Dodaj do ulubionych

problem z TP i bankiem - etap DiE

14.03.06, 20:20
Ostrzegam, że na decyzję kredytową w banku BPH oczekuje się ponad miesiąc.
Przyczyny leżą zarówno po stronie banku jaki i TP, które powinny się ze sobą
kontaktować w sprawie brakujących dokumentów, mijających terminów - ale
niestety tego nie robią. Nawet umowę do podpisu przygotowują 5 dni. W koncu
dzwonię do jednych i drugich i sam ustalam, gdzie im poginęły dokumenty.
Staram się o rozmowę z dyrektorami obu instytucji, aby zwrócić uwagę na
opieszałość ich pracowników.

Obsługa w TP wogóle nie reaguje na pisma i informacje, po prostu to wszystko
olewa i mówi, że wszystko jest w porządku, a czas mija.

Czy ktoś ma podobne problemy lub odczucia ?
Jeśli teraz nie odpowiada się na pisma, to co będzie z wadami mieszkania,
zgłaszanymi przy odbiorze. Na pewno będą, jak się buduje w takim tempie i
temperaturze nie da się tego uniknąć.
Obserwuj wątek
    • piotr3211 Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 14.03.06, 20:36
      niestety nie odpowiada olewa na maksa od chwili kiedy umowa zostanie
      podpisana!!!!!!! jeśli chodzi o obsługą „posprzedażną” to niestety kiepsko to
      wygląda. Wiem to z własnego doświadczenia.
      • akademus Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 14.03.06, 22:49
        A jakie macie doświadczenia w oczekiwaniu na oświadczenie inwestora zastępczego,
        które jest niezbędne bankowi do udzielenia kredytu. Otrzymałem informację, że
        jest wydawane praktycznie od ręki, tzn. przy odbiorze umowy podpisanej przez TP.
    • klejmanm Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 15.03.06, 08:10
      Cóż, po podpisaniu umowy z TP jest już tylko cały czas gorzej.
      jestem z C i TP do tej pory olał 3 moje pisma w sprawie napraw gwarancyjnych i
      innych spraw. TP nawet nie pisze pism odmownych, oni po prostu olewają.
      Ponoć w jakimś zakresie jest skuteczne odwiedzanie ich biura i robienie głośnych
      awantur. Jeszcze nie testowałem ale chyba już najwyższy czas.
    • gm35 Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 15.03.06, 08:45
      brałam kredyt w BPH i od podpisania umowy z TP do wypłaty transzy z BPH
      wszystko trwało 3 tygodnie smile
    • zz_nowy Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 15.03.06, 10:03
      a po co to załatwiacie sami?????

ja wszystko zleciłem Omegafinance i nawet na oczy nie widziałem żadnego
      pracownika TP ani BPH...

Ułatwiać sobie trzeba a nie utrudniać...
      • dorka21 Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 15.03.06, 11:42
        ja załatwiałam kredyt przez Expandera i tez jestem zadowolona, w banku nie
        byłam ani razu w TP niestety musialam byc chociazby po podpisanie umowy cesji
        wierzytelnosci, ale nie bylo jakis trudnosci. Mało tego jak był jakis dzien
        opoznienia w przekazaniu dokumentow to mialo to rowniez odzwirciedlenia w
        terminie wpłaty I transzy.
    • martarut Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 15.03.06, 12:48

Obecnie jestem na etapie wybory banku. Na pierwszym miejscu pozstawiłam na BPH.
      Skoro jednak są takie problemy... Mam pytanie - czy załatwiał Pan kredyt przez
      pośrednika współpracującego z TP, czy w którymś z oddziałów?

robpro15 napisał:

> Ostrzegam, że na decyzję kredytową w banku BPH oczekuje się ponad miesiąc.
      > Przyczyny leżą zarówno po stronie banku jaki i TP, które powinny się ze sobą
      > kontaktować w sprawie brakujących dokumentów, mijających terminów - ale
      > niestety tego nie robią. Nawet umowę do podpisu przygotowują 5 dni. W koncu
      > dzwonię do jednych i drugich i sam ustalam, gdzie im poginęły dokumenty.
      > Staram się o rozmowę z dyrektorami obu instytucji, aby zwrócić uwagę na
      > opieszałość ich pracowników.
      >
      > Obsługa w TP wogóle nie reaguje na pisma i informacje, po prostu to wszystko
      > olewa i mówi, że wszystko jest w porządku, a czas mija.
      >
      > Czy ktoś ma podobne problemy lub odczucia ?
      > Jeśli teraz nie odpowiada się na pisma, to co będzie z wadami mieszkania,
      > zgłaszanymi przy odbiorze. Na pewno będą, jak się buduje w takim tempie i
      > temperaturze nie da się tego uniknąć.
      • megi761 Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 15.03.06, 13:25
        Ja też brałam kredyt w BPH i jestem nawet zadowolona z obsługi. Oczywiście nie
        obyło się bez potknięć, ale udało się załatwić sprawę w terminie. TP było
        akurat dla mnie nastawione zyczliwie. Dotrzymywali obietnic. Aby tak dalej. smile
        A tak na marginesie, jaką marżę udało Wam się wynegocjować w BPH (pomijając
        LIBOR czy WIBOR)?
      • robpro15 Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 15.03.06, 16:50
        właśnie to jest najdziwniejsze, że kredyt załatwiam przez pośrednika
        współpracującego z TP. -
        • martarut Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 15.03.06, 19:25
          To znaczy - przez Panią Agnieszkę B.?
      • przemek.c Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 16.03.06, 09:03
        Nie polecam BPH. Wykorzystując sytuację, że miałem już z deweloperem podpisaną
        umowę przedwstępną, grali na zwłokę, by w przeddzień terminu wypłaty pierwszej
        transzy przedstawić mi do podpisania umowę na niekorzystnych warunkach. Zmusili
        mnie w ten sposób do założenia u nich niepotrzebnego mi zupełnie konta,
        oczywiście pobierając za nie stosowne - niemałe zresztą - opłaty. Kredyt
        zaciągnąłem na 25 lat w CHF. Gdyby podsumować przez te wszystkie lata same
        koszta prowadzenia rachunku (przy cenach dzisiejszych, oczywiście) to przez 25
        lat przewyższyłyby one pobraną przez bank prowizję za kredyt (!). Oczywiście
        numer rachunku dedykowanego do spłat kredytowych (prowadzonego na koszt banku)
        otrzymałem dopiero po opłaceniu prowizji za aneks do umowy (150 PLN). Teraz
        jednak co pół roku wraz z harmonogramem spłat otrzymuję kolejną podwyżkę - na
        dzień dzisiejszy BPH życzy sobie... 4,52% w skali roku. W CHF, przypomnę. No i
        nawet gówniany świstek - zestawienie spłaconych odsetek - na potrzeby ulgi
        odsetkowej kosztuje 30 PLN.
    • martus77 Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 15.03.06, 14:26
      Co prawda kredyt brałam ponad 2 lata temu, ale z tego co pamiętam nie miałam
      żadnych problemów.
      Jak ktoś potrzebuje pomocy, to mogę go skierować do kompetentnego pracownika
      banku smile
    • bocadillo1 Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 15.03.06, 21:58
      Ja jestem zadowolona ze współpracy z Millenium. Decyzja 5 dni. Nie martwiłam
      się o żadne dokumenty. Naprawde super, polecam!! i do konca marca promocja!!!
      2,26% .
      pozdrawiam
      • joanna_kabaty Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 15.03.06, 22:52
        zz_nowy to jakas kryptoreklame tutaj prowadzi a co do oferty Millenium to cos
        takiego jak kredyt hipoteczny jest rzecza bardzo indywidualna a zaoferowane
        oprocentowanie zalezy od bardzo wielu czynnikow. Kolezanka bacodillo nie ma sie
        czym chwalic bo 2,26 to nic szczegolnego (zakladam ze mowimy o kredytach
        denominowanych w CHF)- ja kupujac mieszkanie w innej czesci Warszawy dostalam
        kredyt oprocentowany na 1,60% (kredytodawca to Multibank)ale od razu nadmienie
        ze musialam spelnic kilka warunkow.

bocadillo1 napisała:

> Ja jestem zadowolona ze współpracy z Millenium. Decyzja 5 dni. Nie martwiłam
        > się o żadne dokumenty. Naprawde super, polecam!! i do konca marca promocja!!!
        > 2,26% .
        > pozdrawiam
        • zz_nowy Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 16.03.06, 15:01
          reklamuję usługi kogoś, z kogo jestem zadowolony i nie mam mu niczego do
          zarzucenia.

Jeżeli joanna_kabaty ma inne doświadczenia z tą firmą to niech po prostu
          napisze o nich. Po to jest forum.
          • joanna_kabaty Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 16.03.06, 23:34
            Kolego Mily, przyznam ze nie bardzo wiem a przyznaje, ze troche sie nad tym
            zastanawialam, jak mogles napisac ze nie widziales pracownika ani TP ani BPH
            korzystajac z oferty omegafinance.
            Odpowiedz na to jest prosta- firma, ktora tak zachwalasz nie ma w swojej
            ofercie produktow BPH.

Poza tym piszac, cytuje "....Mają bardzo dobre oferty banków
            (wchodząc "z ulicy" nie dostanie się tak dobrych warunków)" z cala pewnoscia
            jest to reklama w czystej postaci a nie pisanie o swoich doswiadczeniach. I
            klania sie tu netykieta smile)

zz_nowy napisał:

> reklamuję usługi kogoś, z kogo jestem zadowolony i nie mam mu niczego do
            > zarzucenia.
            >
            > Jeżeli joanna_kabaty ma inne doświadczenia z tą firmą to niech po prostu
            > napisze o nich. Po to jest forum.
            • zz_nowy Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 17.03.06, 10:46
              teraz nie ma w ofercie - miała wtedy, kiedy brałem kredyt - czyli około 3 lata
              temu (o ile dobrze pamiętam). Sugerujesz, że kłamię? wink

Jeśli chodzi o ofertę dla tych "z ulicy" itd. Wtedy kiedy brałem kredyt
              najpierw sam szukałem ofert i oferta, którą dostałem w BPH była gorsza od tej,
              którą dostałem od Omegafinance w BPH.

Sprawiasz wrażenie osoby, która za wszelką cenę chce/musi/uwielbia znaleźć
              dziurę w całym... błagam... Ja po prostu informuję ludzi o możliwościach jakie
              mają (i o swoich doświadczeniach)... Jestem na tym forum bardzo długo i
              naprawdę nie pojawiłem się tu po to żeby kogokolwiek reklamować.

To tyle. Więcej nikomu nie pomogę ani słowem się nie odezwę bo widzę, że
              czuwasz i znajdziesz mnie i oczywiście zaprzeczysz wszystkiemu co napiszę (choć
              wcale nie będziesz miała racji)
        • bocadillo1 Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 20.03.06, 22:28
          nie dodałas kolezanko joanno_kabaty ze do Twojej marzy 1,60 trzeba dodać libor,
          który teraz jest w wys 1,01. Tak wiec sumując to wychodzi 2,61smile wiec i tak to
          jednak troszkę więcej od tego co mi zaproponowanosmilePozdrawiam
          • joanna_kabaty Re: problem z TP i bankiem - etap DiE 21.03.06, 14:14
            Bocadillo,
            Wspomniane przeze mnie oprocentowanie kredytu na poziomie 1,6% to
            oprocentowanie finalne zawierajace juz w sobie cene pieniadza (libor) oraz
            marze banku.

Pozdrawiam serdecznie

Jo'

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka