Dodaj do ulubionych

SZUKAM OSÓB KTÓRE SĄDZIŁY SIĘ Z DEVELOPEREM

IP: *.nbp.pl 06.01.04, 09:39
Mój developer nie zachowuje norm wyciszenie ścian i stropów lokalu,
zapowietrza mi się kanalizacja, zacieka sufit. W związku z tym zamierzam
podać go do sądu z żądaniem zwrotu części kosztów zakupu mieszkania. Czy mam
jakieś szanse????
Obserwuj wątek
    • Gość: ROB Re: SZUKAM OSÓB KTÓRE SĄDZIŁY SIĘ Z DEVELOPEREM IP: *.waw.pdi.net 06.01.04, 13:26
      NO TO MASZ PROBLEM I TO POWAŻNY! JAK TO BYWA W NASZYM KRAJU DEWELOPERZY ROBIĄ
      LUDZI W BAMBUKO I TO RÓWNO.MOŻNA IM JEDNAK ZASZKODZIĆ.PISZĘ BO WIEM TO Z
      DOŚWIADCZENIA.TEŻ MNIE OSZUKAŁ DEWELOPER,JEDNAK PEWNE DZIAŁANIA SPOWODOWAŁY
      ŻE WYSZEDŁEM NA SWOJE

KONTAKT 606 152-401 WIECZOREM
      • Gość: bartes Re: SZUKAM OSÓB KTÓRE SĄDZIŁY SIĘ Z DEVELOPEREM IP: *.nbp.pl 06.01.04, 14:19
        czesc Rob
        jeśli masz jakieś porady to czekam bartes1@op.pl
    • Gość: Piohal Re: SZUKAM OSÓB KTÓRE SĄDZIŁY SIĘ Z DEVELOPEREM IP: *.crowley.pl 06.01.04, 13:30
      A o jakim developerze mówisz?
      • Gość: ROB Re: SZUKAM OSÓB KTÓRE SĄDZIŁY SIĘ Z DEVELOPEREM IP: *.waw.pdi.net 06.01.04, 13:57
        NIEISTNIEJĄCY JUŻ ENERGOPOL TRADE-OLSZTYN
    • Gość: ja tez Re: SZUKAM OSÓB KTÓRE SĄDZIŁY SIĘ Z DEVELOPEREM IP: *.acn.pl 06.01.04, 22:08
      Mnie tez interesuje sprawa wyciszenia scian i stropow, a wlasciwie jego brak.
      Czy jest jakas mozliwosc wywalczenia czegokolwiek od dewelopera juz po
      zamieszkaniu w mieszkaniu? Jak w ogole zbadac czy sciany i stropy spelniaja
      normy? Slysze sasiadow jak sobie w nocy rozmawiaja troszke glosniej (nie
      krzycza), slysze szczekajacego pieska, placz dzieci, winde i pare innych milych
      dla ucha dzwiekow.
      Poza tym deweloper wymyslil sobie system doprowadzania wody do mieszkan taki,
      ze musze za kazdym razem dobre nascie litrow wody spuscic w umywalce czy wannie
      zeby byla w miare ciepla (piony sa na korytarzu i wszystkie rury ida podloga),
      oczywiscie za zimna wode place jak za ciepla.
      Schody zbudowane przez dewelopera nie spelniaja norm jesli chodzi w wymiary
      stopni, wiec sa dosc niewygodne (i niebezpieczne).
      Tez marzy mi sie jakas rekompensata (?) albo cos za te i inne rzeczy, tym
      bardziej, ze przed podjeciem decyzji o kupnie, o wszystko dokladnie wypytalismy
      i wszystko mialo byc w porzadku (wyciszone, sprawnie dzialajace itp).
      Przychylam sie do prosby o pomoc w znalezieniu pomyslu jak zalatwic taka sprawe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka