Dodaj do ulubionych

BARC - Pod Dębami

09.01.04, 14:06
czy to solidny developer? a jak wyglądają te ich mieszkania "pod klucz"? ktoś
widział? coś wie?
dziękuję za opinie.
Obserwuj wątek
    • agnie_szka9 Re: BARC - Pod Dębami 09.01.04, 14:16
      hmmm...poczytałam sobie poprzednie wątki na ten temat...
      chyba nie mam już więcej pytań. szukam czegoś innego :-)
      • Gość: kokonut Re: BARC - Pod Dębami IP: 217.8.186.* 09.01.04, 14:50
        Wejdź na stronę www.poddebami.waw.pl. To forum mieszkańców osiedla, chętnie ci
        odpowiedzą na wszystkie pytania. A wypowiedziami tutaj raczej się nie sugeruj,
        znalazłam tam parę ewidentnych kłamstw, np.
        1. że nie informowali, że mają zamiar stawiać wysokie budynki - od trzech lat w
        ich ulotce jest wyrysowany docelowy układ osiedla i te budynki też tam są.
        2. że okna w mieszkaniach uchylają się tylko w pionie - bzdura, sama
        sprawdzałam.

Kupuję tam mieszkanie, jak na razie bez zastrzeżeń, a odbiór wychodzi mi
        półtora miesiąca przed terminem wyznaczonym w umowie. Wykończenie będzie nie za
        drogie, ale wygląda przyzwoicie (można obejrzeć i wybrać, ewentualnie z części
        zrezygnować albo coś dołożyć). Można sobie przesuwać ściany, elektrykę robią
        pod dyktando. Najlepiej tam pojechać, mają lokal pokazowy, pogadać też z
        mieszkańcami. Czynsz za 40-metrowe mieszkanie wynosi ok 300 zł (info od
        mieszkańców), ściany nie pękają, tynk nie odlatuje, większych usterek
        budowlanych też nie zgłaszali.
        • Gość: luiza Re: BARC - Pod Dębami IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.01.04, 17:55
          Opinia raczej albo zbyt optymistyczna, albo tendencyjna bo BARC to raczej
          kaszanka..Buduja malo solidnie, czynsz to powod frustracji niejednego
          lokatora, a scianki typu karton gips przy ktorych jak puszczasz baka slyszy
          caly pion tez raczej nie zachecaja....
          • emka_waw Re: BARC - Pod Dębami 12.01.04, 09:08
            Mogę ci opisać wrażenia po zamieszkaniu. Ale ścianki karton-gips są tam tylko
            wewnętrzne, mieszkania dzielone są bodajże pustakami, i tylko okładane płytą. A
            czynsz w wysokości ok. 300 zł za 40 m2 (z funduszem remontowym)... Wyższe znam.
            • Gość: kokonut Re: BARC - Pod Dębami IP: 217.8.186.* 12.01.04, 09:19
              Witam sąsiadkę :))) Z funduszem remontowym? Jeszcze lepiej. Chociaż i tak
              ostateczna wysokość czynszu zależeć będzie od wspólnoty. I faktycznie, pustaki,
              rama H, tak się chyba nazywa ta technologia.
              • emka_waw Re: BARC - Pod Dębami 12.01.04, 09:30
                Miło mi poznać :) Pewnie spotkamy się wkrótce na żywo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka