viki2lav 11.02.08, 19:04 tak jak u nas swieca, szatka itp czy inaczej? zaczynam przygotowania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuciolo Re: chrzest w it 12.02.08, 12:10 Moja corke chrzcilam w kalabrii ponad 4 lata temu (miala kolo 4 miesiecy). Ksiadz to byl znajomy tesciow: zero spowiedzi, zero mszy zadnych szkolen, zadnych dokumentow ode mnie nie wymagano. Pieknie prosto zwyczajnie. Swiece zapalono w kosciele, nie trzeba nic dokupowac. Mala miala zwyczajny stroj tzn biala sukieneczke i sweterek. I tyle. Po 20 minutach bylo po wszystkim a potem na kolacje do knajpy bo uroczystosc odbyla sie wieczorem Odpowiedz Link
socka2 Re: chrzest w it 18.02.08, 21:57 u nas byly chyba 2 spotkania przed Chrztem. juz podczas uroczystosci swiece i szatke dal ksiadz - poza tym jak w PL Odpowiedz Link
zuzamp Re: chrzest w it 26.02.08, 12:47 ja tez zaczynam przygotowywania do chrztu:) mamy zamiar na poczatku maja ochrzcic Ole, narazie poszlismy do ksiedza, no i czekamy az nas teraz on odwiedzi, bo stwierdzil,ze sam do nas wpadnie:) pozdrawiam! Odpowiedz Link
dorrit Re: chrzest w it 20.03.08, 16:01 Swieczki dano nam w kosciele oraz szatke, prosta, nakladana na ubranka. Mielismy przedtem jedno spotkanie. Wg prawa kanonicznego dziecko moze miec jednego rodzica chrzestnego (jeden to oczywiscie minimum). No to wszystkiego dobrego, Camillo Ido!!! Odpowiedz Link
viki2lav Re: chrzest w it 21.03.08, 14:49 czesc Dorrit, dzieki!! niedlugo wracamy do domu, sie odezwe! Odpowiedz Link