Dodaj do ulubionych

prośba o opinie...

15.02.06, 12:47
witam serdecznie, mam zamiar wkrótce przeprowadzić się do ZZ i stąd proszę o jakieś info na temat połączenia komunikacją miejską z centrum... Ile to trwa i czy w godzinach szczytu da się jakoś wytrzymać? I po drugie jak wygląda sprawa z korkami? Wolałbym nie jeździć do pracy samochodem, bo pracuję w centrum i mam problemy z parkowaniem. Z góry wielkie dzieki!
Obserwuj wątek
    • martus77 Re: prośba o opinie... 15.02.06, 13:13
      Jak sie nie ma wyjścia to trzeba wytrzymać smile)) Sprawa z połączeniami wygląda
      nieźle ale korki niestety są :
      1) bezpośredni autobus linia 127 - przystanek przy Rotundzie (na Alejach
      Jerozolimskich) - jest to linia zwykła, więc ma bardzo dużo przystanków,
      2) bezpośredni autobus linia 500 - jeździ do Dworca Centralnego - linia
      przyspieszona,
      3) autobusem 500 do Metra
      4) czymkolwiek do Ronda Żaba (127,169,500), potem przesiadka w tramwaj (1,2),
      potem przesiadka do Metra.

A czasowo wygląda to różnie. Niestety nie ma żadnejm logicznej zależności co do
      godziny i dnia tygodnia kiedy mogą wystąpić korki.

Np. dzisiaj jechałam 500 do Metra. Z przystanku "Ratusz" o 8.14, a w Metrze
      byłam o 8.40. Korki były, ale jazda odbywała się w miarę płynnie (tzn. wolno,
      ale autobus jechał).

Na razie tyle połączeń mi przychodzi na myśl. Jak coś odkryje nowego to dam
      znać smile
      • lemurka3 Re: prośba o opinie... 15.02.06, 14:06
        Opcja nr 4 jaką przedstawiła Marta sprawdza się chyba najlepiej. Tak do centrum
        jeździ mój mąż - dojazd trwa jakieś 40 minut. Duzo przesiadek ale najszybciej.
        • klejmanm Re: prośba o opinie... 15.02.06, 15:37
          Ja jeżdżę autobusem 500 do Metra Dworzec Gdański, i dalej metrem do pracy.
          Odjeżdżam autobusem spod ratusza o 7.16 i jestem w metrze o 7.45 (czyli 30 min).
          Metrem to już szybko do centrum.
          Przebudowa placu Starzyńskiego daje jakąś nadzieję na poprawę w przyszłości smile

pozdrawiam,
          Marcin.K
          • robertrecords Re: prośba o opinie... 15.02.06, 16:18
            Jeśli kogoś interesują okolice Nowego Światu, początku Al.Jerozolimskich lub
            Pl.Trzech Krzyży to świetnym rozwiązaniem jest:
            czymkolwiek do Ronda Starzyńskiego (127,500), a później 518, który jedzie
            Krakowskim, a więc omija wszystkie korki, które opóźniają np.500.
      • waha1 Re: prośba o opinie... 15.02.06, 18:00
        Osobiscie polecam wariant 3) zastosowny do godziny 6:50 pozwala na dotarcie do
        centrum w niecałem 30 minut. Po 7 trzeba doliczyc jakies 15 min.
        • dejavu_designer Re: prośba o opinie... 16.02.06, 09:32
          wielkie dzieki za wzystkie posty... po tych informacjach raz jeszcze rozważę podpisanie umowy (chwilowo ją wstrzymałem) i poważnie zastanowie się nad Pragą Południe. gdybym jednak się nie zdecydował na ZZ to będzie mi jedynie szkoda, że nie dołączę do tak "solidarnej" społeczności wink Pozdrawiam serdecznie!
          • martus77 Re: prośba o opinie... 16.02.06, 09:35
            Nie ma się nad czym zastanawiać smile Te 40 min drogi to nie jest tak dużo. A jak
            jeszcze trafi się na sąsiada to zupełnie czasa szybko leci....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka