fnoll 01.01.11, 02:47 dwa zielone okocimie i niebieski wielbłąd Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujek_samo_bro Re: stacja pierwsza 06.01.11, 18:28 mentolowe i strong. świat orientu to nie przelewki: od stu dni nigdzie studni Odpowiedz Link
alka_xx stacja kolej_na 26.01.11, 11:56 siedzieła na słupku na jednym pół_dupku a drugi pół_dupek zwisał jej za słupek... Odpowiedz Link
trzcina Kolej na stacji 11.04.11, 21:18 stała istała a taka mała oj jak się bała że nie pojedzie aż pojechała i zagwizdała tak jakoś przeraźliwie smutno że Koło Brzeg i apiat' Kutno Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: Kolej na stacji 13.04.11, 21:54 załkała zakała smarknęła mnąc w paluszki chusteczkę. Koluszki. (Mknąc wciąż dalej tak była mała aż się w kropkę spunktowała) . Odpowiedz Link
trzcina Kolej losu 25.04.11, 19:10 na dworcu głównym w mieście na straty spisuję pakuję w cudzysłów "cytaty" (myślniki) w nawiasy [wykrzyknik] w zawiasy dwukropek w lotosie : na stos go, coś krzywy na stosie już stopka bez wielokropka ... trzy kropki na torze sobie wyłożę niech leżą wzdłuż i w dal tę długą i siną nie to że żal lecz jakoś pasuje mi kropka do dali gdy razy trzy łzy a potem luz; średnik poobiedni kropka z przecinkiem na poduszkach to w Pcimiu, to w Koluszkach Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Kolej lotosu 26.04.11, 22:24 ni w Pcimiu - ani w Koluszkach nie rośnie przy stacji. Nie gruszka. nie służy do kolacji nie pasi do fartuszka kwiatem zakwita nie białym ani też w innym kolorze z pewnością szkodzi na zdrowie przynajmniej zaś nie pomoże znają go czasem dorośli słyszały o nim - i dzieci poeci - bywa, że bóstwią w kupletach oraz pamfletach choć gospodynie i kury domowe nie dają w omletach jako dodatek - boć niezły jest z niego ponoć gagatek oraz nieliche też ziółko jak mówią o tym w kółko kółka anty-nałogów... ...więc nie rośnie pośród rozłogów badyli i kwiecia polskiego a czy już wiecie kolego i koleżanko o kogo chodzi w tym oto wierszyku i że jest czarny jak czarne albo salceson bez ozór i że wytwarza pozór. (a może jakiś tu młokos zgadnie, że to nie kokos?) Odpowiedz Link
trzcina Re: Kolej lotosu 26.04.11, 22:41 ni młokos ja ni młódka ni jednoródka ni wieloródka też nie wieloryb niech nikt nie wątpi wzieram pod pozór z okiem wetkniętym pod pozorem patrzę i widzę coś co by chciało być KALAFIOREM? Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: Kolej lotosu 26.04.11, 22:53 Kalafior, brokuł i brukiew Dobre na pomachanie Gdy kolej lo(to)su zagna Panów - a czasem Panie we wnętrze wagonu ze stali to wtedy i pomachali ci, co na zewnątrz stali tym co to wewnątrz stali mogli też machać włoszczyzną z pięknym, kresowym zaśpiewem gargantuicznym arbuzem nocami, dyniami... ja nie wiem. Odpowiedz Link
trzcina Los na kolei 03.05.11, 20:55 ci stali, machali dłońmi nie dyniami pomachawszy popłakali za panami, za paniami tamci sobie pojechali na grzyby na ryby donikąd gdzie niby owi krotko się żegnali dużo dłużej rozstawali ale już się rozjechali jedno tuż w bliż drugie do dali jako ten zez rozbieżny w dalekobieżnym do Kutna gdzie panorama okrutnie bałamutna tam koleiny losu w pozycji lotosu czekają ciosu i czkają i łkają Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: Los na kolei 11.05.11, 22:16 i wszystko potoczyć by się gładko mogło gdyby nie pomidor. Pomidor, co rósł zielony wkopu kolei skłony aż zarósł pobocze potem Roztocze z Roztocza uboczy torami via Szczebrzeszyn w świat się popatoczył gdzie pośród Trzcin (et cetera) chrząszcz, co wiadomo - przechera: by mu się nie rzucać zbytnio w jego wszelkie oczy - - on na zachód zboczył: nim się jednak tam dotoczył dojrzał piękny okrąglutki wtedy pojął - dojrzewania skutki: żarły go żarłoczne liszki skręcił niby na Pudliszki o smutniejszej coraz minie gdy go chciały zjeść w Kotlinie.. Przejrzawszy - siąść chciał na ławku kolejnym - już we Włocławku lecz było już mu tak smutno że potoczył się kolizyjnym torem - wprost. Na Kutno. Morał: po co mądre coś, lub głupie skoro koniec jest w keczupie a jakkolwiek byś nie orał z każdej strony kapie morał? I jak z p... strony orzesz wspomnij coś o pomidorze no i nawet - jeśli zboczysz wyżej p. - już nie potoczysz Odpowiedz Link
trzcina Pomiń tor 07.06.11, 22:09 Kapie morał krwiście zdrowo nie knorrem z p. a pomidorową po coś głupi jest czy mądry skoro koniec godzien flądry Odpowiedz Link
wujek_samo_bro rozpłaszczka 07.06.11, 23:03 gdy napotkałem taką płastugę spytałem jak ma na trzecie? "mam tylko na drugie" odrzekła i zwiała. uciekła. po głębszym namyśle siedząc przy Wiśle doszedłem do wniosku że ryba ta ma tylko wymiar nr 1. i 2. Odpowiedz Link
trzcina Re: rozpłaszczka 12.06.11, 22:51 a to ci stwór co nie idzie w głąb a wzdłuż i wszerz nie to co jeż ten to ma wymiarów sto pięćdziesiąt dwa i rzuca wyzwanie przestrzeni kolcami najeżonemi Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: rozpłaszczka 13.06.11, 13:24 jeż i jeżozwierz oraz jeżowiec także jeżyny też i maliny. no, a tymczasem hmm- patyczaki to z geometrii są jakieś draki biadał Euklides (i Alcybiades) : niechaj pochłonie potwory Hades! ani to trójkąt koło, ni romb gdzie nam tu łapać przekątną - kąt? i Eurypides wraz z Sofoklesem twierdzą, że pomysł dobry z Hadesem. wtem!: Archimedes opuścił sedes - - Sokrat z Platonem przyszli z wazonem i wygonili stwory won(t)! no i skończone bo przecież z glonem z kibla - nie wygra nawet Dżejms Bond! Odpowiedz Link
trzcina Re: rozpłaszczka 24.06.11, 23:28 hm, biocenoza glona w mieszkaniu ogólnie i naturze nie że zaraz w kiblu np. w zlewie albo w rurze na dachu lub w piachu w gumnie i w trumnie no więc taka biocenoza to fito i zoo jest cenoza zachodzić musi tam osmoza między tym zoo a tym fito niemiła wszystkim neofitom PORZĄDKU wszech i ŁADU rzeczy a tu glon z kibla w twarz im skrzeczy Odpowiedz Link
wujek_samo_bro algorytmika 25.06.11, 19:25 skoro porządek - to w algorytmie niech glon faluje: jeśli nie - precz! bo falowanie nie w algo-rytmach to skandaliczna jest całkiem rzecz: tu się wybrzuszy jak parabola - - jak hiperbola tam się wygina co on se myśli?! oj, bo latryna przyjdzie i weźmie zabierze źwierze (tu nie pomogą żadne pacierze) spóźnioną myślą o niedoli roli glon się rozwinie przy toil.papierze... może też nawet nieco kwitł będzie węsząc rumianku aromat z rolki lecz lepszy ordnung myślę dla glona niż wstrieczia z efektami kolki... ponadto owoc jest przecież morza glon - składnik ważny każdego sushi więc niech faluje nam oraz sobie: i niech się nie gnie - niech nie wybrzuszi! Odpowiedz Link