michal_74 06.01.06, 11:06 Dziękuję zarządcy za lustro na latarni między bud a i c. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sc77 Re: Lustro 07.01.06, 11:40 Wreszcie widac wyjezdzajac z garazu czy ktos idzie po chodniku. Super sprawa. Odpowiedz Link
przemek.c Re: Lustro 07.01.06, 17:32 Byłoby jeszcze super, gdyby przed skrzyżowaniem z wyjazdem z garaży etapu B widniał znak "skrzyżowanie dróg", bo większość jadących uliczką dojazdową kierowców dziwnie zapomina reguły panujące na skrzyżowaniach równorzędnych. Odpowiedz Link
zz_marcin Re: Lustro 09.01.06, 17:09 Byłoby super gdyby jednak powstały spowalnicze - wczoraj omal nie zostałem rozjechany przez idiotę jadącego znacznie szybciej niż powinien. Nie mamy pasów, zatem można uznać, że droga jest ciągiem pieszo-jezdnym. Przechodziłem pod kątem prostym - nie widzę innego wyjścia niż spowalniacze. Odpowiedz Link
przemek.c Re: Lustro 09.01.06, 18:26 Byłoby super, gdyby ruch w ogóle został jakoś uregulowany, bo w tej chwili mamy do czynienia z klasyczną świnką morską - ani to świnka, ani morska. Parę znaków na krzyż, niby jest jezdnia i chodniki, ale przejść dla pieszych brak. Znowuż brak znaku "strefa zamieszkania" przyznaje na osiedlu pierwszeństwo samochodom, a pieszym nakazuje przechodzenie przez jezdnię w miejscach wyznaczonych... których nie ma. Pomijam fakt, że kierowcy ignorują skrzyżowanie równorzędne z wyjazdem z garaży B, notorycznie wymuszając piewrszeństwo. Znak zatem by się przydał, choćby po to, by podkreślić rzecz oczywistą, która - jak się okazuje - nie dla wszystkich jest równie oczywista. Kupy się wszystko nie trzyma. Pan Kaziński wspominał, że do zorganizowania ruchu chce zatrudnić firmę, która zajmie się problemem całościowo i będzie odpowiedzialna za swoje dzieło, ale co dalej z tematem się dzieje, tego nie wiem. Mam nadzieję, że większość "bolących" nas kwestii zostanie wyjaśniona na najbliższym zebraniu. Łącznie z progami zwalniającymi i oznakowaniem. Odpowiedz Link