Dodaj do ulubionych

MŚwL 2016

16.01.16, 18:05
Nawet nie wiem, co pisać, chociaż oglądam i zawody, i kwalifikacje.
Chyba tylko, że P. Prevc jest wielki. Norwegowie są potęgą na ten czas, a Niemcy depczą im po piętach. Noriaki wymiata. Po Francuzie widać, że jest szczęśliwy.
I to by było na tyle.
A nasi?...
Obserwuj wątek
    • k.fanka Re: MŚwL 2016 16.01.16, 18:10
      O, wątek założyłaś. smile A ja się dopisałam ze swoimi wrażeniami do starego. Przeklejam, żeby było tu gdzie trzeba:

Kubacki mnie zadziwił na tych Mistrzostwach. Wszystkie skoki powyżej 200 i 15. miejsce, hoho, kto by się spodziewał. I do tego miał szczęście do wiatru (a jak to mówią, szczęście przyja lepszym wink).
      Ale w zasadzie wytłumaczenie tego wyniku wydaje się proste. On tu zwyczajnie o nic nie walczył. Wiadomo, mistrzem świata nie miał szans zostać, a punktów PŚ za miejsca na MŚ nie dają, więc tak tylko sobie skakał na luzie, rzec można treningowo. Bez presji i bez obciążeń. I okazało się, że umie.

A tak poza tym nieźle sobie chłopacy polatali, uchh. Byłam pod wrażeniem tych odległości.

O Norim zapomniałam wspomnieć, ale wiadomo, że jego loty podobały mi się bardzo, ten gość jest nie do zdarcia, a jak się cieszył!
      • stela2004 Re: MŚwL 2016 17.01.16, 11:55
        Czyli dobrze, że mamy Kubackiego. big_grin
        Zobaczymy jak drużynówka im pójdzie. Może uda się zająć 5. miejsce? Chociaż... wszystko zależy od innych.
    • stela2004 Re: MŚwL 2016 17.01.16, 16:16
      No, wstydu nie było. A to 5. miejsce wcale nie było takie oczywiste.
      Słoweńcy zawalili.
    • k.fanka Re: MŚwL 2016 17.01.16, 16:36
      Moja teoria o Kubackim okazała się poniekąd prawidłowa. wink Gdy doszło to skakania o jakąkolwiek stawkę, poszło mu duuużo gorzej.
      Mieliśmy się bić z Czechami o piąte miejsce, a tymczasem Czesi poddawali się jeden po drugim. Imprezę jakąś wczoraj mieli czy co? Podobnie Słoweńcy. I znów bez medalu...
      Po raz pierwszy od dawna Stoch nie zawalił żadnego z trzech dzisiejszych skoków. Choć każdy kolejny był jednak był ciut gorszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka