rene8 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 10:54 Moze by się powpisywali rodzice,których latorośle uczęszczają do okolicznych podstawówek? Przedemną też ten problem. Odpowiedz Link
mooj Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 11:00 tez zachecam tymczasem podrzucam link sąsiedzki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11165&w=39497355 Odpowiedz Link
iwkam Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 13:02 Szkołą rejonową dla dzieci z ZZ jest szkoła nr 52 na Samarytanki (info sprawdzone w zeszłym roku w kuratorium). Od obecnego roku szkolnego placówka ma nową dyrektorkę i podobno z opinii koleżanek gorszą, mniej dbającą o szkołę. W rankingach szkół podstawowych mieści się w pierwszej trójce na Targówku. Mój syn chodzi obecnie do pierwszej klasy w STO na Toruńskiej. Ja jestem bardzo zadowolona ze szkoły. Wysoki poziom nauczania (mam porównanie z jego rówieśnikami z zerówki oraz pierwsze miejsce w rankingu szkół podstawowych na Targówku), własna sala gimnastyczna, małe klasy, fajni nauczyciele. Superrrr świetlica, dzieciaki nie chcą z niej wychodzić. Minusem jest brak stołówki- szkoła korzysta z firm cateringowych i kiepski dojazd. Poza czesnym szkoła nie wyciąga "łap" po więcej kasy. Przez pierwszy tydzień syn chodził do szkoły prywatnej nr 62 na Skrajnej. Dla mnie szkoła pomyłka. W klasie było czworo dzieci. Lekcje od 8.30. Dzieci przywiezione wcześniej są bez opieki nauczycieli. Już w pierwszym tygodniu wyciągano łapki po pieniądze na jakieś pierdoły. Nie ma tam atmosfery szkoły, mały budynek i klasy jak pokoiki w mieszkaniach. Mam nadzieję, że chociaż troszeczkę pomogłam. Życzę powodzenia, bo ja mam już to za sobą uffffff. Odpowiedz Link
mooj Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 13:12 a na Toruńskiej o której zaczynają się lekcje? Odpowiedz Link
iwkam Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 14:05 1)czesne w STO: 750PLN/miesiąc, nie ma opłat w wakacje 2)lekcje zawsze zaczynają sie o g.8.00, świetlica jest do 17.00. Dojazd autobusem nie jest taki zły, ponieważ spod Ratusza jedzie kilka autobusów, wysiadka pod wiaduktem i tylko schodami do góry i dzieciaki są już w szkole. Gorzej z powrotem, bo trzeba pomaszerować aż do skrzyżowania Bazyliańskiej z Wysockiego. Jeśli chodzi o dojazd samochodem, to trzeba poznać skrót dzięki któremu nie stoi się w mega korku. Odpowiedz Link
iwkam Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 14:07 zapomniałam: jeśli musisz zawieść dziecko wcześniej do szkoły to od 7.30 zawsze jest tam dyżurujący nauczyciel pilnujący dzieciaki Odpowiedz Link
osmokach Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 13:41 martwi mnie ew. samodzielne wybieranie sie do szkoly dziecka (kiedy podrosnie) - torunska to jednak kawalek drogi BTW: jakie jest czesne w STO? Odpowiedz Link
osmokach Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 23.03.07, 15:30 a czy ktos wysyla swoje dziecko w tym roku do pierwszej klasy do szkoly na balkonowej albo na samarytanki? Odpowiedz Link
gm35 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 25.03.07, 20:53 tylko nie na balkonową - szkoła dramat !!!! mój syn tam chodził i szczerze odradzam !! Odpowiedz Link
rene8 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 25.03.07, 20:54 gm35 ale napisz dlaczego? Odpowiedz Link
gm35 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 25.03.07, 21:52 oczywiście już piszę są to moje wrażenia i opinią moich koleżanek , których dzieci chodzą w tej chwili do tej szkoły ( mój syn konczy w tym roku gimnazjum ) Dyrekcja bardzo nieudolna , nie potrafiąca sobie poradzić ani z uczniami ani z nauczycielami Nauczyciele - opinia z kuratorium - "jak nie ma co zrobić z kiepskim nauczycielem - trzeba go wysłać do SP 42 na Balkonową " Nauczyciele ucza nie tego w czym się specjalizują tylko tego na co jest zapotrzebowanie - np jeden z panów uczył po , potem techniki i historii oczywiście lekcje historii były parodią !!!! Smierdzące a wręcz cuchnące łazienki - nie da się tam wejśc poprostu Poziom edukacji w szkole - mój syn był średniakiem ( na koniec szkoły miał średnią 4 ) strasznie niski - w gimnazjum pierwszy semestr nadrabialiśmy braki ze szkoły , gdyż większej części materiału nie miał tylko on i jedna dziewczyna która też chodziła do wybitnej szkoły 42 pozdrawiam Odpowiedz Link
pieskuba Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 27.03.07, 08:37 Dyrekcja się zmieniła, wielu nauczycieli też Kończy się remont bloku sportowego.Zbudowano nowy basen i dzieci z 42 od czerwca raz w tygodniu będą mieć wf na basenie. Od przyszłego roku szkolnego angielski będzie już od pierwszej klasy, zostanie też otwarta klasa sportowa o profilu pływackim. Teraz może być trudno, bo zaraz zaczyna się remont całej szkoły. Dużo się zmieniło, odkąd Twój syn skończył tę szkołę. Nowa dyrektorka to bardzo energiczna, młoda osoba i na pewno jeszcze wiele zmieni na lepsze. Odpowiedz Link
rene8 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 28.03.07, 14:40 A szkoła przy Malborskiej? Odpowiedz Link
osmokach Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 28.03.07, 16:38 czy przy malborskiej to podstawowka? Odpowiedz Link
ivo21 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 29.03.07, 09:14 Przy Malborskiej to gimnazjum rejonowe ZZ. Odpowiedz Link
ivo21 Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 26.03.07, 18:25 Moj tez chodzil. My bylismy bardzo zadowoleni, ale on jest swietnym uczniem. pozdrawiam Odpowiedz Link
osmokach Re: PIERWSZOKLASISCI - GDZIE DO SZKOLY 26.03.07, 12:20 a jakie wrazenia z samarytanki? czy czyjes dziecko chodzi do tej szkoly? moze ktos wysyla dziecko w tym roku do pierwszej klasy? Odpowiedz Link