al-szamanka 02.05.24, 20:37 Jak sie jest na urlopie, to nawet wypada z glowy, ze poprzedni miesiac juz minal 😀 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: maj 2024 04.05.24, 09:34 Każdemu nalezy się odpoczynek po codziennej harówce. Odpoczywaj w miłej atmosferze. Pogoda sprzyja. Odpowiedz Link
m.maska Re: maj 2024 04.05.24, 13:21 A ja wolalabym zeby bylo cieplej i nie zapowiadalo kolejnej pompy. Pranie zrobilam i waham sie czy wynosic sie z tym do ogrodu zeby potem nie biegac na wyscigi z deszczem. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: maj 2024 06.05.24, 08:43 m.maska napisała: > A ja wolalabym zeby bylo cieplej i nie zapowiadalo kolejnej pompy. Pranie zrobi > lam i waham sie czy wynosic sie z tym do ogrodu zeby potem nie biegac na wyscig > i z deszczem. > U mnie wciaż króluje słońce i ciepło. Wczoraj popołudniu przez chwilę spadło dosłownie kilka kropel deszczu, ale zaraz wyszło znów słońce. Na dzisiejszy wieczór zapowiadane są deszcze i burze,czy się sprawdzi zobaczymy. Deszczu długo nie było. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: maj 2024 06.05.24, 19:11 U mnie ciagle jeszcze ladnie. Potrzebuje takiej pogody, gdyz urlop mam bardzo aktywny. A dzisiaj udalo mi sie dopasc bazanta Odpowiedz Link
al-szamanka Re: maj 2024 11.05.24, 19:23 Znodnie i wbrew prognozom nie padalo. Dobrze, bo ciagle w rozjazdach urlopowo rodzinnych Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: maj 2024 11.05.24, 19:58 al-szamanka napisała: > Znodnie i wbrew prognozom nie padalo. Dobrze, bo ciagle w rozjazdach urlopowo r > odzinnych > U mnie opadów było tyle co kot napłakał, chociaż nastawiałam się na wiecej, i temp. są takie jak na maj przystało. Od jutra "Zimni Ogrodnicy " potem Zimna Zośka, mam nadzieją ,że przymrozków nie będzie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: maj 2024 13.05.24, 18:37 rena-ta49 napisała: > al-szamanka napisała: > > > Znodnie i wbrew prognozom nie padalo. Dobrze, bo ciagle w rozjazdach urlo > powo r > > odzinnych > > > > > U mnie opadów było tyle co kot napłakał, chociaż nastawiałam się na wiecej, i t > emp. są takie jak na maj przystało. > Od jutra "Zimni Ogrodnicy " potem Zimna Zośka, mam nadzieją ,że przymrozków nie > będzie. Chyba przymrozkow nie bedzie. Bociany sie ciesza Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: maj 2024 15.05.24, 18:02 Dzisiaj "zimna Zośka" jest ciepła Przymrozki narobiły szkód ,kiedy wszystko zaczęło kwitnać. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: maj 2024 16.05.24, 21:02 U mnie zapowiadali deszcz, ale skonczylo sie tylko na wyjatkowo silnym halniaku. A jutro juz do pracy trzeba. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: maj 2024 19.05.24, 07:21 al-szamanka napisała: > U mnie zapowiadali deszcz, ale skonczylo sie tylko na wyjatkowo silnym halniaku > . > A jutro juz do pracy trzeba. > W piątek wieczorem , i w nocy popadało . Dzisiaj zapowiadane są burze ,czy tak będzie zobaczymy. Często te chmury deszczowo-burzowe przechodzą bokiem i ledwo pokropi. Odpowiedz Link
m.maska Re: maj 2024 19.05.24, 16:18 No to ja dzisiaj mialam w drodze ulewy i "oczywiste" przeciez ocieplenie klimatu, chwilami nawet 12° tak ok. poludnia... tutaj blizej granicy francuskiej ciut cieplej jest. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: maj 2024 19.05.24, 20:37 A u mnie slonecznie dzisiaj bylo, na wyprawie posilalam sie poziomkami Odpowiedz Link
al-szamanka Re: maj 2024 21.05.24, 21:37 No i poziomki chyba sie utopily. Prawie caly dzien lalo, a temp. znaczaco spadla - zimno sie zrobilo. Odpowiedz Link
m.maska Re: maj 2024 22.05.24, 11:00 Lato ma byc ponoc najcieplejsze od 2 tys. lat - zapewne dane czerpia ci znawcy z rysunkow naskalnych. W kazdym razie u mnie wiosna zimna, dzisiaj 14° - rzeczywiscie upaly nadchodza. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: maj 2024 22.05.24, 18:36 m.maska napisała: > Lato ma byc ponoc najcieplejsze od 2 tys. lat - zapewne dane czerpia ci znawcy > z rysunkow naskalnych. > W kazdym razie u mnie wiosna zimna, dzisiaj 14° - rzeczywiscie upaly nadchodza. > Wczoraj temp. podskoczyła do 27 st. Dzisiaj do południa było podobnie, chociaż słońca było mniej. Alerty ostrzegały przed burzami, skończyło się na deszczu i temp. spadła do 18 st. Podobno kolejne dni deszczowo-burzowe ,ale ciepłe. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: maj 2024 23.05.24, 19:35 Temp. przyjemna, ale wlasnie nad Salzburgiem przeleciala burza z gradem. Ze wzgledu, ze naookolo gory, to grzmoty tutaj sa wyjatkowo glosne. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: maj 2024 24.05.24, 09:27 Wyjątkowo ciepły maj. Dostałam dziś Alert z ostrzeżeniem przed burzami.Oby nie było powtórki z Gniezna. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: maj 2024 26.05.24, 05:22 rena-ta49 napisała: > Wyjątkowo ciepły maj. Dostałam dziś Alert z ostrzeżeniem przed burzami.Oby nie > było powtórki z Gniezna. A u mnie wyjątkowo wiejąco, pyląco i tak naprawde nie wiadomo jaka bedzie pogoda za godzine, bo gdy juz nadzieja na slonce sie pojawi, to nie wiadomo skad pokazuje sie czarna chmura i zaczyna padac. Na szczescie podczas chlupotanie za oknem usypia moich Klientow, dlatego nocny dyzur przebiega mi stosunkowo spokojnie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: maj 2024 26.05.24, 21:03 U mnie kolejny gorący dzień i chociaż w okolicznych miastach przeszły burze i deszcze ,to u mnie przy pełnym słońcy raz zagrzmmiało ,na chwilę zerwał się wiatr i znów chmury przegonił. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: maj 2024 30.05.24, 11:28 Smieszna pogoda, raz deszcz, raz slonce, potem wiatr, a wszystko do kupy robi dziwna atmosfere salzburskiej sauny. Klienci raz po raz dostaja epiatakow - wyraznie im taki stan rzeczy nie sluzy. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: maj 2024 30.05.24, 18:56 al-szamanka napisała: > Smieszna pogoda, raz deszcz, raz slonce, potem wiatr, a wszystko do kupy robi d > ziwna atmosfere salzburskiej sauny. Klienci raz po raz dostaja epiatakow - wyra > znie im taki stan rzeczy nie sluzy. > Co drugi dzień dostaję Alerty ostrzegające przed gwałtownymi burzami. Wszędzie przechodzą burze,deszcze ,a u mnie albo nie pada wcale ,albo tak jak dziś pokropi zaledwie kilka minut i koniec deszczu. Odpowiedz Link