02.05.24, 20:37

Jak sie jest na urlopie, to nawet wypada z glowy, ze poprzedni miesiac juz minal 😀
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: maj 2024 04.05.24, 09:34
      Każdemu nalezy się odpoczynek po codziennej harówce. Odpoczywaj w miłej atmosferze.
      Pogoda sprzyja.
      • m.maska Re: maj 2024 04.05.24, 13:21
        A ja wolalabym zeby bylo cieplej i nie zapowiadalo kolejnej pompy. Pranie zrobilam i waham sie czy wynosic sie z tym do ogrodu zeby potem nie biegac na wyscigi z deszczem.
        • rena-ta49 Re: maj 2024 06.05.24, 08:43
          m.maska napisała:

> A ja wolalabym zeby bylo cieplej i nie zapowiadalo kolejnej pompy. Pranie zrobi
          > lam i waham sie czy wynosic sie z tym do ogrodu zeby potem nie biegac na wyscig
          > i z deszczem.
          >

U mnie wciaż króluje słońce i ciepło.
          Wczoraj popołudniu przez chwilę spadło dosłownie kilka kropel deszczu, ale zaraz wyszło znów słońce.
          Na dzisiejszy wieczór zapowiadane są deszcze i burze,czy się sprawdzi zobaczymy.
          Deszczu długo nie było.
          • al-szamanka Re: maj 2024 06.05.24, 19:11
            U mnie ciagle jeszcze ladnie. Potrzebuje takiej pogody, gdyz urlop mam bardzo aktywny.
            A dzisiaj udalo mi sie dopasc bazanta
            • al-szamanka Re: maj 2024 11.05.24, 19:23
              Znodnie i wbrew prognozom nie padalo. Dobrze, bo ciagle w rozjazdach urlopowo rodzinnych
              • rena-ta49 Re: maj 2024 11.05.24, 19:58
                al-szamanka napisała:

> Znodnie i wbrew prognozom nie padalo. Dobrze, bo ciagle w rozjazdach urlopowo r
                > odzinnych
                >

U mnie opadów było tyle co kot napłakał, chociaż nastawiałam się na wiecej, i temp. są takie jak na maj przystało.
                Od jutra "Zimni Ogrodnicy " potem Zimna Zośka, mam nadzieją ,że przymrozków nie będzie.
                • al-szamanka Re: maj 2024 13.05.24, 18:37
                  rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
                  >
                  > > Znodnie i wbrew prognozom nie padalo. Dobrze, bo ciagle w rozjazdach urlo
                  > powo r
                  > > odzinnych
                  > >
                  >
                  >
                  > U mnie opadów było tyle co kot napłakał, chociaż nastawiałam się na wiecej, i t
                  > emp. są takie jak na maj przystało.
                  > Od jutra "Zimni Ogrodnicy " potem Zimna Zośka, mam nadzieją ,że przymrozków nie
                  > będzie.

Chyba przymrozkow nie bedzie. Bociany sie ciesza
                  • rena-ta49 Re: maj 2024 15.05.24, 18:02
                    Dzisiaj "zimna Zośka" jest ciepłasmile
                    Przymrozki narobiły szkód ,kiedy wszystko zaczęło kwitnać.
                    • al-szamanka Re: maj 2024 16.05.24, 21:02
                      U mnie zapowiadali deszcz, ale skonczylo sie tylko na wyjatkowo silnym halniaku.
                      A jutro juz do pracy trzeba.
                      • rena-ta49 Re: maj 2024 19.05.24, 07:21
                        al-szamanka napisała:

> U mnie zapowiadali deszcz, ale skonczylo sie tylko na wyjatkowo silnym halniaku
                        > .
                        > A jutro juz do pracy trzeba.
                        >

W piątek wieczorem , i w nocy popadało .
                        Dzisiaj zapowiadane są burze ,czy tak będzie zobaczymy.
                        Często te chmury deszczowo-burzowe przechodzą bokiem i ledwo pokropi.
                        • m.maska Re: maj 2024 19.05.24, 16:18
                          No to ja dzisiaj mialam w drodze ulewy i "oczywiste" przeciez ocieplenie klimatu, chwilami nawet 12° tak ok. poludnia... tutaj blizej granicy francuskiej ciut cieplej jest.
                          • al-szamanka Re: maj 2024 19.05.24, 20:37
                            A u mnie slonecznie dzisiaj bylo, na wyprawie posilalam sie poziomkami
                            • al-szamanka Re: maj 2024 21.05.24, 21:37
                              No i poziomki chyba sie utopily. Prawie caly dzien lalo, a temp. znaczaco spadla - zimno sie zrobilo.
    • m.maska Re: maj 2024 22.05.24, 11:00
      Lato ma byc ponoc najcieplejsze od 2 tys. lat - zapewne dane czerpia ci znawcy z rysunkow naskalnych.
      W kazdym razie u mnie wiosna zimna, dzisiaj 14° - rzeczywiscie upaly nadchodza.
      • rena-ta49 Re: maj 2024 22.05.24, 18:36
        m.maska napisała:

> Lato ma byc ponoc najcieplejsze od 2 tys. lat - zapewne dane czerpia ci znawcy
        > z rysunkow naskalnych.
        > W kazdym razie u mnie wiosna zimna, dzisiaj 14° - rzeczywiscie upaly nadchodza.
        >

Wczoraj temp. podskoczyła do 27 st.
        Dzisiaj do południa było podobnie, chociaż słońca było mniej. Alerty ostrzegały przed burzami, skończyło się na deszczu i temp. spadła do 18 st.
        Podobno kolejne dni deszczowo-burzowe ,ale ciepłe.
        • al-szamanka Re: maj 2024 23.05.24, 19:35
          Temp. przyjemna, ale wlasnie nad Salzburgiem przeleciala burza z gradem. Ze wzgledu, ze naookolo gory, to grzmoty tutaj sa wyjatkowo glosne.
          • rena-ta49 Re: maj 2024 24.05.24, 09:27
            Wyjątkowo ciepły maj. Dostałam dziś Alert z ostrzeżeniem przed burzami.Oby nie było powtórki z Gniezna.
            • al-szamanka Re: maj 2024 26.05.24, 05:22
              rena-ta49 napisała:

> Wyjątkowo ciepły maj. Dostałam dziś Alert z ostrzeżeniem przed burzami.Oby nie
              > było powtórki z Gniezna.

A u mnie wyjątkowo wiejąco, pyląco i tak naprawde nie wiadomo jaka bedzie pogoda za godzine, bo gdy juz nadzieja na slonce sie pojawi, to nie wiadomo skad pokazuje sie czarna chmura i zaczyna padac.
              Na szczescie podczas chlupotanie za oknem usypia moich Klientow, dlatego nocny dyzur przebiega mi stosunkowo spokojnie.
              • rena-ta49 Re: maj 2024 26.05.24, 21:03
                U mnie kolejny gorący dzień i chociaż w okolicznych miastach przeszły burze i deszcze ,to u mnie przy pełnym słońcy raz zagrzmmiało ,na chwilę zerwał się wiatr i znów chmury przegonił.
                • al-szamanka Re: maj 2024 30.05.24, 11:28
                  Smieszna pogoda, raz deszcz, raz slonce, potem wiatr, a wszystko do kupy robi dziwna atmosfere salzburskiej sauny. Klienci raz po raz dostaja epiatakow - wyraznie im taki stan rzeczy nie sluzy.
                  • rena-ta49 Re: maj 2024 30.05.24, 18:56
                    al-szamanka napisała:

> Smieszna pogoda, raz deszcz, raz slonce, potem wiatr, a wszystko do kupy robi d
                    > ziwna atmosfere salzburskiej sauny. Klienci raz po raz dostaja epiatakow - wyra
                    > znie im taki stan rzeczy nie sluzy.

>
                    Co drugi dzień dostaję Alerty ostrzegające przed gwałtownymi burzami.
                    Wszędzie przechodzą burze,deszcze ,a u mnie albo nie pada wcale ,albo tak jak dziś pokropi zaledwie kilka minut i koniec deszczu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka