Dodaj do ulubionych

Internet na ZZ - alternatywy

02.08.04, 12:29
Stoję teraz przed zadaniem wyboru dostwcy. Jakie są wasze doświadczenia?
Którego dostawcę wybrać ? Z góry odrzucam TPSA (Neostrada), pozostaje Malnet
lub Spray. W Spray'u myślę o łaczy ADSL 128kb/89 zł w Malnet ?/58 zł.
Obawiałem się, że Malnet wiąże sie z ciągnieciem kabli ale ktoś napisał, że
puszczają przez puszki w scianach, czy coś w tym stylu.
Jeśli korzystacie z Malnetu lub Spraya, to napiszcie o waszych
doświadczeniach.
Pozdrawiam,
Adam
Obserwuj wątek
    • mooj Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 12:32
      spray: w pakiecie z telefonem i kablówką. czyli poprzez telefon
      poszperaj na forum -spray opisywany szeroko. mają wady nie da się ukryć

będzie jeszcze (kiedy? nie wiem) aster
    • nobullshit Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 12:59
      Ja jestem ze Spraya zadowolona. Owszem, czasem to czy owo nie działa,
      ale ostatnio takie wpadki zdarzają im się coraz rzadziej. I przez okrągłą dobę
      można się z nimi kontaktować i informować. Mają nawet cierpliwość
      tłumaczyć blondynkom przez telefon krok po kroku, co mają zrobić,
      kiedy coś im siadło indywidualnie.

No i w pakiecie jest taniej. Nie wiem, czy Malnet oferuje też telewizję
      i telefon?
      • mooj Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 13:04
        no ostatnio to było przedwczoraj i wczoraj a poprzednio około 10 dni wczesniej
        więc częstotliwość "usterek" zdecydowanie zbyt duża moim zdaniem
        ale faktycznie reagują coraz szybciej - to trzeba przyznać

"taniej"..tanio nie jestsad
      • adamgrey Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 13:06
        Malnet ma tylko Internet. Czytałem w wcześniejszych wątkach, że u nich transfer
        lepszy, ktoś pisał 200-300 kb. Co do ceny to w Malnet jest troche tanszy nawet
        jesli podliczy sie korzysci oferty zintegrowanej.
        • stewald Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 13:13
          Jak bierzesz pakiet telefon, telewizję i internet to Spray wychodzi
          zdecydowanie taniej.
          • adamgrey Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 13:26
            w pakiecie tv 17,3 zl, tel 36,6 zl, internet(ADSL 128kb) 89 zl, razem 142,9 zl
            malnet 57,5
            teraz mam pakiet tv+tel. =29,5+36,6=66,1 zl
            czyli jak wezme spraya to wzrost kosztow stalych o 76,8 zl (142,9-66,1)
            jak wezme Malnet to wzrost o 57,5 zl... wiec jednak Malnet taniej
            • zzrobert więc taniej i co nie mniej ważne 02.08.04, 13:29
              Jak padnie to albo to albo to a nie wszystko na raz.
            • stewald Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 19:50
              A czemu nie chcesz LAN? Ceny tutaj są prawie jednakowe u obydwu dostawców i w
              tym właśnie przypadku w pakiecie wychodzi taniej u SPRAY-a.
              • adamgrey Re: Internet na ZZ - alternatywy 03.08.04, 09:03
                najkorzystniej wypada oferta z LANem od Spraya, marwti mnie tylko ciagniecie
                kabli... na zewnątrz, chyba że uda im sie przez peszle. Juz kombinowalem, zeby
                jakos przez lazienke przedstac sie do pokoju gdzie stoi komputer ale nie chce
                robic dziur. Gdy nie obawa ze trzeba wiercić lub ciagnac na zewnątrz to LAN
                Spray'a jest moim faworytem, przynajmniej w kategorii cena/oferta - bo jak
                slysze to co do jakosci sa zdania podzielone ... wink
                • stewald Re: Internet na ZZ - alternatywy 03.08.04, 22:14
                  U mnie przeszli przez peszle tyle tylko, że do nie tego pokoju co mam komputer.
                  Do tego pokoju co stoi komputer idą niestety cienkie peszle i tam nawet nie
                  próbowali przepchać kabla. Natomiast do tego drugiego idą peszle szerokie i tam
                  próbowali najpierw peszlem telefonicznym, tu po kilku próbach zrezygnowali, nie
                  dało się, ale na szczęście peszlem tym co idzie kablówka przepchali mi kabel
                  LAN-u. A do pokoju w którym stoi komputer to sobie puściłem kabelek przy
                  listwie i przebiłem się przez ścianę.
                  • adamgrey Re: Internet na ZZ - alternatywy 04.08.04, 08:19
                    dzięki. U mnie będzie chyba podobna sprawa. W pokoju w którym stoi komputer nie
                    ma gniazdka kablówki, a telefonicznie jest założone przeze mnie (pociągnąłem pod
                    listwami zanim ekipa od parkietu skończyła - więc też nie ma peszli). Proszę
                    powiedź mi tylko jeszcze czy masz LAN Spraya czy Malnet ?
                    • stewald Re: Internet na ZZ - alternatywy 04.08.04, 14:27
                      Mam LAN Spraya. Ostatnio wpadła mi ich ulotka i teraz podłączenie go kosztuje
                      tylko 1,22 zł. Jak ja zakładałem to kosztowało 150 zł.
          • zz_beatka Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 16:15
            stewald napisał:

> Jak bierzesz pakiet telefon, telewizję i internet to Spray wychodzi
            > zdecydowanie taniej.

Tak ale niektóre kanały mająto do siebie, że przez kilka dnia trwa stop klatka.
            A w fakturze nie ma różnicy, czy tel działała w 100% czy nie.

Przeciwniczka firmy spray
    • przemek.c MALNET 02.08.04, 14:20
      adamgrey napisał:

> Stoję teraz przed zadaniem wyboru dostwcy. Jakie są wasze doświadczenia?
      > Którego dostawcę wybrać ? Z góry odrzucam TPSA (Neostrada), pozostaje Malnet
      > lub Spray. W Spray'u myślę o łaczy ADSL 128kb/89 zł w Malnet ?/58 zł.
      > Obawiałem się, że Malnet wiąże sie z ciągnieciem kabli ale ktoś napisał, że
      > puszczają przez puszki w scianach, czy coś w tym stylu.
      > Jeśli korzystacie z Malnetu lub Spraya, to napiszcie o waszych
      > doświadczeniach.
      > Pozdrawiam,
      > Adam

Hmm... No dobra, z moich obserwacji na temat Malnetu:

1. Internet ma przestoje kilka razy dziennie. Przestoje trwają od paru minut do
      paru godzin.
      2. Transfer to istna ruletka. Czasem potrafi parę dni z rzędu śmigać z
      prędkością 500 kbit/s, by następnych parę dni zjechać do 50 kbit/s. Rekordowo
      niski transfer to 5 kbit/s.
      3. Często inet chodzi na ćwierć gwizdka - sieć gubi 75+ % pakietów, w realu
      oznacza to, że inet nie chodzi w ogóle.

Cóż... Panowie z Malnetu mają mnie pewnie powyżej uszu, ale w końcu to są moje
      pieniądze, a pobieranie opłaty przez dostawcę do czegoś zobowiązuje. Generalnie
      problemy z siecią były od samego początku, tyle że najpierw przypisywałem te
      potknięcia "trudnym początkom". Z czasem moja cierpliwość się wyczerpuje i
      jestem na etapie obserwacji, czy cokolwiek się poprawi. Jeśli nie - instaluję
      neostradę. Dla mnie ważniejsza jest jakość od ceny, bo pobieranie opłat za coś,
      co chodzi... khm... kulawo, to jakieś nieporozumienie.

Pożyjemy, zobaczymy. Sierpień miesiącem szansy dla Malnetu.
      • bunt102 Re: MALNET 03.08.04, 13:41
        Mam Malnet od marca i codziennie korzystam w godz wieczornych,
        transfer bywa rózny od 100kbps do 1mb ale raczej jest w granicach 300-600,
        przerw w pracy nie pamietam od b.dawna, zdarzały się na początku, b.miła i
        profesjonalna obsługa, nawet w późnych godz wieczornych itd, czyli same plusy
        jak dla mnie, zryczałtowana opłata 58 zl jest wg mnie najlepszym wyjsciem, a
        Spray niech trzyma się ode mnie z dalekasmile takiej gow...nej kablowki jak u na
        ZZ nigdzie nie widzialem
        pzdr
        • sc77 kablówka 03.08.04, 14:25
          Powiem Ci coś o kablówce.
          Mieszkałem w różnych miejscach i różną miałem kablówkę.

Nigdy nie spotkałem kablówki gdzie obraz był idealny i ostry jak żyleta i to
          jest naturalne, gdyż nie jest ona przekazywana drogą cyfrową, jak np Cyfra+
          tylko idzie sobie kabelkami i są straty.

Uważam, że nasza kablówka niczym nie odbiega od aster a jest 3 razy tańsza co
          ja uważam za jej dużą zaletę. (w pakiecie 17,5 zł)

Osobiście nawet gdybym mógł zmienić na Aster, czy UPC to nie skorzystałbym z
          tej opcji.
          • macius71 Re: kablówka 03.08.04, 16:07
            Troche Cie poniosło. Brak radia i monofoniczne kanały w tym muzyczne to raczej
            kompromitacja a nie podobny standradsmile)))
            • sc77 Re: kablówka 03.08.04, 16:23
              Brak radia - ok tu sie zgodze, ale nie uzywam tego kablowkowego a naziemne.

Monofoniczne kanaly ?? Gdzie. Ja tam gdzie potrzeba mam Nicam.

Moze masz tv stereo bez Nicamu i dlatego gra Ci tylko mono.
              • mooj Re: kablówka 03.08.04, 16:46
                różnice z UPC, Aster
                brak CNBCsad
                brak ..już zapomniałem ..MTV classic? albo podobnie..wkązdym razie muzyczna bez
                rapusmile w ogóle nie za wiele anglojęzycznych muzycznych ..tzn chyba woógle nie
                ma u nas..
                w euronewsie tez szprechają - tragedia
                dobrze ze CNN i ale kino jest

radio -porażka brak w umowie, "uspokajali" ze ma byc pomimo braku w umowie
                fakt - jest taniej niż ale w pakiecie (TV+inernet+telefon)..niewiele

spray: 178,90 (net256 + tv + abonament)
                www.spray.net.pl/
                Aster: 184,99 (Twój Dom + Komfort + Basic)
                www.aster.pl/it_pakiety.shtml
                róznica: 6,09 na korzyść spray
                co za te 6.09 w aster napisałem powyżej, jelsi chodzi o internet to zdaje się
                ze dają konta , i mały ale jednak hosting

można wybrac inne porównania tzn mniejsza przepustowość na pzrykłąd ale w
                zasadzie wyjdzie podobnie
                spray minimalnie tańszy a dużo mniej oferuje
                • sc77 Re: kablówka 04.08.04, 09:22
                  Mooju nie wziales pod uwage w sprayu Metrolan, ktory kosztuje 45zl, Aster i UPC
                  z tego co wiem nie oferuja takiej opcji.

Jesli chodzi o kanaly muzyczne to po polsku jest jedynie MTV i Viva a z tego co
                  pamietam kanalow jest 5.
                  Poza tym kazdy oglada to co lubi.
                  Mnie akurat nie interesuja kanaly muzyczne i czy jest ich 5 czy 10 nie ma
                  roznicy.
                  Dobrze, ze jest Discovery i CNN. Reszty dla mnie moze nie byc.
                  • zzrobert w Aster od co najmniej 4 lat jest taka opcja. 04.08.04, 09:27
                    W UPC faktycznie nie zauważyłem by coś takiego było.
                    • sc77 Re: w Aster od co najmniej 4 lat jest taka opcja. 04.08.04, 09:33
                      Jest w Aster internet za 45zł?
                      • zzrobert Metrolan to nie ftp? 04.08.04, 10:27
                        Tak wywnioskowałem z wątku.
                        • sc77 Re: Metrolan to nie ftp? 04.08.04, 14:31
                          Nie do końca
                          Metrolan to nazwa usługi w sprayu, gdzie podłączają Ci kabelek sieciowy
                          (skrętkę) a w nim internecik.
                          Kosztuje to 45zł a prędkość niesamowita.
                          Do tego oczywiście współdzielenie zasobów w sieci i ftp
                  • mooj Re: kablówka 04.08.04, 09:28
                    to prawda: wziąłem pod uwagę to co jest na stroniesmile
                    zakłądalem brak kucia ścian oraz kładzenia listew
                    będzie taniej, więcej , lepiej porównam jeszcze raz
                    jak na razie wygląda to jak wygląda i tyle...będzie aster przejrzę umowe na ile
                    ze sprayem podpisałem cyrograf i zdecyduję
                    z konkurencji się cieszę - moze coś (ceny!) wymusi na dostawcach usług
                    teleinformatycznych
                    a najtaniej i najlepiej i tak byłoby założyć własną bezprzewodowąsmile
                    pozdrawiam

• sc77 Re: kablówka 04.08.04, 09:33
                      Gdyby tylko nie ten szpecący talerz na balkonie...
                      Wygląda to okropnie !
                      • zzrobert Re: kablówka 04.08.04, 10:30
                        Sygnał bezprzewodowy dla połowy mieszkańców można załatwić 1 anteną dookólną na
                        środku osiedla. Gorzej z tymi co mają mieszkania na zawnętrzną stronę.
              • macius71 Re: kablówka 03.08.04, 17:04
                Nie mój TV uzywałem juz z ASTER i jest absolutnie z NICAMEM ale TV4, MTV
                niemieckie i VIVA niemiecka, TVN SIEDEM, ALE KINO, te kanały wiem napewno że są
                stereo a u mnie sa mono mimo ze TVP 1 , 2,3 POSLAT i TVN sa stereo NICAM.
                • macius71 Re: kablówka :))) Niezły numer 03.08.04, 17:10
                  Rozmawaiłem własnie z technikiem Spraya i okazuje sie ze mailem racje. MTV
                  Polska i VIVA Polska nadawane sa w stereo ale nie nicam po zatym TV1,2,3 TVN i
                  Polsat a pozostałe programy są monofoniczne bo takie maja mozliwości
                  techniczna...hahahaha kablówka w XXI wieku nadaje mono kanaly muzyczne i
                  filmowe. Gratulacje. Niech juz nikt na Boga nie pisze ze niczym sie nie rowni
                  od ASTER.
      • arturos777 Re: MALNET 30.08.04, 14:36
        > ...
        > Generalnie
        > problemy z siecią były od samego początku, tyle że najpierw przypisywałem te
        > potknięcia "trudnym początkom". Z czasem moja cierpliwość się wyczerpuje i
        > jestem na etapie obserwacji, czy cokolwiek się poprawi. Jeśli nie - instaluję
        > neostradę. Dla mnie ważniejsza jest jakość od ceny, bo pobieranie opłat za coś, co chodzi... khm... kulawo, to jakieś nieporozumienie.
        >
        > Pożyjemy, zobaczymy. Sierpień miesiącem szansy dla Malnetu.

Jest 30 sierpnia - ja u siebie nie widzę żadnej poprawy.
        Jestem w trakcie wystosowywania listu do panów z Malnetu.
        I przeglądam aktualną ofertę na temat neostrady.
        • zz_beatka Re: MALNET 30.08.04, 17:23
          U mnie dziś jest znacznie lepiej ale czwartek i piątek praktycznie żadna strona
          nie chciała się otworzyć a i poczty nie mogłam odczytać. Ale dziś całkiem całkiem
        • michelle_b Re: MALNET 02.09.04, 15:45
          Hmmm jestem uzytkownikiem Malntu od miesiaca i prawde mowiac wszystko gra ijest
          gites nie wiem byc moze kiedys bylo lepiej ale teraz to co mam mnie zadowala.
          Fakt ze w roznych dziwnych porach transfer nie przekrecza 200kb/s ale neo 128
          ma jeszcze gorzej i za ta sama cene. Natomiat kiedys mialem transfer 900-1300
          kb/s a tego konkurencja nie proponuje. Zycze wszystkim posiadaczom lacza z
          Malnetu (i sobie tez) pomyslnych transferow smile))
      • arturos777 Re: MALNET 02.09.04, 10:47
        Z tego co się dowiedziałem od Panów z Malnetu ...

Problem z naszym łączem wynika z
        zakłócania komunikacji radiowej, tj. połączenia z naszym blokiem.
        Zostało przygotowane osobne łącze dedykowane dla naszego bloku, ale nic nie pomogło.
        Dlatego w ciągu ok 3 tygodni zostanie zmieniony sposób transmisji (zmiana częstotliwości przesyłu itp.).

Cóż, wydaje mi się, że Panowie muszą coś robić, bo wczoraj miałem co chwilę przestoje internetu i zniknęła nasza przechowalnia filmów smile (Bridge).
        Chyba zdają sobie sprawę, że jeśli sytuacja się nie poprawi, to stracą jakąś część klientów.
        W każdym razie wrzesień musimy jeszcze przecierpieć ...

Pozdrawiam

• mooj Re: MALNET 02.09.04, 10:57
          straca al epewnie nie na korzyśc tepsowej neostrady (ograniczenie transferu do
          5GB na miesiąc -poza tym limitem prędkość transmisji wynosi 32kb/s)
          szkoda..zawsze to lepiej jak jest bat w postaci konkurencjisad
          pozdrawiam
          • przemek.c Re: MALNET 02.09.04, 11:34
            mooj napisał:

> straca al epewnie nie na korzyśc tepsowej neostrady (ograniczenie transferu
            do
            > 5GB na miesiąc -poza tym limitem prędkość transmisji wynosi 32kb/s)
            > szkoda..zawsze to lepiej jak jest bat w postaci konkurencjisad
            > pozdrawiam

To prawda. Kogoś tam w tepsie nieźle pogięło - chciwość naszego monopolisty nie
            zna granic. Ograniczenie transferu nawet dla najszybszych (=najdroższych) opcji
            to już czystej wody bezczelność.
    • sc77 Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 14:23
      Ja mam Spray LAN i jestem baaaaaardzo zadolony.
      Rzadko kiedy są jakiekolwiek problemy. Jeśli się już pojawią to telefon do
      technika i naprawiają. Ostatnio był problem w połowie czerwca, ale zawiniła
      burza.
      Cena bardzo konkurencyjna - 49zł. W pakiecie obniżają oczywiście opłatę za
      kablówkę, więc wszystkie abonamenty to niecałe 100zł.
      Dodatkowo bardzo duży transfer, który waha się w granicach 500-800 kbps.

Pozdrawiam.
      • adamgrey Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 15:18
        wydaje mi się, że to najlepsza ofrta, jedynie martwi mnie puszczanie kabli na
        zewnątrz (że też człowiek nie pomyślał i odrazu prze kładzeniem parkietu nie
        puścił skrętki do każdego pokoju?), jak u Ciebie wygłąda sprawa kabla ?
        • sc77 Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 15:31
          U mnie kabelek prawie wszedzie udalo sie poprowadzic za listwami
          przypodlogowymi. Nie dalo rady zrobic tego w 2 miejscach, ale miesiac temu
          mialem robione usterki w mieszkaniu i przy okazji ekipa wkula mi kabelek smile

Teraz jest tak jak byc powinno.

Ja wlasnie tez pomyslalem prawie o wszystkich kablach (telefon, prad, tv,
          glosniki), ale niestety nie wpadlem na skretke.
          Teraz jest ok choc internet tylko w jednym pokoju, choc potem i tak planuje
          access pointa.
    • zz_marek Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 14:30
      Ja też jestem zadowolony ze Spray-a. Całkiem szybko chodzi i do tego mamy
      dostęp do serwera FTP co czasami bardzo się przydaje. Kable póbowali mi
      przeciągnąć w peszelach tych co telefon, ale się nie udało. Położono mi kabelek
      w rogu ściany i potem przy listwach - nic nie widać jest naprawdę super.
      Szczerze polecam!
      • adamgrey Re: Internet na ZZ - alternatywy 02.08.04, 15:15
        rozumiem, że masz LAN, bo przy ADSL podłączasz się do gnizdka telefonicznego
        • macius71 Re: Internet na ZZ - alternatywy -TP SA i kabel 02.08.04, 19:29
          A ja mam Neo. Zgadzam sie ze drogo ale firma obiecala pokryc mi czesc
          kosztow smile mam najszybsza wersje i szczerze to nie chce zapeszac bo wszystko
          chodzi bardzo szybko i bardzo stabilnie. Jestem tym nawet zaskoczony. Nie
          wypowiadam sie o Spreyu ale jezeli poziom technologiczny jest taki jak przy
          kablówce to raaany. Fakt nizsza cena niz w Aster ale wiekszosc kanalow mono (w
          tym hahahaha MTV) brak radia co powoduje ze trzeba antene na balkon ciagnac noi
          doyc mierna jakosc obrazu. Teraz zaluje ze sie nie skusilem nawet chociazby na
          Cyfrowy Polsat taniej niz Sprey ale dzwiek i obraz bez zarzutu.
          AHA słyszałem ze TP SA i ASTER chca sie polaczyc lub wspolpracowac i
          wykorzystywavc wzajemmie swoje lacza ale nie sprawdzilem tego info.
          • zzrobert TPSA + ASTER - zero szans 02.08.04, 20:02
            Mają konkurencyjne oferty na telefony więc jak?
            • macius71 Re: TPSA + ASTER - zero szans 03.08.04, 00:05
              W przypadku fuzji _ NO PROBLEM smile))))
              • zzrobert równie prawdopodobna jest fuzja 03.08.04, 00:07
                Mircrosoftu z Linuxami i do tego TPSA jako zarządzający fachowiec.
                • macius71 Re: równie prawdopodobna jest fuzja 03.08.04, 08:13
                  No moze mnie ponioslo z tą fuzją smile))) Ale przejęcie jest absolutnie
                  prawdopodobne. Zreszta pogloski pochodza z ULAsmile)))
            • mooj Re: TPSA + ASTER - zero szans 03.08.04, 08:26
              Aster chyba telefonów nie ma...a może się mylę
              • przemek.c Re: TPSA + ASTER - zero szans 03.08.04, 09:41
                mooj napisał:

> Aster chyba telefonów nie ma...a może się mylę

Mylisz się wink)
                • mooj Re: TPSA + ASTER - zero szans 03.08.04, 10:00
                  oj będe się upierałsmile
                  to EL-Net czyli Netia..czyli potencjalny przejmujący Spray'asmile
                  • sc77 Re: TPSA + ASTER - zero szans 03.08.04, 10:45
                    Aster korzysta tylko z telefonów El-netu włączając je do swojej oferty.
                    Podobnie jak spray wykorzystuje Netię.
                    • mooj Re: TPSA + ASTER - zero szans 03.08.04, 10:57
                      chyba nie...Spray wykorzystuje ŁĄCZE Netii
                      a Aster...
                      "Oferta telefoniczna świadczona jest partnersko wraz z firmą El-Net SA, jednym
                      z największych niezależnych operatorów telefonii stacjonarnej w Polsce
                      "Warunki stosowania promocji „TwójNet” nie wykluczają korzystania z innych
                      promocji organizowanych przez ASTER lub z
                      rabatów w opłatach abonamentowych za powszechną usługę telekomunikacyjną
                      świadczoną przez El-Net S.A. w
                      Warszawie w ramach i przez okres oferowania wspólnie z ASTER usług
                      telekomunikacyjnych Oferty Zintegrowanej -
                      zgodnie z wówczas obowiązującymi cenami Oferty Zintegrowanej."
                      www.aster.pl/pdf/2004lipiec/14I.pdf
                      co zresztą potwierdzają winfolinii astersmile
                      powszechne usługi telekomunikacyjne świadczy
                      ELNET nie Aster
          • arturos777 Re: Internet na ZZ - TP SA - do Maciusia71 01.11.04, 22:40
            Macius71,
            w czerwcu pisałeś o problemach z podłączeniem neostrady pod numer 744xxxxx, w sierpniu już wypowiadasz się pozytywnie.
            Chciałbym się dowiedzieć czy długo trwał ten problem z wolnymi portami? smile

Malnet mnie już dobija, Spraya się boję, a TPSA zwiększyła limity do 7, 15 i 25GB, tak więc pewnie się zdecyduję.
            Acha, czy tpsa wymaga prowadzenia jakiś kabli???
            • arturos777 NEOSTRADA na ZZ - ktoś ma? 03.11.04, 19:18
              Czy ktoś ma Neostradę na ZZ?
              Czy założenie telefonu/internetu wymagało prowadzenia jakiś kabli?
    • adamgrey serwer FTP Spraya - jak wejść ? 12.08.04, 14:30
      Mam ! załozyłem Internet - LAN Spraya. Jaka na razie dziala OK. Czy ktoś może
      mi podpowiedzieć jak się dostać na serwer FTP Spraya ?
      • nobullshit Re: serwer FTP Spraya - jak wejść ? 12.08.04, 14:36
        ftp://serwer-brodno.spray.net.pl/
        Może tak?
        • adamgrey Re: serwer FTP Spraya - jak wejść ? 12.08.04, 18:14
          dzieki. Pozdrawiam,
          Adam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka