Dodaj do ulubionych

Urlop w Pl

10.02.25, 18:23
Za jakiś czas wybieram się na "urlop". Składam kasę. Pytanie do emigrantek: czy wasz urlop w Polsce to relaks/wypoczynek/czas spędzony z rodziną ?
Czy może zapitalanie od lekarza do lekarza i zostawianie tysięcy zł w Luxmedach i innych prywatnych placówkach ?
A może na tzw urlopy wybieracie inne destynacje ?
No ja aktualnie mam parę wizyt już zabukowanych. I nie, nie jest to wyszukiwanie nieistniejących problemów - tylko dalsza kontynuacja leczenia rozpoczętego w 2023r.
Obserwuj wątek
    • imponderabilia20 Re: Urlop w Pl 10.02.25, 18:24
      Korzystam z NFZ. Oprócz dentysty.
      • kewa.90 Re: Urlop w Pl 10.02.25, 18:26
        Ja nie mam w Pl ubezpieczenia więc jeśli tam jadę to za wszystko płacę.
    • ritual2019 Re: Urlop w Pl 10.02.25, 18:25
      Nie jezdze na urlop do pl. Do lekarzy chodze u siebie jesli jest potrzeba.
    • bi_scotti Re: Urlop w Pl 10.02.25, 18:33
      Najczesciej gdy latam do PL to nie na urlop a "w celu" wink Mam iles tam starzejacych sie relatives, czesc to osoby samotne - jesli ja nie przylece to moze sie zdarzyc, ze sie juz nigdy nie spotkamy ... ergo jest potrzeba. Wynajmujemy ze Starym Bi_scottem jakies tam inherited properties - trzeba sie zajmowac przynajmniej raz na jakis czas. Podobnie z grobami na kilku cmentarzach. No i sa pogrzeby, coraz rzadziej sluby etc. Wiec to nie sa pobyty wypoczynkowe choc bywaja mile & sympatyczne smile Medical issues zalatwiem u siebie na miejscu - definitely nie w PL. Cheers.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka