agnie_szka9 09.01.04, 14:06 czy to solidny developer? a jak wyglądają te ich mieszkania "pod klucz"? ktoś widział? coś wie? dziękuję za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnie_szka9 Re: BARC - Pod Dębami 09.01.04, 14:16 hmmm...poczytałam sobie poprzednie wątki na ten temat... chyba nie mam już więcej pytań. szukam czegoś innego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokonut Re: BARC - Pod Dębami IP: 217.8.186.* 09.01.04, 14:50 Wejdź na stronę www.poddebami.waw.pl. To forum mieszkańców osiedla, chętnie ci odpowiedzą na wszystkie pytania. A wypowiedziami tutaj raczej się nie sugeruj, znalazłam tam parę ewidentnych kłamstw, np. 1. że nie informowali, że mają zamiar stawiać wysokie budynki - od trzech lat w ich ulotce jest wyrysowany docelowy układ osiedla i te budynki też tam są. 2. że okna w mieszkaniach uchylają się tylko w pionie - bzdura, sama sprawdzałam. Kupuję tam mieszkanie, jak na razie bez zastrzeżeń, a odbiór wychodzi mi półtora miesiąca przed terminem wyznaczonym w umowie. Wykończenie będzie nie za drogie, ale wygląda przyzwoicie (można obejrzeć i wybrać, ewentualnie z części zrezygnować albo coś dołożyć). Można sobie przesuwać ściany, elektrykę robią pod dyktando. Najlepiej tam pojechać, mają lokal pokazowy, pogadać też z mieszkańcami. Czynsz za 40-metrowe mieszkanie wynosi ok 300 zł (info od mieszkańców), ściany nie pękają, tynk nie odlatuje, większych usterek budowlanych też nie zgłaszali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza Re: BARC - Pod Dębami IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.01.04, 17:55 Opinia raczej albo zbyt optymistyczna, albo tendencyjna bo BARC to raczej kaszanka..Buduja malo solidnie, czynsz to powod frustracji niejednego lokatora, a scianki typu karton gips przy ktorych jak puszczasz baka slyszy caly pion tez raczej nie zachecaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: BARC - Pod Dębami 12.01.04, 09:08 Mogę ci opisać wrażenia po zamieszkaniu. Ale ścianki karton-gips są tam tylko wewnętrzne, mieszkania dzielone są bodajże pustakami, i tylko okładane płytą. A czynsz w wysokości ok. 300 zł za 40 m2 (z funduszem remontowym)... Wyższe znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokonut Re: BARC - Pod Dębami IP: 217.8.186.* 12.01.04, 09:19 Witam sąsiadkę :))) Z funduszem remontowym? Jeszcze lepiej. Chociaż i tak ostateczna wysokość czynszu zależeć będzie od wspólnoty. I faktycznie, pustaki, rama H, tak się chyba nazywa ta technologia. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: BARC - Pod Dębami 12.01.04, 09:30 Miło mi poznać :) Pewnie spotkamy się wkrótce na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś