bijoux25 26.02.08, 14:08 Czy liceum ogolnoksztalcace to po wlosku "liceo classico"? Z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Liceum ogolnoksztalcace 26.02.08, 14:41 Liceo classico ma profil klasyczny. Istnieja tez: liceo scientifico i liceo linguistico. Odpowiedz Link
bijoux25 Re: Liceum ogolnoksztalcace 26.02.08, 19:49 A jak przetlumaczyc nazwe "liceum ogolnoksztalcace"? Bo takie wlasnie ukonczylam. Wprawdzie o profilu biologiczno-chemicznym, ale bylo to liceum ogolnoksztalcace. Odpowiedz Link
funghettino Re: Liceum ogolnoksztalcace 26.02.08, 20:16 nie ma dokladnego tlumaczenia.we wloszech nie isnieje liceum ogolnoksztalcace: sa 3 rodzaje szkol srednich ktore wymienila linn. najblizej biol-chemu bedzie liceo scientifico Odpowiedz Link
bijoux25 Re: Liceum ogolnoksztalcace 27.02.08, 13:52 Ciezko mi napisac, ze to bylo liceo scientifico, bo roznica miedzy moim profilem a np profilem humanistycznym byla taka, ze mialam 2 godziny w tygodniu wiecej chemi i biologii niz kolezanki z humanistycznego :) A na maturze zdawalam jezyk polski, i dwa inne jezyki obce (stara matura) Co wiec wypada napisac w cv? Po prostu "liceo" i basta? Odpowiedz Link
bdzibdzionka Re: Liceum ogolnoksztalcace 27.02.08, 18:00 Ja w cv piszę zawsze liceo d'istruzione generale, czyli zgodnie z prawdą :) A że miałam profil językowy, to tylko w rubrykach gdzie są do wyboru licea (tzn. tam gdzie nie można wypełnić samemu) zaznaczam linguistico. W przeciwnym razie piszę zawsze liceo d'istruzione generale, czasem dodaję profilo linguistico. Możesz wpisać profilo scienze naturali. Odpowiedz Link
bdzibdzionka Re: Liceum ogolnoksztalcace 27.02.08, 17:57 Ja miałam przetłumaczone przez przysięgłego jako liceo d'istruzione generale. Odpowiedz Link