jowitapl 24.10.03, 01:17 Co zrobić żeby Pan Inspektor wreszcie naprawił zgłoszone w protokole odbioru usterki: pękający tynk na sufitach itp.? Chciałabym zacząc wykańczać, mam wykonawcę, ale nie chce za nie dodatkowo płacić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin_robert Re: odbiór mieszkania- usterki 24.10.03, 09:13 Czekałem na poprawki 30 dni, jeśli odebrałaś klucze z usterkami - musisz płacić już czynsz, to masz problem. Odpowiedz Link
zzdorka Re: odbiór mieszkania- usterki 24.10.03, 20:17 Ja czekalam tydzien, upomnialam sie i w dwa dni mialam wszystko poprawione. Odpowiedz Link
d-37 Re: odbiór mieszkania- usterki 26.10.03, 12:19 Nie prawdą jest że jak się odebrało mieszkanie to już pozamiatane i nie ma do kogo się zgłosić w celu usunięcia usterek. W moim mieszkaniu usterek było kilka, a termin ich usuwania był różny, niektóre usunięte były od ręki, inne takie jak uszkodzone szyby czy braki w osłonkach na oknach czekają do dzisiaj na zrealizowanie. Powodem niewykonania niektórych usterek jest brak w asortymencie, jestem jednak przekonany że w swoim czasie doczekam się ich realizacji. Prawdą jest jednak to że nie mogę oskarżać wykonawców tych poprawek o brak dobrej woli. Nie znaczy to jednak że biernie i z ufnością będę oczekiwał na wykonanie niezbędnych napraw. Myślę że zastosowanie będzie tu miała stara leninowska zasada: Pełne zaufanie i 100% kontrola. Odpowiedz Link