m.maska 02.04.18, 14:33 U mnie slonecznie - nareszcie ale wciaz jeszcze nic sie nie zieleni... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: Kwiecień 02.04.18, 16:36 A u mnie powoli się kwiecień ukwietnia - kwitną forsycje, a pigwa pod balkonem ma już maleńkie zielone listeczki. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 02.04.18, 16:49 No ale na jutro juz 20° prognozuja - hurra... nareszcie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 02.04.18, 19:13 m.maska napisała: > No ale na jutro juz 20° prognozuja - hurra... nareszcie. > Nie zapominajmy jednak ,ze kwiecień plecień,, bo przeplata trochę zimy, trochę lata mnie tez bardzo cieszą te zapowiadane na najbliższe dni 20st Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 02.04.18, 19:16 Gdyby tak swieta wypadly tydzien pozniej mieli bysmy Wielkanoc w ogrodzie U nas piekna pogoda zaplanowana ponoc na druga polowe tego tygodnia Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 02.04.18, 19:39 Wczoraj kolega zadzwonil z zyczeniamii , dorzucil ,ze na Wembley pada snieg.... Na szczescie nigdzie nic nie padalo, ani u nas na wsi ani na Wimbledonie.. Ale wszyscy jakos tak ' a bit under the weather' swietowalismy ... Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 02.04.18, 20:04 a74-7 napisał: > Gdyby tak swieta wypadly tydzien pozniej mieli bysmy Wielkanoc w ogrodzie > U nas piekna pogoda zaplanowana ponoc na druga polowe tego tygodnia Tutaj podobnie... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 02.04.18, 20:13 Bylo tak: zielono,camelie kwitly, nawet bergenia kwitla, po lewej ,nie widac, ale jakas taka potargana byla, wilgotne 10 stopni .... Dzis dla odmiany padal kwietniowy deszcz... Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 02.04.18, 20:03 April! April! Der weiß nicht, was er will. Bald lacht der Himmel klar und rein, Bald schau'n die Wolken düster drein, Bald Regen und bald Sonnenschein! Was sind mir das für Sachen, Mit Weinen und mit Lachen Ein solch' Gesaus' zu machen! April! April! Der weiß nicht, was er will. O weh! O weh! Nun kommt er gar mit Schnee! Und schneit mir in den Blütenbaum, In all den Frühlingswiegentraum! Ganz greulich ist's, man glaubt es kaum: Heut' Frost und gestern Hitze, Heut' Reif und morgen Blitze; Das sind so seine Witze. O weh! O weh! Nun kommt er gar mit Schnee! Hurra! Hurra! Der Frühling ist doch da! Und kriegt der rauhe Wintersmann Auch seinen Freund, den Nordwind, an Und wehrt er sich, so gut er kann, Es soll ihm nicht gelingen; Denn alle Knospen springen, Und alle Vöglein singen. Hurra! Hurra! Der Frühling ist doch da! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 03.04.18, 12:25 W tej chwili 18°C, wyszłam na chwile z domu... i widzialam kwitnące drzewko owocowe - chyba śliwa. Ach, jak się cieszę Odpowiedz Link
rudka-a Re: Kwiecień 03.04.18, 15:47 Dopiero dzisiaj...łaskawie nam panująca wiosna, pokazała łaskawsze oblicze.... do tej pory miała nas..o, tam krokusy kwitną, nieśmiałe - lichuśkie pączki na jakims krzaczku inne jeszcze śpią.... bida z nyndzą )) Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 03.04.18, 16:42 Nie wszystko na raz... jest ladnie, we Wrocku 19° - najgorsze mamy juz za soba - nie marudz Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 03.04.18, 17:19 Za chwile wszystko w jeden tydzien sie obudzi ... i bedzie zal , ze juz po wiosnie i zielen taka dojrzala ...;-D Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 03.04.18, 18:43 m.maska napisała: > Nie wszystko na raz... jest ladnie, we Wrocku 19° - najgorsze mamy juz za soba > - nie marudz > Też na to liczę,że wiosna rozgości się na dobre Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 03.04.18, 18:45 rudka-a napisała: > Dopiero dzisiaj...łaskawie nam panująca wiosna, pokazała łaskawsze oblicze.... > do tej pory miała nas..o, tam > > > > krokusy kwitną, nieśmiałe - lichuśkie pączki na jakims krzaczku > inne jeszcze śpią.... > bida z nyndzą )) > > > > Wiosna nadrobi opóźnienia szybko,słonko zrobi swoje Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 03.04.18, 18:42 al-szamanka napisała: > W tej chwili 18°C, wyszłam na chwile z domu... i widzialam kwitnące drzewko owo > cowe - chyba śliwa. Ach, jak się cieszę > U mnie też dzisiaj było 18 C . Jedynie krokusy dzielnie kwitną Pąki na niektórych drzewkach sie pojawiły.Ciepły deszcz i wszystko "wystrzeli" Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 04.04.18, 10:01 18°C, cudne słońce, postanowiłam pomaszerować przed pracą, bo mam dzisiaj na popołudnie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 04.04.18, 12:08 al-szamanka napisała: > 18°C, cudne słońce, postanowiłam pomaszerować przed pracą, bo mam dzisiaj na po > południe. > > Wreszcie przyszła piękna wiosna. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 07.04.18, 11:02 Tu trawa zielensza... W mojej wiosce przyszla wiosna Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 07.04.18, 21:27 Przez ostatnie cztery dni wiosna dosłownie eksplodowała. Forsycje kwitną jak szalone... fiołki, drzewa owocowe, magnolie, pigwa, a pąki czereśni podbalkonnej pękną już chyba jutro. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 08.04.18, 11:22 Jest tak pięknie, że postanowiłam parę godzin wolnego dnia spędzić na balkonie, kości wygrzać i słoneczniej energii zatankować. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 08.04.18, 19:34 No i wygrzałam się porządnie, cieplutko było, baaaa, gorąco nawet, pszczoły brzęczały, ptaszęta ćwierkały... dzień jak na wczasach Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 08.04.18, 19:45 U mnie tez ladnie, 24° chociaz slonce przymglone bylo - ale cieplo, nareszcie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 08.04.18, 22:22 Nudny ,szary, deszczowy dzien. Spedzilismy ze starym na ogladaniu tivi, skonsumowaniu take-away, spaniu, dopieszczaniu kotkow..... Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 09.04.18, 01:28 No tak, czyli moge sie spodziewac, ze "to" jeszcze dzisiaj, po przebyciu kanalu La Manche - zawita do mnie... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 09.04.18, 04:46 a74-7 napisał: > Nudny ,szary, deszczowy dzien. > > Spedzilismy ze starym na ogladaniu tivi, skonsumowaniu take-away, spaniu, dopie > szczaniu kotkow..... > Dopieszczanie kotków znakomicie zastępuje nieciekawą pogodę. Kotków nie posiadam , dlatego pogoda u mnie jest zawsze taka, jaka jest. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 09.04.18, 09:02 Przy pieknej pogodzie kotki same dbaja o siebie gdzies w zakatku ogrodu lapiac muszki czy grzejac brzuszki na sloncu. Dzis kolejny szaro bury dzionek.... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 09.04.18, 10:30 U mnie od wczoraj to nie jest wiosna,to już lato Cieszy bardzo taka piękna pogoda. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 09.04.18, 11:40 a74-7 napisał: > Przy pieknej pogodzie kotki same dbaja o siebie gdzies w zakatku ogrodu lapiac > muszki czy grzejac brzuszki na sloncu. > Dzis kolejny szaro bury dzionek.... Wiedzialam, ze tak bedzie... potrzebowalo jednej nocy i juz jest - tez szaro i buro... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 10.04.18, 14:13 Piekna pogoda w Warszawie (26 stopni ) na odsloniecie pomnika Pamieci Katastrofy Smolenskiej. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 10.04.18, 14:40 a74-7 napisał: > Piekna pogoda w Warszawie (26 stopni ) na odsloniecie pomnika Pamieci Katastro > fy Smolenskiej. > Jesteś w Warszawie? Zazdroszczę. Ale uważaj na siebie,bo komusza swołocz szykuje prowokacje: Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 10.04.18, 16:25 rena-ta49 napisała: > > Jesteś w Warszawie? Zazdroszczę. > Ale uważaj na siebie,bo komusza swołocz szykuje prowokacje: > Biedne dziecko ma ojca psychola... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 10.04.18, 15:51 Ogladam transmisje w domu , w Londynie. Ale gdybym byla w Warszawie ,poszla bym na odsloniecie tego pomnika. Czy pani prezydent Warszawy na urzedzie jest wsrod gosci ? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 10.04.18, 15:52 A ze prowokacja dzis jakas bedzie - nie watpie .... Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 11.04.18, 20:46 a74-7 napisał: > Ciagle padajacy deszcz zniszczyl ptaszkom domek To zapedz swojego pana meza, niech zrobi drugi, solidniejszy... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 11.04.18, 20:52 Ekhmmm, ten kupil ptaszkom w Lidlu, czy sugerujesz ,ze Lidl sprzedaje malo solidne domki dla ptaszkow ? Zycie za krotkie,zeby bawic sie w robienie budek...kupimy na jesieni nowy dizajning ;-D Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 11.04.18, 21:17 Szkoda, że domek zniszczony, bo śliczniutki niczym dacza krasnoludka-poety. I ta maciupka konewka... Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 11.04.18, 22:35 a74-7 napisał: > Ekhmmm, ten kupil ptaszkom w Lidlu, czy sugerujesz ,ze Lidl sprzedaje malo soli > dne domki dla ptaszkow ? > Zycie za krotkie,zeby bawic sie w robienie budek...kupimy na jesieni nowy dizaj > ning ;-D Lidl pewnie sprzedaje domki dla ptaszkow na jeden sezon - w koncu interes musi sie krecic. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 11.04.18, 21:58 Ja co prawda chcialam campervan , ale stary kupil wg swojego widzimisie ;-D Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 11.04.18, 22:12 Hehe, no wszystkie są słodkie Gdybym była ptaszkiem z przyjemnością zamieszkałabym w jednym z nich... ale cóż, kto podaruje domek jakiejś tam szamance Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 12.04.18, 09:44 Nigdy nie wiesz, kiedy ksiaze na bialym koniu ( oczywista 20 lat starszy)oko zawsze mozna przymknac przyjedzie i rzuci ci swoj palac do stop ;-D Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 11.04.18, 22:37 Dobrze, ze nie kupil zegara z kukulka zawsze mozna kukulke wymontowac Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 12.04.18, 09:46 Przerabialismy zegar z kukulka juz w 70tych , wyrwalam z kawalkiem sciany Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 13.04.18, 21:03 Kurcze,pogoda strasznie przewrotna : 13-14 stopni , ciagle szaro ; gonimy slonce jak marchewke na koncu kija ... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 14.04.18, 06:10 Na pewno nie były to słowiki, niemniej jakieś ptaki darły dzioby już od czwartej i spać nie dały. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 14.04.18, 08:07 al-szamanka napisała: > Na pewno nie były to słowiki, niemniej jakieś ptaki darły dzioby już od czwarte > j i spać nie dały. > > Kosy? u mnie to samo,wstaję o 3,30 i zamykam okno Często już nie mogę zasnąć. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 14.04.18, 08:09 Nagle zrobiło nam się lato. Temp. w kwietniu takie jak w czerwcu Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 14.04.18, 18:04 Slonce! Slonce sie do nas usmiechnelo!!! Wyleglismy wiec (jako narodszeroko na ulice , zajmujac wszystkie miejsca w okolicznych ulicznych restauracyjkach.... Sluchalismy nawet genetycznie zmodyfikowanego zespolu skrzypkow w Kingston Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 15.04.18, 13:38 U mnie pogoda nie moze sie zdecydowac... ponoc od wtorku i u mnie zawita lato - ciekawe na jak dlugo. Bywalo juz tak, ze w marcu sie opalalam a w maju bylo znowu zimno. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 16.04.18, 15:29 Włosy mi dzisiaj rano stanęły dęba na widok mojego balkonu. Jakiś ptasi świergotek-rozbójnik dobrał się do skrzynek kwiatowych i prawie całą ziemię z jednej z nich wygrzebał. Balkon jak pobojowisko. Zamiatałam i chyba nawet raz zaklęłam Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 19.04.18, 17:51 " Londyn bije dzisiaj kolejne rekordy temperatury w kwietniu. Przed chwilą Met Office podało, że w Parku św. Jakuba temperatura osiągnęła 29,1°C. To najwyższa temperatura w kwietniu od co najmniej 69 lat" twitter.com/WasilewskiTomek/status/986992967973031941 Mój termometr teraz pokazuje 26,2C,w kwietniu lato, w maju zimnica? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 22.04.18, 18:31 Ano! Londyn bil rekordy ciepla kwietniowego ( bylo cudnie ) a my ze starym walczylismy z mutantem ktory chcial wyrwac nam ostatni dech z piersi . Stary z minutki na minutke ponad 40 stopni, ja kaszlaca ,skurczona we dwoje...nie tak mialo byc Temperatury szly do gory nie tylko na zewnatrz.Stary poganial antybiotyk za antybiotykiem wszystko w niego wladowali wlacznie z ptasia grypa .Ja rowniez na jakims antybiotycznym haju wielkosci do.wcipnego czopka .. Dopiero wczoraj wyciagnelam najdrozszego ze szpitala i podalam przyzwoita herbatke w porownaniu do tej na NHS . Okazuje sie tez , ze jestem swietna kucharka ponoc Ale my zawsze dzielimy sie ze starym wszystkim co najlepsze ... Milo wrocic do zywych Teraz tylko holiday na L4 Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 22.04.18, 18:51 Wiem jak to jest - tez mnie przed laty dopadla goraczka - goraczka bez zadnych innych objawow - wiec leczenie objawowe i czort wie czy dobre - bo jak nie ma diagnozy to lecza na czuja. Do dzis nie wiem co to bylo - a kiedy sie zaczelo to mnie moj lekarz pytal czy moze bylam gdzies w Afryce na urlopie i podlapalam cus nieznanego - nie bylam w Afryce a i tak mnie dopadlo, wlasnie takiego na 40 i to gdzies o tej porze to bylo.. Zycze szybkiego powrotu do zdrowych Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 22.04.18, 20:05 O kurcze, ale Was dopadło Podsyłam mocno pachnące na poprawienie humoru. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kwiecień 22.04.18, 20:07 W Salzburgu było dzisiaj 30°C, pogoda świetna na poty. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 22.04.18, 20:30 Sliczne bziki, Al. Dzieki za wyrazy otuchy, "....mile zdrowie , ten tylko sie dowie .... " etcetera ;-D We wtorek czy w srode bylo29 stopni, kursowalam taxi miedzy szpitalem a chalupka. (Oczywista wszechobecny brak parkingu... Bzy na mojej ulicy nie wiem kiedy wystrzelily,widze te za oknem ,pachna cudnie. Ale, zeby nie bylo zbyt sielankowo zapowiadaja powrot zimna - w tym przymrozkow i byc moze sniegu Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 23.04.18, 21:11 al-szamanka napisała: > W Salzburgu było dzisiaj 30°C, pogoda świetna na poty. > > Tak było u mnie dzisiaj,pierwsza w tym roku burza,ale jaka! www.rmf24.pl/fakty/polska/news-burze-nad-woj-slaskim-utrudnienia-na-kolei,nId,2572831 Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 24.04.18, 10:37 W planie na dzisiaj Ogrod Japonski - zobaczymy czy juz wisnie przekwitly. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 24.04.18, 21:16 I jak? Przekwitly? U mnie wszelkie drzewa owocowe w pelni kwiecia, rozowi sie pieknie Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 24.04.18, 21:38 No wiec przedziwnie, wisnie wciaz kwitna, nie ma ich tam wiele, ale maja sie dobrze, na magnolii uchowal sie jakis jeden samotny kwiatek, w niektorych miejscach rododendrony juz w pelnej krasie. Te wisnie to jakies takie chyba pozne - bo i liscie juz maja. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 24.04.18, 21:51 O, tak sie prezentowaly... w innym watku pokaze ten Ogrod Japonski - jak podsumowal junior, ten jest bardziej japonski niz ten we Wroclawiu... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 25.04.18, 12:22 m.maska napisała: > O, tak sie prezentowaly... w innym watku pokaze ten Ogrod Japonski - jak pod > sumowal junior, ten jest bardziej japonski niz ten we Wroclawiu... > > Ależ obsypane kwieciem cudnie Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 26.04.18, 16:57 Znowu 14 stopni, szarawo.... Tu migawki ze spaceru sprzed 10 dni... troche wiecej lisci mamy teraz na drzewach Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 26.04.18, 20:43 U mnie dzisiaj też od rana chłodno i pochmurno. Popołudniu padało. Zapowiada się pogoda w "kratkę" Jak jednego dnia słońce,to następnego deszcz. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 26.04.18, 17:28 a74-7 napisał: > > > No bardzo angielskie te obrazki sa Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 27.04.18, 15:33 Oblecialam wiec druga strone rzeczki, bzy w zeszlym roku byly w apogeum , sredniaczki w tym roku, niebo skapi slonca.... Zawsze znajdzie miSZCZ pierwszego i drugiego planu: z cyklu - co robi twoj kot ,kiedy nie wyleguje sie na twoim lozku Znajdz ptoka : I wreszcie bziki Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 27.04.18, 17:53 Bzy kwitną,ale i kasztany już zakwitły. Przyroda się spieszy Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 27.04.18, 19:57 a74-7 napisał: > Znajdz ptoka : > > Jaka sliczna czapelka... Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 29.04.18, 11:40 O tu, kiedys pokazywalam tez... a taka ładną czapelkę cyknęłam na mostku w Kasteel Hoensbroek > > Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 29.04.18, 16:56 Identico! Z niepokojem przygladam sie nowym pakom peoni drzewiastej kolyszacym sie na wietrze...oslaniac na noc czy dadza rade przy 5 stopniach jutro ? Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 29.04.18, 17:12 Ze mnie zadna ogrodniczka - wystawilam drzewko granatu i niech sie dzieje wola Boza - albo sie zaaklimatyzuje, albo niestety, bedzie to jego koniec Odpowiedz Link
rudka-a Re: Kwiecień 30.04.18, 19:19 A jak wskazuje sądaż, czy sondarz? ( "sama pisałam", że tak wspomnę słynną postać kabaretową - Panią Pelagię ) wystawić, czy nie? bo było już takie zdażenie, że nie przeżyła... jak jest Wasz osond...sond (!) Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 30.04.18, 19:24 rudka-a napisała: > A jak wskazuje sądaż, czy sondarz? ( "sama pisałam", że tak wspomnę słynną post > ać kabaretową - Panią Pelagię ) wystawić, czy nie? bo było już takie zdażeni > e, że nie przeżyła... > jak jest Wasz osond...sond (!) > > > Polski jezyk jak widac jest bardzo trudnym jezykiem nawet dla polskich "inteligentow"... hehehe Mnie sie podoba tez wersja "sąda w rzołondku. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 30.04.18, 19:26 m.maska napisała: > rudka-a napisała: > > > A jak wskazuje sądaż, czy sondarz? ( "sama pisałam", że tak wspomnę słynn > ą post > > ać kabaretową - Panią Pelagię ) wystawić, czy nie? bo było już takie z > dażeni > > e, że nie przeżyła... > > jak jest Wasz osond...sond (!) > > > > > > > > Polski jezyk jak widac jest bardzo trudnym jezykiem nawet dla polskich "intelig > entow"... hehehe > Mnie sie podoba tez wersja "sąda w rzołondku. > > uppps chyba lepiej brzmi: sąda rzołontkowa... Odpowiedz Link
rudka-a Re: Kwiecień 30.04.18, 19:36 Przez który otfur ta sąda? gembowy, czy owsikowy?? bo jak gembowy, to żeby o resztki muzgownicy nie zahaczyło jakby tak rąsia zadrżała przy adin, dwa, tri... Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 30.04.18, 19:47 Hmmm... zgodnie z zasadami ortografii tych bardziej wyksztalconych i nteligentnych inaczej - jestę zajenta... Odpowiedz Link
rudka-a Re: Kwiecień 30.04.18, 19:51 Ja też tak trochę...zupę jażynową gotuję, co by jutro na maxa tylko świentować.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 30.04.18, 19:55 rudka-a napisała: > Ja też tak trochę...zupę jażynową gotuję, co by jutro na maxa tylko świentować. > ... > > Nie zapąnij dodać ogurka... i kartowli... Odpowiedz Link
rudka-a Re: Kwiecień 30.04.18, 20:34 Trochu zostawie, bo se tak bendziemy pszegryzać wieczorem... kukpel z kukpelą majom wpaś to tak przed monitorem hrupniem... bende im pokazywać, co na forach teraz to w modzie/ jakich matołów wychodowały uczelnie Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kwiecień 30.04.18, 20:38 "bende im pokazywać, co na forach teraz to w modzie/ jakich matołów wychodowały uczelnie big_grin" Hej! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Kwiecień 30.04.18, 21:08 a74-7 napisał: > pardą mialo byc > Chej!!! > Te holerne studja cza było iść w kólturę i śtukę, to byś pszephała bes problemu hehehe Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 30.04.18, 21:08 To se podyskótójom po polskiemu... oni inne jenzyki lepiej znajom... Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 30.04.18, 15:54 U mnie juz popadalo i wyszlo slonce... ostatni dzien kwietnia. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kwiecień 30.04.18, 19:27 m.maska napisała: > U mnie juz popadalo i wyszlo slonce... ostatni dzien kwietnia. > Wczoraj zaledwie kilka kropli deszczu,dzisiaj 29C Teraz 25C,lato. Nie chcę wróżyć,ale może sie okazać że zamiast lata będziemy mieć jesień. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kwiecień 30.04.18, 19:31 No nie u mnie bez uniesien, slonce owszem ale 13-16° to maks... Odpowiedz Link