                              A powiedzieli Ci kiedy dostanimy informacje? Bo nadal chyba nie wiadomo o
                              ktorej gazowni mówimy - czy wiadomo? i co ide i mówie ze jestme z osiedla
                              Horowa Góra i adres lokal itp?
                              • neuron8 Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 28.06.05, 09:33
                                No i dlaej - skad bedzie wiadomo ze juz cał klatka (jesli to tak ma byc) juz
                                podpisała umowy czy gazownia bedzei codzienni informaowac Millenium ze - dzis
                                byly 4 osoby z takch to a takich mieskzan i podpisały umowy. Czy jak juz
                                podpisze umowe to jej kopie lub jaks informacje przesyłam do Millenium...
    • mak_22 Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 28.06.05, 09:21
      Juz totalnie nie kumam jedni pisza ze umowy ma podpisac cala klatka jedni ze
      caly blok zeby mogli oddawac moze ktos ma sprawdzona informacje bo nie ukrywam
      ze zalezy nam zeby odebrac nasze gniazdko jak najszybciej i pewnie wiekszosci z
      nas tez.Wczoraj bylismy w Stolecznej i podobno ma to byc caly blok ale jak
      zawsze przeplyw informacji tam jest taki ze nigdy nie wiadomo na 100% tak samo
      jak z czynszem to troche smieszne ze nie potrafia go okreslic na zaledwie kilka
      dni przed odbiorem.Pani w stolecznej stwierdzila ze cytuje " nie powinien
      wedlug niej przekroczyc 6,5zl ale to jej zdanie" troszku duzo wedlug mojego jak
      za Marki.
      • misaki10 Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 28.06.05, 09:39
        CZESKI FILM

Pozdrawiamy
        S&M
        • cucciolo Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 28.06.05, 11:52
          rzeczywiscie - jak to jest mozliwe, ze onie w Millenium jeszcze sami nie wiedza
          z ktora gazownia/oddzialem gazowni bedziemy (a najpierw oni beda) podpisywac
          umowe......
          Oni podpisuja 30 czerwca i nadal nie wiadomo ???
          w glowie mi sie to nie miesci - moze jakis balagan w papierach i nie wiedomo
          pod ktory rejon ta nasza Horowa Gore podpiac.....
          sama nie wiem - moze to wcale nie wina Millenium - tylko z naszej perspektywy
          tak to wyglada.
          Onie pewnie tez woleliby wiedziec...

POzdr.O.

ps. w piatek tez tam zadzwonie, a co... - powinno juz byc wiadomo - wtedy w
          poniedzialec , szturmem mozemy ruszyc na gazownie wink)
          • neuron8 Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 28.06.05, 12:18
            Nie no - to to chyba wiedza - nie przesadzajmy smile

Tylko szkoda ze nadal my nic nie wiemy - no bo teraz czekac na kazdego - a jak
            ktos juz jest od tygodnia na Jajorce smile na wakacjach a wyjechal na caly
            miesiac? A czemu wszyszcy z kalatki (budynku) musza miec podpisane te umowy
            zeby odebrac mieszkanie. Chyba sa indywidulane licnizki, jak ktos nie podpisze
            umowy to nie bedzie mial gazu i to wszystko. A czy to zrobi teraz czy za
            miesac? Sie nie znam moze kots to wyjasni? Moze toc chodiz o spradzeni
            szczelności, czy odebranie calej instalacji. Moze ktos to wyjasnic?
            • cucciolo Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 28.06.05, 13:23
              nie no, chyba jednak nie wiedza - a jelsi wiedza to udaja, ze nie wiedza, bo
              dzwonilam dzis do TBS i pan Krzys powiedzial, ze nie wie (co moze rzeczywiscie
              nie oznacza, ze inni nie tez wiedza...wink))

a co do odbioru - to sprawdzenie szczelnosci powinno chyba lezec w gestii
              spoldzielni - my to tylko podpisywac bedziemy,z e placic bedziemy za taki to a
              taki lokal. A instalacja powinna byc sprawdzona wczesniej.
              • julia.glazowska Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 29.06.05, 19:18
                czesć
                ja o tej sulejowskiej napisałam bo tak się sama dowiedziałam dzwoniąc po gazowniach ale też dziś rozmawiałam z TBS i się dowiedziałam że albo Wołomin albo na Kasprzaka.....
                rzeczywiście czeski film w Wołominie w gazowni babka mi powiedziała że oni Marek nie obsługują ....
                Tak czy inaczej pozdrawiam Julia c1/33
                • ania_dawid Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 30.06.05, 10:44
                  Podczas ostatniego spotkania , gdzie moglismy ogladac swoje mieszkanka pani z
                  millenium od razu powiedziała ze po 30 czerwca bedziemy jeździli na Kasprzaka
                  podpisywac umowe z gazownia.A zostaniemy o tym poinformowani na pismie..
                  pozdrawiamy....
                  • cucciolo Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 30.06.05, 12:10
                    chmm, moze tak powiedziala, ale generalnie to jednak mam wrazenie, ze lekka
                    dezinformacja tam panuje, bo ja z kolei uslyszalam, ze oddawanie budynkow
                    bedzie w kolejnosci C, D, E - a teraz sie okazuje, ze nadal nie wiadomo jak to
                    bedzie.

I z gazownia to samo - na spotkaniu powiedzieli jedno, a zapytani pozniej,
                    przez telefon, mowia, ze jeszcze sami nie wiedza....

Dziwne to dla mnie tez, ze moga niewiedziec, bo to by jednoczesnie swiadczylo o
                    tym, ze nie wiedza CO podpisac itd.

NO ale juz jutro wszytko sie wyjasni...

A dostaliscie jakies pismo ?? w sprawie odbioru ?
                    • ania_dawid Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 30.06.05, 12:17
                      Jeszcze nic od nich nie dostalismy bo na tym spotkaniu mówili, ze będa nas
                      informowac po 30 czerwca po odbiorze I etapu..A dopiero dzis jest odbiór.
                    • ania-andrzej Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 30.06.05, 23:37
                      Dzisiaj (tj. 30.06.) powiedzieli że jutro będzie wiadomo co z gazownią, a w
                      poniedziałek będzie harmonogram odbiorów mieszkań. Ale to wszystko podobno,
                      choć usłyszane z ust prezesa!
                      • cucciolo Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 01.07.05, 10:25
                        ja juz do nich nie dzwonie wink - nie oddadza mi kluczy wink))

ale jak ktos bedzie cos wiedzial, to niech skrobnie......
                        czy bedzie tez charmonogram podpisywqnia umow z gazownia, czy to juz w
                        indywidualnym trybie ??? wink)
                        • betina99 Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 01.07.05, 10:39
                          właśnie zadzwoniłam do nich, podobno ustalenia z gazownią trwają i możemy sie
                          we wtorek kontaktować jak będzie wyglądało podpisywanie umów. Pytałam o odbiór
                          mieszkań, wiec brak umów z gazownia blokuje oddanie mieszkań i terminów nie ma
                          jeszcze, ogólnie powiedziano mi że bedzie to w lipcu...
                          oj, sprawa sie przeciąga...niestety, a my musimy jeszcze łazienkę wykafelkować
                          i wyprowadzic sie z koncem lipca z wynajmowanego, obym nie mieszkała pod mostem
                          przez ich opoznienia!!!
                          pozdrawiam
                          Beata

cucciolo napisała:

> ja juz do nich nie dzwonie wink - nie oddadza mi kluczy wink))
                          >
                          > ale jak ktos bedzie cos wiedzial, to niech skrobnie......
                          > czy bedzie tez charmonogram podpisywqnia umow z gazownia, czy to juz w
                          > indywidualnym trybie ??? wink)
                          • cucciolo Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 01.07.05, 11:59
                            irytujace sa takie teksty...co to znaczy "ustalenia trwaja" ??
                            ze niby co oni uystalaja ?, ktora gazownia nam prad doprowadzi ???

ja musze wszytko zrobic - podloge, lazienke
                            na szczescie az tak mnie nie goni, ale tez bym chciala obecnym wlascicielom
                            zakomunikowac, ze wyprowadzam sie np. 30 sierpnia (nie sadze zeby udalo mi sie
                            wczesniej...
                            • agajakc1 Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 01.07.05, 15:47
                              Nie rozumiem, o co chodzi z tymi ustaleniami z gazownią?
                            • aajn2 Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 01.07.05, 15:51
                              Z tego co udało mi sie dowiedziec to fachowiec zreszta polecony przez gazownie
                              który podłancza gaz do budynków maiął to zakończyć do 15 czerwca a nie zrobił
                              tego do dziś TBS nie chce go ścigać karami bo mogą pużnie nan utrudniać
                              podpisywanie umów ma to zakonczyć do wtorku tak przynajmniej obiecał i wtedy
                              będziemy my załatwiac z gaownią.Budynki od wykonawcy zostały przwie w cąłosci
                              oddane teraz ostro stwiają ogrodzenie na 2,5 m. jest to mur tak że nikt nie
                              bedzi z zewnątrz zagladał ty co mieszkają na parterze pozdrawiam wszystkich
                              Tomek
    • webadmin3 Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 01.07.05, 22:34
      W serwisie dla mieszkańców umieściłem oficjalne ogłoszenie TBS Millenium
      dotyczące podpisywania indywidualnych umów z gazownią.
      webadmin3
      • ania-andrzej Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 01.07.05, 23:18
        mam pytanko, a skąd ta cenna informacja? Rano w TBS nic nie wiedzieli. Jak oni
        w ogóle przepuszczają informacje? Czyli od poniedziałku walimy drzwiami i
        oknami do gazowni!!! Mam tylko nadzieję, że te liczniki to będzie zakładał
        jakiś bystry i obrotny jegomość, i zajmie mu to chwilkę a nie tydzień?!
      • aajn2 Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 01.07.05, 23:27
        Prubowałem sie dowiedziec tydzien temu wlasnie na Sulejkowskiej i pani
        poinformowała mnie ze aby podpisac umowę z gazownią potrzebny jest
        cytuję "tytuł prawa do lokalu "więc nie wiem kto w końcu ma racje sprubujemy
        jutro moze pracuja jutro
        • ania-andrzej Re: INDYWIDUALNE UMOWY Z GAZOWNIĄ 01.07.05, 23:48
          Oni sami nie wiedzą o co chodzi!!! Tak teraz sobie z mężem myślimy skoro TBS
          odebrało już lokale od inwestora tzn, że oni są teraz właścicielami
          całej "posiadłości". Więc mają "tytuł prawa do lokalu". Potem będą je
          odsprzedawać nam, prawda? Na spotkaniu 18.06. mówili że zanim podpiszemy umowę
          z gazownią to trzeba sie do nich zgłosic po jakieś dokumenty (pewnie
          stwierdzające, że są właścicielami budynku, i nasze przedwstępne umowy zakupu
          poszczególnych lokali) a potem do gazowni. Przecięż tak samo podpisaliśmy umowy
          z energetykami (właśnie tegoż 18.06.) i nikt od nas nie chciał dokumentów
          notarialnych o prawie do lokalu??!!!! Wiec może nie bedzie tak źle, a ta pani
          jakaś nie kumata?? Przecież na logikę nie możemy odebrać lokalu za który
          zapłaciliśmy, a w nim ni pądu ni gazu...Czyli obowiązuje jakaś kolejność w tych
          urzędowych papierkach!Pozdrawiamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka