Dodaj do ulubionych

garaż w C!!

10.01.06, 18:18
zwracam sie z uprzejma prosba o zajmowanie swoich miejsc garazowych!!!
mimo wielu wolnych miejsc moje wciaz jest zajmowane przez "zyczliwych" ludzi.
dzis bardzo ladny peugeot ze skora w srodku przypodobal sobie moje miejsce!
bede wdzieczna za wspolprace!
Obserwuj wątek
    • devor Re: garaż w C!! 10.01.06, 19:05
      Najlepszym sposobem na to jest kontakt z ochroną i zlokalizowanie posiadacza auta wink
      • yigael Re: garaż w C!! 10.01.06, 19:07
        devor napisał:

> Najlepszym sposobem na to jest kontakt z ochroną i zlokalizowanie posiadacza
        au
        > ta wink

Jak? Przecież jak na razie nie ma identyfikacji pojazdów mieszkańców. Póki nie
        będzie szczelnego systemu ochrona rozkłada ręce. Przerabiałem to niestety w B.
    • a10188 Re: garaż w C!! 11.01.06, 09:02
      A może wystarczy karteczka z upomnieniem dla nieproszonego gościa i sam się
      wyniesie z miejsca.....bez ochrony, policji i brygady antyterrorystycznej wink)))
      Rzeczywiście jeśli ten problem Cie przerasta to napisz o tym jeszcze
      do "Przyjaciółki", "Pani domu" i "Dobre rady". wink
      • przemek.c Re: garaż w C!! 11.01.06, 09:23
        a10188 napisała:

> A może wystarczy karteczka z upomnieniem dla nieproszonego gościa i sam się
        > wyniesie z miejsca.....bez ochrony, policji i brygady antyterrorystycznej ;-
        )))
        > )
        > Rzeczywiście jeśli ten problem Cie przerasta to napisz o tym jeszcze
        > do "Przyjaciółki", "Pani domu" i "Dobre rady". wink

Ale znowuż wracamy do pojmowania rzeczy oczywistych... Skoro na ten przykład
        nie podpisałem z developerem umowy kupna-sprzedaży miejsca garażowego (a trudno
        doprawdy je pomylić ze względu na numerację), to po kiego grzyba miałbym się
        pchać tam, gdzie nie mam prawa parkować? Tylko cwaniakowanie mi przychodzi na
        myśl. W ostateczności jakieś megakosmiczne roztargnienie.

Niestety, w wielu przypadkach uprzejme prośby nie pomagają, więc cwaniak może
        sobie karteczką wytrzeć... no... różne części ciała może sobie wytrzeć. I rzecz
        jasna kontynuować proceder, bo czemu nie?
        • a10188 Re: garaż w C!! 11.01.06, 14:40
          przemek.c napisał:

> a10188 napisała:
          >
          > > A może wystarczy karteczka z upomnieniem dla nieproszonego gościa i sam s
          > ię
          > > wyniesie z miejsca.....bez ochrony, policji i brygady antyterrorystycznej
          > ;-
          > )))
          > > )
          > > Rzeczywiście jeśli ten problem Cie przerasta to napisz o tym jeszcze
          > > do "Przyjaciółki", "Pani domu" i "Dobre rady". wink
          >
          >
          > Ale znowuż wracamy do pojmowania rzeczy oczywistych... Skoro na ten przykład
          > nie podpisałem z developerem umowy kupna-sprzedaży miejsca garażowego (a
          trudno
          >
          > doprawdy je pomylić ze względu na numerację), to po kiego grzyba miałbym się
          > pchać tam, gdzie nie mam prawa parkować? Tylko cwaniakowanie mi przychodzi na
          > myśl. W ostateczności jakieś megakosmiczne roztargnienie.
          >
          > Niestety, w wielu przypadkach uprzejme prośby nie pomagają, więc cwaniak może
          > sobie karteczką wytrzeć... no... różne części ciała może sobie wytrzeć. I
          rzecz
          >
          > jasna kontynuować proceder, bo czemu nie?

Ale ja nie popieram cwaniactwa! Mam miejsce garażowe i też nie podobałoby mi
          się, gdyby ktoś inny na nim stawał! Tylko już większość wątków dotyczy
          parkowania, wylewania żalów i bicia piany, co nie przynosi żadnych rezultatów
          (chyba, że niektórzy dostarczają sobie przyjemności poprzez podniecanie się
          wątkiem, to może i będą rezultaty, ale nie te o których mowa wink)! Może czasem
          trzeba coś zrobić samemu, wystarczy chcieć i od czegoś zacząć.
          • przemek.c Re: garaż w C!! 11.01.06, 19:45
            Taka widać ludzka natura - ponarzekać sobie. Ciekawe, ilu z tych nawołujących
            do działania rzeczywiście doń przystępuje, gdy przychodzi co do czego. Z tego,
            co wiem, grudniową nocną bijatykę z udziałem milusińskich spod 230 widziało pół
            osiedla. Wiesz, ile osób było na policji? 3. Słownie: TRZY. Na trzysta lokali.
            Przy takim zaangażowaniu odwołanie Łubińskiego mogę chyba nazwać cudem czystej
            wody. A tym kilku osobom, którym SIĘ CHCIAŁO poświęcać swój prywatny czas i
            pieniądze, by pozbyć się pasożyta, chyba warto postawić pomniki na środku
            osiedla. Z kości słoniowej. Albo z alabastru, co mi tam słonie zawiniły?
      • yigael Re: garaż w C!! 11.01.06, 10:38
        a10188 napisał/ła:

> A może wystarczy karteczka z upomnieniem dla nieproszonego gościa i sam się
        > wyniesie z miejsca.....bez ochrony, policji i brygady antyterrorystycznej ;-
        )))
        > )
        > Rzeczywiście jeśli ten problem Cie przerasta to napisz o tym jeszcze
        > do "Przyjaciółki", "Pani domu" i "Dobre rady". wink

Czyli masz za złe sąsiadce, że wyżala się na forum? Nie rozumiesz jej
        zdenerwowania? Powinna czekać przy samochodzie "sępa" i powiedzieć mu to w
        twarz /Oczywiście swój samochód powinna zaparkować w tym czasie ... no właśnie
        gdzie/? mój "sęp" w "B" stał dwa dni. Ja w tym czasie parkowałem pod gminą. Za
        garaż zapłaciłem ciężkie pieniądze i płacę co miesiąc.

O ile rozumiem dyskusyjność kwestii parkowania na "pięć minut" /prawdziwe pięć/
        przy krawężniku to tym postem nie tylko niepotrzebnie obrażasz /głupimi
        tekstami o prasie kobiecej/ kobietę, której być może kłaniasz się na podwórku
        ale urągasz zdrowemu rozsądkowi i prawu własności.

To jest forum mieszkańców ZZ. Tu mogą pisać o wszystkim co dla nich /a nie dla
        mnie czy dla Ciebie/ istotne - o swoich sukcesach, planach towarzyskich, hobby
        czy kłopotach. Kropka. Nie podoba Ci się czyjeś zdanie? Polemizuj /ale bez
        obrażania adwersarza/. Nie podoba Ci że ktoś pisze o swoich problemach? Nie
        czytaj. Nie podoba ci się tematyka tego forum? Załóż/znajdź inne.
        • zz_nowy Re: garaż w C!! 11.01.06, 14:07
          ja kiedyś po prostu zablokowałem "na zderzaki" misia, który stawał na moim
          miejscu. Nie blokując przy tym oczywiście wyjazdu z garażu innym. No i miał
          problem smile

bo mi się nie spieszyło - chyba nawet wtedy gdzieś na półtorej godzinki
          wyszedłem...
        • moni242 Re: garaż w C!! 11.01.06, 16:00
          dzieki. za wyreczenie w odpisywaniu osobie, ktora podala miesieczny spis swojej
          popoludniowej literatury.
          pozdrwaiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka