Dodaj do ulubionych

PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY

23.03.07, 08:28
Obserwuj wątek
    • rene8 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 10:54
      Moze by się powpisywali rodzice,których latorośle uczęszczają do okolicznych
      podstawówek?
      Przedemną też ten problem.
      • mooj Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 11:00
        tez zachecam
        tymczasem podrzucam link sąsiedzki
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11165&w=39497355
        • iwkam Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 13:02
          Szkołą rejonową dla dzieci z ZZ jest szkoła nr 52 na Samarytanki (info
          sprawdzone w zeszłym roku w kuratorium). Od obecnego roku szkolnego placówka ma
          nową dyrektorkę i podobno z opinii koleżanek gorszą, mniej dbającą o szkołę. W
          rankingach szkół podstawowych mieści się w pierwszej trójce na Targówku.
          Mój syn chodzi obecnie do pierwszej klasy w STO na Toruńskiej. Ja jestem bardzo
          zadowolona ze szkoły. Wysoki poziom nauczania (mam porównanie z jego
          rówieśnikami z zerówki oraz pierwsze miejsce w rankingu szkół podstawowych na
          Targówku), własna sala gimnastyczna, małe klasy, fajni nauczyciele. Superrrr
          świetlica, dzieciaki nie chcą z niej wychodzić. Minusem jest brak stołówki-
          szkoła korzysta z firm cateringowych i kiepski dojazd. Poza czesnym szkoła nie
          wyciąga "łap" po więcej kasy.
          Przez pierwszy tydzień syn chodził do szkoły prywatnej nr 62 na Skrajnej. Dla
          mnie szkoła pomyłka. W klasie było czworo dzieci. Lekcje od 8.30. Dzieci
          przywiezione wcześniej są bez opieki nauczycieli. Już w pierwszym tygodniu
          wyciągano łapki po pieniądze na jakieś pierdoły. Nie ma tam atmosfery szkoły,
          mały budynek i klasy jak pokoiki w mieszkaniach.
          Mam nadzieję, że chociaż troszeczkę pomogłam. Życzę powodzenia, bo ja mam już
          to za sobą uffffff.
          • mooj Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 13:12
            a na Toruńskiej o której zaczynają się lekcje?
            • iwkam Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 14:05
              1)czesne w STO: 750PLN/miesiąc, nie ma opłat w wakacje
              2)lekcje zawsze zaczynają sie o g.8.00, świetlica jest do 17.00.

Dojazd autobusem nie jest taki zły, ponieważ spod Ratusza jedzie kilka
              autobusów, wysiadka pod wiaduktem i tylko schodami do góry i dzieciaki są już w
              szkole. Gorzej z powrotem, bo trzeba pomaszerować aż do skrzyżowania
              Bazyliańskiej z Wysockiego.
              Jeśli chodzi o dojazd samochodem, to trzeba poznać skrót dzięki któremu nie
              stoi się w mega korku.
              • iwkam Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 14:07
                zapomniałam: jeśli musisz zawieść dziecko wcześniej do szkoły to od 7.30 zawsze
                jest tam dyżurujący nauczyciel pilnujący dzieciaki
                • mooj Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 14:42
                  dziękuję
    • osmokach Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 13:41
      martwi mnie ew. samodzielne wybieranie sie do szkoly dziecka (kiedy podrosnie) -
      torunska to jednak kawalek drogi

BTW: jakie jest czesne w STO?
    • osmokach Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 15:30
      a czy ktos wysyla swoje dziecko w tym roku do pierwszej klasy do szkoly na
      balkonowej albo na samarytanki?
      • gm35 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 25.03.07, 20:53
        tylko nie na balkonową - szkoła dramat !!!! mój syn tam chodził i szczerze
        odradzam !!
        • rene8 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 25.03.07, 20:54
          gm35 ale napisz dlaczego?
          • gm35 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 25.03.07, 21:52
            oczywiście już piszę smile są to moje wrażenia i opinią moich koleżanek , których
            dzieci chodzą w tej chwili do tej szkoły ( mój syn konczy w tym roku
            gimnazjum )
            Dyrekcja bardzo nieudolna , nie potrafiąca sobie poradzić ani z uczniami ani z
            nauczycielami
            Nauczyciele - opinia z kuratorium - "jak nie ma co zrobić z kiepskim
            nauczycielem - trzeba go wysłać do SP 42 na Balkonową "
            Nauczyciele ucza nie tego w czym się specjalizują tylko tego na co jest
            zapotrzebowanie - np jeden z panów uczył po , potem techniki i historii
            oczywiście lekcje historii były parodią !!!!
            Smierdzące a wręcz cuchnące łazienki - nie da się tam wejśc poprostu
            Poziom edukacji w szkole - mój syn był średniakiem ( na koniec szkoły miał
            średnią 4 ) strasznie niski - w gimnazjum pierwszy semestr nadrabialiśmy braki
            ze szkoły , gdyż większej części materiału nie miał tylko on i jedna dziewczyna
            która też chodziła do wybitnej szkoły 42

pozdrawiam

• ivo21 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 26.03.07, 18:34
              masz stare dane
            • pieskuba Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 27.03.07, 08:37
              Dyrekcja się zmieniła, wielu nauczycieli też Kończy się remont bloku
              sportowego.Zbudowano nowy basen i dzieci z 42 od czerwca raz w tygodniu będą
              mieć wf na basenie. Od przyszłego roku szkolnego angielski będzie już od
              pierwszej klasy, zostanie też otwarta klasa sportowa o profilu pływackim. Teraz
              może być trudno, bo zaraz zaczyna się remont całej szkoły.

Dużo się zmieniło, odkąd Twój syn skończył tę szkołę. Nowa dyrektorka to bardzo
              energiczna, młoda osoba i na pewno jeszcze wiele zmieni na lepsze.
              • rene8 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 28.03.07, 14:40
                A szkoła przy Malborskiej?
                • osmokach Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 28.03.07, 16:38
                  czy przy malborskiej to podstawowka?
                  • ivo21 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 29.03.07, 09:14
                    Przy Malborskiej to gimnazjum rejonowe ZZ.
        • ivo21 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 26.03.07, 18:25
          Moj tez chodzil. My bylismy bardzo zadowoleni, ale on jest swietnym uczniem.

pozdrawiam
    • osmokach Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 26.03.07, 12:20
      a jakie wrazenia z samarytanki? czy czyjes dziecko chodzi do tej szkoly? moze
      ktos wysyla dziecko w tym roku do pierwszej klasy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka