13.01.04, 14:02
Witajcie,
Firma, która zamierza rozpocząć budowę na ul.Górczewskiej 228 oraz kończy
inwestycję na ul.Łamanej - Włochy.
Czy ktoś coś wie?
Pozdrawiam AWI2
Obserwuj wątek
    • Gość: AB Re: BUD PROF? IP: *.sbi.com 08.03.04, 14:21
      Poszukaj starych postów na ten temat (ostatni zdaje się z 10.2003) - opinie
      raczej nieciekawe.
      Jeżeli chodzi o budowę przy Górczewskiej to nie wiem czy ona w ogóle ruszy.
      Póki co ogrodzili palikami zarys budynków i postawili jeden spychacz. Oglądałam
      ich plany mieszkań - śmiech na sali! Skąd oni wytrzasnęli architekta?! Nikt
      tego nie kupi. Poza tym budowa już została oprotestowana przez budującego obok
      developera.
      Moja rada - szukaj czegoś innego. :(
      • alicja.z Re: BUD PROF? 10.03.04, 12:04
        hmmm, plany mieszkan Ci sie nie podobaja? Sprawa gustu. Mi sie podobaja bardzo.
        Oprotestowana? Przez kogo? Masz chyba jakies stare informacje. Nie martw sie
        kupia, kupia te mieszkania i to na pewno duzo osob. Zobacz, co napisali ludzie
        z Lamanej, mieszka sie dobrze, pokoje ustawne, problemy mieli w zasadzie z
        terminem odbioru i tym, ze jakis czas mieszkali na placu budowy. Nikt nie
        narzeka na kiepskiego architekta itd. Poza tym jest juz troche wiecej niz tylko
        ogrodzenie, idz na budowe popatrzec. Nie podoba Ci sie, to co proponuje BUD-
        PROF? Popatrz tylko co wybudowal deweloper obok? 8 pieter + kolejnych 6
        dokladnie przed nimi.
        Dobra, koncze
        pozdrawiam
        • Gość: Ewa Re: BUD PROF? IP: *.era.pl 10.03.04, 15:34
          Hmmm.,.

Cos mi sie wydaje, Alicjo, ze widzisz tylko to co chcesz widziec...
          Wcale dobrze sie nei mieszka.. deweloper jest nie najlepszym administratorem...
          A problemy z terminem to betka w porowaniu i zestawieniu z cala masych innych.
          Prezes to generalanie cham i oszust...

Ale jesli rozklad Ci sie podoba...

Rowniez pozdrawiam,
          Ewa
          • alicja.z Re: BUD PROF? 10.03.04, 19:27
            Droga Ewo,
            mniemam, ze jestes ta sama Ewa, ktora odzywala sie juz w innym miejscu na tym
            forum. Wlasnie przejrzalam, to co pisalas wczesniej o BUD-PROFie. Zastanawiam
            sie jak to jest, bo bylas tam jedna z chyba trzech osob, ktore "aktywnie
            narzekaly" (Ty, Iwona i Agnieszka, ktora w koncu koncow, mowi, ze nie odradza
            ludziom, ktorzy pytaja o rade kupna mieszkania w BUD-PROfie i ktorej sady
            brzmialy najmniej ostro).
            Nie przecze, ze rzeczywiscie jestes niezadowolona z mieszkania, z zakupu, czy
            tez z sasiedztwa, garazu, scian i zarzadzania. Ale ile ludzi, tyle opinii.
            Poczytaj np. to co pisze sie o innych deweloperach. Nawet o takim kolosie na
            rynku jak JWC mowi sie roznie. Jedni sa zadowoleni, inni narzekaja, ale
            mieszkaja a jeszcze innym po 3 latach mieszkania na glowe sie sufity wala.
            Zapewne bywa tak i tak. To, ze Ty czujesz sie w jakis sposob oszukana nie
            swiadczy, ze i ja bede sie tak czuc. (Mam taka nadzieje)
            Powiem wiecej, gdy bylam na Lamanej zapytalam kilku przypadkowo napotkanych
            mieszkancow, o to jak tu jest, jak sie mieszka, jakie maja problemy.
            Hmmm, przysiegam, ze nie spotkalam sie z zadnym negatywnym zdaniem.
            Od pewnych napotkanych ludzi uslyszalam, ze sa tu (na Lamanej)
            pewne "nadaktywne" osoby, ktore bardzo chca popsuc BUD-OROFowi opinie.
            Zastanawiam sie, czy nie Ciebie Ewo mieli na mysli. Byc moze mowa o kims innym,
            nie wiem.
            No i teraz nie wiem , czy pan prezes zrobil Cie rzeczywiscie w trabe, czy tylko
            sie czepiasz i nie wiesz z ktorej strony zaatakowac.
            Musisz mi jeszcze powiedziec, czy Ty to ta sama Ewa, bo moze strzepie jezyk po
            proznicy.
            Szkoda, ze musze z Toba polemizowac, ale mam tez nadzieje, ze nigdy nie bede
            musiala sie z Toba zgodzic. :-)
            pozdrawiam serdecznie
            alicja
            • Gość: Karol Re: BUD PROF? IP: *.sbi.com 11.03.04, 12:34
              Zdaje się, że alicja.z to pani z działu sprzedaży BUD-PROF'u :) Mało to
              profesjonalne, ale każdy walczy o swoje...
              Jeżeli chodzi o oprotestowanie budowy to jak najbardziej jest to prawda.
              Budynki miały stanąć zbyt blisko drugiej budowy. Tamten inwestor zgłosił
              protest i budowa BUD PROF'u jest wstrzymana do wyjaśnienia. Co zresztą widać po
              samym placu budowy (przechodzę tamtędy codziennie) - nic się tam nie dzieje od
              kilku tygodni.
              A jeżeli mowa o planach mieszkań - sam się interesowałem tą inwestycją ale po
              obejrzeniu planów zrezygnowałem. Wystarczy powiedzieć, że w mieszkaniu 63 m dwa
              pokoje są o wymiarach 5m/2,5m, a przedpokój to długi tramwaj o wielkości 9m2.

Co do wypowiedzi alicji.z - to forum powstało właśnie po to żeby wymieniać
              uwagi na temat developerów, mieszkanie nie kosztuje tyle co parówka w mięsnym,
              więc możemy chyba przyjąć, że każdy chce się dowiedzieć wszystkiego o
              potencjalnym sprzedawcy. "Aktywnie narzekające", "nadaktywne" osoby to skarb -
              bo to one drążą temat dogłębnie.
              • alicja.z Re: BUD PROF? 12.03.04, 00:10
                A teraz prosze Ruhe, cisza, bo sie tu pozabijamy, poklocimy i do zadnych
                madrych wnioskow nie dojdziemy.

Wiem, ze to forum powstalo po to, zeby wymieniac uwagi na temat deweloperow,
                wiec je wlasnie wymieniam,
                wiem tez, ze mieszkanie nie kosztuje tyle co parowka w miesnym i nie trzeba mi
                o tym mowic. Natomiast, czy forum jest tylko po to, zeby wyglaszac tylko opinie
                negatywne? Mam przeciez prawo do wlasnego zdania.

Ja nie moge mowic zle o BUD-PROFie, bo mi nic zlego nie zrobili, nie mam
                podstaw, zeby narzekac, wiec wyrazam swoje zdanie, takie jakie ono jest i
                bynajmniej nie jestem pania z dzialu sprzedazy.

No ale jesli Karol uwaza, ze tak wlasnie jest, ja mam takie same podstawy do
                tego, aby uznac, ze on jest z konkurencji i to pewnie z PRK7, ktore to ponoc
                BUD-PROF oprotestowalo, i przez ktore budowa zekomo jest wstrzymana.

Forum jest po to, aby inni mogli poznac prawde. Wiec ja zaraz przekaze. Nie
                wiem jak stare sa informacje Karola. To prawda, ze PRK7 troche sie zbuntowalo i
                mieli jakies "ale", ale to stare dzieje, gdyz wg. najnowszych papierow i danych
                konflikt jest zazegnany, pozwolenie na budowe jest i to z podpisem glownego
                architekta Miasta Stolecznego Warszawy.

BUD-POROF nie kryl sie wcale z tym, ze PRK7 cos nie pasowalo, zreszta to bylo
                do przewidzenia, B-P weszli miedzy jedna a druga budowe. Musieli spelnic jakies
                warunki. Prezes od razu mi o tym powiedzal i nie udawal, ze tak nie jest.

Ale jak mowie, juz po wszystkim.

Doskonale widze caly plac budowy z okna ( a mieszkam wysoko) i wiem pewnie
                wiecej niz Karol, ktory tylko tamtedy przechodzi i zerka zza plota. Wiec na
                budowie sie ruszylo. Ten ustawiony spychacz, czy inna koparka juz pracuje, no i
                widac pierwsze efekty.

Jesli jeszcze chodzi o te pokoje, "wagony", czy nie "wagony", to temat na inny
                watek, nie dyskutujemy tu na temat osobistych upodoban ogladajacych plany
                mieszkan, o guscie, ani o naszych preferencjach. Karol, nich sobie ludzie sami
                na plany popatrza i zdecyduja, podoba sie czy nie. Nie ma co sie tu nad tym
                rozwodzic. (a tak swoja drogo, to te budynki sa rozne i nie wszyskie mieszkania
                63m2 maja takie samy ustawienie)

Ja np. wybieram BUD-PROF, bo przejrzalam oferty np. sasiada, czyli PRK7 i co
                sie okazuje? Oni licza sobie dodatkowo za grunt, za drogi dojazdowe, piwnice,
                schowki i balkon osobno. Mieszkanie 46m2 bez miejsca postojowego, czy parkingu
                kosztuje 180 tys! Paranoja, za ta sama cene (a nawet nizsza) zamieszkam na
                osiedlu zamknietym, strzezonym (w tej cenie mam nawet zielen wliczona).
                Bardziej sie oplaca.

pozdrawiam wszystkich serdecznie
                alicja

PS "wagony" to raczej do PRK7 pasuja, prawda?
                • dijkstria Re: BUD PROF? 12.03.04, 09:02
                  Teraz ja się tu włączę, bo dyskusja zaczyna nabierać rumieńców.

Ciekawy jestem, co alicja.z na to, że decyzja o pozwolenie na budowę została
                  cofnięta przez wojewodę ? To jest fakt.

A jak na osobę mieszkającą w budynku zbudowanym przez PRK (z tych wysokich
                  bloków widać najlepiej budowę B-P) to jesteś bardzo dobrze zorientowana w
                  temacie. Albo codziennie zachodzisz w drodze do pracy do biura sprzedaży, albo
                  po prostu tam pracujesz. Ale to jest mniej ważne. Najważniejsze jest to, że tak
                  naprawdę to wciskasz kit.

Jeśli na budowie się ruszyło to ciekawe - w niedzielę byłem na budowie i nic
                  się nie zmieniło od poprzedniego razu. A jeśli teraz budują - to raczej teraz
                  już bezprawnie.

> Ja np. wybieram BUD-PROF, bo przejrzalam oferty np. sasiada, czyli PRK7 i co
                  > sie okazuje? Oni licza sobie dodatkowo za grunt, za drogi dojazdowe, piwnice,
                  > schowki i balkon osobno. Mieszkanie 46m2 bez miejsca postojowego, czy
                  parkingu
                  > kosztuje 180 tys! Paranoja, za ta sama cene (a nawet nizsza) zamieszkam na
                  > osiedlu zamknietym, strzezonym (w tej cenie mam nawet zielen wliczona).
                  > Bardziej sie oplaca.

Droga alicjo.z, jak wyobrażasz sobie sprzedaż mieszkania bez udzialu w
                  gruncie ? to przecież paranoja. Ja kupiłem mieszkanie w PRK7, nie obyło się bez
                  bólu, ale teraz już jest w porządku. Cena to kwestia wyboru. U Ciebie, czy też
                  w Bud-PROF jak wolisz, nie kupiłbym mieszkania nawet za połowę tej ceny. Chyba,
                  żeby mieszkanie już stało, wtedy możnaby o tym zacząć myśleć. Poza tym, doszły
                  mnie słuchy, że <b>Bud-Prof nie chce podpisywać umów w formie aktu notarialnego
                  bo "nie bawi się w takie rzeczy"</b>.
                  Moim zdaniem za drogi dojazdowe też się płaci, gdyż jakoś do domu trzeba się
                  dostać. Poza tym nie płaci sie za drogi dojazdowe, tylko za udział w gruncie,
                  na którym te drogi powstaną.

pozdr.
                  Michał

• Gość: Ewa Re: BUD PROF? IP: *.era.pl 12.03.04, 11:22
                  Hmmm...
                  Widze Alu, ze posiadasz swoje zdanie mimo nie posiadania zadnych doswiadczen...
                  To tak jak mowic "uwielbiam krewetki" i wiedziec tylko, jak wygladaja z
                  wierzchu ;)
                  Jakie masz doswiadczenia z Bud-prof jesli moge spytac, skoro tak ich zazarcie
                  bronisz? zakladajac oczywsicie, ze jestes calkowicie bezstronna i niezwiazana z
                  zadnym z pracownikow osoba ;)

Co do oferty...
                  O, nawinosci!!!!

Naprawde Bud-prof tez sobe policzy za grunt a dowiesz sie o tym podpisujac akt.
                  Co wiecej z finansowych i podatkowych przyczyn lepiej jest wiedziec na
                  poczatku, ile ten grunt kosztuje. Nie bede sie tu rozpisywc, ale wierz mi -
                  przeliczylam i wiem.

Dalej.
                  Schowek i grunt na Łamanej rowniez byly platne i to sowicie. dziwne byloby,
                  gdyby na Gorczewskiej obowiazywaly inne zasady. No, chyba ze odpowiednio - od
                  razu na poczatku podniesiono cene metra - a tego ani ja ani Ty nie wiemy.

Zamkniete osiedle! porozmawiaj dokladnie z mieszkancami Łamanej. Zamknieto je w
                  1,5 roku po zamieszkaniu pierwszych mieszkanocow... I to tez nie do konca. Na
                  oseidle wcziaz moze wejsc kazdy. Panuje fala kradziezy.
                  Ochrona? Tak, bedzie, jezeli sobie wspolnota tak zadecyduje i ludzie DODATKOWO
                  za to zaplaca. To tylko tani chwyt reklamowy. jesli sadzisz, ze Bud-Prof
                  zafunduje wam ochrone to sie grubo mylisz.

Poza tym, co do tego "oplaca" to sie dopiero okaze jak troche nerwow stracisz...
                  Ja tez bylam naiwna i ufna....
                  Przeszlo mi.,...

E.
                  • Gość: gość Re: BUD PROF? IP: 195.94.193.* 12.03.04, 16:33
                    Ewa, tak się składa, ze mieszkam na Łamanej i mam parę pytań:
                    1. o jakich kosztach gruntu mówisz, bo z tego co się orientuję to cena za metr
                    mieszkania była stała zawierała w sobie cene gruntu? Podpisując akt notarialny
                    nie przypominam sobie dodatkowych kosztów gruntu.
                    2. Jak to się stało, że tak szybko zmieniłaś zdanie co do konieczności ochrony
                    osiedla, o ile mnie pamięć nie myli na forum osiedla przy Łamanej byłaś
                    największym przeciwnikiem ochrony?
                    3. Z czystej ciekawości, za co Bud prof jest TObie winien te 15000? Czyżbyś
                    zapłaciła więcej niż miałaś to ustalone w umowie?

I żeby była jasność, nie jestem fanem obecnego zarządu osiedla, nie pracuję dla
                    nich, jednak na pewne rzeczy trzeba spojrzeć obiektywnie, a nie wszędzie szukać
                    dymu.
                    • Gość: Ewa Re: BUD PROF? IP: *.era.pl 15.03.04, 10:04
                      Witaj, gosciu.
                      Chetnie odpowiem na Twoje pytania.

1) Nie mowie o DODATKOWYCH kosztach gruntu. Alicja napisala, ze PRK-7 dolicza
                      sobie DODATKOWO za grunt, a BUd-Prof nie, co nie jest prawda. Obydwaj
                      deweloperzy biora pieniadze za grunt, i o to mi chodzilo. Jestem swiadoma, co
                      podpisalam w akcie. To tylko kwetsia rozlozenia kosztow - rozagregowania ich
                      albo nie.

2)nie zmienilam! kto tak twierdzi? mowie tylko, ze ochrona osiedla nie jest
                      zalezna od Bud-Prof tylko od wspolnty i to haslo jako takie jest marketingowym
                      chwytem. Ponadto wyprowadzam Alicje z bledu - bo zdaje sie, ze uwaza, ze Bud-
                      prof pokryje koszty takiej ochrony ;)))

3) po pierwsze za rok opoznienia w budowie (odsetki ustalone w umowie
                      przedwstepnej), po drugie za brak drzwi wewn. (mam je w umowie), brak
                      niektorych scianek itp (rowniez okreslone umowa) i inne....

Nie szukam dymu.
                      Czuje sie natomiast oszukana.
                      Pozdrawiam,
                      Ewa
                      • Gość: gosc Re: BUD PROF? IP: 195.94.193.* 16.03.04, 15:56
                        Witaj Ewa,
                        Odnosząc się do twoich odpowiedzi:
                        1. nie znam firmy, która daje grunt za darmo, skoro BP wliczył to do ceny metra
                        mieszkania to w czym jest problem, przepraszam ale nie rozumiem zarzutów pod
                        kątem BP,
                        2. oczywiście w większości przypadków koszty ochrony pokrywają wszyscy
                        mieszkańcy i jest to doliczane do czynszu, podejrzewam, ze na Łamanej będzie
                        podobnie. Problem polega na tym, że skoro BP reklamował osiedle jako zamknięte
                        i strzeżone to od razu powinien taką ochronę zapewnić, wtedy nie byłoby tej
                        całej dyskusji.
                        3. nie wnikam w kwestię braku ścianek i drzwi wew. natomiast co do kar za
                        opóźnienie w budowie, trzeba było uważniej czytać umowę przed podpisaniem bo
                        niestety, sposób w jaki zapisano dochodzenie kar umownych powoduje, że są one
                        nieściąganle (BP zawsze może zwalić opóźnienie np. na pogodę, srogą zimę itp.)
                        Podejrzewam, że takie zapisy ma większość mieszkańców, a skoro nie da się BP
                        nic udowodnić to z prawnego punktu widzenia nie są Tobie nic winni, niestety.
                        pzdr
                        • Gość: Ewa Re: BUD PROF? IP: *.era.pl 17.03.04, 13:34
                          czesc...

Wydaje mi sie, ze mowimy troszke innymi jezykami i nie do konca sie rozumiemy,
                          wiec wyjasniam. Mam nadzieje, ze wyklaruje sytuacje.

1) Nigdzie nie twierdzilam, ze grunt powinien byc za darmo czy tez ze sa
                          deweloperzy ktorzy go za darmo sprzedaja. Natomiast Alicja twierdzila, ze PRK7
                          liczy sobie za grunt, a nie Bud-Prof. Wyprowadzilam ja z bledu.

2) zgadzam sie i dlatego uwazam, ze argument "to osiedle bedzie chronione, bo
                          dewelooper tak mowi, a tamto nie" jest mocno naciagany i moze sie okazac
                          nieprawdziwy.

3) Tu sie nie do konca zgadzam. Rok opznienia wynikajacy tylko ze srogiej zimy?
                          ROK????? Nieprawdopodbne.. Tym bardziej, ze budowa miala byc zakonczona do 30
                          wrzesnia 2002, a wiec o zadnej zimie nie moglo byc mowy. We wrezesniu to nawet
                          lekki przymrozek jest ewenementem. Udowowdnic moze by sie dalo, tyle ze nasz
                          system prawny i sadowy jest na tyle kulawy, ze szkoda nawet zaczynac. A Bud-
                          Prof to bezczelnie wykorzystuje i tyle.

Pozdrawiam,
                          Ewa
            • madzik35 Re: BUD PROF? 11.03.04, 13:50
              Alicjo,
              mieszkam na Łamanej pół roku. W tym drugim wątku opowiedziałam się pozytywnie i
              tego się trzymam. Tylko że ja kupiłam jedno z ostatnich mieszkań i nie miałam
              opóźnienia w terminie odbioru, nie dziwię się ludziom, którzy nie wyrażają się
              o nich pochlebnie, jakbym czekała rok dłużej na klucze też bym była wściekła.
              Układy mieszkań są ok - bud prof jest b. elastyczny - np w moim mieszkaniu nie
              było żadnej ściany działowej - to ja po podpisaniu umowy zdecydowałam gdzie je
              trzeba postawić. Bud-prof nie jest łatwym partnerem do rozmowy, nie wszystko
              jest idealnie - ale gdzie jest? pozdrawiam, Magda
            • Gość: Ewa Re: BUD PROF? IP: *.era.pl 12.03.04, 11:13
              Droga Alicjo,

moje personalia nie powinny Cie interesowac.
              A teraz do meritum:
              Oczywiscie, ze Ty mozesz byc zadowolona z inwestycji - w przeciwienstwie do
              mnie. jesli na samym poczatku wliczysz w koszty jeszcze ze 15.000 albo lepiej i
              przywykniesz do tej mysli - czemu nie... ja jestem osoba ktora przyjela
              zasade "rownania w gore" a nie w dol. Wiec nie mow mi o bankructwach i walacych
              sie dachach - zwyczajnie mnie nie to nie interesuje. Nie po to wydawalam duza
              sume pieniedzy, zeby sluchac takich argumentow. Byc moze osoby z ktorymi
              rozmawialas sa zachwycone, ze deweloper w miedzyczasie nie zbankrutowal i nic
              im wiecej nie trzeba do szczescia. ja jestem z troche innej bajki.

Czy jestem nadaktywna? Byc moze. Ale jestem tez wsciekla. Wg umowy
              przedwstepnej Bud-Prof jest mi winien 14.000 PLN. Wiesz, ile z tego zobaczylam?
              Scisnieta fige pana Prezesa. I na tym koniec. Albo rezygnuje z roszczen, albo
              nici z aktu. Kumasz? Jesli nie - postudiuj najpierw nasze chore prawo. jest
              jeszcze mnostwo innych aspektow i oszustw mniejszych i wiekszych - wierz mi.

Zycze Ci, Alicjo - zebys nie musiala narzekac na dewelopera, opoznienia,
              doplaty, brak aktow i koncowe rozsztrygniecia inne niz umowione na poczatku bez
              wzgledu na to, jakiego dewelopera wybierzesz.

Pozdrawiam Cie Cieplo.

Ewa
    • Gość: Karol Re: BUD PROF? IP: 5.1.* / 199.67.140.* 15.03.04, 10:12
      Czy nie wydaje się Wam niepokojący fakt, że firma, która ma wstrzymane
      pozwolenie na budowę zaczęła właśnie wykop pod fundamenty (to z moich ostatnich
      obserwacji budowy)?
      • alicja.z Re: BUD PROF? 15.03.04, 13:55
        karol,
        skad masz takie informacje, skoro twierdzisz, ze nie jestes zainteresowany ta
        budowa? zastanawia mnie to. niby tylko tamtedy przechodzisz, a pokoje to
        wagony, czy inne tramwaje. wiec powiedz mi, co sie tak zywo tym wszystim
        interesujesz? moze jednak jestes z konkurencji?
        aha, nie wierze ci, wiec udowodnij, ze nie maja pozwolenia.
        alicja
      • alicja.z Re: BUD PROF? 15.03.04, 14:10
        a zreszta, zaraz pojade do urzedu i sie sama dowiem.
        alicja
        • Gość: Karol Re: BUD PROF? IP: *.sbi.com 15.03.04, 15:08
          Alicjo, ubawiłaś mnie do łez!
          To chyba Ty właśnie, jak na osobę wcale nie zainteresowaną a jedynie mieszkankę
          pobliskiego bloku, wykazujesz niesamowitą wręcz aktywność. A pomysł z wizytą w
          urzędzie? Hmm... Tylko nie zapomnij napisać o jej rezultacie.

Ale, żeby zaspokoić Twoją niezdrową ciekawość co do mojej tożsamości, służę
          kilkoma faktami z mego życia :) Przechodzę koło budowy, bo wynajmuję mieszkanie
          w bloku obok. Jestem zainteresowany postępami BUD PROF'u ponieważ znajomy kupił
          mieszkanie w PRK (w tych nowo budowanych bloczkach) i zdaję mu "raporty" z
          postępu robót. I to od niego wiem, że BUD PROF planował wybudować budynki zbyt
          blisko PRK i prawdopodobnie zbyt wysokie jak na plan zagospodarowania terenu i
          dlatego budowa została oprotestowana przez PRK'ę.
          Co do planów mieszkań BUD PROF'u - ja też szukam mieszkania dla siebie, stąd
          moja obecność na tym forum. Złożyłem więc wizytę w biurze sprzedaży BUD PROF'u
          i obejrzałem plany mieszkań, które mnie interesowały. Niestety nie wzbudziły
          mojego zainteresowania, głównie ze względu na wspomniane "wagony". A informacja
          pani z obsługi, że nie ma mowy o podpisaniu umowy w formie aktu
          notarialnego "bo oni się w to nie bawią", spowodowała, że wyszedłem i już nie
          wróciłem.
        • Gość: Ewa Re: BUD PROF? IP: *.era.pl 15.03.04, 15:26
          No, Alu...
          Podziwam Twoj upor i sile...
          Jak na osobe zupelnie postronna bardzo jestes zaangazowana..
          A jaka entuzjastyczna!
          Oby tak dalej ;)
          Trzymam kciuki..
          Moze tylko mala sugestia: warto by zajac sie tez bezdomnymi, chorymi dziecmi,
          bezpanskimi psami... To znacznie bardziej szlachetne i potrzebne... Naprawde.
          • alicja.z Re: BUD PROF? 15.03.04, 19:58
            podziwiam jak dzielnie poradziliscie sobie z rozszyfrowaniem mojej osoby, no,
            no...niejeden detektyw by pozazdroscl...
            sprosuje moze,

JESTEM BARDZO ZAINTERESOWANA, BO BEDE TAM MIESZKAC

karolu,
            sam jestes smieszny, zdajesz raport koledze, super
            czyli tak naprawde wiesz to wszystko z drugiej reki!!! od kolegi z PRK!

hmmm, a jesli chodzi o bezdomne pieski, chore dzieci i wojny na swiecie, to
            proponuje, abys to ty ewo sama sie tym zajela.
            • Gość: Karol Re: BUD PROF? IP: 5.1.* / 199.67.140.* 16.03.04, 08:46
              Alicjo, mimo, że życzę Ci jak najlepiej, to jednak mam takie dziwne wrażenie,
              że jednak tam nie zamieszkasz...
            • Gość: EWA Re: BUD PROF? IP: *.era.pl 16.03.04, 12:02
              Alicjo!

3mam kciuki. Obys tam zamieszkala i nigdy nie zalowala swojej decyzji.

Pozdrawiam,
              konczac te wymiane zdan.
              W koncu - skoro juz decydowalas, to
              trudno sie dziwic Twojej nadziei, ze wszystko bedzie dobrze...
              Acz nadziei naiwnej, ale moze akurat...

Ewa
              • alicja.z Re: BUD PROF? 16.03.04, 22:33
                DO WSZYSTKICH:

OTOZ BUD-PROF BUDUJE ZGODNIE Z PRAWEM, BUDUJUE LEGALNIE

zaniepokojona uwagami DETEKTYWA KAROLA udalam sie dzis do urzedu, zapytalam o
                fakty, powiedziano mi, ze

BUD-PROF MA POZWOLENIE NA BUDOWE

DO KAROLA:

KAROL TO FORUM MA SLUZYC JAKO ZRODLO INFORMACJI DLA LUDZI, WIEC JESLI CHCESZ
                ZABIERAC GLOS TO:

1. NIE KLAM

2. NIE WYDAWAJ OPINII NIEPRAWDZIWYCH, BO NIE ROZMAWIAMY TU O NASZYCH
                PRZYPUSZCZENIEACH, DOMYSLACH, CZY WYOBRAZENIACH. MOWIMY O FAKTACH

3. UDZIELAJ RZETELNYCH INFORMACJI, A NIE MOW O TYM, CO ZOBACZYLES PRZEZ PLOT,
                ALBO CO USLYSZALES OD JAKIEGOS KOLEGI

4. ZASTANAWIAJ SIE NAD TYM, CO CHCESZ POWIEDZIEC, BO WPROWADZASZ LUDZI W BLAD

5. NIE BADZ TAKI PEWNY SIEBIE I NIE SMIEJ SIE ZAWCZASU, A PRZYNAJMNIEJ NIE ZE
                MNIE

ZEGNAM

DO EWY:
                LICZE SIE Z OPOZNIENIAMI, CZY INNYMI KLOPOTAMI, ALE JESTEM TEZ GOTOWA DO WALKI
                BO GDZIE NIE JEST TRUDNO I GDZIE NIE TRZEBA WALCZYC O SWOJE?
                ROZUMIEM DOBRZE, ZE SIE WNERWIASZ, ALE MOZE I U CIEBIE WSZYSTKO DOBRZE SIE
                ULOZY. SERDECZNI CI TEGO ZYCZE.
                POZDRAWIAM CIEPLO,
                ALICJA
                • dijkstria Re: BUD PROF? 17.03.04, 09:35
                  Alicjo, napisałaś wcześniej "Doskonale widze caly plac budowy z okna ( a
                  mieszkam wysoko) i wiem pewnie wiecej niz Karol, ktory tylko tamtedy przechodzi
                  i zerka zza plota. Wiec na budowie sie ruszylo. Ten ustawiony spychacz, czy
                  inna koparka juz pracuje, no i widac pierwsze efekty." - wynajmujesz czy
                  kupiłaś tam mieszkanie?

Mnie buduje się mieszkanie w PRK7, jestem też zywo zainteresowany waszą budową,
                  gdyż nie pasuje ona w zaden sposób do wyglądu otoczenia. Prawda, że Górczewska
                  228 Sp. z o. o. buduje wysokie bloki, ale bloki powinny być budowane malejąco
                  od ul gorczewskiej, czyli im bliżej budowy PRK tym niższe bloki - jak mi się
                  wydaje, ty tak nie uważasz.

> 1. NIE KLAM
                  >
                  > 2. NIE WYDAWAJ OPINII NIEPRAWDZIWYCH, BO NIE ROZMAWIAMY TU O NASZYCH
                  > PRZYPUSZCZENIEACH, DOMYSLACH, CZY WYOBRAZENIACH. MOWIMY O FAKTACH
                  >
                  > 3. UDZIELAJ RZETELNYCH INFORMACJI, A NIE MOW O TYM, CO ZOBACZYLES PRZEZ PLOT,
                  > ALBO CO USLYSZALES OD JAKIEGOS KOLEGI

No przepraszam, ale odnośnie pozwolenia na budowe - to Karol ma rację. W zeszły
                  piatek rozmawiałem z PRK i powiedzieli mi, że mają przed sobą decyzję wojewody
                  o wstrzymaniu decyzji o pozwoleniu na budowę. Nie wkręcaj ludzi, bo wpłacają
                  niemałe pieniądze, na które pracowali całe życie. Jeśli Ty chcesz kupić tam
                  mieszkanie - też poważnie się zastanów.

> LICZE SIE Z OPOZNIENIAMI, CZY INNYMI KLOPOTAMI, ALE JESTEM TEZ GOTOWA DO
                  WALKI
                  > BO GDZIE NIE JEST TRUDNO I GDZIE NIE TRZEBA WALCZYC O SWOJE?
                  > ROZUMIEM DOBRZE, ZE SIE WNERWIASZ, ALE MOZE I U CIEBIE WSZYSTKO DOBRZE SIE
                  > ULOZY. SERDECZNI CI TEGO ZYCZE.

Tylko uważaj, żeby nie była to walka z wiatrakami. Pierwszy kłopot to to, że
                  nie chcą podpisać umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego. Jak myślisz,
                  dlaczego ?

Pozdrawiam
                  • alicja.z Re: BUD PROF? 17.03.04, 11:03
                    michale,
                    ty rozmawiales w zeszly pt. a ja wczoraj. moze prk7 tak ci mowi zebys byl
                    spokojny, skad mam wiedziec? pojedz do biura glownego architekta miasta
                    warszawy, a uslyszysz to co ja. nie w moim interesie jest oszukiwac ludzi na
                    forum, bo ja swojego mieszkania tez za darmo nie otrzymam, tylko zaplace za nie
                    spore pieniadze, ktore w pocie czola zarabiam, a nie kradne.

budynki wlanie beda tak jak mowisz, malejaco budowane. prestige postawil 8
                    pieter, bud-prof 6 a prk7 3. no i oczywiscie segmenty. wszystko sie zgadza.

pozdrawiam
                    alicja
                  • alicja.z Re: BUD PROF? 17.03.04, 11:06
                    michale,
                    jeszcze zapomnialam, przepraszam

prk jest strona i zalezy im, zeby swoje mieszkania opchnac, wiec nie pytaj ich
                    jak wyglada sytuacja, bo powiedza ci to, co chcesz uslyszec, tylko naprawde jak
                    chcesz wiedziec na pewno, pojedz do urzedu.

alicja
                    • Gość: Szymon Drejewicz Re: BUD PROF? IP: *.LinCom.waw.pl / 62.233.167.* 17.03.04, 21:01
                      Alicja ma rację

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka