Dodaj do ulubionych

parkowanie na kopertach

24.06.04, 09:39
Wczoraj zaobserwowałem i po pytaniu innych uzyskałem potwierdzenie że np.
użytkownik jasnej Hondy Civic (nie nie podam teraz rejestracji i tak je
znacie) z ZZA nagminnie parkuje na miejscach do tego nie przeznaczonych a
ochrona nie reaguje.

Jak to jest że jeden cwaniak może tyle czasu "okazywać szacunek" i wodzić za
nos pozostałych mieszkańców?
Jak to jest że nie ma na niego siły? ani komisja rewizyjna, ani ochrona ani
administrator, ani policja?

Może łatwiej zeskrobać kopertę i opisać mu miejsce?

Obserwuj wątek
    • zz_marcin Re: parkowanie na kopertach 24.06.04, 09:51
      Plamy z oleju na kopertach i chodnikach wskazują, do czego są używane.
      • zzdorka Re: parkowanie na kopertach 24.06.04, 10:01
        Jaki z tego wniosek? Trzeba stawiac samochody, z ktorych olej nie kapie ;-D
        • zzrobert :))) 24.06.04, 10:08
          i wjeżdzać na krzywy ryj za innymi ...

Po 30 telefonie na 986 już po głosie wiedzą o którą ulicę chodzi i
          obiecują: "już wysyłam patrol". Tylko trzeba chcieć.
      • zzdorka Re: parkowanie na kopertach 24.06.04, 10:08
        Dzis mam weekend, to sie poczepiam. Znalazlam ciekawostki sprzed ponad roku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=11484515&a=11608103
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=8544582&a=8544582
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=6562580&a=6627809
        Nie wiem o co chodzi, ale widac wyraznie, ze jest to staly bywalec parkowania w
        etapie A. Byc moze oskarzamy go nieslusznie, bo tylko wjezdza juz faktycznie na
        chwile. Ale temat jest ciekawy.
        • zz_beatka Re: parkowanie na kopertach 24.06.04, 17:38
          Zeby on jeden tylko parkował ale jest ich znacznie więcej.
          Ale cóż to sąmiejsca na A i to ich sprawa co z nimi robią.
          Pilnujmy lepiej naszych miejsc.
          • zzrobert Re: parkowanie na kopertach 24.06.04, 19:04
            no tak łamią drzewka ale to na A. Niszczą kort ale to na terenie TP.
            Oj nie tak to miało być.
            A docelowo to musi być jedna wspólnota jak nie jutro to za 5 lat ale musi bo
            inaczej nie da się tym skutecznie zarządzać a nie płacić za wszystko 3 razy i
            mieć każdą ławkę inną wink
            • mooj Re: parkowanie na kopertach 24.06.04, 19:08
              zdajecie sobie sprawę że "jedna wspólnota" oznaczac będzie że będziecie ponosić
              (jako B) większe opłaty? do tej pory zarzadca wasz upiera się 50:50 . Jełsi
              miałaby być jedna wspólnota będzie to (okolo 60:40) - czyli na tym tracicie?
              • zzrobert Re: parkowanie na kopertach 01.07.04, 19:03
                hm bywają "straty", bywają wyrównania a bywają i znaczące korzyści.
          • mooj Re: parkowanie na kopertach 24.06.04, 19:05
            beatko -nie wygłupiaj się -sama byłas swiadkiem że miejsca te są wykorzystywane
            przez B tak samo jak i przez A
            skąd tekst "miejsca A"?
            jeśli tak jest -tzn w dalszym ciągu (pomimo zebrania) nie będziecie (jak do
            tej pory) na nie płacić to cozekiwałbym jesnej i jednoznacznej deklarcji -
            polecenia dla ochrony "NIE WYDAWAĆ KLUCZY GOSCIOM DO B na parkigu przy A"

wiesz bo to niepowazne jest - takie traktownai to jedno (załóżmy że mieskząncy
            B wszystko zwalą na żlego zarządce) i taki eposty to drugie (to już na Zarządce
            trudno zwalić)
            pozdrawiam
            • zz_beatka Jakie klucze mooju te miejsca są otwarte 01.07.04, 17:24
              mooj napisał:

> beatko -nie wygłupiaj się -sama byłas swiadkiem że miejsca te są
              wykorzystywane
              >
              > przez B tak samo jak i przez A
              > skąd tekst "miejsca A"?
              > jeśli tak jest -tzn w dalszym ciągu (pomimo zebrania) nie będziecie (jak do
              > tej pory) na nie płacić to cozekiwałbym jesnej i jednoznacznej deklarcji -
              > polecenia dla ochrony "NIE WYDAWAĆ KLUCZY GOSCIOM DO B na parkigu przy A"
              >
              > wiesz bo to niepowazne jest - takie traktownai to jedno (załóżmy że
              mieskząncy
              > B wszystko zwalą na żlego zarządce) i taki eposty to drugie (to już na
              Zarządce
              >
              > trudno zwalić)
              > pozdrawiam

A oprócz tego na naszych gościnnych to podam prywatnie stoją 2 samochody z A.
              Parkują tam od m-cy.

Na też jest kilka samochodów, które nie mają swoich miejsc i na stałe parkują
              na gościnnych. I niestety rzucają się w oczy - są tak charakterystyczne że
              ślepy by to zauważył.
              • mooj Re: Jakie klucze mooju te miejsca są otwarte 01.07.04, 17:30
                miło, że nie zparzeczasz z ebyłaś świadkiemsmile
                co do parkowania na Waszych gościnnych -nie mam pojęcia nawet gdzie one są al
                ena pewno są i będą
                tzw "naszych" zapewne ni ebędzie wkrótce
                więc jak najbardziej jestem za tym zebyście parkowali na naszych
                upomnimy sięo wzajemnośc za jakiś czas - macie jak w bankusmile
              • zzrobert Re: Jakie klucze mooju te miejsca są otwarte 01.07.04, 19:05
                No nie wszystkie bo B34, A78 i kilka innych któych numerów nie pamiętam sa
                wydawane gościom z kluczem i są zamykane.
                A te otwarte? hmmm to czyja to wina i kara?
                Kto to sankcjonuje i kto za to cierpi finansowo?
                Ew. kto nie wie a powinien wiedzieć?
          • sc77 Re: parkowanie na kopertach 01.07.04, 17:16
            W takim razie składam wniosek aby ochrona nie wpuszczała i nie udostępniała
            miejsc przy budynku A gościom z budynku B, skoro B one nie interesują,
            dodatkowo płacić za nie nie chcą to nam będzie wygodniej smile

Oj niedobrze sie robi niedobrze na tym naszym osiedlu.
            Mamy coś wspólnego a jak tak dalej pójdzie to każdy budynek będzie miał własne
            ogrodzenie i własną ochronę bo się nie dogadamy.
            A za rok będzie wspólnota C i dopiero wtedy będzie bałagan. Dobrze by było
            gdybyśmy do tego czasu się dogadali we wszystkich sprawach i C postawili przed
            faktem dokonanym za co i w jakim stopniu mają płacić...
            • zzrobert Re: parkowanie na kopertach 01.07.04, 19:08
              W "innych" wspólnotach potrafią połączyć od razu wspólnoty w jedną. I jest
              jedna umowa z ochroną, jedna umowa na wywóz śmieci, jedna... ... ... i jeden
              rodzaj ławek smile
              I jeden odpowiedzialny lub nieodpowiedzialny a nie zrzucanie bo ja nie
              wiedziałem, ja nie mogłem się skontaktować, nie miałem uprawnień....

Poczekajmy to na miejscu kortu powstanie wspólnota D ze sklepem.
              • macius71 Re: parkowanie na kopertach 02.07.04, 13:07
                Proponuje na poczatek wprowadzic zarowno dla mieszkancow jak i dla gosci
                identyfikatory na szybe do samochodów (na poprzednim osiedlu tak mialem i
                nikomu to nie przeszkadzalo. Wprowadzimy na tej zasadzie szybciutko bezwzgledny
                zakaz wydawania kluczy do miejsc dla gosci osobom porzyjezdzajacym do innych
                etapow. W momencie braku wolnych miejsc ochrona nie powinna wpuszczac gosci na
                teren osiedla tylko wskazywac np parking pod urzedem. Jest to proste do
                wprowadzenia i nie wymaga wysilku. Raport z wykonania tej sprawy i zauwazone
                nieprawidlowosci powinny byc przekazywane zarzadcy oraz pisemnie przez zarzadce
                bezposrednio do Juventusu. Konsekwencja kochani a nie gadanie o konsekwencji.
                Tak jak w przypadku windykacji czynszów tak i w przypadku dzikiego parkowania.
                Jezeli ktos kupil mieszkanie a nie ma parkingu lub garazu niech rozwiaze to we
                wlasnym zakresie a nie biadoli. Ja np nie wykupilem komorki i teraz mam klopot
                ale nie latam do sasiada i nie wpycham mu roweru do jego komorki
                • mooj Re: parkowanie na kopertach 02.07.04, 13:15
                  "W momencie braku wolnych miejsc ochrona nie powinna wpuszczac gosci na teren
                  osiedla tylko wskazywac np parking pod urzedem. Jest to proste do wprowadzenia
                  i nie wymaga wysilku."
                  wydaje się oczywiste
                  ale w toku dyskusji (forumowej)okazało się, że jednak nie!
                  ja nie mam nic przeciwko możliwości np pzrywiezienia zakupów przez osoby bez
                  wykupionych miejsc - parkowanie do 20 minut powinno wystarczyć
                  ale parkowanie dłuższe własnie uniemożliwia wypakowanie zakupów innym osobom
                  tez wydawałoby się oczywiste ale takim w ogniu dyskusji się nie okazało

pozdrawiam
                • zz_beatka złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 13:42
                  macius71 napisał:

> Proponuje na poczatek wprowadzic zarowno dla mieszkancow jak i dla gosci
                  > identyfikatory na szybe do samochodów (na poprzednim osiedlu tak mialem i
                  > nikomu to nie przeszkadzalo. Wprowadzimy na tej zasadzie szybciutko
                  bezwzgledny
                  >
                  > zakaz wydawania kluczy do miejsc dla gosci osobom porzyjezdzajacym do innych
                  > etapow.

No cóż pomysł przedni jestem za ale WIELE OSÓB celowo nie kupiło miejsc bo
                  może się uda
                  może gościnne staną sięz czasem bezpłatnymi stałymi miejscami do parkowania?

Bo ktoś im coś obiecał.

Ostatnio od jednej osoby usłyszałam tekst na temat miejsc postojowych. Tekst
                  ten nie ukrywam 'podniósł' mi znacznie ciśnienie.

Otóż 'ktoś' wpadł na 'super pomysł' , że właściciele miejsc naziemnych POWINNI
                  KUPIĆ GARAŻ a swoje miejsca "oddać'? z przeznaczeniem na miejsca gościnne.

Chore
                  • mooj Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 13:49
                    jakkolwiek brzmi to surrealistycznie to jelsibyś się pzryjrzała dokłądniej to
                    owszem!
                    Turret powinien dać im taką zniżkę żeby byli zadowoleni a jednoczęsnie żeby TP
                    wypełnił zobowiązania podjęte pzrez ich pełnomocnka d/s sprzedazy - pana
                    Bolińskiego który obiecywał miejsca gościnne
                    to byłoby najbardziej fair
                    o dobór tez bym się nie martwił - licytacja
                    kto się zamienia za tysiąc zł? 30 chętnych
                    za 2 tysiące - 29 chętnych
                    za 8 tysięcy - 10 chetnych
                    ok i mamy 10 miejsc gościnnych na zawsze i słownego dewelopera i zadowlonych
                    nabywców
                    pozdrawiam
                    • zz_beatka Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 14:05
                      W ten sposób który opisałeś zapełnił sięgaraż gdzie parkuję.
                      Sama skorzystałam z tego sposobu.
                      A miejsc naziemnych NIE ODDAM za żadne pieniądze.

Mi chodzi o tych co czekają tylko na okazję by wjechać i może nikt nie zauważy,
                      może ochrona się zlituje.

A jak tu nie widzieć samochodu z napisem ..... albo z reklamą znanego b...u ?
                      itp
                      • mooj Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 15:12
                        ja opissłem sposób
                        ZAMIANY miejsca naziemnego na garażowe

nie kupna garażu
                        • zz_beatka Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 15:17
                          ale ja chciałam mieć i garaż i miejsce naziemne I MAM I CHCĘ MIEĆ
                          tak było skonstruowane osiedle gdy kupowaliśmy kto słuchał obietnic bez
                          pokrycia nie zastanawiając się czy jest to możliwe do realizacji to ma problem.

Nie znam osiedla gdzie za fryko dają miejsca ani gdzie martwią się o samochody
                          gości

a znam wiele osiedli

NIE ROZUMIEM PROBLEMU MIEJSC są do kupienia i koniec gdyby nie było już do
                          kupienia wtedy by problem był
                          • mooj Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 15:23
                            to i ni edo Ciebie propozycja kierowana!
                            nie rozumiemy się
                            a znasz osiedle gdzie za friko dają kort?
                            jelsi znasz to podaj - jęlsi nie to znaczy że zakładasz że za rok go nie będzie?
                            • zz_beatka Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 15:30
                              a ja odebrałam to personalnie

placu zabaw też nie dają

• mooj Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 15:31
                                no i?
                                co z dalszą czescią?
                                akceptujesz ewentualne zabranie kortu?
                                • zz_beatka strasznie zadziorny ostatnio jesteś 02.07.04, 15:34
                                  no cóż idąc rozumowaniem Brenyi:
                                  nie korzystam nie jest mi potrzebne mogą zabrać (żartuję oczywiście)

Nie umiem odpowiedzieć tobie na pytanie
                                  smile)
                                  • mooj Re: strasznie zadziorny ostatnio jesteś 02.07.04, 15:38
                                    to nie dawaj tekstów że nie znasz osiedlasmile
                                    nie usprawiedliwiaj niesolidności turreta i ich reprezentanta

miały być miejsca- powinny być
                                    propozycja wyjścia z twarzą nie kosztująca aż tak wiele a chyba to
                                    sensowniejszy wydatek dla TP niz reklamy na tramwajachwink

a to że żartujesz...no ze Ty to na to liczyłem..bardziej niepokoję się ze nie
                                    wszyscy to w żartach sugerują

• zz_beatka no wiesz mooju 02.07.04, 15:44
                                      Ja interesowałam się zz od momentu rozpoczęcia budowy A mniej więcej od czerwca.
                                      B od samego początku. i NIGDY przenigdy nie słyszałam o jakiś zapewnieniach o
                                      których mówicie. A byłam naprawdę bardzo upierdliwa (przepraszam za określenie).
                                      I pytałam praktycznie o wszystko i dlatego kupiłam ... miejsc postojowych i ..
                                      garażowych.
                                      Zamiast kupić lepszy samochód lub cokolwiek innego.

sorry

Dlatego irytują mnie takie teksty i coraz mniej bawią.

ZZ A sprzedawany był na początku zupełnie przez inną firmę nie przez MA.

• mooj Re: no wiesz mooju 02.07.04, 15:51
                                        tzn poddajesz w wątpliwość że biuro sprzedaży informowało o miejscach
                                        gościnnych które są i będą na osiedlu?

wiesz że Ty kupiłaś...no tutaj rozmawiamy raczej o sprwach wspólnot, osiedla...
                                        uważasz ze w interesie mieszkańców jest czy nie jest istnienie miejsc
                                        gościnnych?
                                        w interesie mieszkąńców i wspólnot jest kupienie tych miejsc czy starania się o
                                        to zeby TP je pzrekazał?
                                        ew. kwestia za ile i jak to sfinansować

a co było na początku to ja nie wiem...nie ma to znaczenia przez jaką firmę. to
                                        TP dawał pełnomocnictwa, to on pzrygotowywał materiały reklamowe i specyfikacje
                                        osiedla
                                  • brenya Re: strasznie zadziorny ostatnio jesteś 03.07.04, 15:35
                                    Beatko. NIe wiem czy parafrazujesz mnie na serio, ale ja nigdy nie
                                    powiedzialam, ze kort czy cokolwiek nalezy zabrac. Jezeli to tylko zart slowny
                                    to OK, ale jezeli wkladasz w moje usta slowa, ktorych nie powiedzialam, to
                                    prosze o wiecej ostroznosci, bo jutro uslysze jak to chcialam likwidowac lampy,
                                    trawniki i grila...

Pozdrawiam.
                                    • zz_beatka Re: strasznie zadziorny ostatnio jesteś 04.07.04, 20:25
                                      A kto proponował wyłączenie wind?
                      • tom666tom Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 03.07.04, 00:54
                        zz_beatka napisała:

> W ten sposób który opisałeś zapełnił sięgaraż gdzie parkuję.
                        > Sama skorzystałam z tego sposobu.
                        > A miejsc naziemnych NIE ODDAM za żadne pieniądze.
                        >
                        > Mi chodzi o tych co czekają tylko na okazję by wjechać i może nikt nie
                        zauważy,
                        >
                        > może ochrona się zlituje.
                        >
                        > A jak tu nie widzieć samochodu z napisem ..... albo z reklamą znanego b...u ?
                        > itp

Witam,
                        *Przepraszam za moją „biedronkę srebrno – żółtą” smile*
                        Myślę, że nikomu się nic nie stało, jeżeli kilka razy (około 4x) postawiłem na
                        terenie osiedla o godzinie 23:00 do rana około 9:00 jak było wolne miejsce.
                        Masz rację nie da się nie zauważyć samochodu z napisami i tu może jest problem.
                        ZAPEWNIAM CIĘ, ŻE KARTĘ POSIADAM wjazdową oraz wyjazdową ups tego nie
                        zauważyłaś. sad Staram się nie nadużywać miejsc gościnnych i staję pod Urzędem
                        Gminy można to sprawdzić u ochrony
                        Pozdrawiam ToM i jego biedronka..

• nobullshit Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 03.07.04, 11:35
                          tom666tom napisał:

> Myślę, że nikomu się nic nie stało, jeżeli kilka razy (około 4x) postawiłem
                          na
                          > terenie osiedla o godzinie 23:00 do rana około 9:00 jak było wolne miejsce.

A może był to akurat ten wieczór, kiedy narzeczony odwiózł mnie
                          po teatrze i chciał wstąpić "na kawę", ochrona odesłała nas z braku miejsc
                          pod gminę i musieliśmy zasuwać w deszczu w elegackich "teatralnych" strojach,
                          a w trakcie "picia kawy" narzeczony rozmyślał o tym, czy swojego mondeo
                          zastanie pod ratuszem w całości, czy w częściach. Tak więc parkowanie
                          mieszkańców osiedla na miejscach dla gości odbija sie na moim pożyciu
                          seksualnym!
                          • tom666tom Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 03.07.04, 11:51
                            Tak to był ten wieczór smile Pozdrowienia
                        • zz_beatka do tom666tom i jemu podobnych 04.07.04, 20:21
                          Wiecie generalnie nie czepiam się ale postarajcie się zrozumieć.
                          Jest grupa ludzi która wydała pieniądze na zakup miejsca i teraz płaci za
                          posiadanie co m-c.
                          I jest też grupa ludzi i tu ukłon w ich stronę, które od momentu zamieszkania
                          parkują pod gminą.
                          Nie ma też problemu gdy ktoś przywozi coś lub stanie na trochę.

Ale gdy wykorzystuje miejsce gościnne jako własne wtedy jest nieuczciwy wobec
                          nas wszystkich.

Ten tekst nie jest kierowany indywidualnie do któregoś kierowcy a ogólnie do
                          wszystkich nie posiadających miejsc.

• zzrobert Re: do tom666tom i jemu podobnych 04.07.04, 20:34
                            jak rozumiem do wszystkich co parkują na miejscach nie wykupionych przez nich?
                            To w sumie oszczędność i tak płacą za gościnne ale trochę mniej. Taka
                            pozostałość po czasach socjalizmu państwowe czyli moje.
                            • zz_beatka o cześć zzrobercie myślałam że jestem tu sama :-)) 04.07.04, 20:36
                          • tom666tom Re: do tom666tom i jemu podobnych 05.07.04, 09:38
                            zz_beatka napisała:

> Wiecie generalnie nie czepiam się ale postarajcie się zrozumieć.
                            > Jest grupa ludzi która wydała pieniądze na zakup miejsca i teraz płaci za
                            > posiadanie co m-c.
                            > I jest też grupa ludzi i tu ukłon w ich stronę, które od momentu zamieszkania
                            > parkują pod gminą.
                            > Nie ma też problemu gdy ktoś przywozi coś lub stanie na trochę.
                            >
                            > Ale gdy wykorzystuje miejsce gościnne jako własne wtedy jest nieuczciwy wobec
                            > nas wszystkich.
                            >
                            > Ten tekst nie jest kierowany indywidualnie do któregoś kierowcy a ogólnie do
                            > wszystkich nie posiadających miejsc.
                            >
                            Ja rozumiem, ale czy Pani rozumie, że posiadam miejsca garażowe no tak mogłem
                            kupić w ilości x10, ale czy to by miało sens. Nie rozumiem oburzenia z Pani
                            strony zdarzyło mi się postawić na miejscu dla gości kilka razy staram się tego
                            nie robić, bo rozumiem zasady funkcjonowania miejsc dla gości. Zapewniam Panią,
                            że nie nadużywam tych miejscach jak niektórzy (bez naklejek charakterystycznych
                            na samochodach. -Postaram się zmienić samochód by nie był aż tak
                            charakterystyczny i nie przeszkadzał Pani wersja bez naklejek) tak jak
                            powiedziałem, może Pani to sprawdzić u ochrony. Koniec Kropka. Pozdrowienia.
                            • zzrobert Re: do tom666tom i jemu podobnych 05.07.04, 10:10
                              Jako użytkownik tzw. miejsc gościnnych jestem za ich likwidacją.
                              Biorąc pod uwagę polską mentalność to będą (już są) tylko zarzewiem konfliktu a
                              u niektórych mieszkańców sposobem na "oszczędność" (ja bym to nazwał cwaniactwo
                              i oszukiwanie współwłaścicieli osiedla).
                              By nie oskarżać tych "gościnnych" proponuję sprzedać miejsca gościnne lub
                              wprowadzić system np identyfikatorów (koniecznie numerowanych i to z takim
                              numerem na prawie cały identyfikator - by można łatwiej było wychwycić klony).
                              A może nawet WRESZCIE zacząc prześladowania osób parkujących na kopertach.

Tylko co da jakikolwiek nowy system jeżeli do tej pory nie jest przestrzegany
                              poprzedni?

ps. na niektórych osiedlach praktykowane jest parkowanie wyłącznie płatne dla
                              gości (2zł/h z założenia płaci lokator bo to jego goście). Jak ktoś nie chce to
                              oczywiście poza osiedlem są wolne miejsca do znalezienia (bliżej lub dalej wink).
                              Choć są i tacy goście co parkując służbówką mają w nosie czy samochód stoi na
                              Stalowej czy na strzeżonym (ups dozorowanym) osiedlu.
                              • mooj Re: do tom666tom i jemu podobnych 05.07.04, 10:18
                                czyli jesteś za likwidacją BEZPŁATNYCH gościnnych a nie miejsc gościnnych
                                popieram

BTW: chyba "gościnne" wspólnocie nie zostały pzrekazane formalnie ani w A ani w
                                B wiec jełsi chodiz o sprzedaż to na pewno TP wdzięczny jest za sugestie
                                • zzrobert Tak 05.07.04, 10:25
                                  Jeżeli są wyodrębnione to są "czyjąś własnością". Więc jeżeli nie przekazano
                                  Wam ich to są własnością TP.

Jeżeli są Wasze to macie prawo pobierać opłaty (chociażby na identyfikatory,
                                  sprzątanie, opłaty gruntowe, piwo dla komisji) lub wprowadzić inny dowolnie
                                  wybrany program użytkowania i weryfikacji co kto i za ile ma robić na nich.
                                  Bo jak na razie to wygląda na komunistyczny zakład pracy. Z jego najgorszymi
                                  cechami.
                                  • brenya Re: Tak 05.07.04, 10:29
                                    Popieram wprowadzenie oplat za parking.

Popieram tez wynagradzanie komisji za jej dzialalnosc - oplaty za parking jak
                                    najbardziej moglyby powiekszac fundusz przeznaczony na nagrodzy dla komisji
                                    oraz ochrony (jezeli odbedzie sie konkurs na najlepszego ochroniarza smile)
                                  • mooj Re: Tak 05.07.04, 10:48
                                    sprawdźsmile
                                    • zzrobert Re: Tak 05.07.04, 10:51
                                      smile)))
                            • zz_beatka Widzęże po raz kolejny zostałam opacznie zrozum. 05.07.04, 13:06
                              tom666tom napisał:

> na samochodach. -Postaram się zmienić samochód by nie był aż tak
                              > charakterystyczny i nie przeszkadzał Pani wersja bez naklejek) tak jak
                              > powiedziałem, może Pani to sprawdzić u ochrony. Koniec Kropka. Pozdrowienia.

Ja nie jestem oburzona ale wkurzona gdy przyjeżdża do mnie gość i jest odsyłany
                              pod gminę bo brak miejsc.
                              GDY JEDNAK WYCHODZĘ NA DWÓR OKAZUJE SIĘ ZĘ MIEJSCA SĄ ZAJĘTE ALE PRZEZ
                              MIESZKAŃCÓW.

A oprócz tego reprezentuję tę część mieszkańców która korzysta z miejsc
                              własnych.
                              A że jest wolność wypowiedzi poprostu korzystam z niej.
                              • brenya Re: Widzęże po raz kolejny zostałam opacznie zroz 05.07.04, 13:24
                                Beatko. Masz stuprocentowa racje.

Nie rozumiem dlaczego to goscie sa odsylani na parking pod gmina, a miejsca
                                GOSCINNE w tym czasie zajete sa przez mieszkancow. Jakos zadne
                                usprawiedliwienie mi nie pasuje...
                            • zz_beatka Re: do tom666tom i jemu podobnych 05.07.04, 13:35
                              tom666tom napisał:
                              Ja rozumiem, ale czy Pani rozumie, że posiadam miejsca garażowe no tak mogłem
                              kupić w ilości x10, ale czy to by miało sens.

Jeśli jesteś właścicielem 10 samochodów to tak jaka najbardziej ma sens.

Ja mam 2 samochody a miejsc kupiłam więcej.
                  • zzrobert Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 15:05
                    Z Tobą to jest jednak problem nie dosłyszysz a się niepotrzebnie denerwujesz.
                    Przeciez wiem że nie wepchniesz swojego wechikułu do garażu.

Masz oddać i miejsca i samochody a kupić sobie miejsca w garażu i mniejsze
                    pojazdy co by się ładnie mieściły.

wink

Róznie ludzie kombinują albo im obiecano. Niektórzy pracownicy TP powinni już
                    nie mieć rąk, głów i cholera wie czym jeszcze gwarantowali.
                    • zz_beatka Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 15:15
                      zzrobert napisał:

> Z Tobą to jest jednak problem nie dosłyszysz a się niepotrzebnie denerwujesz.
                      > Przeciez wiem że nie wepchniesz swojego wechikułu do garażu.

naprawdę tak o mnie myślisz?

> Masz oddać i miejsca i samochody a kupić sobie miejsca w garażu i mniejsze
                      > pojazdy co by się ładnie mieściły.

nie nie nie

> wink
                      >
                      > Róznie ludzie kombinują albo im obiecano. Niektórzy pracownicy TP powinni już
                      > nie mieć rąk, głów i cholera wie czym jeszcze gwarantowali.

co obiecali pracownicy biura sprzedaży a nie było to na piśmie
                      to ich problem a nie wspólnoty
                      • zzrobert Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 15:56
                        Wiem że Ty sobie poradzisz z tym problemem ale uważam ż eniepotrzebnie się
                        denerwujesz jakimiś całkowicie nierealnymi pomysłami watażków lokalnych.

Może zechcą jeszcze znacjonalizować te miejsca parkingowe.
                        Niech się pławią w tych pomysłąch dokąd ich nie próbują wdrażać.
                        • ossa5 Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 02.07.04, 23:36
                          zz beatka napisała....

"Mi chodzi o tych co czekają tylko na okazję by wjechać i może nikt nie
                          zauważy,
                          może ochrona się zlituje.

A jak tu nie widzieć samochodu z napisem ..... albo z reklamą znanego b...u ?
                          itp"

odnosze wrażenie że pijesz do mnie jeżeli chodzi o ścisłość to nie musze
                          kupować miejsca garazowego bo je posiadam,
                          jeżeli zdazy mi sie postawic samochód ma miejscu dla gości (zaznaczmy
                          SPORADYCZNIE) i jest to chwila 1-2 h to widocznie mam taka POTRZEBE!!
                          Ponadto jeżeli wydaje Ci się że robie to zbyt często to proponuje rób notatki
                          kiedy staje ile czasu stoje i daj wniosek do komisji rewizyjnej.
                          to tyle co mam do powiedzenia........
                          zbyt często zdaża Ci sie na forum opisywać niedoskonałości swoich sąsiadów, a
                          tym mozesz zrażać ludzi do siebie
                          • zzrobert dobre 02.07.04, 23:44
                            "chwila 1-2 h"
                            ciekawe ile to jest moment.

A już poza żartami to miejsca gościnne sa dla gości czy dla mieszkanców?
                            Jaka jest wykładnia?
                            • ossa5 Re: dobre 03.07.04, 00:03
                              tak ja napisałam mam taka P O T R Z E B E chyba rozumiesz te słowo wiesz mozna
                              sie przyczepic do tego że do mojego sasiada przyjeża niańka do dziecka i
                              stawiam samochód ma 9 h i robi to co dziennie i on też ma taka potrzeba jak
                              sie nie myle to on tez płaci i ja opłace i wszyscy inni również płacą za
                              miejca dla gości zwiąku z czym mi osobiście to nie przeszkadza i nie opisuje
                              go na forum bo ten problem jest dla mnie banalny jak widac dla was nie to
                              bawcie sie dalej w te przedszkole......
                              Pytanie sprawdzajace
                              Jest niedziela popołudnie pora obadu i
                              jest 7 miejc dla gości robisz impreze przyeża do ciebie 7 samochodów z gośćmi
                              stawiają je ma tych miejscach impreza sie przedłuza i wszyscy wychodza o 12 w
                              nocy jak myslisz czy Twoi sądziedzi a jest ich (280) powinni miec do Ciebie żal
                              o to że ich goście nie mieli gdzie sie postawić?
                              • zzrobert Re: dobre 03.07.04, 10:22
                                Jak sama podałeś to są goście (i miejsca gościnne).

Zresztą od początku dziwiłem się że są takie miejsca bo to tylko budzi
                                podejrzenia jak widać uzasadnione co do ich wykorzystania przez mieszkańców -
                                czyli niezgodnie z przeznaczeniem.

Ja jako użytkownik takich miejsc jestem przeciw ich istnieniu wolę zaparkować
                                np pod gminą.

Ale za to nie mam wtedy kaca moralnego tak jak teraz wiedząc że część
                                mieszkańców wykupiła miejsca a część parkuje za darmo bo ma potrzebę.
                                Albo niech TP odda wszystkim kasę za wykupione miejsca i niech będą
                                tylko "gościnne" i kto ma potrzebe ten stanie. A płacą wszyscy!!! mieszkańcy na
                                ich utrzymanie.

To tak jak z podziałem kosztów ochrony 50/50 nie przemawia to do mnie. Co jest
                                takiego że wg ZZ B ochrona chroni ich gorzej? Bo jeżeli tak samo to dlaczego
                                mają płacić mniej? Czy ZZ C nie będzie płacić wcale? Bo przecież ZZ A i ZZ B
                                już płacą no to po co my?
                                • ossa5 Re: dobre 03.07.04, 11:26
                                  odnosnie płacenia za ochrone to nie wszyscy płaca tak samo nie wiem czy to
                                  zauważyłeś inni płaca mniej a inny wiecej mimo to że wszyscy mamy takie same
                                  prawa i obowiązki
                                  Przykładowy kalkularor
                                  40m mieszkanie płaci za ochrone 22 zł
                                  68m mieszkanie płaci za ochrone 38 zł
                                  za 100 m mieszkanie 59 zł
                                  wiec gdzie tu mach sprawiedliwość
                                  sprawiedliwośc była by wtedy gdyby 9000 zł bo tyle kosztuje ochrona podzieć na
                                  liczbę mieszkań w etapie B
                                  to wynosi 31 zł i to jest dla mnie sprawiedliwe
                                  • zzrobert Re: dobre 03.07.04, 11:58
                                    Ok to zadzwoń do firmy ubezpieczeniowej że chcesz za droższe (większe?)
                                    mieszkanie płacić ubezpieczenie jak za mniejsze.

To nie jest sprawiedliwe to jest PO RÓWNO.
                                    Sprawiedliwe jest właśnie od metra. Każdy płaci za tyle ile chciał kupić a nie
                                    średnio. Może jeszcze akty notarialne poprawimy i każdy dostanie takie samo
                                    mieszkanie? No to się Kulczyk ucieszy jak zacznie płacić 1/10000 swoich
                                    podatków za to także Ty zaczniesz płacić 300% więcej. No co jak po równo to po
                                    równo.

A średnio to ja chcę Twoją jedną pierś a dam Ci jajko. Odpowiada Ci taki
                                    podział? Czy jednak wolisz mieć to co "kupiłaś"?
                                    • ossa5 Re: dobre 03.07.04, 12:08
                                      chetnie oddałaby Ci swoja pierś nawet i dwie ale niewiem jak by zareagował mój
                                      mąż nie był by chyba szczęśliwy bo je lubi.
                  • nobullshit Re: złoty środek ale nie dla wszystkich 03.07.04, 00:50
                    zz_beatka napisała:

> Ostatnio od jednej osoby usłyszałam tekst na temat miejsc postojowych. Tekst
                    > ten nie ukrywam 'podniósł' mi znacznie ciśnienie.
                    > Otóż 'ktoś' wpadł na 'super pomysł' , że właściciele miejsc naziemnych
                    POWINNI
                    > KUPIĆ GARAŻ a swoje miejsca "oddać'? z przeznaczeniem na miejsca gościnne.
                    > Chore

Nie wiem, czy masz na myśli mnie, ale fakt, sugerowałam coś takiego na walnym.
                    Tyle że nie, że "powinni" - tylko że mogliby, i byc może by to zrobili,
                    na dogodnych warunkach finanowych, bo jest chyba poza dyskusją, że miesjce
                    w garażu jest lepsze od naziemnego.

I nie jest to "chore" - patrz poniższa (jeśli wyjdzie poniżej,
                    nie bardzo jeszcze kumam, jako to "drzewko" działa) wypowiedź Mooja.
                • nobullshit identyfikatory 03.07.04, 00:56
                  macius71 napisał:

> Proponuje na poczatek wprowadzic zarowno dla mieszkancow jak i dla gosci
                  > identyfikatory na szybe do samochodów

Chyba tylko dla mieszkańców? W ramach zwiększenia bezpieczeństwa.
                  Ilekroć wjeżdżam na osiedle za kimś i ochrona mnie nie haltuje,
                  nie wiem, czy mam sie cieszyć, że są tacy spostrzegawczy i znają
                  wszystkich mieszkańców, czy tacy leniwi, i nie chce im sie mnie zatrzymywać.

• macius71 Re: identyfikatory 03.07.04, 14:05
                    Zielone dla mieszkańców, czerwone dla gości żółte dla obsługi osiedla. Tak
                    miałem na poprzednim osiedlu i było bardzo OK.
                    • zzrobert Re: identyfikatory 03.07.04, 18:56
                      O ile będa numerowane to ok. Bo jak bez numerów to zaraz będą klony. A z
                      numerem to i łatwiej ochronie lub administratorowi się skontaktować z
                      delikwentem jak jest problem. Łatwiej mieć spis identyfikatorów niż wszystkich
                      pojazdów i szukać a z której listy to będzie i kto i jak go znaleźć. A tym
                      bardziej skąd ma identyfikator.
                      A ogólnie niezły pomysł.
                      • sc77 Re: identyfikatory 05.07.04, 14:45
                        Ja też jestem za identyfikatorami !!

Koniecznie dla mnieszkańców w celu łatwiejszej identyfikacji przy szlabanie.
                        Koniecznie również dla każdego gościa aby można takiego łatwo zidentyfikować.
                        Koniecznie każdy identyfikator z numerem aby było wiadomo skąd albo do kogo
                        jest delikwent.
                        • brenya Re: identyfikatory 05.07.04, 17:22
                          Przypominam, ze juz kiedys byla rozmowa o identyfikatorach i wtedy wszyscy dali
                          mi niezle popalic za ta propozycje. Zamiast tego wygrala opcja odebrania czesci
                          mieszkancow uprawnien do wjazdu na teren osiedla za pomoca karty. Kiedy
                          pisalam, ze to nie pomoze wszyscy na mnie najechali, a teraz proponuja...
                          dokladnie to samo rozwiazanie, ktore ja zaproponowalam wtedy...
                          • zzrobert Re: identyfikatory 05.07.04, 17:35
                            To pomogoby gdyby było wykonywane.
                            A jako że nie jest to najprostrze wyjście identyfikatory wtedy widać kto zacz
                            przestępcą i kogo ścigać prócz ochrony. A także można łatwiej wymagać od służb
                            osiedlowych wychwytywania takich działań. Wiem to wszystko półśrodki.
                            • brenya Re: identyfikatory 05.07.04, 17:59
                              Polsrodkiem bylo zabranie czesci mieszkancom uprawnien wjazdu na osiedle. Wtedy
                              z gory zalozono, ze to nie posiadajacy miejsca postojowego mieszkancy
                              wykorzystuja miejsca goscinne i zastawiaja prywatne miejsca postojowe innych
                              mieszkancow. Jak sie okazalo nie tylko oni byli tu winni - mieszkancy, ktorzy
                              wykupili za mala liczbe miejsc postojowych prawo wjazdu wciaz maja, wobec tego
                              parkuja gdzie popadnie...
                              • zzrobert Re: identyfikatory 05.07.04, 18:27
                                Ochrona miała nie wydawać im kluczy a samochody parkujące poza przydzielonymi
                                miejscami miały być przecież odholowywane. Takie były wnioski a jak z ich
                                realizacją to sami wiemy.
    • sc77 Srebrny Focus "samuelson" 05.07.04, 14:50
      Miarka się przebrała.

Kolejny już raz mieszkaniec V klatki z etapu A jeżdżący srebrnym Focusem z
      firmy samuelson parkuje na kopercie przy budowie C lub na miejscu dla gości.
      Ciekawe na jakiej podstawie bierze klucz.

Dziś rano zwróciłem mu uwagę i był bardzo zdziwiony tym faktem. Tłumaczył się,
      że on wjeżdża późno i tylko "nocuje" samochód.

Argument, że ja mogę mieć gości nawet po 23 i nie mają gdzie zaparkować jakoś
      nie trafiał.

Zobaczymy co będzie dalej...

Może nie będzie już cwaniakował !!
      • zzrobert Re: Srebrny Focus "samuelson" 05.07.04, 15:01
        Co sumienie go zagryzie?

Pewnie sam sobie codziennie wydaje kluczyk i nikomu to przez rok? nie
        przeszkadzało.

A po cholerę ma płacić jak frajer za miejsce parkingowe jak ma gratis.
        • sc77 Re: Srebrny Focus "samuelson" 05.07.04, 16:14
          Kiedyś miarka się przebrała...

Może jestem jedynym, któremu przeszkadzają cwaniacy !!

Co ciekawsze gość wygląda raczej na pi... niż cwaniaka...
          • lifrak Re: Srebrny Focus "samuelson" 05.07.04, 16:39
            Nie jesteś sam podbijam
            • nobullshit Re: Srebrny Focus "samuelson" 05.07.04, 17:52
              A może by tak oponkę mu przedziurawić albo szybki spryskać czymś
              ohydnym?
              Tak, wiem, to groźby karalne, ale auto narzeczonego znów
              wylądowało pod ratuszem i na serio grozi nam nerwica seksualna.
              Kupiłabym mu miejsce parkingowe, ale tak inwestować w mężczyznę?
              • zzrobert Re: Srebrny Focus "samuelson" 05.07.04, 17:55
                Co by nie mówić on na razie jest jednak gościem nie mieszkańcem.
                • nobullshit Re: Srebrny Focus "samuelson" 05.07.04, 19:05
                  zzrobert napisał:

> Co by nie mówić on na razie jest jednak gościem nie mieszkańcem.

Ale jest gościem mieszkańca -nki.
                  Sugerujesz, że mam go zamienić na kogoś z osiedla,
                  kto opłacił sobie miejsce parkingowe? smile
                  • zzrobert Re: Srebrny Focus "samuelson" 05.07.04, 19:19
                    Pewnie niejasno się wyraziłem.
                    Chodziło i tylko o to że mieskzancy zajmujący miejsca gościnne skutecznie
                    ograniczają prawo do parkowania np. Twojemu nażeczonemu co wcale nie znaczy że
                    masz zaraz kupić miejsce parkingowe dla niego. Po to są przynajmniej na razie
                    te gościnne.
                    Co innego gdybyś to Ty nie miała gdzie parkować. Wtedy właśnie bym to sugerował
                    (byś zakupiła miejsce). A co do Twojego ewentualnego wyboru partnerów z osiedla
                    nie wtrącam się.
          • zz_beatka nie jesteś sam sebastianie 06.07.04, 14:10
            sc77 napisał:

> Kiedyś miarka się przebrała...
            >
            > Może jestem jedynym, któremu przeszkadzają cwaniacy !!
            >
            > Co ciekawsze gość wygląda raczej na pi... niż cwaniaka...
            >
            Czyżbyś nie czytał moich postów?
            To przede wszystkim za walkę z cwaniakami jestem linczowana na forum.
            • sc77 Re: nie jesteś sam sebastianie 06.07.04, 15:12
              Czytam, czytam.
              Mowilem Beatko o parkowanie na kopertach pod A, wiem ze Ty walczysz o miejsca
              pod B i chwala Ci za to.
              Ja postanowilem nie przymykac oczu na cwaniakow oraz ignorantow parkujacych
              chociazby jednym kolem na trawie (ostatni komentarz - ja tylko na chwilke,
              przeciez trawie sie nic nie stanie... uncertain )

Pozdrowienia dla ludzi chcacych aby na osiedlu byl porzadek i miejsce z koperta
              dla inwalidy, ktory go naprawde potrzebuje.
              • zzrobert Re: nie jesteś sam sebastianie 06.07.04, 16:21
                A myślisz że teraz na tych kopertach i trawniku parkują zdrowi psychicznie?
                • mooj Re: nie jesteś sam sebastianie 06.07.04, 16:23
                  bardzo racjonalnie myślący ludzie tylko niezbyt dobrze wychowani
                  dlaczego "chorzy psychicznie"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka