Dodaj do ulubionych

Domek ogrodowy ogromy problem

12.04.24, 20:46
Drogie Panie, dawno mnie tu nie było z problemami, ale wiecie jak to jest w życiu, zawsze coś wyskoczy. Mam kolejny problem i zapytanie do pań, które mają doświadczenie.
Pod koniec miesiąca luty, dozorczyni zaoferowała nam jedną rabatę pod naszą klatka, myślałam, żeby może by wysiać kilka rzodkiewek do porannego twarożku i i cukinie bo możnaby na zupę i na sprzedaż. Niestety mój mąż postanowił zasadzić drzewo, najlepiej dąb. U szwagra na działce jest taki dąb, to by można w nocy wykopać i przesadzić do nas. Mąż tak się podekscytował tym, że zasadzi drzewo, że postanowił wybudować mały domek działkowy pod klatka, żeby trzymać tam różne narzędzia, i mieć taką męską jaskinię. Naznosił jakiś desek, styropianu, gruzu budowlanego i starych szmat do izolacji. Kupił też brzeszczot, młotek i gwoździe. Nazbierało się tego tyle, że u nas w mieszkaniu to się nie mieści, więc zniósł to wszystko do wózkowni i zmienił zamki, że to będzie teraz jego warsztat. Teraz mam pytanie, czy możemy sobie zatrzymać taką wózkownię? U nas w klatce oprócz naszych bąków jest tylko jedno dziecko i państwo mieszkają na parterze. My wózeczki trzymamy na klatce pod drzwiami.
Obserwuj wątek
    • misiamama Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 11:45
      tylko niech pani nie kładzie agrowłókniny, taka moja szczera rada.
      • zonazpoznan1a Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 13:57
        Niestety nie stać nas na takie fanaberie i wybrzydzania. Mamy darmową papę azbestową i to trzeba wykorzystać.
        • ayelen40 Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 18:04
          Z którego roku ta papa?!
          • zonazpoznan1a Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 18:10
            A o co pani chodzi? Nie wiem z którego. Domek wybudowany metodą chałupniczą na działce, to chyba że 40 lat będzie miała. Mąż mówi że się nada.
            • ayelen40 Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 18:54
              Ale teraz trochę inne przepisy som 😉
      • karyna-z-tarchomina Re: Domek ogrodowy ogromy problem 14.04.24, 13:53
        Ja bym te agrowloknine chciala bo moj znow obity gwoździem wrocil do domu. Wiosna przyszla i tez z kolega szope stawia
    • asma.bez.dworu Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 13:34
      Dzień dobry,
      Proszę pani to się nazywa na forum przedogrodek a nie rabat
      Państwo też z zabranej Niemcom kamienicy tak jak państwo Słonko ?
      • hrasier_2 Re: Domek ogrodowy ogromy problem 14.04.24, 12:44
        asma.bez.dworu napisała:

> Dzień dobry,
        > Proszę pani to się nazywa na forum przedogrodek a nie rabat
        > Państwo też z zabranej Niemcom kamienicy tak jak państwo Słonko ?
        Asma chce Ci się u tej trollicy podbijać wątek. Żałosne.
    • majenkirr Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 13:38
      Nie chcę Pani martwić, ale màż jest chyba hoarderem sad. Ze śmietników to znosi?
      • zonazpoznan1a Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 13:58
        Ze śmietników i z niepilnowanych działek RODO. Proszę wyrażać się z szacunkiem o moim mężu.
        • banicazarbuzem Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 17:32
          A dla Pani kwiaty na urodziny, imieniny i dzień kobiet zbiera z cmentarza?
          • shellyanna Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 17:42
            iPhone podobno ostatnio wjechał…
            • karyna-z-tarchomina Re: Domek ogrodowy ogromy problem 14.04.24, 13:54
              Na cmentarzach iphony kładą?
              • majenkirr Re: Domek ogrodowy ogromy problem 17.04.24, 00:25
                Nie, w hotelach 😏
    • stasi1 Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 13:48
      Ciekawe co powie dozorczyni która zamiast rabatki zobaczy jakąś obskurną budę? Może ten gruz budowlany powinien mąż gromadzić na przyszłym placu budowy aby dozorczyni nie była zaskoczona.
      A na nowe dzieci nie ma szans w klatce?
      • zonazpoznan1a Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 14:01
        Może się pan panie Stasiu zajmie swoimi sprawami i przestanie judzić w projekcie mojego męża? Obskurną budą to sobie pan może nazwać kurnik w którym pan mieszka. Mąż buduje coś co nazywa się menkejw.
        • stasi1 Re: Domek ogrodowy ogromy problem 16.04.24, 23:47
          Nie ważne co buduje ważne z czego. Z gruzu budowlanego raczej nic dobrego nie wyjdzie
    • daniela34 Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 13:53
      zonazpoznan1a napisała:

Te
      > raz mam pytanie, czy możemy sobie zatrzymać taką wózkownię?

Mogą państwo. Przy obecnej zapaści sądownictwa zanim spółdzielnia wygra sprawę to minie z 5 lat. To już i bąki podrosną i to drzewo...
      • asia.sthm Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 17:26
        > bąki podrosną i to drzewo...

po tym drzewie i komórce to màż będzie zmuszony syna spłodzić. I nowy wózek.
    • kropkaa Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 13:56
      Śmiało!
    • bei Re: Domek ogrodowy ogromy problem 13.04.24, 22:52
      Wózkownię na pewno można podzielić, zmieści się warsztacik i wózeczki. Jak małżonek wybuduje domek, to w wózkowni można zrobić magazyn na cukinię do sprzedaży. Zgodę sąsiadów można podkupić rzodkiewką
    • moni_485 Re: Domek ogrodowy ogromy problem 14.04.24, 10:08
      Jakbym była bywalcem, oskarżyłabym cię o stalking. Twoje wątki przestały być śmieszne, teraz są tylko męczące.
      • hrasier_2 Re: Domek ogrodowy ogromy problem 14.04.24, 13:02
        moni_485 napisała:

> Jakbym była bywalcem, oskarżyłabym cię o stalking. Twoje wątki przestały być śm
        > ieszne, teraz są tylko męczące.
        Ale przecież tu są adminki strony i nie reagują. A poczyna sobie coraz śmielej .Wyciąga dane z profili społecznościowych i jest całkowicie bezkarna. A tu jeszcze u niej podbijają wątki co niektórzy.
        • annaboleyn Re: Domek ogrodowy ogromy problem 14.04.24, 13:20
          Oj tam zaraz dane. Rozmawiamy sobie o publicznych zdjęciach staruszków, po których widać, że lubią wódeczkę i przebieranie się w młodzieżowe ubranka smile ach jej, jak to czasem deklaracje na forum odbiegają od reala, ojojoj smile
      • annaboleyn Re: Domek ogrodowy ogromy problem 14.04.24, 14:03
        Ale dlaczego obrażasz bywalca?? Przecież zonazpoznania wielokrotnie pisala, że bywalec i jej mąż to dwie różne osoby. Skąd ci się w ogóle tu wziął bywalec?? Wiesz coś czego my nie wiemy? wink
      • karyna-z-tarchomina Re: Domek ogrodowy ogromy problem 14.04.24, 14:19
        Pani sie pomyliła bo pan Bywaly o domek pytal do ogrodu, ale on nie majsterkuje tylko gotowy chce, najwazniejsze zeby nie byl koszerny.
    • karyna-z-tarchomina Re: Domek ogrodowy ogromy problem 14.04.24, 13:57
      Ja widziałam watek w ktorym pan Bywały zbieral namiary na gotowe i nieizraelskie szopy ogrodowe, moze on cos doradzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka