Dodaj do ulubionych

nowy etap ZZ

28.04.05, 11:24
We wczorajszej Gazecie Turret reklamuje już nowy etap ZZ. Na polu zaczęli już
gromadzić cegłysad(

Obserwuj wątek
    • brenya Re: nowy etap ZZ 28.04.05, 15:12
      A w biurze sprzedazy sa juz jakies wiesci, plany? Mozna juz sie zapisywac
      na "przydzial"? smile
      • sc77 Re: nowy etap ZZ 28.04.05, 17:18
        A moze podali jakaś stronę www ?
        • sc77 Re: nowy etap ZZ 28.04.05, 17:21
          Są już dostępne plany na www.zielonezacisze.pl

Nazwali to etap D i E. Rzeczywiście będzie blisko B...
          • mooj Re: nowy etap ZZ 28.04.05, 19:50
            wow
            te nienajdrozsze będą kosztować 600-650?
            bez złosliwości: życzę powodzenia ale nie zazdroszczę pracownikom biura
            sprzedaży
            • nacomito99 Re: nowy etap ZZ 28.04.05, 20:05
              Lokalizacja i plany mieszkan sa na oficjalnej stronie ZZ. Cen nie podali.
              Ciekawe czy to bedzie osobne osiedle czy doklejka do coraz bardziej
              "kameralnego" osiedla. Tak czy siak mamy w przyszlosci ok 1500 nowych sasiadow
              • mooj Re: nowy etap ZZ 28.04.05, 21:29
                ceny szacowalem na podstawie etapu C smile
                założyłem ze "promocja w poczatkowym okresie budowy" jest mniej więcej
                równowazona wartością pieniądza w czasie
                czyli "na obecne pieniądze"
                (3550-3750 + VAT)*130+34*600+garaż*2...>580
                przy kupowani kota w worku ..gdy będą stały do odbioru ? 25% drożej? 30?
              • rkozlo Re: nowy etap ZZ 28.04.05, 23:35
                Jestem na 99% przekonany, że będzie to doklejka, gdyż reklamują się na stronie
                zz pod tą samą nazwą osiedla, no i etapy mają kolejne litery alfabetu - jednym
                słowem - kameralnie będzie. I wszystko będzie puszczone na jeden wjazd - he he.
                Powiem krótko, paranoja, ciasnota jak na Kabatach i brak wyobrażni dewelopera.
                (he he no i ten kort tenisowy na 1600 mieszkań...)
                • stewald Re: nowy etap ZZ 29.04.05, 00:10
                  Będzie to doklejka, ale prawdopodobnie osobno ogrodzona i oczywiście z osobnym
                  wjazdem.
                  • mooj Re: nowy etap ZZ 29.04.05, 08:32
                    osobny wjazd będzie miał ten sam łącznik ze św. wincentego co i my
                  • rkozlo Re: nowy etap ZZ 30.04.05, 00:37
                    Sorki, ale nie wierzę. Reklamują to pod nazwą naszego osiedla i
                    najprawdopodobniej nie będą od nas odgrodzeni i będą korzystali z naszego
                    placyku (setka dzieci grająca naraz pewnie potrafi narobić hałasu). Oczywiście
                    w biurze sprzedaży będą w zaparte i do upadłego twierdzili, że oddzielne, że
                    osobny wjazd, byleby tylko ludzie ich nie nękali. Po wybudowaniu bloków
                    przedłużą szybciutko drogę biegnącą wzdłuż B od strony stadniny, zwiną biznes i
                    odejdą z tąd z kieszeniami pełnymi kapuchy. Niech mi ktoś wyjaśni, kto niby ma
                    wybudować tę drogę. Jeżeli Turret to dlaczego nie zrobi tego teraz od razu.
                    Usprawniło by to wjazd na nasze osiedle, ułatwiło by pieszym dojście do
                    przestanku, ułatwiło by to dojazd ciężarówek na budowę etapów D i E. Czy
                    naprawdę myślicie, że po sprzedaży wszystkich mieszkań deweloper będzie chciał
                    wyłożyć pieniądze na 'jakąś tam drogę'?????
                    • mooj Re: nowy etap ZZ 30.04.05, 11:21
                      e
                      nie zgadzam się

ale obawy rozumiemsmile
          • zzmarcin Re: nowy etap ZZ 29.04.05, 08:27
            no to wygląda na to, że przesłonią mi światsad(
            • sc77 Re: nowy etap ZZ 29.04.05, 09:49
              Z rozmow z biurem sprzedazy wiem, ze bedzie to osobno ogrodzone osiedle z
              wjazdem naprzeciw naszego. Jestem tylko ciekaw kiedy ten wjazd zrobia...

Ponadto nazwali to ZZ Bis, ale etapy kolejne.
              • stewald Re: nowy etap ZZ 29.04.05, 18:40
                Jestem ciekaw, czy też bedą mieli swój kort czy będą korzystać z naszego.
                • nacomito99 Re: nowy etap ZZ 29.04.05, 18:57
                  Jeden kort, jeden plac zabaw, jeden grill wink))Starczy jako wabik na kilka
                  nastepnych etapow...az pod sam cmentarz wink)) Jak w tym starym dowcipie, ktory
                  krazyl za komuny ze makaron 4-jajeczny dlatego nazywa sie czterojajeczny bo do
                  jego wyrobu uzywa sie 4 jajek ....na kontener mąki smile)
              • mooj Re: nowy etap ZZ 30.04.05, 12:26
                na stronce eatpu B
                www.zielonezacisze.republika.pl/
                jest plan

nie zauważyłem tam miejsc zawnętrznych parkingowych ale pomiędzy B i D ..e
                raczej nie -brak dojazdu..
                a że blisko..ech..

no i co dalej? tzn od D ie w kierunku wincentego? (to mnie osobiści
                enajbardziej interesuje)
                a jaki termin oddanie ZZ bis wiecie coś?
                • sc77 Re: nowy etap ZZ 03.05.05, 21:54
                  Slyszalem coś o końcu 2006
                • zzmarcin Re: nowy etap ZZ 04.05.05, 09:29
                  No fajny plan... a czy ten cieńki pasek od strony B to jest chodnik, czy będą
                  tamtędy jeździć samochody? Tak wygląda, jakby miał tam być wjazd do garażusad
                  • zz_beatka z tego co wiem to ... biedni D-etapowcy 08.05.05, 18:09
                    jak na razie jeśli takowi są to muszą wyposażyć się w helikoptery bo drogi do
                    ich osiedla brak a zgody na użytkowanie obcego gruntu też nima smile)
                    • sc77 Re: z tego co wiem to ... biedni D-etapowcy 09.05.05, 12:11
                      Drogę muszą doprowadzić.
                      W planie osiedla jest, więc będzie. Jeszcze 1.5 roku, więc czas na zrobienie
                      tejże jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka