Dodaj do ulubionych

Ulubione plenery

21.02.03, 10:20
Na osobnym wątku dyskutujemy na temat ewentualnego spotkania, gumowego
pleneru. Proszę napiszcie tutaj o swoich ulubionych miejscach, plenerach
fotograficznych, obiektach, krajobrazach, i które z nich waszym zdaniem są
warte opracowania w gumie. W maju zeszłego roku byłem po raz pierwszy nad
Biebrzą - fantastyczna przyroda i architektura, niezwykłe klimaty. Tykocin
prosi się o serię gum. Niestety pierwszego dnia pobytu żonę wraz z
aparatem "wciągnęło" bagno. Żona wyszła z niego bez szwanku tylko cała mokra
i w glonach jak Świtezianka ale minolte diabli wzieli. Uratowałem tylko 1
rolkę filmu. Chce się tam wybrać w tym roku ponownie, polecam wszystkim
fotografującym.
Obserwuj wątek
    • maciejkastner Re: Ulubione plenery 22.02.03, 22:25
      ajon1 napisał:

> Na osobnym wątku dyskutujemy na temat ewentualnego spotkania, gumowego
      > pleneru. Proszę napiszcie tutaj o swoich ulubionych miejscach, plenerach
      > fotograficznych, obiektach, krajobrazach, i które z nich waszym zdaniem są
      > warte opracowania w gumie. W maju zeszłego roku byłem po raz pierwszy nad
      > Biebrzą - fantastyczna przyroda i architektura, niezwykłe klimaty. Tykocin
      > prosi się o serię gum. Niestety pierwszego dnia pobytu żonę wraz z
      > aparatem "wciągnęło" bagno. Żona wyszła z niego bez szwanku tylko cała mokra
      > i w glonach jak Świtezianka ale minolte diabli wzieli. Uratowałem tylko 1
      > rolkę filmu. Chce się tam wybrać w tym roku ponownie, polecam wszystkim
      > fotografującym.

Za Biebrzą jestem jak najbardziej za - nigdy tam nie byłem i pewnie w tym roku
      tam się wybiorę. Może właśnie nad Biebrzą zrobimy swój pierwszy plener - co ty
      na to? Jestem jak najbardziej za. ustalmy twardy jakis termin - ja proponuje np
      pierwszy tydzień czerwca np 5-8 czerwiec. Co wy na to? Może byc i Tykocin, a
      może zupełnie gdzieś bliżej parku. Na oficjalnej stronie Biebrzańskiego Parku
      Narodowego jest sporo podanych adresów gospodarstw agroturystycznych - no
      chyba, że w Tykocinie masz juz dobry sprawdzony adres. ja się piszę
      Co do moich ulubionych plenerów: hmm
      można je podzielić na fotografię w miastach i tutaj: Gdańsk, Toruń (gdzie
      starówka jest wpisana na światową listę Unesco), Kraków (unesco) Krościenko nad
      Dunajcem, pewnie i Kazimierz - ale tam to wszystko jest otrzaskane z każdej
      strony, a takie typowe plenery to np Przedborski Park Krajobrazowy, Dolina
      Prądnika, góry i te Tatry i pozostałe Beskidy. Nie byłem też w stałowych ale
      patrząc na zdjęcia Szczeliniec jest piękny. Zapewne Puszcza Białowieska
      Kocham tez fotografować polską wieś, szczególnie kręte drogi polne z jakimiś
      drzewkami, z rozwalającymi się szopami itd.
      Generalnie wszędzie gdzie pojadę - mało wiele mi się podoba. W ten długi
      weekend jestem umówiony np w Górznie koło Brodnicy - przepiękne tereny. Chcemy
      (jedzie nas więcej) zrobić małą sesyjkę pt. "postać ludzka w plenerze" -
      ciekawe co z tego wyjdzie i czy dojdzie do skutku. Plany są, Biebrza mi bardzo
      leży i nawet trochę poprzeglądałem w necie.
      Mówię jeszcze raz plener gumistów powinien się odbyć w Tykocinie!!!!!! ko jest
      za!!!

• mosteczek2 Re: Ulubione plenery 26.02.03, 19:00
        ja proponuje np
        >
        > pierwszy tydzień czerwca np 5-8 czerwiec. Co wy na to? Może byc i Tykocin, a
        > może zupełnie gdzieś bliżej parku.
        LUDZIE!!! TYLKO NIE 8 CZERWCA!!!! NA BOGA!!!! WTEDY JEST REFERENDUM AKCESYJNE W
        SPRAWIE UNII EUROPEJSKIEJ!!!!! PROSZĘ NA MNIE WTREDY NIE LICZYĆ!!!! JAKO
        PATRIOTA EUROPJESKI SIEDZĘ KAMIENIEM I GŁOSUJĘ!!! DO CZEGO NAMAWIAM TEZ I
        RESZTĘ PANÓW!!!!
        most polityczny
        • maciejkastner Re: Ulubione plenery 26.02.03, 20:12
          Witam zacnego mosta!

Ale mi sie wydaje, że stanęło, że plener ma być tydzień później nie 8 czerwca
          tylko w następnym tygodniu, więc każdy kto chce zagłosować zagłosuje. A z tego
          co widac każdy głos na wagę chromu. Jeszcze nie możemy się dogadać co do
          miejsca, termin jest już praktycznie ustalony, miejsce jako rejon też BIEBRZA i
          NAREW - zresztą doskonale znane Panu. Z tamtąd juz rzut beretem na Grabarkę.

• photoart1 Re: Ulubione plenery 24.02.03, 08:36
      Uwielbiam klimaty ściany wschodniej, szczególnie tej wschodnio-południowej.
      Polecam, tam jest inna Polska, jest super dla fotografującego, jednak mieszkać
      tam> Strach trzeba się przyzwyczaić.
      • maciejkastner Re: Ulubione plenery 24.02.03, 20:52
        photoart1 napisał:

> Uwielbiam klimaty ściany wschodniej, szczególnie tej wschodnio-południowej.
        > Polecam, tam jest inna Polska, jest super dla fotografującego, jednak
        mieszkać
        > tam> Strach trzeba się przyzwyczaić.

Tam od razu strach!! Jak tam sie urodzisz to mieszkasz. A właściwie to dlaczego
        tam jest strach mieszkać! miejscowości jak pozostałe, trochę więcej ludzi zza
        wschodniej granicy, ale to niczemu nie przeszkadza. Ale za to jakie krajobrazy,
        jaka kultura zupełnie ina niż w pozostałej części Polski - tak sądzę.
        Zomość jest naprawdę świetny - świadczy o tym też fakt, że został wpisany na
        listę światowego Unesco. Kazimierz nad Wisłą także jest piękny, jednak tam
        sporo ludzi i komera aż niemiło. Jednak godny polecenia. Pewnie i wioski tam w
        Polsce południowo wschodniej są też piekne.
        Powiem tylko tyle, zamierzam się tam w tym roku wybrać ale jak to będzie? hmm
        będzie kasa będą wycieczki, brak kasy - cóż wirtualne podróże he he he.
        Pewnie mosteczek tutaj o wschodniej ścianie może powiedzieć, ale go nie ma i
        perwnie już nie będzie he he he
        • ajon1 Re: Ulubione plenery 25.02.03, 09:14
          maciejkastner napisał:

> Tam od razu strach!! Jak tam sie urodzisz to mieszkasz. A właściwie to
          dlaczego
          >
          > tam jest strach mieszkać! miejscowości jak pozostałe, trochę więcej ludzi zza
          > wschodniej granicy, ale to niczemu nie przeszkadza.

Jasne że nie ma strachu. Troche jeździłem po Polsce i nigdzie nie spotkałem
          bardziej życzliwych, otwartych i przyjaźnie nastawionych ludzi niż na Podlasiu.
          Inne niezwykłe, które chcę polecić to małe miasteczka, lub wsie - dawne
          miasteczka Podkarpacia. Jestem praktycznie co roku w Beskidzie Niskim, oprócz
          znanym wszystkim atrakcji takich jak wymarłe wsie, cerkiewki, dzikie połoniny,
          zachwycają senne miasteczka gdzie czas płynie 5 X wolniej niż we Wrocławiu.
          Polecam szczególnie Duklę, Biecz, Stary Sącz, Gorlice i mniesze Ciężkowice,
          Jaśliska, Tylicz. Będąc tam koniecznie przekroczcie granice w Koniecznej i
          odwiedźcie przeuroczy Bardyjów na Słowacji. Jadąc w tamte rejony nigdy nie
          zapominajcie o sprzęcie fotograficznym.
        • photoart1 Re: Ulubione plenery 25.02.03, 09:23
          Dlaczego strach: mam złe doświadczenia o których nie chcę pisać. Jednak tereny
          są tam piękne i warto jechać, tylko warto tez być ostrożnym
          • maciejkastner Re: Ulubione plenery 25.02.03, 17:35
            Ej photoart1 - to tak jak wszędzie ostrożności nigdy nie za dużo. Cos przykrego
            może się przydażyć wszędzie - po prostu miałeś pecha i zganiasz ten fakt na
            granicę wschodnio-południową. prawda jest taka, że "po mordzie" można zarobic
            nawet w Ciechocinku. Life is Brutal.
            • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 26.02.03, 19:05
              No i co? Tak dalej tłuc piekne pejzaże, stare kapliczki i kurne chaty? Ja
              rozumiem, to na początku bardzo fascynuje, tylko że to jest odwoływanie się - i
              to zbyt dosłowne do wielkich osiągnięć przeszłości. To się nazywa EPIGOŃSTWO.
              Ja sam szukam teraz czegoś innego.
              Co nie oznacza, że nie sięam czasem do inspiracji taka stylistyką. Ale zasady
              z tego wolałbyum nie czynić.
              Darz Chrom!
              • ajon1 Re: Ulubione plenery 26.02.03, 19:40
                Ależ tak kurna chata ! Piękne pejzaże, krowy, gęsi, zasmarkane dzieci !
                Uczmy się od nalepszych. Naśladownictwo jest dobrą metodą na naukę. Ja se
                wczoraj nawet łódkę zrobiłem, tylko na gołą babę się nie mogę odważyć.
                witam po krótkiej przerwie
                pozdrawiam Darz Chrom!
                • maciejkastner Re: Ulubione plenery 26.02.03, 20:04
                  Witam mosta po przerwie!

gołą babę dorwiemy jakąś na plenerze - fot będzie miała zrobionych tyle, że się
                  załamie hi hi hi.
                  darz gum
                  • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 26.02.03, 20:45
                    No tak... (ciężko wzdycha) I zawsze kończy się to stadem starych satyrów...
                    A co na to Szanowne Małżonki, dla których niniejszym nieustające pozdrowienia?
                    • maciejkastner Re: Ulubione plenery 26.02.03, 21:04
                      mosteczek2 napisał:

> No tak... (ciężko wzdycha) I zawsze kończy się to stadem starych satyrów...
                      > A co na to Szanowne Małżonki, dla których niniejszym nieustające pozdrowienia?

Jeszcze o tym nie wiedzą, ale dowiedzą się zapewne w swoim czasie. Po co od
                      razu kobiety denerwować no nie (oczywiście to wszystko neleży brać w
                      kategoriach żartu) h ihihih.

• ajon1 Re: Ulubione plenery 26.02.03, 23:27
                        maciejkastner napisał:

> gołą babę dorwiemy jakąś na plenerze

mosteczek2 napisał:

> I zawsze kończy się to stadem starych satyrów...

hola hola Panowie !
                        To ma być porządny plener z temi no, warstatami. A WY TU RUJA I PORUBSTWO !
                        Wstyd - młodzież czyta!
                        Bromu Wam a nie chromu !
                        • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 27.02.03, 00:40
                          Chwila moment! Mnie w to proszę nie mieszać!
                          oburzony most
                          • maciejkastner Re: Ulubione plenery 27.02.03, 07:28
                            mosteczek2 napisał:

> Chwila moment! Mnie w to proszę nie mieszać!
                            > oburzony most
                            I co może to znowu moja wina!!!
                            Człowiek trochę żartuje a tu mu z moralnością wyskakują!!!
                            Echhhhh co za czasyyyyy
                            Darz chrom
                            • ajon1 Re: Ulubione plenery 27.02.03, 08:13
                              maciejkastner napisał:

> mosteczek2 napisał:
                              >
                              > > Chwila moment! Mnie w to proszę nie mieszać!
                              > > oburzony most
                              > I co może to znowu moja wina!!!
                              > Człowiek trochę żartuje

a drugi człowiek się na żartach nie zna ? Trzeba pisać "ha ha ha" po każdym
                              żarcie ?
                              zdziwiony ajon
                              • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 27.02.03, 09:16
                                Oj, nie zna się, nie zna....
                                smętny most
              • ajon1 Re: Ulubione plenery 27.02.03, 09:44
                mosteczek2 napisał:
                > Ja sam szukam teraz czegoś innego.

Panie Tomaszu, czy może nam Pan ujawnić trochę swoich zamierzeń artystycznych ?
                Czy projekt "ściana wschodnia" już bliski końca ?
                Co Pan pokaże niebawem w Krakowie ?
                Niechże dwuchromian i guma będą Panu powolne !
                • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 27.02.03, 11:10
                  Dalej robię polskie Prawosławie, ale nie tylko w gumach - to by było zbyt
                  manieryczne (JESZCZE RAZ PRZYPOMINAM - TO TECHNIKA MA SŁUŻYĆ TEMATOWI A NIE
                  ODWROTNIE!), wschód Polski pokażę w komplecie za jakieś 15-20 lat - czasu mam
                  dużo, mam nadzieję. A poza tym czuję, że guma trochę mi się nudzi. Ile to można
                  robić - ja już mam za sobą 10 lat!
                  Zresztą zobaczymy. czytałem posty Panów - ślecie sobie te gumy, a o mnie
                  starym zapominacie! Bardzo proszę o podzielenie się. Mój priv -
                  mostek@qdnet.pl. Tego gazecianego nie używam, bo irytująca obsługa jakaś.
                  W sieci jest już moja stroneczka, na razie adresu jeszcze nie podaję, bo
                  przypomina plac budowy, a ja muszę się nauczyć aktualizowania i tych wszystkich
                  pierduł związanych z budową strony. Zapytam chyba naszego Łebmajstra, bo jest w
                  te (i nie tylko te) klocki genialny.
                  Pozdro
                  most
                  • ajon1 Re: Ulubione plenery 27.02.03, 11:30
                    mosteczek2 napisał:

> ślecie sobie te gumy, a o mnie
                    > starym zapominacie! Bardzo proszę o podzielenie się.

Oczywiści o obietnicy przesłania gum nie zapomniałem, początek marca blisko,
                    strach trochę, proszę obiecać że nie będzie się pan publicznie naśmiewał z
                    raczkującego nieszczęśnika. Trochę mnie uspokaja fakt, że nie ma Pan poczucia
                    humoru. Bardzo jestem ciekaw Pańskiej strony, nie tylko ze względu na gumy,
                    obiecywał Pan również jakąś cywilizowaną muzykę i inne.
                    Mam nadzieję że wystawa w Krakowie aktualna ? Czy zna Pan konkretne terminy (od
                    do) bo chciałbym ją obejrzeć.
                    pozdrawiam
                    • maciejkastner Re: Ulubione plenery 27.02.03, 16:00
                      Pewnie teraz zamiast gum Panie most będzie Pan oleje robił? Jeśli tak to
                      słusznie, ale prosze nie zrywać (wiem, że i tak będzie robił Pan gumy0 ze starą
                      sprawdzoną techniką. Ktoś do cholery musi te gumy w tym kraju robić - musi być
                      kilkunastu zapaleńców takich m.in jak pan no nie?
                      Jak będzie pan miał stronę już w miarę gotową to prosze podać adres -
                      popatrzymy, być może, że i do ulubionych dodam ha ha ha (to miało oznaczać żart)
                      No i co z tą wystawą - będzie czy nie będzie. Ja osobiście pewnie nie przyjadę
                      bo to szmat drogi a i z czasem i z kasą trochę kiepsko coś ostatnio. Ale jestem
                      ciekawy bardzo co będzie Pan wystawiał no i kiedy się odbędzie - pewnie gdzieś
                      w jakiejś fachowej prasie będzie można o tym przeczytać.

do Ajona: to prawda ajonie to będzie porządny plener (o ile się odbędzie)
                      połączony z warsztatami, zresztą im bliżej terminu tym na pewno będzie więcej o
                      tym na forum i nie tylko. Panie Tomaszu zapraszamy również jeśli pan znajdzie
                      chwilkę czasu ze stolycy to rzut beretem, a i spotkać się mozna - nie musi Pan
                      robic kaopliczek, drzew, krzewów, pół i innych ha ha ha - mozna sioę porządnie
                      upić i pogadać o gumach ha ha ha
                      to na razie darz gumbichromate
                      • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 27.02.03, 18:02
                        Na razie nie chcę zapeszać, ale proszę chętnych o zajrzenie do
                        tekstu "Kłopotliwa Muza" na www.guma itd., to będą Panowie wiedzieli, jakąż to
                        rocznicę (b. okrągłą!) obchodzimy za rok.
                        Wystawa się odbędzie - była juz nawet anonsowana w pewnej branżowej gazecie,
                        prwdopodobnie w połowie marca. Dziś otrzymałem także pewną propozycje
                        związaną z Łodzią, ale to na końcówkę maja.
                        A co do gum - całkiem nie rzucę, ale trzeba oddać nieco pola młodym.
                        Do ajona1 - kto Panu powiedział, że nie mam poczucia hmoru? Kwiczę ze śmiechu
                        na samą myśl, że ktoś mógłby podejrzewać mnie o jego brak. Ale to szczególny
                        typ humoru. Dośc zgryźliwy.
                        most ponury.
                        • ajon1 Re: Ulubione plenery 27.02.03, 19:43
                          mosteczek2 napisał:

> Do ajona1 - kto Panu powiedział, że nie mam poczucia hmoru? Kwiczę ze
                          śmiechu
                          > na samą myśl, że ktoś mógłby podejrzewać mnie o jego brak. Ale to szczególny
                          > typ humoru. Dośc zgryźliwy.
                          > most ponury.

> ajon1 napisał:
                          > a drugi człowiek się na żartach nie zna ? Trzeba pisać "ha ha ha" po każdym
                          > żarcie ?
                          > zdziwiony ajon

> mostek2 napisał
                          > Oj, nie zna się, nie zna....
                          > smętny most

> ja nie jestem dowcipny, tylko stwór
                          > niesyty mordu i krwi.

Oczywiście już choćby tylko te cytaty swiadczą że z Pana niezły żartowniś !
                          Lubiłem sobie robić jaja na forum, ale już nie będę zachowam śmiertelną powagę
                          szczególnie wobec zbliżającego się jubileuszu opracowania oleju.
                          Maciek miał rację MASZ PAN W GŁOWIE OLEJ !
                          Pozdrawiam Chrom niech się chromem odciska !
                        • maciejkastner Re: Ulubione plenery 28.02.03, 00:12
                          Panie Tomaszu!!

No jak to wiemy!!! wyjaśniła się cała zagadka - chodzi oczywiście o OLEJ,
                          który wymyślił w 1904r niejaki Rawlins albo o BROMOLEJ o którym już wczesniej
                          Pan wspominał, że zamierza się wziąć za ta własnie technikę.
                          No cóż przyznam, że pomysł jest niezły i godny uwagi.
                          chciałbym sie dowiedzieć czy pierwsze próby ma Pan juz za sobą i jakie
                          oczywiście są tego efekty.
                          Rozumiem, że trwają przygotowania do 100 rocznicy powstania oleju (A może jakaś
                          wystawa jest w zamysłach)?
                          • photoart1 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 09:30
                            Olej z tego co wiem to wyższa szkoła jazdy. A co z gumami, czyżby liczna
                            konkurencja wystraszyła i młody narybek?
                            • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 10:05
                              A PAn jak zwykle dyskretnie dowcipny.
                              Nie, ja nie jestem płochliwy. A samej gumy Pan nie uważa za wyższą szkołę jazdy?
                            • ajon1 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 10:15
                              photoart1 napisał:

> Olej z tego co wiem to wyższa szkoła jazdy. A co z gumami, czyżby liczna
                              > konkurencja wystraszyła i młody narybek?

O Boże, to Pan Tomasz ma jakąś konkurencję ? Czy Pan photoart1 też do niej
                              należy ?
                              • maciejkastner Re: Ulubione plenery 28.02.03, 10:39
                                ajon1 napisał:

> photoart1 napisał:
                                >
                                > > Olej z tego co wiem to wyższa szkoła jazdy. A co z gumami, czyżby liczna
                                > > konkurencja wystraszyła i młody narybek?
                                >
                                > O Boże, to Pan Tomasz ma jakąś konkurencję ? Czy Pan photoart1 też do niej
                                > należy ?
                                Pewnie tak - niby nie a pocichu swoje gumy gdzieś tam dzierga w łazience, a
                                tylko bekę robi, że on niby nigdy z gumami nie miał do czynienia.
                                Panie photoart a moze Pan nam pprzedstawi swoje gumy? Chętnie bym zobaczył cos
                                nowego. Może Pan się spytać, że moich nie widział - cierpliwości - jeszcze
                                trochę muszę popracować nad warstatem i techniką, ale już już.
                                To co z tymi pańskimi gumami (o ile Pan je robi) będzie?
                                Pozdrawiam - a technikę gumową ja osobiście uważam za mercedes w śród technik
                                szlachetnych - jest kapryśna ale efektowna i to wszystko wciąga. Człowiek chcąc
                                nie chcąc zabiera się do gum - łapię się nad tym.
                                Nie dziwię się tez, że po 10 latach most szuka coś innego - też bym tak zrobił -
                                trzeba eksperymentować, uczyc się , szukać, robic coś nowego itd.
                                Pozdrawiam darz chrom.

• ajon1 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 11:06
                                  maciejkastner napisał:

> Panie photoart a moze Pan nam pprzedstawi swoje gumy? Chętnie bym zobaczył
                                  cos
                                  > nowego.

Macieju nie prowokuj Pana photoarta1 !
                                  Jestem przerażony, może się za chwilę okazać, że to co uważałem za kwintesencję
                                  gumy jest zwykłą zabawą w piaskownicy, a prawdziwa sztuka jest gdzieś tam na
                                  niebosiężnych wyżynach. Czy Pan Tomasz to zrozumiał i dlatego powoli wycofuje
                                  się z gumy ?

• mosteczek2 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 11:15
                                    Szanowny Panie ajon number odin!
                                    Tak! Nie mógł Pan określic trafniej stanu mego ducha. uczynił Pan to z
                                    przyrodzoną sobie jasnością formułowania sądów. Wobec natłoku konkurencji i
                                    groźby zatratowania przez tłum gumistów, wobec postępującej sklerozy, starości
                                    iczego tam jeszcz - opuszczę ten plac, by świetni artyści, których prac niestey
                                    nie znam (cóż za błąd z mej strony i męka jaka! - ale okazji mi nie dali)
                                    zostawiam im pole.

Choć nie do końca. Moje blade widmo jeszcze trochę Was Drodzy Panowie
                                    postraszy.
                                    Z pogróżkami
                                    most
                                    • ajon1 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 11:40
                                      Panie Tomaszu, jestem Pańskim fanem ! Staram się jak mogę brać Pańską stronę
                                      wobec enigmatycznych zarzutów niektórych forumowiczów bo mine denerwują. To że
                                      mój bełkot jest często niezrozumiały to chyba wpływ chromu na mój młody umysł.
                                      Obiecuję poprawę. Proszę nie odchozić !
                                      z poważaniem Ajon Pierwszy Glutowaty
                                      • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 14:55
                                        Czcigodny Panie pierwszy!
                                        Spłonąłem jak piwonia. proszę mnie tak nie głaskać, bo sie wstydam. Albo
                                        jeszcze uwierzę i będzie po mnie. Czekam na gumy. Śmiać sie nie będę, obiecuję.
                                        Często sam się za tośmieję ze swoich pierwocin. Właśnie je przeglądam pod
                                        kątem stronki internetowej. Więc śmiać się nie będę. Każdy jakoś musi zacząć.
                                        Czekam na gumki!
                                        most niecierpliwy.
                                • maciejkastner Re: Ulubione plenery 28.02.03, 12:16
                                  Młody to zawsze młody - zaangażowany i głupi, popełnia tysiące błędów i nawet
                                  czasami nie wie co źle robi.
                                  Ja z mojej strony liczę cały czas na Pańską wiedzę i doświadczenie i tak po
                                  cichu liczę tez, że od czasu do czasu jakimś sekretem z zakresu techniki
                                  gumowej podzieli sie Pan z nami.
                                  A co do oleju - no cóż to faktycznie coś dalej w głąb fotografii, a może
                                  później i przetłok.
                                  Jednak mimo wszystko to są szlachetne techniki - techniki których właśnie
                                  dotyczy to forum.
                                  Cieszmy sie więc wszyscy (Panie photoart1 Pan też), że z forumowiczów jest ktoś
                                  kto będzie sie bawił inną techniką niźli guma.
                                  Ale póki co odbiegliśmy mocno od tematu - gdzie mówimy o plenerze.
                                  Cały czas szukamy chętnych. pzdr
                                  • ajon1 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 13:06
                                    maciejkastner napisał:

> Młody to zawsze młody - zaangażowany i głupi,

Macieju nie używaj epitetu "głupi" bo ktoś może źle zrozumieć intencje i się
                                    obrazić.

> Cieszmy sie więc wszyscy (Panie photoart1 Pan też), że z forumowiczów jest
                                    ktoś
                                    >
                                    > kto będzie sie bawił inną techniką niźli guma.

Myślę że to będzie przede wszystkim wielka radość dla Pana Tomasza. Po
                                    dziesięciu latach aktywności w gumie osiągnął perfekcję, a teraz będzie mógł
                                    znowu tak jak 10 lat temu przeżywać radość zgłębiania nowej techniki. Życzę
                                    wielu sukcesów.

> Ale póki co odbiegliśmy mocno od tematu - gdzie mówimy o plenerze.
                                    > Cały czas szukamy chętnych. pzdr

Właśnie, właśnie serdecznie zapraszamy, proszę się chociaż wstępnie deklarować
                                    muszę wiedzieć ile miejsc noclegowych będzie potrzebne.
                                    Sedeczne pozdrowienia z Wrocławia
                                    • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 14:59
                                      (groźnie)
                                      Panie Ajon namber łan! Pan z Wrocławia i nic mi nie mówił? Taż ja koło
                                      Wrocławia ostatnie trzy tygodnie był! Taż dla mnie w samochoda wsiąść i
                                      autostrado pojechać jak splunąć było! I ja splunoł i pojechał - aliści do
                                      redakcji ODRY o Panu nie wiedziawszy!!! Bo ja by został małowiela i ruku
                                      ścisnoł....
                                      Fe!
                                      Forumowicze! Napiszcie, ską jeżdście, to będzie łatwiej się kontaktować!!!!
                                      • ajon1 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 15:17
                                        Oj żal, żal i wielka szkoda. Z wielku ochotu bym Waćpana gościł. A ja myslał,
                                        że Waćpan co najmni w Chamerykańsku dżunglu popadł, że Pan na Foruma pisć był
                                        niemogący !! A któru Autobanu Pan jechałeś tom co nam Kanclerz Hitler pobudował
                                        czy tą od Kanclerza Kohla, żeby rzec jaśniej z który strony naszy pienkny
                                        miasta Waćpan bywałeś ? Ojczysto mowo wzruszony i pozdrawiający ta joj ajon.
                                        • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 15:58
                                          Od Krapkowic jechał. To hitlerówka czy kohlówka?
                                          • ajon1 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 16:06
                                            E takie tam żarty. Hitler pobudował, a za Kohla pięknie rozbudowali, podczas
                                            gdy na zachód od Wrocławia miejscami jedzie się nadal (choć już niedługo)
                                            po "betonowych schodach" sprzed II wojny.
                                            • maciejkastner Re: Ulubione plenery 28.02.03, 22:37
                                              Ja mili państwo natomiast sobie teraz żyję w małym mieście Wąbrzeźno położonym
                                              w kujawko pomorskiem pomiędzy Toruniem a Grudziądzem. jakbyscie gdzieś
                                              przejeżdzali to ruki uścisnąc rad tez bym był każdego z wać panów. Póki co
                                              pewnie zobaczę zacnych panów na plenerze (tak sądzę), ale mimo wszystko podaję
                                              swoje konkretne namiary.
                                              GG 4668711
                                              nr tel 692-43-45-48
                                              pozdrawiam
                                              darz chrom i do zobaczenia
                                              • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 28.02.03, 22:56
                                                OK. Ja jestem z Warszawy. Takie paskudne miasto nad Wisłom. A niegdyś ładne
                                                było. Moje GG 3836405. Reszta namiarów na stronie ZPAF - spis członków, z
                                                przeproszeniem Księdza Dobrodzieja.
                                                Pozdro
                                                most
                                                • ajon1 Re: Ulubione plenery 30.03.03, 15:18
                                                  gumista napisał:

> Dzisiaj jadę do Ciechocinka - może tam coś ciekawego uda mi się pstryknąć?

Macieju koniecznie fotografuj tężnie. Takie stare drewno w gumie to może
                                                  być "miodek"

Ps. Piszę w tym wątku bo może uda mi sie pobić rekord P. Tomasza z jego gumą i
                                                  artyzmem
                                                  • gumista Re: Ulubione plenery 30.03.03, 15:56
                                                    Cholera jednak nie udało mi sie pojechac do tego Ciechocinka - kilka różnych
                                                    spraw na głowie i ble ble ble ble - byłbym tylko około godziny tam - więc bez
                                                    sensu było się pchać. KURDE!!! Jednak to jest blisko mnie ten Ciechocinek -
                                                    jakies 60 km - więc nie ma problemu. Ale za Ciechocinek ide dzisija do Teatru
                                                    na dwie sztuki "Mąż i żona" i "Norwey. Today" - to coś z dziedziny mosteczka.
                                                    Ten teatr mam mi dzisiaj wynagrodzić ten Ciechocinek.
                                                    To prawda słoneczko dzisiaj jest piekne i własnie chciałem zrobić tężnie jakoś -
                                                    a to później w gumie całość. Ale jak to się mówi co się odwlecze to nie
                                                    uciecze!!!!
                                                  • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 30.03.03, 19:32
                                                    (ze zgrozą) Do teatru?!!! Auu! Ja też byłem w teatrze. W zeszłym tygodniu.
                                                    Jescze się otrząsnąć nie mogę.... Muszę na stronie opisać swoje wrażenia - dla
                                                    czystej uciechy Gości.
    • gumista Re: Ulubione plenery 09.04.03, 23:49
      W dniach 25, 26 i 27 kwietnia w Radzyniu Chełmińskim odbędzie się plener
      fotograficzny. Szczegóły www.pg.gda.pl/ks/aktualnosci/aktual.htm
      Dogadałem się dzisiaj, że będę tam uczestniczył jako "wolny strzelec"
      Szczególnie interesuje mnie projekt open flash - fotografowanie ruin zamku.
      Nigdy czegoś takiego nie robiłem - ciekawe - zobaczymy jak będzie.
      Bardzo się też ciesze, ze organizatorzy chcą abym kilka słów powiedział o
      metodzie gumowej (przy piwku). Tak więc moze ktoś z młodzieży się skusi na
      drogę gumy-arabskiej i dwuchromianu (hi hi hi).
      Darz chrom i miłej nocki
      • mosteczek2 Re: Ulubione plenery 10.04.03, 00:17
        No to cudo. Pan w ruiny - ja do serca Prawosławia, czyli na Athos. O gumach
        tam nie będę rozprawiał, ale jakiś materiał (daj Gospodi) przywiozę.
    • gumista Re: Ulubione plenery 10.04.03, 08:16
      A to szczególnie pozdrawiam i zycze udanych łowów na Atosie. Proszę przywieźć
      wspaniałe foty, a później wyśmienite gumy.
      powodzenia
    • gumista Re: Ulubione plenery 24.04.03, 09:24
      Już jutro plener w Radzyniu Chełmińskim na który się wybieram - opisze Wam jak
      było.
      Korzystając z okazji chchiałem powiedzieć, że wczoraj wpadłem na pomysł aby
      jechac do Fromborka i tam zrobic troche fot - własnie pod kątem gumy - czy ktoś
      z Was może tam był, jak tam jest?
      • ajon1 Re: Ulubione plenery 24.04.03, 11:21
        gumista napisał:

> Już jutro plener w Radzyniu Chełmińskim na który się wybieram - opisze Wam
        jak
        > było.
        > Korzystając z okazji chchiałem powiedzieć, że wczoraj wpadłem na pomysł aby
        > jechac do Fromborka i tam zrobic troche fot - własnie pod kątem gumy - czy
        ktoś
        >
        > z Was może tam był, jak tam jest?

Miłych wrażeń na radzyńskim plenerze.
        Byłem we Fromborku i bardzo polecam to miejsce przede wszystkim poza sezonem.
        Byłem w połowie września i już było tam cichutko i sennie. Z sennym nastrojem
        kontrastują zabytkowe budowle górujące nad całością. Na powno zrobisz wiele
        ciekawych zdjęć architektury, a wielkie ceglane budowle mogą nieźle wyglądać w
        gumie.
        • gumista Re: Ulubione plenery 24.04.03, 12:43
          to jest ,myśl właśnie pojechać do Fromborka po sezonie, dlaczego nie - przecież
          nie mam, daleko. Super, że Tobie ajonie się tam podobało, ja nigdy nie byłem
          więc zdaję się całkowicie na Twoją opinię - jadę i będę pstrykał pod kątem
          gumy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka