03.05.10, 18:25
Witajcie
Korzystam z internetu JMDI i generalnie jestem zadowolona. Chciałabym rozszerzyć usługę na TV. Czy ktoś może korzysta i może się wypowiedzieć? Oferta na stronie dostawcy usługi oczywiście jest mi znana, ale może ktoś ma jakieś opinie już wyrobione?
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • kossace Re: JMDI - TV 05.05.10, 13:51
      Z internetu JMDI jestem również zadowolony, efekt przejęcia klientów z Malnetu.
      Niestety z TV było gorzej. Miałem pecha. Otóż podczas podpisywania umowy na
      Internet w listopadzie 2009 padłem ofiarą ze strony mało kompetentnego,
      namawiającego mnie na TV, handlowca. Działając zapewne w dobrym imieniu firmy,
      chcąc pozyskać nowego klienta "zapomniał" powiedzieć, że usługa na ZZ jest
      jeszcze niedostępna. Zapewnił, że już w połowie grudnia 2009 odezwą się
      techniczni w celu instalacji i realizacji usługi mającej rozpocząć się od
      stycznia 2010 (zgodnie z umową). Zatem wypowiedziałem umowę Spray'owi z
      miesięcznym okresem wypowiedzenia, tj. do końca grudnia 2009. Po tym czasie
      inicjatorem rozmów z firmą JMDI byłem wyłącznie ja sam, zdany na siebie.
      Długo by pisać, dodam tylko, że Tv mam dopiero od 30.04.2010 i sam sobie dziwię
      się teraz, że byłem aż tak cierpliwy.
      Z relacji panów instalatorów wynikałoby, że obecnie odbywa się już wszystko
      płynnie.
      Co do samej cyfrowej jakości TV, miałem wcześniej analogową, to nie widzę
      różnicy ale może to tylko kwestia odbiornika lub tak mi się tylko wydaje, nie
      pamiętając już tej jakości analogowej... wink
      pozdrawiam
      • przemek.c Re: JMDI - TV 05.05.10, 16:26
        kossace napisał:

> Z internetu JMDI jestem również zadowolony, efekt przejęcia klientów z Malnetu.

Właśnie, czy JMDI to jakaś kontynuacja Malnetu i dziwnych sieci osiedlowych, czy zupełnie inny dostawca (i inna infrastruktura)?

Byłem klientem Malnetu, zrezygnowałem ze względu na tragiczną jakość świadczonych usług. Rozważam rezygnację ze Spray'a na rzecz JMDI, pytanie tylko, czy warto...?
        • kossace Re: JMDI - TV 05.05.10, 20:18
          JMDI to zupełnie inny dostawca oferujący pełen pakiet usług. Firma Malnet
          połączyła swoje usługi medialne z JMDI i na podstawie jakiejś obopólnej umowy
          firmą świadczącą usługi internetowe stała się właśnie JMDI, co spowodowało
          automatyczne przejęcie klientów Malnetu.
          Ja akurat na Malnet nie narzekałem, owszem transfer mógł być wówczas szybszy,
          ale i tak spełniał moje oczekiwania
          Jak wspomniałem z internetu jestem w zadowolony, za tę samą cenę mam 5x
          szybciej. Pojawiające się przerwy techniczne są rzadkie i nie trwają długo.
          Podwójny transfer w godzinach pozaszczytowych.
          Czy warto? Nie wiem, zważywszy na całą tę moją sprawę z TV nabrałem lekkiego
          dystansu.., co nie powinno mieć miejsca w Twoim przypadku.
      • zzdorka Re: JMDI - TV 25.05.10, 15:41
        Właśnie dlatego dopytuję, ponieważ dokładnie również w grudniu 2009 postanowiłam
        sobie w końcu nabyć usługę TV i byłam mocno zniesmaczona, że tak intensywnie
        firma reklamowała telewizję, której nie miała. Również byłam umówiona na
        instalację, tylko na szczęście zanim cokolwiek podpisałam, dowiedziałam się, że
        może za miesiąc, może za 1.5 a może "poszli do lasu" wink
        Poczekam więc na więcej opinii smile
        Dzieki za info.
        Pozdrawiam

• tm_perel Re: JMDI - TV 06.05.10, 16:20
      Witam,

od niedawna korzystam zarówno z internetu jak i TV z JMDI, generalnie nie mam
      problemów, zdarzyła się jedna awaria, zgłoszona i usunięta tego samego dnia.

Drobne uwagi dotyczą pracy dekodera, wyświetla zły czas, nieprawidłowe opisy
      programów. Ponadto nie ma wszystkich podanych na stronie kanałów, np. AXN Sci-Fi
      i AXN Crime, podobno mają wrócić, kiedy nie wiem.

Wszystko miałem zainstalowane od początku, nie czekałem na żadną usługę wiem
      jednak, że lepiej to sprawdzić wcześniej czy jest na pewno TV dostępna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka