Dodaj do ulubionych

ile zarabiacie?

• Gość: emwu Re: ile zarabiacie? IP: *.integer.pl 22.08.13, 14:37
      29l,
      Kraków
      Programista Java, 7l doświadczenia
      kontrakt 21 x 420PLN = 8820PLN
      (bez VAT ale należy odliczyć oprócz dochodowego ZUS 1k)
    • smega Praca w stolicy 28.08.13, 18:19
      znowu mozna liczyc tylko na grosze od pracodawcow
      czlowiek ma bite 10 lat doswiadczenia i nie moze dostac normalnej, ludzkiej pensji na swoim poziome
      to sa kpiny ze firmy tak postepuja z pracownikami!!

i wez czlowieku w tym kraju zaloz bezpiecznie rodzine bedac na sznurze kredytu albo ryzykujac ze szef dowie sie ze masz kredyt albo ze dzieci sie tobie porodzily

a menedzment sobie zgarnia kaske do kieszonki za samo siedzenie w firmie i patrzenie w sufity

to sa kpiny na caly kraj!!
      • Gość: handlowiec Re: IP: 77.236.28.* 10.09.13, 21:20
        21 lat
        handlowiec it

zarobki 5 netto plus premie
      • jpr3 Re: Praca w stolicy 14.09.15, 17:35
        Załóż własną firmę, to też będziesz zgarniał kaskę za patrzenie w sufit.
    • Gość: krajek Re: ile zarabiacie? IP: 198.21.21.* 19.09.13, 08:38
      lat: 26
      doświadczenie: 3 lata pełni profesjonalne, przed tym 4-5 lat nauki w czasie nieinformatycznych studiów, dorabiania etc.
      zarobki: 6k netto na działalności
      Warszawa

• Gość: Wawik Re: ile zarabiacie? IP: *.play-internet.pl 23.09.13, 00:23
        28 lat,
        -4.5 roku dosw.

-13k brutto + premie = ~ 17k brutto m-c + auto + inne standardowe benefity
        - Architekt Systemowy, Wawa
        • Gość: tom Re: ile zarabiacie? IP: *.cnow.pl 10.10.13, 20:18
          frontend developer
          26 lat
          5 lat doświadczenia
          5000 brutto
          • Gość: ciekwe Re: ile zarabiacie? IP: *.internetia.net.pl 10.10.13, 20:30
            A jakie miasto jeżeli można wiedzieć ? rozumiem że jakieś małe...

pzdr
            • Gość: Andrzej Re: ile zarabiacie? IP: 91.225.135.* 05.04.14, 12:53
              Programista PHP
              Miasto: Rzeszów

Stały kontrakt

obecnie 10k + VAT, ale jeszcze rok temu było blisko połowę mniej :)
              • Gość: Andrzej Re: ile zarabiacie? IP: 91.225.135.* 05.04.14, 12:55
                Zapomniałem dodać:

doświadczenie zawodowe: 7 lat +

Pozdrawiam
        • 3maciek1988 Re: ile zarabiacie? 07.04.15, 19:41
          26 lat
          3 lata doświadczenia jako konsultant wdrożeniowy SAP
          pierwsza praca (Wrocław):
          po 2 latach i 8 miesiącach: 4500 brutto + premia roczna 5400 brutto (rzadko wypłacana, ponieważ uzależniona od wyników finansowych firmy)
          nowa praca (Warszawa):
          11 500 brutto + premia roczna 11 500 - 17 250 brutto - umowa o pracę
    • Gość: xadam Re: ile zarabiacie? IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.10.13, 17:52
      doświadczenie: 1 rok
      stanowisko: analityk/developer IT(systemy bankowe)
      zarobki brutto w pln: 5000 brutto (raczej zdalnie ze względu na studia, 3/4 etatu)
      miasto: Warszawa
      • Gość: xyz Re: ile zarabiacie? IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.10.13, 23:40
        Kurde, jak tak to czytam, to nie wiem czy zarabiam mało czy dużo, ale chyba za słabo się targowałem, albo za często zmieniałem specjalizację ;)

Miasto: Warszawa - programista .net\sharepoint

Pierwsza praca po studiach - pocz. 3000 brutto (2 netto). Po pół roku 2500 netto (nie pamiętam ile brutto) - praca trwała 8-10 mieś.
        Druga praca - 3k netto - rok czasu bez podwyżki (jak chciałem 4k netto, to mi kazali przyjść za pół roku, więc poszedłem na 2 rozmowy kwalifikacyjne i już tydź. później miałem podpisaną umowę na)
        Trzecia praca - 4700 netto - 2 lata programista sharepoint (spokojnie móglbym tutaj jeszcze wyciagnac z tysiaka do przodu, ale odszedłem przez chorą atmosferę w pracy)
        Czwarta praca - programista .net - 6500 brutto (4700 netto) + bonusy (multisport, pakiet medyczny, firmowy tel. + iPlus itp) - od kilku mieś.
        • Gość: wilson Re: ile zarabiacie? IP: 62.233.210.* 23.10.13, 07:13
          @xyz

Nie jest to duzo, jak na programiste w .NET i Wawę. Ja teraz startuje w pn na rozmowę po 4 latach dośw. w branży QA i górne widełki są ustawione na 8500 brutto, jeśli się dostanę
          generalnie przyjalem zasade,ze co rok min. 1000pln podwyzki, jesli nie w tej to w nastepnej pracy ;)

Pzdr
        • Gość: Milek Re: ile zarabiacie? IP: *.via.zamek.net.pl 23.10.13, 09:39
          Jak na programistę w Wawie, to szału nie ma. Powinieneś już się zbliżać do kwot pięciocyfrowych...
          • Gość: xyz Re: ile zarabiacie? IP: *.ideabank.pl 08.04.14, 15:31
            No i jest mały update. 8k brutto + premie.
        • Gość: Magda Re: ile zarabiacie? IP: *.devs.futuro.pl 16.10.14, 14:49
          Witam, zapraszam do kontaktu m.przybysz-zawada@eagleeyestaffing.com, obecnie mam fajną ofertę w Warszawie.
      • Gość: asdasdasd Re: ile zarabiacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.14, 12:17
        Dodam od siebie:
        Stanowisko: Specjalista ds. IT (Wirtualizacja MS, MS Windows Server, MS SQL, ERP, Cisco, stacje robocze itd) - ogólnie wszystko co związane z IT w firmie (firma +-80 stanowisk) nie korzystamy z żadnego wsparcia z zewnątrz
        Doświadczenie: 8 lat
        Wykształcenie: średnie (ostatni rok studiów)
        Zarobki: 4500 netto
    • Gość: lolek Re: ile zarabiacie? IP: *.mappg.pl 23.10.13, 14:31
      doświadczenie: 6 lat
      stanowisko: Helpdesk + podstawowa opieka nad serwerami klientów
      zarobki brutto w pln: 3000
      miasto: pod W-wą
    • Gość: programista .NET Programista .NET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 19:18
      doświadczenie: komercyjne 2-3 lata
      stanowisko: programista .NET
      zarobki brutto w pln: ok 7.500 + drobne premie
      pierwsza praca: 2k netto
      gdzie: wschodnia Polska

Następna praca bedzie najprawdopodobniej poza PL, być moze UK.
    • Gość: xcxcxcxc Re: ile zarabiacie? IP: *.189.219.103.skyware.pl 08.12.13, 12:18
      Stanowisko: Embedded Software Engineer (C/C++)
      Pierwsze zarobki (2005): 3400 brutto
      Obecnie: 10500 brutto + premie (5-15%)
      Miasto: Kraków
    • Gość: lukasz irlandia IP: 46.7.107.* 31.12.13, 17:27
      kraj: Irlandia
      doswiadczenie: 6 lat
      zarobki: €75/rok (brutto) - €3.9k/mies (netto)
      • Gość: Sebo Re: irlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 21:40
        @lukasz odkąd tam pojechałes tyle dostajesz czy z czasem przyszło ? Mi proponują teraz 56k rocznie ale nie wiem czy warto dla takiej kwoty opuszczać nasz piękny kraj ;)
        • Gość: xyz Re: irlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 00:18
          Ale 56k to oczywiście na kontrakcie?
          • Gość: Sebo Re: irlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 00:43
            Oferuja etat
            • Gość: xyz Re: irlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 02:22
              A kim tam będziesz? Kierownikiem projektów w technologii JAVA?
              • Gość: Sebo Re: irlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 10:19
                Senior dev
                • Gość: xyz Re: irlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 12:03
                  To przecież bardzo dobra stawka. Ja bym się spakował i na drugi dzień był na miejscu, nawet nie składał w PL wypowiedzenia, bo szkoda czasu na okres wypowiedzenia. Znajomy dostał po 3 latach pracy w PL pracę w Londynie za 45 tys., ale jak mówił, że nie było łatwo. Ja też bym chciał wyjechać, ale propozycji za mało tzn. są, ale zazwyczaj na pierwszej rozmowie się kończy mimo, że podaje widełki 28-35 tys. :( Mam 4 lata doświadczania.
                  • Gość: edc Re: irlandia IP: *.internetia.net.pl 13.01.14, 18:53
                    nie wiem czy zrozumiales, kolega pisał 56k euro ale rocznie. chyba nie szukasz roboty w londynie za 28k funtow rocznie?
                    • Gość: xyz Re: irlandia IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 19:04
                      Zrozumiałem wszystko. Tak, szukam w Londynie za 28k funtów brutto rocznie.
                      • Gość: sebo Re: irlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 19:25
                        56k EUR rocznie w Dublinie Panowie :)
                      • eustach5 Re: irlandia 12.02.15, 09:16
                        To jakiś żart?? Normalna stawka dla dev-a z doświadczeniem w Londynie na permanent to ~60k pounds. Na kontrakcie ~500pounds/day. I nie psujcie rynku Panowie!
                        • Gość: xyz Re: irlandia IP: *.vlan321.corcoran.lubman.net.pl 12.02.15, 11:52
                          Z miłą chęcią, tylko napisz w jakich firmach tyle dają i jak tam się można załapać.
                  • Gość: wuja Re: irlandia IP: *.icpnet.pl 25.04.14, 12:54
                    Mi się udało za 43kGBP w Glasgow, ale to też szału nie robi, po odliczeniu kosztów komfortowego życia w UK zostaje w kieszeni mniej-więcej tyle, co w Polsce na dobrej stawce kontraktorskiej. Moim zdaniem będąc senior java dev kontraktorem w PL opłaca się wyjeżdżać za więcej niż 50kGBP rocznie i to też nie do Londynu, bo tam za samą kawalreke płaci się 1500GBP miesięcznie.

Pozdr.
        • Gość: Magda Re: irlandia IP: *.devs.futuro.pl 16.10.14, 14:52
          Witam, zapraszam do kontaktu m.przybysz-zawada@eagleeyestaffing.com / oferty
    • Gość: malyMis Re: ile zarabiacie? IP: *.retsat1.com.pl 04.01.14, 00:23
      > doświadczenie: 3 lat
      > stanowisko: programista net
      > zarobki brutto w pln: 3200 netto
      > miasto: łódź
    • aleksander_k7 Re: ile zarabiacie? 04.01.14, 14:53
      Gość portalu: leśny dziadzio napisał(a):

> ja zacznę
      > wiek: 28
      > doświadczenie: 5 lat
      > stanowisko: PM IT
      > zarobki brutto w pln: 9000 + premie
      > miasto: Warszawa

Ale dlaczego akurat "brutto"?! Twoje "brutto" mnie wcale nie obchodzi :) Bardziej ciekawie jest "netto", a "netto" - uważaj - może być różne w zależności od formy zatrudnienia ;)
      • Gość: abc Re: ile zarabiacie? IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.01.14, 00:22
        Brutto przydaje się przy braniu kredytu mieszkaniowego. Przy pełnym 'brutto' dużo łatwiej jest dostać kredyt mieszkaniowy. Jak masz umowę "mieszaną" to wszystko zależy od księgowej w firmie, w której masz te umowy (na ile jest kumata), a jak masz JDG to banki bardzo niechętnie udzielają kredytu mieszkaniowego (co w konsekwencji przekłada się na wyższe raty za kredyt).

To tak w gwoli uściśnienia.
        To jest też powód, dla którego osobiście czekam z przejściem z "pełnej" umowy o pracę, na JDG.
    • Gość: krakow Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.14, 14:08
      doświadczenie: 5 lat
      stanowisko: Senior C++ Developer
      zarobki brutto w pln: 11000 + premie
      miasto: Kraków
      • Gość: anonimowy.zdenek Re: ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 00:05
        doświadczenie: 13 l.
        stanowisko: architekt infrastruktury IT (ad/exch/vmware/net/różności)
        netto: ~21000 PLN (kontrakt, DG po odjęciu ZUSu, PITu, księgowej i kosztów jednej wizyty u klienta miesięcznie)
        miasto: fizycznie Warszawa, wirtualnie Bruksela
        wykształcenie średnie ogólne

• Gość: Bartek Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.14, 23:50
          @anonimowy.zdenek,

Gdzie szukałeś ogłoszeń o pracę?
          Czy pracę wykonujesz całkowicie zdalnie?
          • Gość: anonimowy.zdenek Re: ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 01:02
            > Gdzie szukałeś ogłoszeń o pracę?

Nie szukałem. Człowiek pracujący w oddziale mojego korpo w Belgii zmienił pracodawcę - został IT managerem w innej firmie, znając mnie ze wspólnych projektów IT zaproponował kontrakt na zdalną robotę, warunki były OK, znajomość języka<>EN niekonieczna, więc pożegnałem się z polskim etatem.

Generalnie na rynku BE/NL jest spore zapotrzebowanie na specjalistów, ale zdecydowanie najlepiej celować w kontrakty - kiedy się jest tam na etacie, płace nie są jakieś wybitnie dobre, a miejscowe podatki spore. Polska z 19% liniowym PIT jest bardzo korzystna w takim układzie.

> Czy pracę wykonujesz całkowicie zdalnie?

W większości: na ~130 godzin kontraktowych godzin miesięcznie około 20 jestem "tam".
            • Gość: Bartek Re: ile zarabiacie? IP: 213.192.66.* 15.01.14, 09:22
              Dzieki
              • Gość: Ethan Re: ile zarabiacie? IP: 212.160.172.* 16.01.14, 08:39
                doświadczenie: 2 lata (1,5 roku ,wcześniej jako student pół roku w IT)
                stanowisko: Architekt Systemu IT
                zarobki brutto w pln: zależnie od ilości godzin średnio 6384zł
                Forma: B2B
    • Gość: Ethan Zarobki IP: 212.160.172.* 16.01.14, 08:37
      doświadczenie: 2 lata (1,5 lata ,wcześniej jako student pół roku w IT)
      stanowisko: Architekt Systemu IT
      zarobki brutto w pln: zależnie od ilości godzin średnio 6384zł
      Forma: B2B
      • Gość: grun Re: Zarobki IP: *.futuroexito.pl 16.01.14, 08:52
        Akurat, przecież widać, że to fake. Na architekta w niektórych firmach wymagają i po 10 lat doświadczenia, a ty niby po 2 latach już taką pracę znalazłeś? Ja mam 4 lata doświadczenia i takich propozycji nie dostaje. Co najwyżej jako team leader, ale taka oferta to jedna na 70-siąt. Słaba ściema.
        • Gość: piotrp Re: Zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.14, 09:41
          Niekoniecznie - w Warszawie nie takie rzeczy się zdarzają ;)
          Biorąc pod uwagę zarobki - mniejsze niż np. moje na stanowsiku "zwykłego" programisty, wydaje mi się, że firmy nie stać po prostu na architekta z 10 letnim doświadczeniem (a może też takiego nie potrzebuje?)
          • Gość: Ms Re: Zarobki IP: *.158.217.207.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.01.14, 12:10
            Dziwna to firma, gdzie architektom płacą mniej niż zwykłym koderom. Jak twoje decyzje architektoniczne traktowane są przez resztę zespołu? Albo fake, albo nazwa stanowiska na wyrost.
          • Gość: Ethan Re: Zarobki IP: 212.160.172.* 20.01.14, 09:08
            programista na kontrakcie (akurat mam dwóch znajomych jeden 3 letnie doświadczenie w PL/SQL drugi 4 letnie i pracują u dostawcy) wyciąga około 12k na fakturę netto (zarówno jeden jak i drugi) więc nie powiem ,że mniej niż architekci :)
            • Gość: überzeugen Re: Zarobki IP: *.futuroexito.pl 20.01.14, 09:41
              Akurat. U mnie programiści zarabiają max 3 tys. zł/miesięcznie (programiści .NET i PHP) po kilku latach pracy.
              • Gość: software_developer Re: Zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.14, 14:06
                Wszystko zależy od rejonu kraju, wktorym się pracuje - przychylam się do wpisu Ethana - 12k PLN netto na fakturze VAT jest spokojnie do dostania w Warszawie, Wroclawiu czy Krakowie.
                • Gość: Ethan Re: Zarobki IP: 212.160.172.* 20.01.14, 15:17
                  Oczywiście ,że tak. Tutaj akurat podałem kwotę - programowanie SQL | PL/SQL.
                  Podam też przykład:
                  Kolega naprawdę ma głowę na karku i programuje w JAVIE jest dobry bym powiedział bardzo dobry i zarabia na umowę o pracę 3500 netto miesięcznie. Inny kolega również po studiach poziom ten sam i zarabia na kontrakcie 8000 netto miesięcznie + ma płatny urlop jak na umowie o pracę! Czemu taka różnica ? Pierwsza osoba siedzi cichutko i sobie narzeka na zarobki , ale nie ma odwagi iść dalej. Druga osoba jest odważna i zna swoje umiejętności i dobrze wynegocjowała warunki. Jedna jak i druga doświadczenia ma po 2 lata
                  • Gość: bbg Re: Zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 18:56
                    Taka kasa dla kogoś z 2 letnim doświadczeniem świadczy o sporej bańce wynagrodzeń w IT na warszawskim rynku. Koleś z 2 letnim doświadczeniem to ciągle junior o umiarkowanej produktywności, który powinien nadal pracować pod nadzorem.

Nie mam nic przeciwko, żeby doświadczonemu, odpowiedzialnemu specjaliście płacić nawet 15 k miesięcznie ale taka kasa dla juniora to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Bo taki ktoś nie jest tego wart (poza wyjątkowymi przypadkami).

Oczywiście możliwe, ze po prostu piszesz głupoty i fantazjujesz - w takim razie nieważne.
                    • blahblahblah1 Re: Zarobki 11.02.14, 22:44
                      Ludzie są różni, jakby się dało określić doświadczenie i umiejętności po prostu latami pracy, to świat byłby nudny. Osoba mająca 2 lata "doświadczenia" może umieć znacznie więcej niż ktoś, kto przez 10 lat zajmuje sie tym samym. Zwłaszcza, jeżli do tych 2 lat dochodzi spędzanie sporej części wolnego czasu na poznawaniu nowych rzeczy i różne powiązane aktywności w czasie studiów.
        • Gość: Ethan Re: Zarobki IP: 212.160.172.* 20.01.14, 09:03
          Jeśli uważasz,że to fake to się mylisz. Duża firma bardzo duża :) . Podkreślę również ,że w zespole jestem po środku zarobków a inni architekci ostro w górę mają pensje na umowach o pracę a na kontraktach również więc jeden wniosek ,że może w nieodpowiedniej firmie dalej pracujesz ?
          • ethan89 Re: Zarobki 25.01.16, 22:12
            Znalazłem swój stary wątek :) świat się zmienia 2 lata do przodu i aktualnie analityk biznesowy IT/ PM wynagrodzenie (nadal b2b) srednia przy 168h to 12600 netto + VAT (75zl netto/h)
      • ethan89 Re: Zarobki 25.01.16, 22:20
        Świat mały znowu tu przypadkiem trafiłem po 2 latach :) aktualnie 12600 netto + vat przy sredniej 168h (75/h netto). Bez zmian forma czyli B2B i Wawa. Analityk Biznesowy IT / PM
        Ważne że progress :) pewnie za 2 lata znowu się tu pojawie :)
    • Gość: WebDev UK IP: *.skybroadband.com 22.01.14, 13:33
      doświadczenie: 10 lat
      stanowisko: Senior CF Dev
      zarobki brutto w GBP: 43k / rok
      miasto: praca z domu poza Londynem / Londyn
    • Gość: M Re: ile zarabiacie? IP: 139.149.1.* 27.01.14, 12:14
      Od lutego zaczynam nową pracę więc zaktualizuję swój poprzedni wpis:

stanowisko: programista java / team leader
      zarobki brutto w pln: 14k (niecałe 10k netto)
    • mdt75 Re: ile zarabiacie? 27.01.14, 13:57
      no to jadę do Warszawy :) wiek 30, staż 10, zarobek 4000 na własnej działalności od roku.
    • Gość: Nicki Mintaj Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.14, 14:42
      przypominam, że:

1. nie rozwiązuje się testów do firm, bo całe życie spędzisz na testach, a i tak nikt ciebie nie przyjmie do pracy i zejdziesz z głodu; testy są dobre dla studentów i świeżych absolwentów, dobrzy specjaliści z co najmniej rocznym doświadczeniem nie muszą już rozwiązywać testów - ryzyko podjęcia współpracy nadal pozostaje w gestii firmy

2. bez pośredników - kto pisze w ofercie pracy "dla naszego klienta" - od razu omijasz taką ofertę pracy; firmy pośredniczące zarabiają na tym, że mogą klientom przedstawić CV i za to dostają kasę, nie ma sensu szastać na lewo i prawo CVką, bo potem jeszcze możesz liczyć na kontakt od firmy po 6-8 latach od przesłania CVki; pośredników sobie daruj, bo tylko przedłużają procesy rekrutacyjne i zgarniają kasę za free

3. bez podawania pensji - świeżak po UW, dobrym kierunku, dostaje w średniej firmę na łapkę 4-6k netto - licz się z tym, oczywiście mniej jak masz gorszą uczelnię; jeżeli masz kilka lat doświadczenia, to niech firma ciebie wyceni, a nie gdakaj zupełnie ile chcesz kasy, firmy płacą przeróżnie - od 2k PLN netto za studenta do 15k netto za starszego programistę z kilkuletnim doświadczeniem; nie ufaj ogłoszeniom z podanymi bardzo wysokimi zarobkami, bo to jest lep na muchy, a firma wcale nie zatrudnia i tyle nie płaci
      • Gość: ABC Re: ile zarabiacie? IP: 213.192.66.* 10.02.14, 15:16
        Nie bierzcie pod uwagę tego co napisał Nicki Mintaj bo to same głupoty niedoświadczonego pracownika IT. Od ponad 3 lat pracuję tylko przez pośredników (tzw. firmy bodyleasing) i na kontrakt (żałuję, że tak późno na to się zdecydowałem). Staż pracy 10 lat i tylko największe marki światowe i w Polsce. Zarabiam minimalnie więcej niż było podane w ogłoszeniu.
        • Gość: chloe Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.14, 15:23
          niedoswiadczonego gosciu to masz rozbojnika w majtkach
          zejdz na ziemie i przestan rznac glupa kretynie
          • Gość: eolhc Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.14, 15:26
            Kretyn to Cie zrobił pajacu.
            Z takim poziomem wypowiedzi wyp**** z tego forum buraku robiący za kilogram cebuli.
            • Gość: chloe Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.14, 15:28
              boli jak ktos prawde pisze o rynku co mlokosie??
              idz lepiej zjedz kaszke bo mamusia sie zdenerwuje
              mikrusie pedrylowaty!!
              • Gość: Jan z Szamotu Re: ile zarabiacie? IP: *.gdynia.asseco.pl 27.02.14, 14:29
                Widząc "młokosie" widzę sfrustrowanego staruszka.

Żaden z twoich punktów nie jest prawdziwy.

Doświadczony kolega bez problemu rozwiązywał test, do tego pracuje przez pośrednika, do tego na kontrakcie, do tego dostaje tyle ile firma mu w pierwszym momencie powiedziała.

Jeśli masz problem z testami i szukaniem pracy to masz najwyraźniej problem z pokorą charakterystyczną dla ludzi starszej daty. Teraz widzę dlaczego wysyłają takich jak ty na dodatkowe testy psychologiczne.
                • Gość: sajgon Re: ile zarabiacie? IP: *.shulgin.dc1.nl.tor.exit.node.qwertyoruiop.com 27.02.14, 16:28
                  to ze jestes tepym ujem to juz wiemy
                  chcesz cos jeszcze do tego dodac sepleniaca pokrako
                  czy moze to juz wszystkie twoje debilizmy ktorymi chciales sie z nami podzielic?

masz przyklad jednego kolegi to go sobie wloz tam gdzie trzeba
                  mam wiecej podobnych historii wsrod swoich znajomych i oni maja wiecej takich historii wsrod swoich znajomych

jak chcesz mi chociaz do piet dorastac to znajdz co najmniej 20 takich osob
                  to bedziemy mogli porozmawiac na podobnym poziomie tłuku
        • Gość: Magic Re: ile zarabiacie? IP: *.devs.futuro.pl 16.10.14, 15:01
          Zgadzam się z Tobą całkowicie. Jestem rekruterem i szczerze powiedziawszy przeraziłam się jak przeczytałam to co napisał Nicki Mintaj. 1. Testy są praktycznie w każdej firmie, ponieważ firmy sprawdzają poziom wiedzy i kompetencji, rozwiązują je ludzie nawet z 17-letnim doświadczeniem w software development. 2. Firmy rekrutacyjne mają bezpośredni kontakt z HR managerem, więc możesz mieć pewność, że Twoje CV dostanie się w odpowiednie miejsce i do rąk osoby odpowiedzialnej za daną rekrutację, i nie będzie leżało pod stosem innych aplikacji. Kasa - tak oczywiście, tak jak każdy musimy zarabiać, ale nie jest nam płacone za to, że pokażemy CV, tylko za to, że znajdziemy kandydatowi super pracę, a Klientowi super pracownika (kandydat nie partycypuje w żadnym wypadku w naszej prowizji, to jest umowa ktora jest podpisywana pomiędzy Klientem a nami) 3. Pensja: uczelnia nie ma nic wspólnego z pensją, liczy się wiedza i kompetencje - które widać po rozwiązaniu testu, 15k netto pln za starszego programistę? Nie słyszałam o takich zarobkach nigdzie w Polsce na tym poziomie jeżeli chodzi o stanowisko senior programmer, o tej kwocie moglibyśmy porozmawiać jakbyś był konsultantem SAP z dużym poziomem mobilności.
          Myślę, że nie zawsze warto opierać się na opinii jednej osoby, tylko dodatkowo skonsultować się z profesjonalistą.
          Pozdrawiam.
          • Gość: ja Re: ile zarabiacie? IP: *.telnet.krakow.pl 10.11.14, 12:54
            w krakowie na kontrakcie 15k netto jest jak najbardziej do wyciagniecia
            • mike2014 Re: ile zarabiacie? 24.11.14, 17:16
              Ale chyba na stanowisku dyrektor IT LOL.
          • eustach5 Re: ile zarabiacie? 12.02.15, 09:39
            Co do testów - nie mam do nich zaufania. Kolega, b.dobry developer m.in integracja i backend, po skończeniu studiów trafił na kilka firm które robiły mu testy, żadnych nie przeszedł. Mało tego jakiś psycholog do któego pózniej się wybrał, stwierdził że kolega sie nie nadaje do pracy w IT. Teraz ma 6 lat doświadczenia i wymiata. Dlatego uważam że testy nie pomagają a obecnie są niebezpieczne bo mogą zaszkodzić (nie tylko poczuciu własnej wartości - kolega latał po psychologach i generalnie przez pewien czas był załamany) a po drugie PAMIĘTAJCIE - informacje o Was (w tym wyniki testów) nigdy z internetu nie znikną! Firmy HR-owe mogą handlować informacjami o Was przez wiele lat, przez co możecie mieć zamknięte furtki do wielu firm - bo kiedyś tam nie rozwiązaliście jakiegoś testu wymyślonego przez psychologa co o IT nie ma żadnego pojęcia. Tak więc nie rozwiązywanie testów nie jest taką złą radą.
      • Gość: BI-konsultant/ana Re: ile zarabiacie? IP: 85.19.92.* 18.12.14, 11:12
        Firma w której pracuję obecnie zatrudnia prawie wylącznie przez pośredników (mamy nawet zaprzyjaźnionego headhuntera, który podsuwa nam najlepsze talenty;)
        Każda osoba podczas rekrutacji musi rozwiązać test mierzący umiejętności szybkiego uczenia się i analitycznego myslenia / te cechy + profesjonalne kompetencje to podstawowa charakterystyka każdego pracownika.
        W każdym razie, nie pracuje w Polsce, więc może nasze krajowe realia są inne.
        Każda firma ma własną politykę rekrutacji, niestety nie da się tutaj uprościć i uogólnić Nicki.
        Pozdrawiam
    • Gość: Parobek Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.14, 16:57
      wszystkie dane z tego wątku w pliku Excela:
      www.sendspace.pl/file/0d6b5adc6c096ea43856864
      • Gość: asdzxcs Re: ile zarabiacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.14, 12:18
        Dodam od siebie:
        Stanowisko: Specjalista ds. IT (Wirtualizacja MS, MS Windows Server, MS SQL, ERP, Cisco, stacje robocze itd) - ogólnie wszystko co związane z IT w firmie (firma +-80 stanowisk) nie korzystamy z żadnego wsparcia z zewnątrz
        Wykształcenie: średnie (ostatni rok studiów)
        Zarobki: 4500 netto
        • Gość: Cow Re: ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 10:14
          Stanowisko: Sap Basis
          Doświadczenie: 7 lat
          Zarobki: 4900 netto

• mariu-szekk Re: ile zarabiacie? 19.02.14, 14:49
            Podstawą jest praca na etat w Banku. Zwykła praca na kasie póki co.
            Ale z racji wiedzy jaką zaczyna, gromadzić, postanowiłem dorobić inwestując trochę w opcje binarne. Zacząłem od Betwinfx, póki co demo.
            Pieniądze z banku to 2000 zł, z tego planuję 500 zł miesięcznie inwestować. Zobaczymy jak to się potoczy dalej.
            • Gość: Ms Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.14, 18:42
              Ludzie spoza IT, proszę nie podawajcie swoich zarobków. To forum nie jest od tego.
            • Gość: xxx Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.14, 22:46
              sądzę że stracisz wszystkie pieniądze.. tak się to zawsze kończy. pozdr.
          • Gość: mich Re: ile zarabiacie? IP: *.fiberway.pl 21.05.14, 13:22
            A wcześnie co robiłeś?
          • Gość: Magda Re: ile zarabiacie? IP: *.devs.futuro.pl 16.10.14, 15:03
            Zapraszam do kontaktu m.przybysz-zawada@eagleeyestaffing.com
    • Gość: pino Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.14, 20:53
      Stanowisko: programista (głównie Java)
      Typ firmy: oddział zagranicznej niewielkiej spółki IT
      Doświadczenie: 3 lata (w obecnej 1.5)
      Miasto: Kraków
      Wykształcenie: średnie (przerwane studia)
      Zarobki: 7500 brutto (ale zbliża się podwyżka)

Wydaje mi się, że w Krakowie mógłbym znaleźć coś lepiej płatnego, ale w sumie za to co mam da się wyżyć, a że praca przyjemna, i bezstresowa to puki co nie szukam innej (to moja oficjalna wymówka na lenistwo i brak ambicji).

W tym samym mieście bez doświadczenia (po jednym stażu) zaczynałem od 2.5k na "śmieciówce", ale firma też była śmieciowa (mały polski obóz pracy w którym było więcej managerów niż programistów, a modelem biznesowym była niekończąca się reanimacja starego systemu możliwie niskim kosztem ;) ).
      • Gość: xyz Re: ile zarabiacie? IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.14, 23:01
        Ehhh, nawet mi nie mów o "obozach pracy", gdzie jest więcej managerów niż programistów. Miałem okazję się spotkać z tym "typem biznesowym" i już nigdy więcej. Szkoda mojej psychiki i życia osobistego, w którym jednak mimo wszystko jakoś trzeba ten obóz pracy odreagować.
    • Gość: Andrzej Re: ile zarabiacie? IP: 91.225.135.* 05.04.14, 12:59
      Programista PHP.
      Rzeszów, kontrakt.
      32 lata, ponad 7 lat doświadczenia.

4 lata temu: 3300 + VAT
      2 lata temu: 4800 + VAT

W tej chwili po zmianie pracy 10k + VAT :)
    • Gość: onomatopeja Re: ile zarabiacie? IP: *.pzu.pl 15.04.14, 13:48
      doświadczenie: komercyjne 5 lat
      stanowisko: analityk biznesowo-systemowy na etacie
      zarobki brutto w pln: 11500-13000 w zależności od premii
      pierwsza praca: 3500 brutto - analityk na stażu w banku
      gdzie: Warszawa

docelowo: kontrakt PL lub CH
      • Gość: it Re: ile zarabiacie? IP: *.jmdi.pl 25.04.14, 09:20
        doświadczenie: 10 lat
        stanowisko: analityk IT , etat, bank, Warszawa
        zarobki roczne brutto w pln: ~ 250 000 PLN

• Gość: BI-konsultant/ana Re: ile zarabiacie? IP: 85.19.92.* 18.12.14, 11:03
          Jesuu...poważnie????
          A ja się kiszę w NO za tą samą stawkę i wydaje mi się, że diabła za rogi złapałam, bo to bardzo dobre wynagrodzenie jak na IT branżę w Norwegii :(

Znaczy się, czas pyknąć jeszcze kilka certyfikatów i wracać do domu.... Jeśli znajdę pracę z takimi warunkami nie zawaham się nawet przez chwilę!
          • mike2014 Re: ile zarabiacie? 19.12.14, 00:21
            Jestem na 99.999% pewny, że kolega pisze nieprawdę. Wychodziłoby ok. 20k PLN brutto miesięcznie. Takie zarobki są do osiągnięcia jedynie w działce SAP i to na kontrakcie, a nie etacie. Przeciętne zarobki dla seniora w Wawie to max 10k brutto.
            • Gość: johny Re: ile zarabiacie? IP: *.143.247.156.ultranet.net.pl 19.12.14, 07:31
              10k brutto dla seniora ? to by wychodziło ze w Wawie zarabiacie mniej niż we Wrocku, ciekawe.
              • Gość: zzz Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.14, 22:24
                w 3city też więcej, stawki podskoczyły.
                • Gość: kjh Re: ile zarabiacie? IP: *.ips.direcpath.com 21.12.14, 00:38
                  moze cos wiecej? jaka dzialka? jak jest tak dobrze to moze i zamienie swoje $160k na posade w 3city, lol... kto tam tyle placi? intel? przeciez to firma dla studenciakow.
                  • Gość: xxx Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.14, 16:36
                    Różne, senior dev nawet we wspomnianym przez Ciebie I, ostatnio wszedł na rynek też nowy body shop - Epam. Kainos oferuje >10 i inne firmy. W sumie firm jest teraz sporo.
                    Jest też Spartez.

Chcesz zarabiać 3-4x mniej i starać się coś zrobić w małpiarium ? po co...nie potrafię sobie wyobrazić.
                  • Gość: xxx Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.14, 17:09
                    ew www.amazon.jobs/results?locationIds[]=8261

Mówili w jakimś wywiadzie że szukają tylko kilka ale bardzo dobrych osób, zgaduję więc że nie mogą płacić mało bo wygląda to na centrum kompetencji a nie offshore.
            • Gość: gosc Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic-ww-1.vectranet.pl 21.06.15, 13:39
              Zapewniam ze piszę prawdę. W tym roku miałem więcej na PIT.
              Mam mniej niz 20k PLN brutto, ale dostaje dwie premie roczne plus ewentualne nadgodziny,
              Zdaje sobię sprawę ze nie są to małe stawki i są one osiągalne dla bardzo niewielu.
              Kluczem jest wąska specjalizacja.

Pozdrawiam
            • ethan89 Re: ile zarabiacie? 18.02.16, 12:14
              Zgadzam się zdecydowanie. Ja aktualnie mam 14k brutto jako analityk biznesowy IT (PM w mniejszym stopniu).

W SAPIE ? kolego w sapie to do 30 brutto miesięcznie można dojść
    • Gość: karol krakow IP: *.noc.fibertech.net.pl 20.05.14, 11:26
      29 lat
      w sumie 3 lata w IT z czego ostatnie 2 jako tester, Kraków
      5k brutto
    • gebruikersnaam Re: ile zarabiacie? 20.05.14, 20:30
      Wiek 19
      Nie pełny rok doświadczenia jako IT analyst
      Kraków i 5300 brutto, ale kurcze troche mało w mojich oczach :/
    • Gość: klavier Re: ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 21:48
      doświadczenie: 2 lata
      stanowisko: programista ASP.NET
      zarobki brutto w pln: ok. 4000
      miasto: Poznań
      • Gość: more Re: ile zarabiacie? IP: *.tvtom.pl 07.07.14, 18:04
        stanowisko: programista java
        zarobki brutto w pln: 14700 + vat
        miasto: Katowice
        • Gość: Qa Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.14, 23:59
          Doswiadczenie: 7 lat
          Stanowisko: qa lead
          Zarobki: 6400 brutto
          Miasto: krakow

Mało...
          • zuzumak Re: ile zarabiacie? 20.07.15, 12:35
            No raczej mało.

Doświadczenie: 9 miesięcy
            Stanowisko: QA
            Zarobki: różnie w zależności od przepracowanych godzin 9000 - 10200 brutto
            Miasto: Warszawa

Dodam, że w naszej firmie pracują głównie zapaleńcy, którzy nie bazują na studiach, a na szukaniu wiedzy na własną rękę
    • Gość: Ezio Zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.14, 01:25
      doświadczenie: ponad 2 lata
      stanowisko: programista C/C++, tester
      zarobki brutto w pln: 6000 PLN / mc
      • Gość: programista Re: Zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.14, 23:05
        Programista Java
        4 lata doświadczenia, wcześniej inne języki jak C++, sumarycznie ok 8 lat.
        Kraków
        9200 brutto
        29 lat
        • Gość: romek Re: Zarobki IP: *.static.ip.netia.com.pl 16.09.14, 08:53
          Starszy tester, specjalista od automatyzacji testów
          5 lat doświadczenia
          Trójmiasto
          Z wszystkimi premiami około 9600 brutto/7300-7500 netto ze względu na prawa autorskie
          29 lat
    • Gość: michał Re: ile zarabiacie? IP: *.play-internet.pl 10.11.14, 19:25
      doświadczenie: 8 lat
      stanowisko: Programista Java/Android
      zarobki: B2B, 860zł/d+vat, czyli średnio ok 16k+vat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka