Dodaj do ulubionych

RnS zaczyna umierać i tracić na popularności......

IP: 188.33.18.* 05.10.09, 18:58
www.rp.pl/artykul/8,372910_Wzrosnie_metraz__stracisz_doplate.html

OPINIA

Aleksander Paszyński, Dom Kredytowy NOTUS

– Wydaje się, że „Rodzina na Swoim” swoje pięć minut ma już za
sobą
. Niewątpliwie sprzedaż tego typu kredytów na początku roku
stanowiła znaczny odsetek podpisywanych umów hipotecznych, jednak
w sierpniu po raz pierwszy od początku roku liczba udzielanych
kredytów w programie spadła.
Ponad 19 tys. transakcji w sierpniu
oznacza, że liczba dostępnych na rynku mieszkań znacznie spadła.
Można by nawet zaryzykować tezę, że atrakcyjne nieruchomości zostały
już wykupione. Czynnikiem powodującym spadek zainteresowania
programem są też ograniczenia formalne stawiane kredytobiorcom
.

Rzeczpospolita
Obserwuj wątek
    • slavko.matejovic Niech zdycha! 05.10.09, 21:58
      Przebić osinowym kołkiem, uciąć łeb, spalić, rozsypać mak i czosnek!
      • Gość: ifares a niech zdycha IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.10.09, 23:32
        Zwlaszcza, ze jest finansowane min. z moich podatkow!!Ciekawe, kiedy
        piekarze dostana wspacie od Rzadu - wszak, chleb tez jest
        niezbedny............
        • rumun_navigator Re: a niech zdycha 07.10.09, 17:07
          Zło-dzi-je, zło-dzie-je, zło-dzie-je... :)
          • Gość: alandy Re: a niech zdycha IP: *.acn.waw.pl 07.10.09, 17:18
            i to Cię smieszy rumun?
            że z kieszeni biedaków(wiekszości Polaków) dotuje się wąską grupę
            cwaniaków i zagraniczny kapitał(instytucje finansowe)?

już wiem czego masz "nawigator" w nicku

kierujesz tych mniej świadomych i bardziej podatnych na manipulację
            kursem na skały i mieliznę - zakup przewartościowanych, czesto
            niedorobionych nieruchomości na kiepskich warunkach

pytanie tylko jakiego rodzaju ubóstwo reprezentuje druga część
            nicku - umysłowe, moralne(może jedne i drugie) ?
            • rumun_navigator Re: a niech zdycha 07.10.09, 17:56
              Śmieszy mnie trochę Wasze oburzenie... W Polsce więcej jest tego typu
              (przyznaję!) niesprawiedliwości i gdybym się każdą oburzał to skończyłbym w
              zakładzie zamkniętym.

> kierujesz tych mniej świadomych i bardziej podatnych na manipulację
              > kursem na skały i mieliznę - zakup przewartościowanych, czesto
              > niedorobionych nieruchomości na kiepskich warunkach

A czy ja kiedyś komuś doradzałem zakup? Przeciwnie - uważam, ze ceny MOGĄ
              jeszcze trochę spaść w przyszłym roku. Wkurzają mnie tylko fanatycy, którzy
              uważają, że MUSZĄ spaść i w życzeniowy sposób dostosowywują do tego poglądu cały
              swój obraz rzeczywistości.

A nick? W sumie to stara historia, zupełnie nie związana z rynkiem
              nieruchomości. Rzeczywiście niezrozumiała dla postronnych. Niechaj będzie. Od
              dziś przeistaczam się w zbignieff-a :)

• Gość: alandy Re: a niech zdycha IP: *.acn.waw.pl 07.10.09, 18:07
                satorianus->rumun_navigator->zbignieff? ;)

tylko sie nie irytuj,

taki mały żarcik

a co do "nawigowania" to ja nie napisałem że namawiasz wprost; to
                jest trochę subtelniejsza gra - podtrzymywania stanu niepewności,
                niepokoju no i naciągane argumenty które mają świadczyć o tym, że
                ceny będą przynajmniej w miarę stabilne, nie ma nadpodazy mieszkań,
                sprzedaż znacząco sie poprawia, itp.
                i tą grę prowadzisz bardzo konsekwentnie i pracowicie, budząc w ten
                sposób bardziej lub mniej uzasadnione wątpliwości czy to aby nie
                jest Twoja praca lub czy nie masz w tym głebokiego interesu

• Gość: czesiu Re: a niech zdycha IP: 85.222.87.* 07.10.09, 18:13
                  alandy dobrze odgadłeś rumuna, jakiś czas temu to samo pisałem.

Nie dyskutuj z nim, szkoda czasu, jemu za to płacą Tobie pewnie nie, to nie jest więc równa gra.
                  • zbignieff Re: a niech zdycha 07.10.09, 18:45
                    Gdybym miał na serio manipulować, to zabrałbym się do tego zupełnie inaczej i
                    pisałbym co najmniej z kilku nicków. Może nawet zbobyłbym uznanie jako KZS-owiec
                    a później zacząłbym przechodzić subtelną przemianę i ostatecznie ległbym pod
                    butem jakiegoś KZW-owca. To byłby znacznie lepszy plan. No i pisałbym przeważnie
                    w wątkach poświęconym konkretnym inwestycjom i w komentarzach do artykułów -
                    taka gadanina jak ta tutaj ma raczej mizerną oglądalność.
              • steady_at_najx Re: a niech zdycha 07.10.09, 18:07
                >> A czy ja kiedyś komuś doradzałem zakup?

Jak narazie to wszelkimi silami (glownie argumentami bez ladu i skladu) starasz sie wmowic ze nie spadnie.

>Od
                > dziś przeistaczam się w zbignieff-a

Znowu zmiana nicka ?
                • zbignieff Re: a niech zdycha 07.10.09, 18:40
                  Tak, znowu. Pierwsza oficjalna. Ale nie z satorianusa. Wcześniej pisałem chwilę
                  w barwach KZSu.
                  • Gość: alandy Re: a niech zdycha IP: *.spray.net.pl 07.10.09, 20:11
                    "wczesniej pisałem chwile w barwach kzs"

a chwile wczesniej

"Gdybym miał na serio manipulować, to zabrałbym się do tego zupełnie
                    inaczej i
                    pisałbym co najmniej z kilku nicków. Może nawet zbobyłbym uznanie
                    jako KZS-owiec
                    a później zacząłbym przechodzić subtelną przemianę i ostatecznie
                    ległbym pod
                    butem jakiegoś KZW-owca. To byłby znacznie lepszy plan"

to może jednak działasz wg tego planu... ;) ?

a wogóle to mam wrażenie że normalni ludzie tutaj nie oporują co
                    chwilę pojęciami KZS, KZW, nie zmieniają co chwile nicków, oraz jak
                    to ująłeś "barw", bo dla nich to ani zabawa ani manipulacja tylko
                    wymiana poglądów

no chyba że nie masz poglądów albo sa tak zmienne
                  • steady_at_najx Re: a niech zdycha 07.10.09, 22:43
                    Wcześniej pisałem chwilę
                    w barwach KZSu.

ta, takie brednie i ten obledny styl poznalbym dawno, chyba ze pisales jako kensio, to moze by nawet pasowalo.
    • rumun_navigator Re: RnS zaczyna umierać i tracić na popularności. 06.10.09, 09:41
      A założymy się, że w październiku padnie kolejny rekord?
      • Gość: omg rekord IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 14:48
        chyba ilości twoich propagandowych wpisów
        • maxgazeta.pl Kiepski nick ten zbignief 07.10.09, 20:42
          Zamiast zibi to powinienes miec nick Aleksiej Stachanow.Liczba
          postow jakie klepiesz jest ponad wszelkie normy i nikt nie wyrobi
          takiej sredniej,pi.rdolisz glupoty tez ponad norme.
      • Gość: pamiętam Re: RnS zaczyna umierać i tracić na popularności. IP: 188.33.125.* 07.10.09, 21:16
        O ile dobrze pamiętam ksywą Rumuna Nawigatora posługiwała się osoba pisząca do gazet o grach komputerowych (Secret Service?, Gambler?, Top Secret?) pod koniec ubiegłego wieku...
        • zbignieff Re: RnS zaczyna umierać i tracić na popularności. 07.10.09, 21:23
          No w końcu! Tylu tu ludzi niby z IT a tylko jeden się zorientował :) Top Secret.
          • steady_at_najx Re: RnS zaczyna umierać i tracić na popularności. 07.10.09, 22:41
            Bo Twoje "IT" to sie do gier sprowadza. W czasie gdy Ty sie uczyles jak przejsc poziom w grze, ja uczylem sie stosu TCP/IP. Wiec nie mow tutaj o grach w kontekscie IT bo raczej powinienes mowic o "grajkach".

I wlasnie takich informatykow mamy w urzedach. "Umiom" wszystkiego po trochu, troche lizna php troche htmla troche Visual Basica.
            To "wszystko po trochu ale nie za dokladnie" przenosza tez na kazda inna wiedze, co widac po satorianusie aka rumun.

Potem sie dziwic ze najprostsze projekty w urzedach ciagna sie latami.
            • zbignieff Re: RnS zaczyna umierać i tracić na popularności. 08.10.09, 19:10
              Uczyłeś się TCP/IP dwadzieścia lat temu? I nie pracuję w urzędzie, niestety. I
              do stosów TCP/IP mam cały pęczek "technicznych". A tak na marginesie to jeśli
              jest się programistą lub jakimś tam adminem koło czterdziestki to znaczy, że z
              Twoja karierą coś poszło strasznie nie tak. Co w jakimś tam sensie tłumaczy
              Twoją obecność tutaj.
              • steady_at_najx Re: RnS zaczyna umierać i tracić na popularności. 08.10.09, 20:07
                tak 20 lat temu i mialem wtedy 20 lat.....

dwa zalozenia debila o ktorych ja slowem nie wspomnialem

>do stosów TCP/IP mam cały pęczek "technicznych"

a to jest wiele tych stosow ? I masz ksiazki o stosach ? Bo jak ktos mowi ze ma ksiazki o stosach to widac ze nie wie o czy mowi

I jak rozumiem masz ksiazki "techniczne" (cudzyslow uzyles pewnie zeby podkreslic dla siebie absurdalnosc tego slowa) ? I jak rozumiem potrzebujesz calego peczka ksiazek "technicznych" ?

"techniczne" ksiazki bo "informatyk"
                • zbignieff Re: RnS zaczyna umierać i tracić na popularności. 09.10.09, 07:10
                  "Techniczni" to taka inna nazwa wysoko wykwalifikowanych robotników. A słowa
                  stosy użyłem w liczbie mnogiej w tonie lekkiej drwiny. Co jak "stosy, serwery i
                  całej reszta czarnej roboty" :)
                  • steady_at_najx Re: RnS zaczyna umierać i tracić na popularności. 09.10.09, 09:05
                    To to jest ta nowa tozsamosc o ktorej jako satorianus wspominales
                    ze "szkoda ze jej nie zastosowales" ? Stosy robotnikow i masa
                    spotkan ?
                    Tylko szkoda sati ze nie przeklada sie ona na zwyczaje bywania i
                    pisania na forum.
          • Gość: ? Tłuku dardanelski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 00:08
            Ty nawet nie wiesz że adresy IP po różnych Neostradach itd. są nadawane
            dynamicznie poprzez protokół DHCP. Pamiętam twoje bezsensowne odzywki o
            nadawaniu bana na IP na forum gazety.
            Co ty możesz mieć wspólnego z IT, przy swojej zerowej wiedzy w tej dziedzinie ?
            A grupą docelową pisemek typu Top Secret są 15 letnie szczyle a nie ludzie z IT.
            • zbignieff Re: Tłuku dardanelski 08.10.09, 08:54
              Top Secret czytałem jakieś 20lat temu i miałem wtedy nawet mniej niż 15lat. Nie
              zmienia to faktu, że wielu ludzi obecnie zawodowo powiązanych z IT bardzo dobrze
              kojarzy to pismo i jego specyficzny klimat.
              • mufffa Re: Tłuku dardanelski 08.10.09, 09:29
                widzę, że gołodupce dają się wyprowadzać z równowagi temu
                niedouczonemu naganiaczowi - rumkowi

nie dziwi mnie, że udaje mu się to z tym mośkiem stypim, ale na
                boga! niech reszta gołodupców trzyma fason, przecież rumek nie jest
                za bystry, łatwo go zdyskredytować, obsikać moczem elokwencji
                • Gość: '|' na ciebie mufffa nawet moczu szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 09:40
              • steady_at_najx Re: Tłuku dardanelski 08.10.09, 09:49
                Nie zmienia to faktu, że wielu ludzi obecnie zawodowo powiązanych
                z IT

Satorumun - moglbys oszacowac jak wielu ludzi z IT (procentowo)
                korzystalo z magazynu Top Secret ? Czy moglbys zrobic wykres
                zmiennosci w czasie powiedzmy 2001-2007 ?
                • rumun_navigator Re: Tłuku dardanelski 08.10.09, 11:12
                  Nie, nie mógłbym. Z tym jest trochę jak z tymi migrantami. Ciężko odnaleźć ich w
                  statystykach i policzyć, ale jakoś wszędzie ich pełno. Ty nie czytałeś?
    • Gość: czesiu Re: RnS zaczyna umierać i tracić na popularności. IP: 217.98.20.* 08.10.09, 13:44
      Wygląda na to, że nabywcy na poziomach 7,5tys i więcej za m2 mieszkania w Wawie kończą się.
      Kolejna transza kupców mieszkań pojawi się pewnie na poziomie niższym o 600-1000zł /m2, co może nastąpi późną wiosną przyszłego roku
    • Gość: nikt Re: RnS zaczyna umierać i tracić na popularności. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 18:11
      Przykład na to jak interwencje rządu mogą doprowadzić do patologii.
      (pieniędzmi podatników są wspomagani nie tylko Ci, do których ten program
      pierwotnie był skierowany)

miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,7139819,U_nas_latwiej_o_doplate_do_mieszkania.html
      • terion RnS exploit 14.10.09, 16:07
        Ten program to powinien mieć nazwę "Tępić oszczędnych". Bo do
        kredytów dopłacamy, a oszczędności opodatkowujemy. Taki sobie drobny
        transferek. Bo niby czemu nie ma dopłat dla wszystkich zakupów
        pierwszego mieszkania, tylko są do tych kredytowanych? W dodatku im
        większy i bardziej ryzykowny kredyt tym większa dopłata. Naprawdę
        świetna regulacja rynku.

W tym momencie opłaca mi się wziąść kredyt z jak najmniejszym
        wkładem własnym, po to, żeby kasować państwo na dopłatach, a gotówkę
        trzymać na lokacie. I po co to wszystko?
        Już nawet nie chce mi się pisać o nadużyciach typu "RnS pod
        wynajem", był o tym artykuł. Taak, wspieramy Polskie rodziny. Do
        skutku..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka