Dodaj do ulubionych

EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wilga)

01.10.09, 08:36
Witam,
Czy ktoś z forumowiczów zainteresowany jest kupnem mieszkania w
inwestycji:
www.edinvest.pl/investments/wilga_7/
Jakie jest Wasze zdanie co do developera, inwestycji? A może są już
osoby po negocjacjach lub podpisaniu Umowy?

Zapraszam do dyskusji

pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Arkocz Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.acn.waw.pl 03.10.09, 13:42
      Poczytaj archiwum... O ile pamietam budowa dlugo stala, mieli jakies
      problemy. Teraz cos sie ruszylo. Nie znam szczegolowo czy problemy
      finansowe (finanoswanie) rozwiazali czy tez inaczej to rozwiazano.
      Jak bedzie 2/3 zbudowane mozna sie zastanowic czy kupowac, o ile
      cena bedzie w miare OK. Obok tez cos buduja i maja chyba juz
      zakonczona budowe. Ale ceny zapewne wysokie, dlatego nie sprzedane -
      jak patrze na oferty ;)
      Sprawdz tez projektowane ulice, pamietam ze cos tam w przyszlosci
      powstanie - bedzie chyba lecialo nad trasa Siekierkowska i
      Ostrobramska (czy jakos tak)- duzy slimak(?)
      • robpaine Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 03.10.09, 16:40
        Przy budynku ma być rondo a rechniewskiego za jakiś czas będą jeździć autobusy
        to raczej pewne
        • Gość: a Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.acn.waw.pl 03.10.09, 19:24
          nie przy budynku ale niedaleko
          siskom.waw.pl/mapy/tog/wezel_TOG_TS1b.jpg
          watpliwe jest czy wogole TOG powtanie
      • Gość: RADD Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wilg IP: 195.242.183.* 19.10.09, 12:54
        Interesuje mnie wyciąganie pieniędzy za tzw. waloryzacje. Płatność przy każdej
        racie od całości sumy.(Takie zapisy pojawiają się w umowie EDINEST SA).
        Czy są inne stosowane zapisy o waloryzacji do rat, dające przeciętnemu
        Kowalskiemu, inne rozwiązanie?
        • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 05.11.09, 20:50
          Waloryzacje nie powinny byc grozne, wskazniki raczej na dzis dzien
          spadaja a nawet jak nastapi odwrotny trend to nie powinno to wiele
          wplynac na koncowa cene.
          Na dzis dzien niewiele jest inwestycji na tym terenie i chyba ta
          wyglada mozliwe, choc nie spotkalem sie jeszcze tu z opinia osob co
          faktycznie zakupily M na osiedlu Wilga - czyzby mala byla sprzedaz
          czy poprostu kupujacy tu nie zagladaja, tak wogole nie bylo tu
          opinie dotyczacych negocjacji i rozmow z developerem

pozdr
          L
    • emirys Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 07.11.09, 14:06
      tak się składa, że Ed Invest to wcześniejsze Edbud Nieruchomości -
      czyli wszystko związane z Edbudem. Radzę się dobrze zastanowić, bo
      na 99% nie oddadzą w terminie, a kasę wyciągną w 100% wartości
      mieszkania jeszcze na długo przed oddaniem.
      • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 07.11.09, 14:49
        Przewaznie tak jest ze zanim zamieszkasz to placasz wiekszosc kasy
        czy u tego czy innego developera placac zgodnie z postepem prac
        budowlanych. Ostatnia rata jest po odbiorze lokalu wiec nie widze
        wiekszych zalozen. Tak to jest ze devoloperzy buduja i pobieraja za
        to kase od Klientow ale zeby nie bylo rozowo to napisze ze zawsze
        trzeba zakladac pewne niedociagniecia np. w terminach ale od tego sa
        juz odpowiednie zapisy w umowach. Nie ma developerow co biora kase
        dopiero jak stoisz z walizkami przed dwrzwiami wejsciowymi do
        swojego wymarzonego M... moze i szkoda

• loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 11.11.09, 10:03
          Czy naprawde na forum nie ma osób które kupiły mieszkanie w tej
          inwestycji?
          • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 22.11.09, 13:45
            z moich ostatnich obserwacji wyniklo ze chyba przyspieszyli z budowa
            i calkiem calkiem im to teraz idzie ;) chyba widza ze konkurencja
            szybko buduje za plecami ;) i rozpoczely sie prace przy budowie tej
            czesci osiedla gdzie ma być ten wyzszy kawalek bloku. Jednak patrzac
            na opinie na forum i "ruch" na nim widac ze jest male
            zainteresowanie tym osiedlam na tym rynku
            • Gość: Onoe Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.acn.waw.pl 23.11.09, 21:27
              Ja bym sie bal teraz kupowac, poczekaj az wstawia okna. Poza tym
              jest chyba jakas konkurencja. Wiec moze z cenami zjada. Teoretycznie
              powinny miec mniejsze o caly koszt ziemi, gdyz to jest budynek
              spoldzielczo wlasnosciowy. Wiec deweloper nie kupował ziemi pod
              budowe.
          • Gość: ths Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 21:01
            ja kupiłem miszkanie 3 pokoje na 1 piętrze
    • Gość: vanda Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: 217.153.112.* 26.11.09, 16:05
      Byc moze , ze chce kupic tam mieszkanie, nie wiem, jak beda
      przebiegac tam przyszle ulice , podobno Nowaka-J ma byc przedluzona
      i sie rozwidlac . Jedna nitka do Ostrbramskiej a druga do Wawra (?)
      w jaki sposob, kto wie?
      • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 04.12.09, 21:09
        Jakas nowa promocja pojawila sie na ich stronach www, sprawdzal ktos
        o co chodzi?
        A moze sa forumowicze co juz kupili M w tej inwestycji? i podziela
        sie swoimi opiniami.
        Ktos z Was mieszka kolo inwestycji lub mija ja co jakis czas i moze
        powiedzieć jak im idzie tempo budowy i jak wyglada to na dzis dzien?
        ja niestety zadko zagladam ostatnio w te strony
        • Gość: a Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.acn.waw.pl 05.12.09, 15:54
          cos tam robia, nawet dzis w sobote ktos byl na budowie
          podali ceny na tabelaofert.pl , niektore sa bardzo dziwne, to samo mieszkanie na
          1 pietrze cena 6300/m2, 7 pietro 7900/m2.
          • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 09.12.09, 13:19

niskie pietra (partery) zawsze byly tańsze u kazdego developera,
            tansze sa tez mniej chodliwe uklady mieszkań lub z ciemna kuchnia
            itd, dlatego nie ma się co dziwic ze sa roznice w cenach. W EdI 1
            pietro to chyba parter (patio), ale moge sie mylic.
            • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 11.12.09, 15:24
              Bede w weekend kolo inwestycji to obejrze jak ida im prace budowlane
              (ostatni raz widzialem ok 1,5 miesiaca temu wiec powinnien byc
              widoczny postep) i postaram sie w niedziele lub poniedzialek
              pochwalic spostrzezeniami.

Ktos z Was rozmawia z developerem?
              • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 14.12.09, 13:23
                w weekend odwiedziłem Promenade by zrobić świąteczne prezenty i przy
                okazji zobaczyłem zgodnie z obietnicą postępy na budowie (budowy nie
                widziałem ok. 2 miesiące) i przyznam że roboty ide im na dziś w
                miare szybko - budynek nabiera kształtów i jest już na poziomie 4
                pietra, zaczeła też się juz budowa tej części budynku co ma chyba 15
                pięter.
                • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 07.01.10, 10:45
                  Zima (mróz i snieg) a prace budowlane idą do przodu na budowie aż
                  miło ;) wydaje mi się z obserwacji że na dziś dzień nie powinno być
                  mowy o "zakłuceniu" obowiązujących terminów :)
                  • domelski81 Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 07.01.10, 16:10
                    Witam,
                    Ja już zakupiłem mieszkanie na tym osiedlu i rzeczywiście od kilku
                    miesięcy prace na budowie przyspieszyły. Z tego, co zaktualizowano
                    na tabeliofert wynika, że około 80 mieszkań zostało sprzedanych
                    (albo nie wystawionych). Jakoś ciężko spotkać na forum przyszłych
                    sąsiadów. Podobno ma nie być kliniki w części z dominantą.
                    • Gość: zainteresowani Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 21.01.10, 19:33
                      Klinika ma być - jest już zaprojektowana.
                      Jak wyglądają z nimi negocjacje? Schodzą z ceny? Czy to prawda, że nie ma już
                      żadnych komórek lokatorskich? Trochę nie chce mi się wierzyć aby na taką ilość
                      mieszkań wszystkie komórki zostały już sprzedane. Czy ktoś wie w ogóle jaka
                      ilość mieszkań już została sprzedana? Bo mam wrażenie, że informują wg. uznania
                      a nie stanu faktycznego.
                      • domelski81 Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 22.01.10, 09:50
                        Ja posiadam informację z zeszłego tygodnia od EDI, że kliniki nie
                        będzie. Negocjować można i warto:) Kupując mieszkanie w grudniu nie
                        było już komórek. Ale nie wiem czy rzeczywiście się skończyły czy
                        wszystkich od razu nie sprzedają. Z tego co znalazłem na tabeli
                        ofert to około 80 mieszkań z ponad dwustu zostało sprzedanych.
                        • Gość: zainteresowani Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 23.01.10, 19:25
                          Info odnośnie kliniki jest od projektanta. O braku komórek lokatorskich
                          słyszeliśmy już w sierpniu a wtedy sprzedanych było dosłownie kilkanaście
                          mieszkań. Parę razy pytaliśmy o różne mieszkania i uzyskiwaliśmy informację, że
                          sprzedane - teraz dla nas dostępne, kolega pytał o te same i .... sprzedane.
                          Więc ogólna dezinformacja.
                          Jak wygląda harmonogram rat w tym momencie - proporcjonalnie do zaawansowania
                          prac na budowie czy indywidualnie?

• domelski81 Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 24.01.10, 18:18
                            Harmonogram jest do negocjacji. Ja wybrałem proporcjonalnie do
                            zaawansowania prac na budowie ale i tak przy kredycie bank chciał
                            konkretnych terminów ukończenia poszczególnych etapów prac.
                            • Gość: zainteresowani Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 25.01.10, 09:38
                              Ile procentowo można zejść z ceny m2?
                            • Gość: 26092009 Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: 193.203.192.* 16.03.10, 11:29
                              Nosimy sie z zamiarem kupienia mieszkania w tej inwestycji -
                              niestety nasze propozycje negocjaji sa stanowczo odrzucane. Dev dal
                              nam 5 dni do namyslu - wciaz sie zastanawiamy...
                      • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 22.01.10, 09:58
                        "Klinika ma być - jest już zaprojektowana"

A skąd takie info? i w jakim terminie pozyskane? bo podobno jest to
                        juz sprawa nieaktualne i fakt bylo cos tam przewidziane
                        ale "tygodnie" temu

Co do komorek to nie wydaje mi sie aby byly i nie chciali ich
                        sprzedac, w tym biznesie raczej sie sprzedaje.

Sam jestem ciekaw ile M sie sprzedalo % ale czy dane beda prawdziwe
                        to juz inna sprawa. Takie dane chyba nie wplywaja na kupujacego
                        odnosnie jego decyzji a jesli tak to musi poczekac na 90% sprzedaz
                        ale wtedy nie ma juz nic ciekawego do wyboru. Porownuje to do innego
                        dev. gdzie bylo kilka nie sprzedanych mieszkan (ponizej 10) ale
                        podczas ogladania stwierdzilem ze nie ma nic ciekawego do wybory z
                        mieszkan juz ostro przebranych bo na koniec pozostaja tylko malo
                        atrakcyjne uklady malo ustawne. Kij ma wiec dwa konce (jak zawsze) i
                        wybor co do czasu zakupu zalezy od kupujacego a nie od sprzedajacego
                        (i wielkosci sprzedazy)
                        • Gość: zainteresowani Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 08.02.10, 18:17
                          A jednak informacją z pierwszej ręki jest już inna - kliniki nie będzie,
                          mieszkania się sprzedają więc idą w mieszkaniówkę.

Czy można z nimi wynegocjować garaż w cenie mieszkania?
                          Czy macie aktualne zdjęcia z budowy? Widzieliśmy, że jeden z forumowiczów
                          zamieszczał ale coś nam się ostatnio opuszcza ;-) Oczywiście żartujemy :-) Swoją
                          drogą mają słaby marketing, inny deweloperzy chwalą się na swoich stronach
                          postępami w budowie.

• loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 08.02.10, 19:28
                            Jesli chodzi o link do zdjec to sasiad z Wilga7 zamiescil go w tym
                            watku
                            forum.gazeta.pl/forum/w,106,85648258,,wilga_vII_edbud_nowe_osiedle_czy_ktos_kupil.html?v=2
                            (z braku upowaznienia nie podaje linku bezposredniego do strony ale
                            tam mozna wyczytac)
                            Sam moge podeslac fotki z budowy (prosze przeslac @), niestety
                            jeszcze ich nigdzie nie umiescilem z braku czasu.
                            Ponownie i po raz kolejny potwierdza sie ze Kliniki nie bedzie ;)
                            Wiekszy marketing = wieksza cena za mieszkanie wiec moze lepiej ze
                            jest jaki jest ;) a co do negocjacji to zawsze warto wychodzic z
                            inicjatywa i zawsze cos probowac wywalczyc jednak zalezy o jakim M
                            rozmawiamy z dev.
                          • domelski81 Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 09.02.10, 08:21
                            :) domelski.rootcom.pl :)
                            ostatnia aktualizacja 07.02.2010 :)
                            Niestety ze względu na pogodę znaczących postępów na budowie brak. Z
                            info od Edi prace idą terminowo. Podobno koło 80 mieszkań zostało
                            sprzedanych. Zachęcam wszystkich przyszłych sąsiadów do wymiany
                            opinii i udzielania się na forum :)
                            • Gość: zainteresowani Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 09.02.10, 17:26
                              Super wielkie dzięki być może przyszłemu Sąsiadowi :-)
                              • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 18.02.10, 15:32
                                Witam,
                                we wtorek bylem przejazdem kolo budowy nawet zatrzymalem sie na
                                parkingu przy osiedlu obok i poobserwowalem jak ida prace. Widac ze
                                po mrozach prace ruszyly pelna para i trwaja w roznych miejscach.
                                Oby tak dalej ;)
                                • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 29.03.10, 16:01
                                  W weekend sprawdzilem jak postapily prace na budowie przez ostatnie
                                  dni(tyg)i trzeba stwierdzic ze o zimie juz zapomniano i prace ide w
                                  miare dobrym tepie
                                  • Gość: klient edbudu Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.acn.waw.pl 17.04.10, 18:07
                                    Witam,
                                    przed zakupem mieszkania wykonywanego przez firmę ED invest mocno
                                    się zastanówcie. ED invest to dotychczasowy EDbud, patrząc nawet na
                                    naklejki na płocie z logiem developera widać przebijające logo
                                    EDbud'u.
                                    Nie wiem czy wiecie, ale EDbud pozostawił ludzi z trzech inwestycji
                                    w warszawie na lodzie, bez mieszkań i z kredytami.
                                    Jest to blok na beli bartoka, na ulicy motyckiej i borzymowskiej.
                                    Prace postepowały dopuki nie wpłyneły ostatnie transze za
                                    mieszkania, po czym podwykonwacy sie zawineli, bo EDbud przestał
                                    płacić i wobec niego trwałją teraz postepowania sądowego dorzące do
                                    upadłości firmy. Ludzie którzy wpłacili pieniądze za mieszkania na
                                    dziś dzień nie mają aktów notarialnych, bloki są nie pokończone, a
                                    firma benkrutuje, odpowiedzcie sobie sami co teraz z nimi będzie.
                                    • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 20.04.10, 11:40
                                      wczesniej byla to firma EdBud Nieruchomości a nie Edbud wiec mysle
                                      ze problem nie dotycza twojego opisu. W tym przypadku EdInvest jest
                                      i tak tylko wykonawca. Zreszta w tym terenie jest wybór, wystarczy
                                      tylko porownac ceny ;) i inne parametry by wybrac odpowiednia ofertę
                                      dla siebie. Prace na dzien dzisiejszy ida pelna para i chyba
                                      niezauwazalne na dzis dzien sa wieksze problemy.

wilga7 pl
                                      • Gość: prażan Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 23:23
                                        tu piszą że ED buduje kolejny etap
                                        property24.com.pl/osiedle-iskra-vi
                                    • ohmarcin Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 20.04.10, 11:44
                                      Witam,

od zeszłego roku ED Invest jest całkowicie niezależny od Edbud-u.
                                      Sam to dokładnie sprawdzałem przed zakupem mieszkania

pozdrawiam,
                                      • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 20.04.10, 12:15
                                        ja tez to sprawdzalem. Zreszta EdBud i wczesniejsza firma przed
                                        EdInvest tj. EDBud Nieruchomości to też inne firmy i inna historia
                                        • Gość: tak Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.acn.waw.pl 20.04.10, 20:42
                                          tylko że posiada tych samych ludzi w zarządzie.
                                          • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 21.04.10, 10:38
                                            prosze wskaz dokumenty lub linki potwierdzajace twoje teorie,
                                            chetnie sie z nimi zapoznam. Z mojej wiedzy wynika ze
                                            Edbud - inna spolka, a EdInvest jest po przeksztalceniu spolki EdBud
                                            Nieruchomiosci.
                                          • ohmarcin Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 21.04.10, 16:43
                                            zgodnie z aktualnym KRS (KRS nr 0000321820, stan prawny na
                                            23.07.2009), skład zarządu ED Invest S.A. to: Egierska Zofia,
                                            Uzdowski Marek, Wasilewski Zbigniew, Dyrcz Jerzy, Kamecka Maria.
                                            A więc nie ma żadnych powiązań z Edbud S.A.

pozdrawiam
                                            • bankrobber Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 22.04.10, 09:59
                                              Witam,

Ja juz po podpisaniu umowy i w oczekiwaniu na decyzje banku.

Mysle ze jezeli byly by jakies powazne zagrozenia ze strony developera to bank tez by to zauwazyl.

Co do negocjacji, to nei udalo sie nic wynegocjowac pewnie z uwagi na to ze kupowalem popularny metraz na ktory bylo duzo innych chetnych w kolejce.

Pozdrawiam przyszlych sasiadow!
                                              D
                                              • Gość: zastanawiam się Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.aster.pl 02.05.10, 13:20
                                                po pierwsze interesują mnie wskaźniki waloryzacji - ile ona wynosi i na jakiej
                                                podstawie jest ustalana ? czy deweloper może w dowolny sposób zwiekszać cenę metra

po drugie - czy jest możliwość podpisaniu umowy przedwstępnej w formie aktu
                                                notarialnego - nie bardzo chcę się zgodzić, czy ktoś podpisał
                                                • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 07.05.10, 18:45
                                                  Na osiedlu wstawiane sa pierwsze okna :)
                                                  • bankrobber Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 15.05.10, 08:39
                                                    A mi Milenium Bank nie chce dac kredytu bo za maly stopien zaawansowania budowy....eh

Pozdrawiam,
                                                  • Gość: Gościna Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 13:04
                                                    Ja znalazłam ostatnio forum osiedla, gdzie są zamieszczone informacje o bankach,
                                                    które udzielają kredyty na tę inwestycję. Są tam także zamieszczone zdjęcia z
                                                    budowy. Sprawdź sobie, może to forum będzie dla Ciebie pomocne: www.wilga7.pl
                                                    Pozdrawiam
                                                  • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 25.05.10, 15:30
                                                    Faktycznie wiecej info odnosnie kredytów mozna znalesc na w/w forum.
                                                    Napewno kredyt dostaniesz w Polbank, Lukas, PKO itd. Co do
                                                    Millennium to bedzie bardzo ciezko jednak juz mamy prawie 50%
                                                    inwestycji wiec nie powinno byc blokady. A od siebie dodam ze nie
                                                    polecam ING - strata czasu, nerwow i brak powagi w tej instytucji
                                                    (nawet instytucje działaja szybciej i udzielaja w koncu odpowiedzi)

• Gość: ela Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.chello.pl 29.05.10, 15:25
                                                    Ja bym sie szczerze zastanowila przed kupnem mieszkania w tej
                                                    inwestycji. Powiedzielabym, ze jest troche ryzykowna, szczegolnie na
                                                    tym etapie budowy. A wiem to z doswiadczenia, bo sama tam chcialam
                                                    kupic mieszkanie jakies 3 lata temu kiedy byla juz o nim mowa.
                                                    Bylam nawet zapisana na liste osob oczekujacych, bo takowa
                                                    wprowadzili. Ale nic z tego nie wyszlo, bo caly czas przesuwali
                                                    termin rozpoczecia budowy. Zwodzili nas tak chyba z rok czasu, az w
                                                    koncu rozpoczela sie budowa II etapu Osiedla Przy Promenadzie i
                                                    wlasnie tam kupilismy, mieszkamy juz od 4 miesiecy i bardzo nam sie
                                                    podoba. Gdybysmy czekali na tamta inwestycje to chyba nigdy bysmy
                                                    sie nie doczekali...W miedzyczasie firma Edbud nieruchomosci (ktora
                                                    wbrew nazwie nie byla zwiazana bezposrednio z edbudem) chyba
                                                    zbankrutowala, ale nie wiem dokladnie o co chodzilo. Wiem tylko ze
                                                    budowa tego bloku miala sie rozpoczac przed budowa II etapu Przy
                                                    Promenadzie (ktory juz jest gotowy od dawna, oddawali zreszta jakies
                                                    3 miesiace przed terminem, bo prace szly bardzo szybko). Rozpoczela
                                                    sie juz nawet budowa III etapu i prace sa bardziej zaawanskowane niz
                                                    Wilga. Podejrzewam ze kiedys ten blok w koncu wybuduja, ale ja chyba
                                                    bym wolala nie ryzykowac...Sa obecnie inne inwestycje na Goclawiu
                                                    (Saska, Adria, Przy Promenadzie, wiec jest w chym wybierac.)Moze
                                                    maja drozej, nie wiem, ale przynajmniej ryzyko znacznie mniejsze.
                                                    Jak my chcielismy kupic to byla dostepna tylko Wilga, bo wszystko
                                                    bylo sprzedane(boom mieszkaniowy jeszcze sie wtedy nie skonczyl). Na
                                                    szczescie zaraz potem rozpoczeli sprzedaz II etapu Przy Promenadzie
                                                    i jeszcze Jantaru Acciony.
                                                  • ohmarcin Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 01.06.10, 11:27
                                                    Podczas kryzysu większość deweloperów wstrzymała lub opóźniła
                                                    rozpoczęcie projektów. Ważna jest kondycja inwestorów po kryzysie.
                                                    Patrząc na szybkie tempo robót w tym roku w inwestycji Wilga 7, nie
                                                    obawiałbym się o jej przyszłość.
                                                    Poza tym ED Invest ma na swoim koncie spory dorobek (sprzedał ponad
                                                    400 mieszkań i kilkadziesiąt domów), co wskazuje na spore
                                                    doświadczenie i wiarygodność tego inwestora.
                                                  • Gość: ela Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.chello.pl 01.06.10, 15:36
                                                    Ja tam chcialam kupic mieszkanie przed kryzysem, gdy popyt byl
                                                    jeszcze bardzo duzy. Wiec nie ma tu mowy o kryzysie, bo to bylo
                                                    jeszcze w okresie boomu. Oni mieli jakies problemy z pozwoleniem na
                                                    budowe chyba i przez to tak przeciagali. Ale liste osob oczekujacych
                                                    to zrobili. Cale szczescie, ze nie podpisalismy z nimi umowy
                                                    rezerwacyjnej przy ktorej o ile dobrze pamietam trzeba bylo wplacic
                                                    5 % wartosci mieszkania. Wtedy to dopiero bysmy mieli problem, bo
                                                    nam zalezalo na tym zeby zamieszkac jak najszybciej, bo
                                                    wynajmowalismy mieszkanie. Gdybysmy podpisali te umowe to pewnie
                                                    bysmy stracili te pieniadze. Bo nie wchodzilo w gre czekanie az do
                                                    teraz (postepy w robotach moze i sa, ale jeszcze sporo zostalo do
                                                    oddania, a my dostalismy klucze do naszego w listopadzie 2009, a
                                                    blok przez to ze wiekszy budowano przez jakies 2,5 roku). Przez
                                                    ich "zwodzenie" musielismy w koncu zaplacic wiecej za nasze obecne
                                                    mieszkanie (w innej inwestycji), bo w czasie jak czekalismy na Wilge
                                                    to ceny jeszcze poszly w gore. Gdybysmy wiedzieli to od razu bysmy
                                                    gdzies indziej kupili. A co do Ed Invest to nie wiem, moze to inny
                                                    developer niz wczesniej. Nie wiem czy Ed nieruchomosci zbankrutowal
                                                    czy moze tylko zmienil nazwe. Wiem tylko tyle, ze nalezy tu byc
                                                    bardzo ostrożnym, bo ten blok sie buduje od dobrych kilku lat...
                                                  • Gość: zainteresowani Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 02.06.10, 22:31
                                                    Długo się nie buduje - sama budowa trwa od czerwca 2009 roku, tak naprawdę wtedy
                                                    zaczęli budować a przed tym terminem rzeczywiście mocno się ociągali. Ale
                                                    patrząc na tempo jakie jest teraz raczej nie ma czego się obawiać - a szczerze
                                                    mówiąc to na pewno Wilga - choć blisko osiedla przy promenadzie - jest lepiej
                                                    położona.
                                                    Obserwuję też sprzedaż mieszkań, mają już ok 50% sprzedanych.
                                                  • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 03.06.10, 11:39
                                                    Bez anonimowego siania paniki ;) nikt nie bankrutuje a budowa w
                                                    bardzo szybkim tepie porusza sie do przodu, mysle ze kazdy
                                                    zainteresowany kupnem w tej okolicy to obserwuje. Oczywiscie zanim
                                                    sie kupuje to warto i pewnie kazdy z nas tak robi ze sprawdza oferte
                                                    wszystkich developerow w "kolo miejsca" docelowego zamieszkania.
                                                    Porownuje inwestycje zrealizowane i te w trakcie budowy itd Jest
                                                    wolny rynek i mozna wybrac odpowiednia lokalizacje, wizualizacje
                                                    osiedla vel mieszkania, ceny, terminy, obsluge klienta itd Po takim
                                                    rozeznaniu podejmujemy decyzje (nie odwrotnie). Nie jest to watek do
                                                    dyskusji nad innymi osiedlami ale proponuje zanim sie kupi porownac
                                                    oferte konkurencji, i jak lepiej, taniej, szybciej "po drugiej
                                                    stronie ulicy lub dzielnicy" to kupic tam, sprawa inwidualna wiec
                                                    nie ma sensu w tym watku opisywac co lepsze bo dla jednego w wyborze
                                                    liczy sie jeden argument dla drugiego inny. Wazne aby nie siac
                                                    paniki, anonimowej ;) zreszta kazda reklama jest dobra,co? nawet ta
                                                    szemrana i czarna ;)
                                                  • Gość: zainteresowani Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 03.06.10, 12:44
                                                    najpierw loordi dokładnie należy czytać poprzedników a później pisać elaboraty
                                                    :) panika anonimowa? nie wiem o czym piszesz ale wilgą jesteśmy zainteresowani
                                                    na pewno nie mniej niż Ty . Też tutaj kupiliśmy mieszkanie :)
                                                  • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 03.06.10, 20:52
                                                    moj eleborat ;) tyczyl sie 2 wypowiedzi nad wasza i jesli chodzi o
                                                    szczegoly to dosc dokladnie czytam i brakuje mi tylko poparcia w
                                                    jakis faktach odnosnie bankructwa. Mysle ze skoro kupiliscie
                                                    mieszkanie na tym osiedlu to rowniez Wam powinno zalezec aby
                                                    przedstawiano tu fakty o tej inwestycji a nie bajki.
                                                  • ohmarcin Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 04.06.10, 11:48
                                                    czy przypadkiem anonimowy użytkownik "Gość ela" nie jest
                                                    pracownikiem działu marketingu konkurencji? Patrząc na przesadnie
                                                    dramatyczny ton wypowidzi, sporo wyssanych z palca faktów na temat
                                                    inwestora, oraz wychwalanie pod niebiosa sąsiedniej inwestycji,
                                                    możemy tu mieć do czynienia z czarnym PR-em. Jest to niestety dość
                                                    częsta praktyka na forach internetowych.
                                                  • Gość: ela Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.chello.pl 04.06.10, 19:34
                                                    Haha, teraz to sie dopiero usmialam!!! Najpierw mnie posadzali o
                                                    bycie z Dom Development a teraz, ze co niby z LCCorp? Kurde, chyba
                                                    naprawde rzuce prace lektorki angielskiego i pojde pracowac do
                                                    jakiegos developera! Chyba mialabym szanse. No coz, jakos mnie to
                                                    nie pociaga... A zaczynam sie coraz bardziej przekonywac, ze to Ci
                                                    co mnie o to posadzaja wlasnie tam pracuja. A zatem NIE PRACUJE ANI
                                                    DLA DOM DEVELOPMANT ANI DLA LCcorp!!! A co do Osiedla Wilga to
                                                    mozecie mi wierzyc, badz nie, wasza sprawa. Ja mam im BARDZO ZA ZLE,
                                                    ze mnie oszukali i rozpoczeli inwestycje jakies 3-4 lata pozniej niz
                                                    nam mowili. Przez to jak jacys glupcy czekalismy na liscie
                                                    rezerwacyjnej majac nadzieje, ze kupimy mieszkanie! A zalezalo nam
                                                    na jak najszybszej przeprowadzce, bo wynajmowalismy, ale chcielismy
                                                    koniecznie nowe. Nie dosc, ze musielismy przez to wszystko dluzej
                                                    czekac na nasze obecne to jeszcze ceny w miedzyczasie poszly w gore
                                                    i musielismy wiecej zaplacic. Teraz mieszkamy juz od 5 miesiecy (a
                                                    oddali w pazdzierniku, 2 miesiace wczesniej), a do skonczenia Wilgii
                                                    to jeszcze troche brakuje...Ale jak ktos teraz kupuje to pewnie ok.
                                                    Ja po prostu nie mam do nich zaufania i uwazam, ze koniecznie trzeba
                                                    wszystko dokladnie sprawdzic. Cale szczescie, ze my z nimi nie
                                                    podpisalismy umowy przedwstepnej (a chcieli juz w 2007 je
                                                    podpisywac), bo pewnie bysmy stracili 5% wartosci mieszkania (tyle
                                                    trzeba bylo wplacic), albo czekali do dzis. A to co pisze w zaden
                                                    sposob nie jest wyssane z palca tylko to sa fakty jak sie w stosunku
                                                    do mnie Ed nieruchomosci zachowalo...A jak Ed invest to juz zupelnie
                                                    inna historia to ok. Ale dzieki moim informacjom przynajmniej moze
                                                    ktos bedzie czujniejszy :).
                                                  • Gość: ela Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.chello.pl 04.06.10, 19:58
                                                    A jednak mialam racje, oni po prostu zmienili nazwe! Wlasnie weszlam
                                                    na strone ed invest i wyglada IDENTYCZNIE jak wygladala ta ed
                                                    nieruchomosci. Plus chwala sie ze wybudowali bloki przy Bora
                                                    Komorowskiego, a to NA 100% budowal Ed nieruchomosci (moj kolego tam
                                                    mieszka). I siedzibe maja tez w tym samym miejscu. Wiec to ten sam
                                                    developer co 4 lata temu. Ciekawe po co zmieniali nazwe?
                                        • Gość: ela Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.chello.pl 04.06.10, 20:10
                                          Niestety ed nieruchomosci i ed invest to dokladnie to samo. Na
                                          stronie sie chwala, ze wybudowali budynki przy Bora Komorowskiego, a
                                          to wybudowal Ed nieruchomosci.
                                        • Gość: agnes Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.13, 21:51
                                          Ja na ten projekt trafiłam przez stronę property24.com.pl/
                                          jakoś słabo reklamują ten budynek
                            • Gość: Domelski81 Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 09:02
                              Z info na tabeli ofert pozostało 117 mieszkań z 211. Czyli wychodzi
                              45% sprzedanych mieszkań na około 50% zaawansowania budowy.
                              fotki z budowy na www.wilga7.pl
                              • Gość: Domelski81 Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 09:08
                                Na stronie ED invest są ogólne informację o promocjach :) ceny od
                                6300PLN
                                • bankrobber Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 10.06.10, 12:50
                                  No to oferta coraz bardziej atrakcyjna. Ja juz kupilem po 6800 i w tym tygodniu dostalem kredyt w Lukas Banku. Zajelo to troche ale warunki kredytowe naprawde swietne biorac pod uwage minimalny wklad wlasny - polecam.!
                                  • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 11.06.10, 11:09
                                    Fakt, jak na taka lokalizacje ceny 6300, 6400, 6500 z m2 to ceny
                                    (obiektywnie) atrakcyjne, podobne (i wyzsze) mozna spotkać np. na
                                    Białołęce
                                    • Gość: Grzesiek Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 10:54
                                      Czesc wszystkim!
                                      też jestem zainteresowany tą inwestycją. Mam kilka pytań - czy wy
                                      podpisujecie umowy w formie aktu notarialnego? czy opuszczaja cos na
                                      garazu, bo jest troche drogi? i co sie stalo z EDBUD Nieruchomosci i
                                      dlaczego ED INVEST chwali sie ich osiagnieciami?
                                      pozdrawiam
                                      • domelski81 Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 14.06.10, 10:10
                                        Ja nie podpisywałem w formie aktu. Zawsze opłaca się targować a czy
                                        się uda to zależy... :) Aktualnie są promocje więc pewnie z
                                        targowaniem się będzie trochę gorzej. Z tego co się orientuję to ED
                                        invest wywodzi się z EDBUDu ale po zmianach w zarządzie powstała
                                        oddzielna spółka ED Invest.
                                      • ohmarcin Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 14.06.10, 17:45
                                        odkąd Edbud Nieruchomości uniezależnił się od Edbud SA (druga połowa
                                        2009), zmienił nazwę na ED Invest. Oprócz kilku zmian w Zarządzie +
                                        zmiany jednego z udziałowców, jest to ta sama spółka. Dlatego chwali
                                        się swoimi wcześniejszymi osiągnięciami.
                                        • Gość: Grzesiek Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.10, 11:53
                                          Czy moglby mi ktos wytlumaczyc o co chodzi z ta waloryzacja przy ratach? czy
                                          duzo moze cena podskoczyc? z gory dzieki P.S. A moze da sie wynegocjowac z
                                          EDINVEST pominiecie takiego zapisu? Pozdarwaiam wszystkich
                                          • Gość: bankrobbers Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.acxiom.com 16.06.10, 07:58
                                            jezeli kupujesz mieszkanie na ktore sa inni chetni to raczej ciezko bedzie cos utargiowac - tak bylo w moim przypadku

zostalo bardzo duzo miejsc garazowych wiec u mnie - przy popularnym metrazu i pietrze ktore bylo tansze - nie bylo nawet mowy o negocjacji ceny

nie udalo mi sie rozniez wynegocjowac zmiany trego zapisu, ogolnie przejzalem wskazniki produkcji budowlano remontowej i w zeszlym roku byly ujemne, w tym roku mozna prognozowac ze nie skocza za wysoko jezeli wogole,

chcac zrezygnowac z tego zapisu zaproponowano nam 200zl za metr wiecej - wiec liczymy ze tej waloryzacji bedzie mniej a jest sznasa ze jej nie bedzie wogole, pozatym im wiecej splacisz teraz transz - kiedy wskaznik ma minimalne sznase na skok to ewentualna waloryzacje placisz tylko od niesplaconej czesci wartosci

pozdrawiam,
                                            • Gość: Grzesiek Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 10:29
                                              Dzieki za info. Mam jeszcze jedno pytanie, znacie moze sytuacje
                                              finansowa EDINVEST. Zastanawiam sie czy byliby w stanie skonczyt ta
                                              inwestycje wlasnymi srodkami,bez wpłat ludzi, bo z tego co wiem nie
                                              maja na nia kredytu. Z gory dzieki, pozdrawiam
                                              • Gość: Kaśka Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.10, 10:54
                                                Hej! też jestem bardzo zainteresowana tą inwestycją, ale mam spore wątpliwości
                                                co do Umowy. Czy ktoś z was konsultował ją z jakimś prawnikiem czy kimś
                                                kompetentnym w tym temacie. Mi po przeczytaniu rzuciła się w oczy własność
                                                gruntu, która należy do miasta i jest w użytkowaniu spółdzielni. To by
                                                tłumaczyło dość przystępną cenę, chociaż powinna być i tak dużo niższa jako że
                                                nie będzie należeć do nas. A wiadomo ze z czasem moze dojsc do sytuacji ze
                                                miasto bedzie chciało ziemię sprzedać no i kto za nią zapłaci? My -
                                                mieszkańcy,tak mi sie wydaje. No ale to tylko moje luźne przypuszczenia, więc
                                                skonsultuje to z jakimś prawnikiem. Pozdrwiam! Co wy o tym myślicie?
                                                • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 21.06.10, 10:44
                                                  Osobiscie konsultowalem zapisy umowy z prawnikiem i sam je
                                                  analizowalem, po drobnych korektach prawnik stwierdzil ze wszystko
                                                  jest OK. Jednak proponuje aby kazdy przed podpisaniem Umowy z tym
                                                  czy innym developerem przeanalizowal Umowe z prawnikiem to mniejszy
                                                  koszt niz podpisanie zlej niezabezpieczajacej kupujacago Umowy. Co
                                                  do dzierzawy to termin jej jest do 21xx roku - (nie pamietam
                                                  dokladnie co do xx) ale termin dzierzawy jest bardzo dlugi, wiec bez
                                                  obaw
                                                  • Gość: Kasia Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 07.07.10, 23:25
                                                    Skoro miałeś możliwość kontaktu z prawnikiem to proszę o Twoją opinię w zakresie
                                                    oceny gwarancji jaką daje deweloper co do przeniesienia własności lokalu. Widzę,
                                                    że w umowie jest wzór oświadczenia spółdzielni, że to zrobi po wybudowaniu
                                                    budynku ale nie wiadomo kiedy miałoby to nastąpić ???? Będę wdzięczna za
                                                    odpowiedź, bo ja jestem przed konsultacjami z prawnikiem.
                                                  • seiw83 Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 08.07.10, 13:31
                                                    pareset metrow dalej dlugo wyczekiwana inwestycja mloda praga zaczynaja
                                                    reklamowac ja calkiem aktywnie a ceny- od 6200 to calkie mlepiej niz u
                                                    konkurencji. ciekawe jak zareaguja w okolicy na takie dane i co z cenami. PCO
                                                    sprzedalo te nteren jakies 4-5 lat temu, strasznie dlugo nic sie tu nie
                                                    dzialo.nareszcie ruszaja i moze ceny znormalnieja.
                                                  • Gość: madzia Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 14:29
                                                    witam,
                                                    dopiero teraz natrafiłam na to forum,a już zdążyłam podpisać umowę.
                                                    odczucia mam niezłe, umowę przed podpisaniem dałam znajomemu
                                                    prawnikowi do przejrzenia. było kilka uwag, niektóre deweloper
                                                    uwzględnił, niektóre nie, poprzestał na wyjaśnieniu. też dostałam
                                                    opcje ceny do wyboru, u mnie więcej = sto i coś zł. wzięłam z
                                                    waloryzacją, zawsze można się wycofać -taka możliwosć jest w umowie,
                                                    ale te wskaźniki ostatnie nie wygladają źle...
                                                    teraz bój o kredyt. jaki bank polecacie? coś słyszałam o zaciskaniu
                                                    mozliwosci brania kredytu:(
                                                  • Gość: bankrobber Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.acxiom.com 14.07.10, 08:00
                                                    co do kredytu to zalezy od tego czy PLN czy waluta czy RNS. Ja w tej inwestycji zkredytowalem w Lukas banku.

pozdrawiam,
                                                  • pinca Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 08.07.10, 21:38
                                                    Jeśli to SMGL, to nawet jak napisze w oświadczeniu 3 m-ce, to terminu nie
                                                    dotrzyma ;). Dokładnie czas, jaki ma spółdzielnia na przeniesienie własności
                                                    określa ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych i o ile się nie mylę wynosi on
                                                    obecnie 6 m-cy.
                                                    Poza tym zwróćcie w umowie uwagę na normę pomiaru ostatecznej powierzchni i
                                                    zapisy dotyczące możliwego % zwiększenia powierzchni lokalu oraz ostatecznego
                                                    rozliczenia za tą powierzchnię. Nieźle EdInvest na tym zarabia. Poza tym
                                                    istnieją tzw. klauzule niedozwolone (wg UOKiK), których deweloperzy nie mogą
                                                    stosować w umowach. Można je znaleźć na stronie UOKiK i porównać z umową, jaką
                                                    prezentuje EdInvest. Pozdrawiam
                                                  • 3_madzia Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 12.07.10, 21:06
                                                    na przeniesienie własności SMGL ma 3m-ce- to termin z ustawy o sp.mieszk.
                                                    ciekawe jak to wygląda w praktyce. ktoś wie? to ważne, bo do czasu jak wszelkie
                                                    papiery z mieszkaniem będą gotowe (akt, a właściwie księga wieczysta) płaci się
                                                    większą ratę kredytu:(
                                                    wg umowy metraż może się różnić do 2% a w razie czego jest możliwość odstąpienia
                                                    od umowy bez kosztów
                                                  • Gość: Kasia Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 14.07.10, 23:22
                                                    Ale umowa nie jest ze spółdzielnią tylko deweloperem którego zadaniem jest
                                                    zgodnie z umową tylko wybudować budynek. Tylko tyle.
                                                  • loordi Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 15.07.10, 11:43
                                                    Jednen z zalacznikow do Umowy jest osiwadczenia ze SMGL
                                                  • Gość: Kasia Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 16.07.10, 20:17
                                                    Oświadczeniem do przeniesienia bez określonego terminu.
                                                  • 3_madzia Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 20.07.10, 20:40
                                                    kasia,
                                                    a w moim oświadczeniu napisane jest "w ciągu trzech miesięcy od uzyskania pozwolenia na użytkowanie...."
                                                    ????????
                                                  • Gość: Kasia Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 22.07.10, 21:32
                                                    3_madzia

jeszcze pytanie odnośnie Twojej wcześniejszej wypowiedzi : na jakiej podstawie
                                                    wnioskujesz, że do inwestycji Wilga VII mają zastosowanie przepisy o prawie
                                                    spółdzielczym? Ja takiego zapisu nie znalazłam.

A co do Twojego oświadczenia jakie posiadasz - jaki masz podany termin uzyskania
                                                    pozwolenia na użytkowanie ? Ja nie mam podanego żadnego (Ty pewnie też nie) a
                                                    skoro nie mam to nie mogę liczyć 3 miesięcy od terminu, którego .... nie ma. A
                                                    tak w ogóle to zastanawiam się dlaczego spółdzielnia, która ma tytuł prawny do
                                                    gruntu nie jest (a może po prostu nie chce być ...) stroną umowy???
                                                  • 3_madzia Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 24.07.10, 18:16
                                                    w umowie są odwołania do ustawy:) a poza tym grunt należy do spółdzielni,
                                                    edinvest jest pełnomocnikiem, społdzielnia zobowiązuje się do ustanowienia
                                                    własności... no tak niby nie chce być stroną całego przedsięwzięcia? pzdr
                                                  • Gość: Kasia Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.centertel.pl 25.07.10, 12:48
                                                    Skoro spółdzielnia nie jest stroną to jak może się do czegokolwiek zobowiązywać? :)
                                                  • 3_madzia Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 26.07.10, 18:08
                                                    zamiast "no tak niby nie chce być stroną całego przedsięwzięcia?"
                                                    miało być: "no to jak niby nie chce być stroną całego przedsięwzięcia?"

odpowiem, że jest stroną, tyle,że działa przez pełnomocnika (edinvest), a sama zobowiązuje się do ustanowienia własności, bo nie dała do tego pełnomocnictwa:) i tyle. moim zdaniem
    • bankrobber Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 04.08.10, 07:47
      Witam ponownie,

no wiec jak wzrosna ceny naszych mieszkan w obliczu wzrostu VAT? Kiedy Ed Invest zarzada wplaty roznicy?

pozdrawiam,

DI
      • Gość: Domelski Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 14:18
        Wydaje mi się, że Vat będzie doliczany podczas wypłacania przez Bank
        transz do EDI. Podwyżka Vatu chyba będzie od nowego roku
    • bankrobber Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 05.08.10, 11:25
      Witam,

czy ktoś z sukcesem zrealizował książeczkę mieszkaniową PKO kupując mieszkanie w tej inwestycji? ja napotykam dziwne utrudnienia....

pozdrawiam,
      • Gość: Domelski Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 14:16
        Z tego co się dowiadywałem w Banku to książeczkę opłaca się
        zlikwidować jak już się będzie miało akt notarialny, bo wtedy będą
        odsetki + premia gwarancyjna.
    • hrupex Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil 15.08.10, 13:38
      Był ktoś moźe na dniach otwartych w tą sobotę 14-stego???
      • Gość: Gość Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: 178.56.23.* 15.08.10, 15:20
        Byliśmy z żoną. Było dużo ludzi.
        Oprowadzali pracownicy ed invest i pracownicy z budowy. My trafiliśmy na
        pracownika budowy, który dał nam sporo fajnych porad. Materiały wykończeniowe są
        całkiem dobre w tej inwestycji.
    • bankrobber waloryzacja 19.08.10, 10:12
      czy kogos juz dotknela waloryzacja - ja wlasnie dostalem pismo ze mnie tak....teraz trzeba odkladac na doplate do VATu przy odbiorze...
      • loordi Re: waloryzacja 19.08.10, 11:19
        czy mozesz podzielic sie informacja o ile wzrosla zaplata o
        waloryzacje, w jakiej wysokosci wzrosl wskaznik waloryzacji GUS? Co
        do VATu to chyba trzeba jak najwiecej wplacic w tym roku aby jak
        najmniejsza miec doplate podatku (dzieki PO). Ja mam transze na
        styczen i bede chcial w banku przesunac ja na koniec grudnia
        • bankrobber Re: waloryzacja 19.08.10, 13:29
          obawiam sie ze Vat sie placi od calosci wartosci mieszkania, poniewaz finalizacja transakcji i wystawienie faktury odbedzie sie w momencie odebrania mieszkania, przeciez nie dostales faktury za wyplacone transze?

co do waloryzacji, to jestem troche zdziwiony gdyz wskazniki podane przez GUS przedstawiaja spadek....mzoe dzisiaj podjade do EDINV i sie dopytam bo to baaaardzo dziwne...
          • Gość: Domelski Re: waloryzacja IP: 212.244.209.* 19.08.10, 14:17
            Ja za wpłacone transze dostałem faktury z administracji SMGL, a
            większy VAT będzie się płacić za transze wpłacane po zwiększeniu
            stawki VAT.
            Co do waloryzacji to chyba wylicza się wzrost wskaźnika od momentu
            podpisania umowy, więc to zależy kiedy się podpisało umowę.
          • loordi Re: waloryzacja 19.08.10, 16:09
            Wiekszy VAT (o ile zaostanie to uchwalone) bedzie placony od transz
            zaplaconych po styczniu 2011. Za transze juz wplacone VAT zostal juz
            odprowadzony. Faktury sa po kazdej wplaconej transzy, oczywiscie
            odebrac mozna pewnie je na koniec budowy ;)
            • Gość: iśka Re: waloryzacja IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.09.10, 12:21
              Witam nowych (być może) sąsiadów. Zastanawiam się bardzo nad zakupem mieszkania w tym bloku. Inwestycję widze co dzień, bo mieszkam obok. Żadnego doświadczenia nie mam, liczę na podpowiedzi, albo jakieś nowe opinie Państwa. Wszystkie wcześniejsze przeczytałam.
              Pozdrawiam!
              • loordi Re: waloryzacja 01.10.10, 09:27
                Witam, prosze powiedz jakich informacji poszukujesz? Czesc info na temat inwestycji znajdziesz na forum osiedla
                • bankrobber Re: waloryzacja 01.10.10, 11:09
                  Witam,

mysle ze budowa idzie obiecujaco, w zeszlym tygodniu mzona bylo zwiedzac kupione mieszkania i bardoz mi sie moje podobalo ;], w obecnym stanie zaawansowania nie powinno byc problemow z kredytem.

oczywiscie sa pewne minusy natury infrastruktury - w mojej opinni mallo miejsca dla dzieci, niewielkie patio i bliskosc ronda kompaktowego ktore tu powstanie ale ogolnie polecam

jaki jest address forum osiedla?

pozdrawiam
                  • loordi Re: waloryzacja 01.10.10, 13:27
                    Nie wiem czy wolno wstawiac linki ;) ale adres jest na 1 mcu w google jak wpiszecie wilga7 forum ;)
                    wilga7 kropka pl

pozdro
                    • Gość: iśka Re: waloryzacja IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.10.10, 13:45
                      Jestem przed podpisaniem umowy, nie znam się zupełnie na tym, ale całą na czerwono pokreśiłam. Chyba skorzystam z porad prawnika, po to chociażby, żeby spać spokojnie. Macie jakieś rady w tej kwestii? Ja obserwuję budowę codziennie, mogę dzielić się obserwacjami. Na początku nie wyglądało to zachęcająco, ale teraz jak widac sama "wchodzę w to". "Moja" część budynku już jest zakończona, otynkowana, zostały drobne prace. Nawet nieźle to wygląda. Pozdrawiam Sąsiadów!
                      • loordi Re: waloryzacja 05.10.10, 13:35
                        Czesc, warto zawsze aby jakis spec (prawnik) rzucil okiem na zapisy. Nie wiem jakie Ty masz ale nawet jak to kosztuje pare pln to i tak zawsze to promil w calej inwestycji - a spokoj rzecz swieta ;)
                        Jesli obserwujesz budowe codziennie to pewnie w poblizu mieszkasz, jakie wiec masz odczucia co do miejsca, dzielnicy, transportu, infrastruktury itd.
                        Fakt inwestycja szybko dobiega do konca i jak dobrze pojdzie to juz niedlugo mamy maj i koniec budowy.
                        pzdr
                        • Gość: iśka Re: waloryzacja IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.10.10, 14:46
                          Witam Cię serdecznie. Mam umówionego prawnika, ale wiem też już, że dwa główne nurtujące mnie punkty bez problemy można wykreślić (???). Jeśli chodzi o infrastrukturę nie narzekam, mieszkam tu już od roku (na Rechniewskiego). Dość dobre połączenia (Ostrobramska - w kierunku centrum buspas zaczynający się niedaleko), z Unimskiego też wiele połączeń z miastem. Sporo małych sklepików, usługi, Alma i cała Promenada blisko, dla zapracowańców całodobowe Tesco-Gocław. Szkołę podstawową i przedszkole masz niedaleko, przez ulicę nad kanałkiem, Gimnazja, "te lepsze" na Abrahama, 15 minut na piechotę. Poza tym cisza i spokój, pomijając kuranty kościołowe, ale mam nadzieję, że kilka dzielących nas budynków trochę to wygłuszy. Wytynkowana część "naszego budynku" prezentuje się pięknie, zwłaszcza w słonku od strony osiedla. Przyznam, że wcześniej zamierzałam inwestować w LCcorp a na tą budowę nie zwracałam uwagi, nie wyglądało zachecająco. Zdanie zmieniłam, obejrzałam mieszkanko i już się cieszę na zamieszkanie. Znacznie taniej i ciekawsze widoki z okna. Mnie się tutaj podoba. Pokazałam miejsce koleżance i ona też jest bardzo zainteresowana. Także nawet sąsiedztwo można sobie dobrać :-).
                          Pozdrawiam!
                          • Gość: iśka Re: waloryzacja IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.10.10, 15:07
                            Aaa... najważniejsze, nie jesteśny na terenach zalewowych :-), Chyba, że burza... A Adria... no cóż, sprzęt ciężki pływał wiosną, a ceny.... Można jeszcze zaczekać na "Młodą Pragę", ale ja chciałabym już :-).
                            • bankrobber Re: waloryzacja 07.10.10, 09:20
                              No ceny napewno lepsze niz LC Corp i Adria, pozatym na moje oko plany mieszkan rowniez bardziej z glowa zrobione przez nie tak anonimowe biuro projektowe (w koncu projektowali promenade i kilka osiedli na Goclawiu). Brak doplat za przearanzowanie scian i ogolnie jak narazie brak jakichkolwiek trudnosci . Oby tak dalej.
                              • loordi Re: M 07.10.10, 14:28
                                Zgodzam sie z Wami. Co do lokalizacji osiedla to myśle że jest b.dobra. Układy mieszkań bardzo ustawne i na wysokim poziomie (tutaj proponuje porownac z Adria - same nieustawne skosy a i Wisełka za płotem bedzie tuz tuz), co do Pragi to narazie trwa tam sprzedaż gruzu ;) a LC gotowe ale drogie. Wybor jest i konkurencja a to zawsze wychodzi na dobre dla Klienta. Sama wspolpraca z developerem i wykonawca na dzien dzisiejszy jest OK, oby tak pozostalo i przed i po odbiorach
                                • Gość: rafal Re: M IP: 94.254.147.* 12.10.10, 11:07
                                  ja miałem zagwozdke czy wybrac inwestycje saska 58,2 za 463tys z garazem czy wilge za 531 tys za 73,7 z garazem padło jednak na wilge bo roznica nie az tak duza teraz tylko tyrac aby jak najszybciej splacic kolosalny kredyt.

kiedy przypuszczalnie beda mogły juz wchodzic ekipy remontowe ?
                                  • Gość: iśka Re: M IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.10.10, 19:36
                                    Wszystkiego dowiesz się w biurze, zostało modlić się o brak "poślizgu" i w miarę lekką zimę. Czyli jak będzie ok, to ponoc w maju możesz przymierzać się do wykończenia.
                                    Pozdrawiam!
                            • Gość: Allan Re: waloryzacja IP: *.chello.pl 13.10.10, 22:21
                              A moze ktos napisac ile udalo mu sie "utargowac" z m2 mieszkania ?
                              Najbardziej interesuje mnie mieszkania 2 pokojowe.
                              Przymierzam sie do zakupu, ale mam pewne obawy.
                              Po pierwsze, ta inwestycja miala poczatkowo zostac zrealizowana okolo 2007 roku.
                              Po drugie podobno ma byc sroga zima, wiec pewnie termin (jak znam zycie) sie opozni o kilka miesiecy :( i wowczas na przyszlego Sylwestra nie wiem, czy tam zamieszkam.
                              Po trzecie - co mnie przeraza - w inwestycji na Saskiej ma byc prawie 1500 mieszkan, czyli okolo 3000 mieszkancow, tj okolo 1500 samochodow. Do tego ADRIA i NOWA PRAGA plus jeszcze LC CORP.
                              Wybiegajac w przyszlosc o 5 lat - mostow nie dobuduja, tramwaje i metro (zejdzmy na ziemie - obiecanki - cacanki) tramwaj najwczesniej okolo 10 lat, metro - wole nie pisac.
                              Wszyscy dojezdzam na "gumowych kolach" (samochody prywatne, autobusy), az sie boje skalkulowac ile bedzie trwala podroz do centrum - okolo 4 tys samochodow wiecej w kierunku centrum.
                              Niestety, ale innej alternatyy nie ma.
                              Mieszkam na Goclawie prawie 6 lat i jest OK, ale ja wybiegam w przyszlosc, i mysle - pakowac sie w duzy kredyt, to chyba lepiej na druga strone Wisly, gdzie sa tramwaje i nie ma mostow ...
                          • Gość: Gelu Re: waloryzacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.10, 12:10
                            Hej! a ile za metr i czy duzo drozej jest w lc corp. Bo mi w lc corp chca sprzedac za 7200? z gory dzieki za info
                          • Gość: Grzechu Re: waloryzacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.10, 12:17
                            hej! a dużo drożej w lccorp Ci proponowali, bo mi proponują 7200 za metr za mieszkanko ktore mnie interesue. A jakie ceny w ed invest? z gory dzieki za info
                            • bankrobber Re: waloryzacja 15.10.10, 07:51
                              Gość portalu: Grzechu napisał(a):

> hej! a dużo drożej w lccorp Ci proponowali, bo mi proponują 7200 za metr za mie
                              > szkanko ktore mnie interesue. A jakie ceny w ed invest? z gory dzieki za info

Jesli podajesz cene za metr to warto dodac przy jakim metrazu i na ktorym pietrze, dopiero wtedy mozna nakreslic jakas przyblizona relacje taniej-drozej.

Niektorzy sie reklamuja 5000zl/m2 ale przy mieskzaniach pow 100m2 - w obecnych ofertach sama cena za m2 nie mowi praktycznie nic.

pozdrawiam,

bnkrbr
                              • Gość: Gelu Re: waloryzacja IP: 88.220.49.* 19.10.10, 12:51
                                Do bankrobber: chodzi o metraż 56 m2 na piatym pietrze w czesci 7 pietrowej z widokiem na ogrod od strony zachodniej - czyli to wszystko co mi akurat pasuje
                                • bankrobber Re: waloryzacja 19.10.10, 19:41
                                  no to widać ze zeszli z ceny bo mi 56m2 proponowali po 8k, zdecydowałem sie na EdInvest tez 5p w 14 czesci z oknami na ulice za 6800.
                            • Gość: Le0 Re: waloryzacja IP: *.acn.waw.pl 19.10.10, 21:41
                              ile?? ja podpisałem umowę przedwstępną na 73m2 w LCC po 7600/m2. Czy na pewno dali Ci cenę o jakiej mówisz?
                              • Gość: Gelu Re: waloryzacja IP: 88.220.49.* 22.10.10, 10:24
                                Tak 7200 tylko że do tego garaż jeszcze dochodzi, chcieli 33 000 wynegocjowałem 25 000. Ty może masz w cenie.
                                • Gość: Le0 Re: waloryzacja IP: *.acn.waw.pl 23.10.10, 00:45
                                  Dzięki za info, idę negocjować i jak się uda masz wielką flaszkę u mnie:)
                                  7600m2 + 33tys garaż.

7200 to za jakiej wielkości mieszkanie??

• Gość: Adrian Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? IP: *.chello.pl 13.10.10, 22:48
        Czy z najbardziej popularnych metrazy - tj 45-55m da sie negocjowac cene ?
        Jesli komus sie udalo, to moze sie pochwalic jakiego rzedu dostal upust ?
        Co zaoferuje deweloper jesli nie odda inwestycji w terminie ?
        Czy udalo sie komus zawrzec jakas klauzule w umowie, jesli inwestycja nie zostanie oddana w teminie ? ?
        Czy wynegocjowana cena, zapisana na umowei jest cena brutto i zmiana watu nas juz nie dotyczy ?

Strasznie sie Goclaw rozbudowywuje ostanio (LCC, Saska, Adria, Nowa Praga), co mnie troche niepokoi pod wzgledem komunikacji z centrum. Jezeli przybedzie na Goclawie kilka tysiecy mieszkancow, czyli prawie tyle samo samochodow, to dojazd do centum bedzie czyms, czym jest teraz dojazd z Bialoleki.
        Pewnie ktos powie, ze przesadzam, ale jak to przeanalizuje dokladnie, to pewnie mi przyzna racje, bo mostow nie przybedzie ..

• loordi Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? 14.10.10, 09:45
          2 nicki - 1 numer IP - 2 rozne ale w tym samym tonie posty - patrzac na czas pisania ok 1 godziny, chciało się ??? ;) ;) ;)

1. Idz do biura, porozmawiaj a moze uda sie cos wynegocjiować, aktualnie jest promocja 6300 i mysle ze jest to b.dobra cena ktora bedzie ciezko juz zbic
          2. Jesli chodzi o komunikacje to jesli w Warszawie nie beda prowadzone nowe inwestycje na wszystkich dzielnicach to za 10 lat paraliz bedzie czekał wszystkich, a w godzinach szczytu to nawet na Mokotowie są korki. Zreszta dziś moze jezdzisz na druga strone wisły a może za 5/10 lat nie bedziesz musiał, różnie to bywa (jak wynajmiesz M to możesz zmieniać lokalizacje wraz np. z lokalizacja pracy ;)
          3. 4 osiedla na tak duzym terenie Gocławia to nie jest dużo, na Białołęce pewnie wynik bedzie dwucyfrowy ;)
          4. Co do terminów to zawsze trzeba zakładać opoznienia i w Umowie sobie to opisać. Zima moze bedzie ostra ale nie powinna juz tej inwestycji zagrozić bo mamy stan surowy zamkniety i nawet juz ocieplenie elewacji jest zrobione, gorzej z Adria i Saska tam mamy inwestycje "otwarte", a Praga (prosze ;) tam sprzedaja narazie gruz ;)
          5. A tak juz podsumowywując nie ma idealnego rozwiazania i kazdy szuka kompromisu: ceny, lokalizacji, terminu itd

• domelski81 Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? 20.10.10, 08:37
            Co do terminu to wszystko zależy od tzw. "zimy". Najważniejsze, że przed mrozami udało się osiągnąć stan zamknięty. Na Tabeli ofert są standardowe ceny, ale raz na jakiś czas pojawiają się informacje na stronie Edi o promocjach np. "od 6300 za metr". W zeszłym roku na święta udało mi się trafić taką promocję i jestem zadowolonym przyszłym sąsiadem :)
            • loordi Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? 26.10.10, 14:26
              7200 m2 to nizej niz jeszcze pare miesiecy temu, konkurencja wymusza zbijanie cen jednak trzeba pamietac o dodatkowym niemalym koszcie garazu. Warto sprawdzic ofery po obu stronach ulicy i wybrac najlepsza dla siebie nie tylko pod wzgledem ceny ale terminu, jakości itd. Z informacji nawet na tym forum widac ze taniej po drugiej stronie ulicy w EDI jednak nalezy porownywac podobne lokale (metraz, piertro, strony swiata, okna na ulice lub nie, odleglosc budynkow od siebie - LCC bedzie jeszcze budowal ze 2 budynki na i tak malej juz działce) itd.
              • Gość: Kapisz Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? IP: *.acn.waw.pl 27.10.10, 11:58
                Śmiem szczerze jednak wątpic aby zjechali z ceną - według mnie to ściema forumowicza :)
                Zjechac z ~8200 na 7200 to jednak za duzo jak na tego dewelopera, ale jak ktos moze to niech potwierdzi. Najlepiej drugi forumowicz, ktory deklarował, ze pojdzie negocjowac. Wtedy bedzie jasne. Inaczej szkoda czasu marnowac na cos co jest za drogie.
                • loordi Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? 27.10.10, 13:13
                  mnie pare miesiecy temu podawali kosmiczne ceny i nic nie chcieli jej zmniejszyc, zamiast tego proponowali zamiane 1 miejcsa postojowego na samochod - 1 rodzinne. Ale patrzac na te ciemne okna w nowych blokach to moze choc troche prawdy jest w tej cenie, ale zeby az tak to i ja mam watpliwosci. I tak wazne jest co do czego porownujemy
                  • Gość: Grzechu Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? IP: 88.220.49.* 27.10.10, 15:15
                    To ja pisałem o tym, że za 7200 + 25 000 garaż i nie wiem dlaczego mi nie wierzrycie, przecież to potezne pieniadze moim zdaniem. Z tego co wiem w II etapie zostało im już tylko ok. 5 mieszkan dwupokojowych i moze dlatego zjechali z cena, tym bardziej ze te mieszkania stoja od grudnia. W III etapie z tego co wiem jest jeszcze sporo mieszkan. I pisze prawde, po co mialbym sciemniac- nie kumam
                  • Gość: Grzechu Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? IP: 88.220.49.* 27.10.10, 15:17
                    To ja pisałem o tym, że za 7200 + 25 000 garaż i nie wiem dlaczego mi nie wierzrycie, przecież to potezne pieniadze moim zdaniem. Takie mieszkania nie powinny kosztowac wiecej niz 6 kawałków. Z tego co wiem w II etapie zostało im już tylko ok. 5 mieszkan dwupokojowych i moze dlatego zjechali z cena, tym bardziej ze te mieszkania stoja od grudnia. W III etapie z tego co wiem jest jeszcze sporo mieszkan. I pisze prawde, po co mialbym sciemniac- nie kumam
                    • Gość: iśka Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.10.10, 17:29
                      Gratuluję, mi nie przyszło do głowy miejsce postojowe negocjować, ale mieszkanie mam w przyzwoitej cenie 6800 m2 i jestem zadowolona. Umowę podpisałam, ale jestem przed podpisaniem unowy o kredyt. Macie jakieś fajne promocje kredytowe do podpowiedzenia? Marża poniżej 1,5% by mnie satysfakcjonowała.
                      Pozdrawiam!
                      • bankrobber Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? 30.10.10, 07:39
                        Witam,

to cena taka jak i u mnie, co do kredytu to w walucie czy w PLN a moze RNS? jaki procent wkladu wlasnego?

pozdrawiam,

D
                        • loordi Zaawansowanie budowy 17.11.10, 09:41
                          Zgodnie z oficjalnymi informacjami mamy wybudowane 100 % stanu surowego zamkniętego i 35 % stanu wykończeniowego budynku. Najważniejsze że to potwierdza sie ogladając postępy na budowie które nie zwalniają. Mysle ze termin konca - maj 11 powinien sie utrzymac
                          • Gość: 555soul Re: Zaawansowanie budowy IP: 91.193.45.* 17.11.10, 11:06
                            Też się zastanawiałem nad zakupem. Wg. tabeliofert mają jeszcze troche mieszkań. Tylko czy nie przeszkadzać będą te samochody kursującą do Promenady codziennie do 22, pozatym w przyszłości maja przedłużyć Nowaka-Jęziorańskiego w kierunku salonu BMW. Wg. Edi ma być tam nawet jakiś przystanek autobusowy. Troche tam już gęsto sie robi (LCcorp i Pirelli [2 tys mieszkań!].
                            • Gość: bankrobber Re: Zaawansowanie budowy IP: *.acxiom.com 17.11.10, 12:21
                              No niestety jest dosc gęsto, ale taka charakterystyka dzielnicy.

Praga Południe jest druga w Warszawie co do liczby mieszkańców i druga w gęstości
                              [osób/km²].

pl.wikipedia.org/wiki/Warszawa
                              ;pozdrawiam,

D
                              • loordi Re: Zaawansowanie budowy 18.11.10, 10:01
                                "Gęstość" ma tez przełożenie na bardzo dobra infrastrukturę w tej dzielnicy, i dobrze.
                                • Gość: sawee Re: Zaawansowanie budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 14:55
                                  Witam Państwa,

Jestem zainteresowany mieszkanie 3-pokojowym do 75m2 (z wiadomych powodów) w tej inwestycji, na wyższym piętrze >3.
                                  Chciałbym sie dowiedzieć ile można wynegocjować upustu u EDI na metrażu i miejscu postojowym?

Pozdrawiam
                                  K
                                  • Gość: bankrobber Re: Zaawansowanie budowy IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 14:43
                                    nic,

powodzenia
                                    • Gość: nat Re: Zaawansowanie budowy IP: *.mediadirection.com.pl 07.12.10, 16:59
                                      jak to nic?
                                      mi powiedziano ze jest mozliwosc negocjacji... co prawda jeszcze ich nie podjełam ale mysle ze skoro mowia ze jest mozliwosc to znaczy, ze jest;-)

czy ktoś może powiedzieć ile dokładnie udało mu się wynegocjować na metrze przy mieszkaniu 3-pokojowym?

pozdrawiam
                                      • loordi Re: Zaawansowanie budowy 08.12.10, 14:49
                                        proponuje rozpoczac rozmowy bez tego ciezko sie negocjuje ;) wszystko zalezy co wybierzemy i co negocjujemy. Wiadomo ze na to co jest popyt to i stanowisko jest sztywne (lub prawie) developera ale znowu jesli chodzi o powierzchnie o mniejszym zainteresowaniu (np. duże) tam mozemy napewno liczyc na wieksza elastycznosc. Ale bez rozmow raczej sie nie przekonasz a u kazdego symboliczny rabat moze byc inny lub nawet zaden tym bardziej ze jest po kryzysie i na dzis dzien dobra dostepnosc kredytow.
                                        pozdr
                                  • Gość: iśka Re: Zaawansowanie budowy IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.09.11, 00:32
                                    sprzedam w dobrej cenie miejsce postojowe po drugiej stronie ulicy Rechniewskiego 11 tel. 501088763
        • Gość: sawee Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? IP: 178.73.48.* 13.12.10, 23:06
          Witam,

Mam pytanie do mieszkających w okolicy. Jak długo się dojeżdża do przystanku centrum (czy dw.centralnego) 500-tkami z ostrobramskiej?

pozdr.
          • Gość: iśka Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? IP: *.cdma.centertel.pl 14.12.10, 23:57
            Zależy od pory, około 15-20 minut. Dziś jechałam 411 z Politechniki na Bora -Komorowskiego 10 min, byłam w szoku. Łącznie z Natolina 30 min! Metro + 411 bez czekania na przesiadkę. Ale możesz wsiąść w 176 z centrum i jechać 40 min.
            Inwestycja rośnie w siłę, jestem w szoku, chłopaki zasuwają nawet w niedzielę (widziałam z palnikami i smołą na patio) i do późna w nocy. W piątek (zimno jak diabli) 21.30 pracowała betoniarka i były pootwierane bramy od strony Rechniewskiego i kościoła. Dostałam informację o wpisie do dziennika budowy o ukończeniu 70% robót wykończeniowych. Coraz ładniej to wygląda. Jeszcze chwila a wprowadzimy się na Wielkanoc :-). Czego Wam i sobie życzę!!!
            • Gość: sawee Re: Ile mozna obniżyć cene ? Co z terminem ? IP: 178.73.48.* 15.12.10, 18:42
              dzięki za odpowiedz.

Oczywiscie chodzilo mi o dojazdy w dni powszednie komunikacją miejską w godzinach szczytu, do centrum na godz.9 i z centrum o godz.17.
              A jak ma się dojazd w tych godzinach autkiem (łazienkami i poniatowskim)?

pozdrawiam
              k
              • dominikana17 oddanie budynku do użytkowania 18.12.10, 09:31
                Witam zna ktoś termin zakończenia inwestycji???
                • bankrobber Re: oddanie budynku do użytkowania 18.12.10, 12:06
                  Ja na umowie mam napisane zakończenie budowy maj 2011 a oddanie do użytku 31 lipiec 2011.

Pozdrawiam

Dominik
                  • dominikana17 Re: oddanie budynku do użytkowania 18.12.10, 12:36
                    Mi wpisali Zakończenie budowy : wrzesień 2011 r.
                    A Uzyskanie pozwolenia na użytkowanie – do 31.12.2011
                    Ale miejmy nadzieję, że oddadzą wcześniej, bo dobrze popychają,
                    na urządzenie mieszkania też potrzeba trochę czasu

Pozdrawiam:

• bankrobber Re: oddanie budynku do użytkowania 18.12.10, 12:42
                      A to baaaaaaardzo ciekawe. Nie za bardzo widze co by tam bylo do roboty jescze przez rok. A może ostra zima bedzie u nas do lipca?

pozdraiwam,

D
                      • dominikana17 Re: oddanie budynku do użytkowania 18.12.10, 12:53
                        Nie wiem wydaje mi się ż e w tym tempie to koniec lutego i oddadzą bud,
                        oprócz tego to, czym wcześniej oddadzą tym wcześniej zgarną kasę ?
                        • domelski81 Re: oddanie budynku do użytkowania 20.12.10, 16:41
                          Jeszcze rok temu budowa osiedla była podzielona na dwa etapy: I do końca marca 2011, a II do września 2011. W I kw tego roku Etapy zostały połączone i zakończenie budowy ma być maj 2011. A pozwolenie na użytkowanie z tego po pamiętam sierpień 2011. Ja z EDinvest podpisałem aneks do umowy odnośnie terminów.
                          Pozdrawiam,
                          • Gość: ona Re: oddanie budynku do użytkowania IP: *.centertel.pl 02.02.11, 11:06
                            Z tym oddaniem do użytkowania to jeszcze bym się nie spieszyła.
                            domelski.rootcom.pl/viewtopic.php?f=20&t=67&sid=69c9a981b061f13a4e9a1ee70a1b1288
                            Zobaczcie co ludzie piszą na forum w sprawie toczącego się postępowania administracyjnego !
                            Tego pewnie nie wiedzieliście !
                            • bankrobber ROzbudowa Promenady - Pirelli bliżej Wilgi7 04.02.11, 07:51

Pojawiła się wiadomość ze osidle Pirelli - Młoda praga będzie jednak bliżej JNR a dalej od Ostrobramskiej:

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,9049312,Centrum_Handlowe_Promenada_bedzie_jeszcze_wieksze.html
                              Wiąże sie też to z rozbudową promenady - ciekawe czy parking Promenady pozostanie przy JNR czy na jego miejscu powstaną bloki?

Ktoś może wie więcej?

Pozdrawiam,

DI
                              • dominikana17 Re: ROzbudowa Promenady - Pirelli bliżej Wilgi7 09.03.11, 11:59
                                Ty a co mnie obchodzi Promenada tu WILGA podobno rozsyłają umowy na RWE coraz bliżej upragnionych mieszkań? Pozdrawiam.
                                • loordi Re: ROzbudowa Promenady - Pirelli bliżej Wilgi7 22.03.11, 11:57
                                  Mysle ze tez jest wazny czy nasze osiedle bedzie oddalone od MP czy bedzie okno w okno
                                  • Gość: Anetta_goclaw Dużo informacji na temat osiedla Wilga7 IP: *.182.21.45.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.04.11, 11:06
                                    Witam, sama interesuje się zakupem mieszkania w tej lokalizacji i wiele spraw udało mi sie dowiedzieć i podjąć już decyzje dzieki forum osiedlowym na:

www.wilga7.pl

Mozna sporo informacji przeczytać, podyskutować już z osobami które zakupiły mieszkanie i jednocześnie na bieżąco ogladać galerie zdjęć z postępów budowy. To wszystko przekonało mnie że w przyszlym tygodniu podpisuje umowe.
                                    • Gość: barteq_m Re: Dużo informacji na temat osiedla Wilga7 IP: *.acn.waw.pl 27.04.11, 01:57
                                      Witaj. Ja również jestem na końcowym etapie podejmowania decyzji. moglibyśmy się jakoś skontaktować i porozmawiać na temat tej inwestycji i Towich doświadczeń?

PS. również prześledziłęm to forum, ale mam kilka wątpliwości.

Barteq
                                      • loordi Re: Dużo informacji na temat osiedla Wilga7 12.09.11, 13:19
                                        Cześć, jakie masz wątpliwości, może uda się pomóc

> Witaj. Ja również jestem na końcowym etapie podejmowania decyzji. moglibyśmy si
                                        > ę jakoś skontaktować i porozmawiać na temat tej inwestycji i Towich doświadczeń
                                        > ?
                                        >
                                        > PS. również prześledziłęm to forum, ale mam kilka wątpliwości.
                                        >
                                        > Barteq
    • Gość: Madzia Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: 78.9.176.* 19.04.12, 14:54
      Niewiele jest w sieci tekstów, które nie są moderowane przez ED Invest, czy ktoś może interesował się lub chce kupić nieruchomość na osiedlu Novum, to nowa inwestyacja developera. Bardzo proszę piszecie o developerze i inwestycji i Waszych rozmowach z nimi. Ja widziałam umowę, byłam z nią u fachowca, jest bardzo stronnicza i ma wiele klauzul niedozwolonych!
      • Gość: wilga7 Re: EDinvest - nowo bud. osiedle na Gocławiu (Wil IP: *.ruch.com.pl 17.05.12, 13:37
        www.wilga7.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka