Dodaj do ulubionych

ile zarabiacie?

• Gość: Tester Re: ile zarabiacie? IP: 185.21.151.* 10.11.14, 20:21
      doświadczenie: 6 lat
      stanowisko: Tester Oprogramowania
      zarobki: 6300 zł brutto
      miasto: Wrocek
    • Gość: PeeR Re: ile zarabiacie? IP: *.rz.izeto.pl 23.11.14, 20:04
      doświadczenie: 1,5 roku
      stanowisko: Programista C++
      zarobki brutto w pln: 2000 zł brutto
      miasto: Rzeszów
      • Gość: gość Re: ile zarabiacie? IP: *.sileman.net.pl 08.12.14, 14:55
        doświadczenie: 2 lata
        stanowisko: Tester Oprogramowania
        zarobki brutto w pln: 3000 zł brutto
        miasto: Katowice
        • Gość: pracuś Re: ile zarabiacie? IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.12.14, 09:52
          doświadczenie: 4 lata w IT
          stanowisko: Wsparcie lokalne użytkowników (bez administracji serwerami)
          zarobki brutto w pln: 4500 zł brutto
          miasto: Katowice
      • Gość: PeeR Re: ile zarabiacie? IP: *.citynet.rzeszow.pl 19.09.15, 12:31
        Zmieniłem firmę i teraz netto do jakieś 2700 zł.
    • Gość: bialy0226 Tester oprogramowania IP: *.itsa.net.pl 19.02.15, 08:17
      Witam Panowie,
      Mam takie pytanko,jaka stawka obowiązuje na kontrakcie b2b w obszarze testowania w WARSZAWIE??
      Mam propozycje pracy i nie wiem ile mam krzyknąć.
      Doświadczenie 5 lat w tej branży.
      • Gość: Valery Re: Tester oprogramowania IP: *.play-internet.pl 20.07.15, 13:27
        Nie wiem jak z b2b, ale na umowie zlecenie w prywatnej firmie (w zaleznosci od Twoich umiejetnosci) spokojnie mozna rzucic 6000 - 10000 netto / miesiecznie.

Moj kolega - tester- z prawie 6-letnim juz doswiadczeniem zarabia u nas ~ 10500 PLN netto / miesiecznie (nie jest testerem sieci, bezpieczenstwa, nie zajmuje sie automatyzacja testow)

Ja - aktualnie w trakcie wdrazania sie w testy bezpieczenstwa aplikacji web, piszacy skrypty do aut. testow, 9 miesiecy doswiadczenia, mam na reke 7500 - 8500 pln netto / miesiecznie
        • karlos44 Re: Tester oprogramowania 20.07.15, 13:30
          Zakładam że mowa o Warszawie ?
    • ewka.9923 Re: ile zarabiacie? 08.04.15, 11:19
      warunki mam zblizone do Twoich chociaz krotszy straz pracy, gdzie? w Atos
    • Gość: asdcc krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.15, 11:28
      doświadczenie: 2 lata
      stanowisko: programista .net
      zarobki brutto w pln: 4200 zł brutto
      miasto: kraków

obecnie na etapie zmiany pracy, bo skoro podwyżki "nie da rady" to ja również "nie da rady" tam dłużej pracować
      • Gość: krakow 10k Re: krakow IP: 85.219.170.* 02.10.15, 15:19
        31 lat
        programista .net
        10.2k brutto
        • smega Re: krakow 02.10.15, 17:30
          A ile lat doświadczenia?

I czy na fakturę, czy na umowę o pracę?
    • grudiq Re: ile zarabiacie? 31.07.15, 15:37
      Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi moim wpisem. Studiuje finanse i w porównaniu do moich kolegów z innych kierunków aż tak źle nie mam. Jednak jak porównam moją płacę i perspektywy, to wygląda to cienko z IT.
      Ja i moi koledzy: 2-3 lata doświadczenia, 2000-3500 zł brutto.
      Dyrektor i członek zarządu dużej fabryki w międzynarodowej korporacji ma na etacie około 12-15k netto zł (info z pierwszej ręki). Z tym, że musi mieć z 20 lat doświadczenia i wyróżniać się czymś wybitym spośród 3000 osób. Poza tym dużo odpowiedzialności, mnóstwo pracy i stresu.

Naprawdę zaczynam się zastanawiać na pracą w IT. Najgorsze, że zawsze w tym chciałem pracować. A gdzie indziej mnie powiało.
      • Gość: 45yt45 Re: ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.15, 11:35
        W biedronce mają 2k brutto na start.
        Po studiach z 2-3 latami doświadczenia taka "płaca" to jakiś przykry żart.
      • karlos44 Re: ile zarabiacie? 09.08.15, 22:44
        Nic straconego. Zrób sobie kurs np. ISTQB lub podyplomówkę z testowania oprogramowania i zacznij swoją przygodę z IT od pracy jako tster oprogramowania. Może nawet jakieś praktyki na początek... Jeżeli masz żyłkę do tego i szybko sie uczysz masz szanse na ciekawą pracę.

pzdr
        • grudiq Re: ile zarabiacie? 24.08.15, 14:27
          Jestem jeszcze młody. Gdybym chciał zostać dobrym programistom Java / .Net , to od czego najlepiej zacząć? Nie chodzi mi o jakiś magiczny przepis, typu przeczytaj tą książkę i będziesz Panem Informatyki. Mam możliwość wybrania się na studia informatyczne drugiego stopnia z większością przedmiotów do wyboru oraz na pierwszego stopnia, gdzie bym chodził tylko na zajęcia z programowania. Nie wiem czy warto. Wy macie więcej doświadczenia, co Wy o tym sądzicie? Do tego oczywiście mnóstwo pracy własnej; mogę czas wolny przeznaczyć na dalsze kształcenie się w finansach albo właśnie uderzać w IT.
          Do tego myślę, że rynek pracy IT raczej się nie obrazi na to, że będzie kolejny programista w Polsce.
          • Gość: Animavilis Re: ile zarabiacie? IP: *.static.ip.netia.com.pl 02.09.15, 15:36
            Witam,
            Taka prosba, jezeli to nie problem, to moglibyscie pisac po ile godzin pracujecie?
            Niektore wynagrodzenia wygladaja conajmniej bardzo dobrze, ale ciekaw jestem, czy to nie jest kosztem "zmiany miejsca zamieszkania na siedzibe firmy"

Ode mnie, chcialbym zmienic branze na IT, siebie widze w Zabezpieczeniach IT, Audyt IT lub projektant systemów.
            Doswiadczenie w IT mam śladowe, skończyłem Politechnike kierunek związany z inzynierią komputerową, na którym miałem zagadnienia związane z programowaniem (C++, C#, assembler) oraz z projektowaniem systemów.
            Obecnie mam 35 lat, doswiadczenie w serwisie, sprzedaży, dużo umiejętności miękkich. Wcześniej nie widziałem siebie w IT, nadal nie chce zostać "klepaczem kodu" i bardziej bym się skłaniał ku projektowaniu systemów.
            Bardzo bym był wdzięczny za rady, czy w wieku 35 lat mam szanse coś osiągnąć w IT? Obecnie mam wrażenie że to branża dla ludzi którzy zaczynają w niej w wieku 20-25 lat, a powyżej 30 to już ludzie ustatkowani w branży. A jeżeli jest sens to od czego zacząć i jak ciężko będę miał się przebić.

Z góry wielkie dzieki z sugestie
    • Gość: klark Re: ile zarabiacie? IP: *.play-internet.pl 16.09.15, 15:24
      Jak ktoś dopiero zaczyna to polecam It Culture w Warszawie. Moim zdaniem najlepsze warunki do tego, by się uczyć i rozwijać, a potem awansować. Pieniądze też równomierne do zaangażowania i chęci nauki. Sam tam zaczynałem jeszcze w trakcie studiów.
      • Gość: James B(ł)ond pamiętam tego kolegę IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.15, 19:56
        Klark-son to Ty?

Oddaj ten kubek który pożyczyłeś, odchodząc z firmy.
        Rozliczyłeś się z działem serwisu i wsparcia ?
    • Gość: strl Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.15, 01:39
      doświadczenie: 3,5 roku w IT
      stanowisko: Specjalista ds. IT
      zarobki brutto w pln: 5700
      miasto: Kraków
    • Gość: rob04 Re: ile zarabiacie? IP: *.cpe.marton.net.pl 09.11.15, 00:07
      doświadczenie programistyczne komercyjne: 3 lata, wcześniej 3-4 lata freelancer,
      zarobki: 5500 brutto
      programista .NET
      Toruń
      • atomowa_coorva Re: ile zarabiacie? 12.11.15, 00:59
        jak najszybciej zmieniaj robotę chyba że lubisz jak cię dymają
      • Gość: maciek Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.15, 15:48
        Człowieku zmieniaj czym prędzej robotę, a jeśli to konieczne to miasto.
        Sam jestem z Torunia, teraz mieszkam w Gdańsku i tu zostanę.

Doświadczenie: 8 lat
        Stanowisko: C/C++ Developer
        Zarobki: Podstawa 10500zł brutto + premie minimum 1000 brutto miesiecznie
        • Gość: gdamen Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.15, 22:30
          3city. Zostawiam etat 10.000 brutto dla 12.000 brutto
          java, około 10 lat będzie
          premię widziałem w życiu tylko raz, ale ja może mam nosa do trefnych pracodawców.
    • smega Re: ile zarabiacie? 18.11.15, 20:01
      doświadczenie: 5 lat w .NET, 10 lat ogółem
      stanowisko: Senior .NET Developer
      zarobki brutto w pln: 10500
      miasto: Warszawa
    • Gość: gość portalu Re: ile zarabiacie? IP: *.elblag.vectranet.pl 03.12.15, 23:33
      doświadczenie w IT: 6 lat
      stanowisko: administrator systemów IT
      zarobki brutto: 4200 + plus premia roczna około 3000 netto
      Elbląg

Firma multikorpo, a stawki drakońskie
    • Gość: starszytester Re: ile zarabiacie? IP: 185.21.151.* 18.01.16, 18:23
      doświadczenie: 7
      stanowisko: Starszy Tester Oprogramowania
      zarobki brutto w pln: 7500zł
      miasto: Wrocław
      • krag_kragsson Re: ile zarabiacie? 11.02.16, 14:00
        Doświadczenie: 7
        Stanowisko: agile coach
        Zarobki brutto (kontrakt): 20k
        Miasto: Warszawa
        • Gość: programista Re: ile zarabiacie? IP: *.lhsystems.pl 11.02.16, 15:00
          rotfl to dopiero się nazywa palenie forsy. "agile coach" co to niby jest ?
    • Gość: Brother Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.16, 15:59
      Doświadczenie 7 miesięcy
      Stanowisko: Junior PHP Developer
      Zarobki brutto: 5500
      Miasto: Kraków
      • Gość: gosc Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic-ww-08.vectranet.pl 09.07.16, 14:05
        280k brutto za zeszły rok. etat warszawa. stanowisko specjalistyczne (bardzo wąska i specyficzna działka)
        • Gość: Asd Re: ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.16, 19:53
          Sfdc ?
          • Gość: gosc Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic-ww-08.vectranet.pl 20.07.16, 10:55
            Nie.
        • Gość: wawik Re: ile zarabiacie? IP: *.play-internet.pl 21.07.16, 23:44
          Wiek 30
          Dosw. 10lat (tak tak, zaczynam jeszcze w praktyce przed studiami ale malo kto mi uwierzy)
          Stanowisko: Architekt IT
          zarobki brutto: 18k + premie + auto + innosci
          Miasto: Wawa
    • Gość: Gość Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.16, 06:21
      Po co dalej ciągnąć ten wątek, skoro już dawno i wielokrotnie padł "konsensus" jakoby kto dobry ten zarabia przynajmniej 25000 tyś !!!111!!1!1eleven a kto mniej ten frajer i nieudacznik.
    • pawel.keska Re: ile zarabiacie? 10.11.16, 10:57
      doświadczenie: 8 lat
      stanowisko: PHP, MySql - backend | frontend - Js (React, Angular), ogólnie full stack
      zarobki: 3800 umowa o dzieło
      miasto: Radom
    • Gość: sme Re: ile zarabiacie? IP: *.gigasik.pl 30.12.16, 15:35
      doświadczenie: 3 lat
      stanowisko: SME IT
      kontrakt: fvat 25k netto
      miasto: Wrocław/zdalnie
    • karlos44 Re: ile zarabiacie? 30.12.16, 21:34
      doświadczenie: 8
      stanowisko: Starszy Tester Oprogramowania
      zarobki brutto w pln: 8500zł
      miasto: Wrocław
    • Gość: bogdan Re: ile zarabiacie? IP: *.jmdi.pl 22.01.17, 00:39
      Chciałbym trochę zmodyfikować podawane dane.
      Zacznę:
      doświadczenie: 11 lat
      stanowisko: inżynier / konsultant w firmie Telco
      umowa: o pracę (nie b2b)
      średnia ilość godzin pracy w tygodniu: 40
      zarobki brutto w pln: podstawa 13800 brutto + dyżury pod telefonem 10 dni / mc ok. 1200 brutto + premia roczna ok. 20k brutto
      benefity: telefon no limit, auto klasy średniej z paliwem, opieka medyczna tylko dla mnie (rodzina płatna), ubezpieczenie na życie
      firma: międzynarodowa (US)
      • Gość: jh Re: ile zarabiacie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.17, 21:47
        A do czego ci ten samochod jest potrzebny i na jakiej podstawie go otrzymales? Pytam bo nie znam inzyniera na etacie pracujacego w Warszawie dla klienta wewnetrznego, ktory jezdzi sluzbowym autem. Sluzbowe auta to sa dla komiwojazerow-akwizytorow IT...
    • Gość: BI Dev Re: ile zarabiacie? IP: *.19-1.cable.virginm.net 21.03.17, 23:05
      doswiadczenie: 6 lat
      stanowisko: BI Consultant
      zarobki: £500 dziennie
      miasto: Londyn/Birmingham

Powodzenia
    • gioelli Re: ile zarabiacie? 16.08.17, 12:03
      Mam 34 lata, posiadam 5 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku Java Developer. Pracuję we Wrocławiu, gdzie również mieszkam. Dzięi tej pracy cały czas się rozwijam, podwyższam swoje kwalifikacje zawodowe. Mam możliwość pracy na bardzo ciekawymi projektami dla renomowanych firm. Jeśli mam ochotę mogę wyjechqć za granicę, aby przez pewien czas zdobywać doświadczenie w ramach transferu wiedzy.
      • remigius991 Re: ile zarabiacie? 29.03.18, 12:42
        Zarobki na tego typu stanowiskach są bardzo zachęcające, a specjaliści zajmujący się rynkiem pracy stanowczo twierdzą, że zawody związane z branżą IT należą do bardzo przyszłościowych. W tym artykule praca-opolskie.pl/zawod-przyszlosci/ wskazują, że nie tylko programiści mogą liczyć na dobre ciekawe propozycje, ale też analitycy systemowi i testerzy. W końcu coraz to noswze aplikacje, powstają jak grzyby po deszczu i coraz więcej konsumentów robi zakupy przez internet.
        • tomeknowak83 Re: ile zarabiacie? 29.03.18, 17:34
          Do zawodow przyszlosciowych nalezy lekarz i dentysta, a nie programista. Lekarze w Polsce zarabiaja po 40 tys. miesiecznie. Pokaz mi programiste, analityka systemowego czy testera, ktory tyle zarabia. To jest mit wykreowany przez media.
        • tomeknowak83 Re: ile zarabiacie? 29.03.18, 17:37
          PS. A w artykule, ktory podales, nie ma wlasnie nic o lekarzach czy dentystach, co uwazam za czysta manipulacje.
    • prepetummobile6547 Re: ile zarabiacie? 28.08.18, 15:05
      Każdy programista zarabia mniej niż 1000 zł na świecie. Zatrudnijcie sobie SI kwantową do toczenia kamieni syzyfów. A to co piszą że jest dużo kasy to piszą boty albo piszą ludzie z rodzinny naganiacze poganiacze.
    • smega Re: ile zarabiacie? 02.10.18, 10:57
      doświadczenie: 15 lat
      stanowisko: najwyższe osiągnięte - kierownik zespołu (8 podwładnych)
      zarobki brutto w pln: 11500 na etacie, 15000 netto na fakturze jak byłem programistą
      • matylda222 Re: ile zarabiacie? 12.11.19, 09:07
        smega napisał:

> wiek: 37
        > doświadczenie: 15 lat
        > stanowisko: najwyższe osiągnięte - kierownik zespołu (8 podwładnych)
        > zarobki brutto w pln: 11500 na etacie, 15000 netto na fakturze jak byłem progra
        > mistą
        > miasto: Warszawa

Ja jestem certyfikowanym testerem oprogramowania, który ukończył egzamin ISTQB.
        Zarabiam bardzo podobnie, ale mam dużo mniejsze doświadczenie.
        • smega Re: ile zarabiacie? 20.04.20, 03:13
          Nowe:
          doświadczenie: 16 lat
          stanowisko: architekt systemowy (pośrednik wynajął mnie dla dużego klienta)
          zarobki brutto na FVAT: 22140 PLN za mc (etat na B2B), na rękę po VAT+PIT+ZUS zostawało ponad 13k
          Warszawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka