Gość: Orzech IP: *.chello.pl 17.01.04, 22:49 Szukam inf. na temat serwbudu a w szczególności inwestycji "Górczewska 134" Pozdrawiam ORZU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betka21 Re: Serwbud S.A. 28.01.04, 19:19 poszukaj w archiwum pod hasłem SERWBUD-Górczewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 04.02.04, 17:15 A jak sie zdecydujesz to bedziemy sąsiadami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 04.02.04, 17:16 A co chcesz wiedzieć? Jak sie zdecydujesz to bedziemy sąsiadami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 05.02.04, 12:09 My te będziemy sąsiadami:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: *.visp.energis.pl 08.02.04, 01:20 Coś kiepsko z naszym osiedlem!! Chyba niewiele osób w nim zamieszka i nikt nic nie wie!! Pozdrawiam A tak co do terminu to naprawde jestem ciekawa na kiedy mieszkania maja byc oddane bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: Serwbud S.A. 09.02.04, 08:42 hej, nie jest chyba tak źle, bo prawie połowa mieszkań jest sprzedana, a przynajmniej te małe. A co do terminu, to przy podpisywaniu umowy zostałam poinformowana, że planują oddać mieszkania we wrześniu - chociaż osobiście w to nie wierzę. Dobrze by było jakby oddali, zgodnie z terminem w umowie, tj. IV kwartał 2004. Mam nadzieję, że tak będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 04.02.04, 17:23 A moze ktos jeszcze zamierza zamieszkac na Górczewskiej 134?? Chetnie poznam nowych sasiadów. Co w ogole wiecie na temat Serwbudu i ich inwestycji?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: Serwbud S.A. 04.02.04, 19:22 Witam przyszłą sąsiadkę, bo ja również tam zamieszkam. Miło byłoby również poznać innych sąsiadów? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guinn Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 05.02.04, 16:37 Witajcie Byc moze zostaniemy sasiadami. Napiszcie cos wiecej o firmie SERWBUD /(Górczewska). Na co zwracac uwage przy podpisywaniu umowy przedwstepnej. Jakie macie doswiadczenia z tym inwestorem. Czekam-y na odp. bo nagli nas czas...... pozdx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 05.02.04, 17:20 Hej, na mnie firma zrobila bardzo dobre wrazenie, a zapewniam, że bylam w wielu i przegladalam duzo umow. To kompetentni ludzie. Widziales ich osiedle na Bemowie? A na co zwracac uwage? Szczerze mowiac nie mam pojecia, standard! A co sadzicie o lokalizacji i komunikacji z centrum, bo ja sie tego obawiam najbardziej? No i na kiedy mieszkania beda gotowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
h.i.p Re: Serwbud S.A. 09.02.04, 10:04 Serwbud policzy wam powierzchnie mieszkania bez tynków - i za taką będziecie musieli zapłacić. Potem Sp. Wola przeliczy tę powierzchnie wg normy z tynkami. Tak więc np. zapłacicie za 70 m2 a potem w akcie notarialnym wpiszą wam 69 m2. Dzięki temu Sp. Wola do spółki z Serwbudem ograbi was na jakieś 3,5 tysiąca. Uważajcie na tych kombinatorów. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 09.02.04, 12:45 W umowie jest napisane, ze powierzchnia mierzona jest w stanie wykonczonym. Moze juz tak nie robia? A Ty miales z nimi jakies przejscia, że mowisz o nich kombinatorzy? Chetnie sie dowiemy! Odpowiedz Link Zgłoś
h.i.p Re: Serwbud S.A. 09.02.04, 13:32 Gość portalu: Rudzia napisał(a): > W umowie jest napisane, ze powierzchnia mierzona jest w stanie wykonczonym. > Moze juz tak nie robia? hip: Może. A co znaczy stan wykończony? Czy jest to jednoznaczne, że pomiar jest dokonywany z tynkami? A Ty miales z nimi jakies przejscia, że mowisz o nich > kombinatorzy? Chetnie sie dowiemy! hip: Potraktowano mnie i innych mieszkańców kilku bloków tak jak to napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: Serwbud S.A. 10.02.04, 13:37 Witaj, dzięki za ostrzeżenie, a może masz jeszcze inne uwagi odnośnie Serwbudu, którymi chciałbyś się podzielić. Byłabym bardzo wdzięczna za każde info, np. czy było dużo usterek przy oddaniu mieszkania i czy szybko zostału usunięte, no i jak się teraz w nim mieszka? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
h.i.p Re: Serwbud S.A. 10.02.04, 13:57 Do samego Serwbudu zastrzeżeń specjalnie nie miałem. Większych usterek nie było, drobiazgi usunęli choć trzeba było im kilka razy przypomnieć. Zmiany jakie wprowadziłem na etapie budowy też zrobili zgodnie z moimi życzeniami. Raczej patrzyłbym na łapy cwaniaczkom ze spółdzielni Wola. Bo w tych wielkich spółdzielniach kryją się stada darmozjadów, którym sprzyja obecne prawo spółdzielcze. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 13.02.04, 12:39 Zdecydowanie nas za malo na forum, bo giniemy w tłumie ;-)) Pozdrawiam ps. dawno nie bylam, wiecie moze ktore jest juz pietro zbudowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwiki Re: Serwbud S.A. IP: 62.233.238.* 13.02.04, 14:14 to już nas więcej:) dzisiaj zarezerwowałem mieszkanie przy Górczewskiej i mam tydzień na podjęcie decyzji. A nie będzie łatwa, bo: 1. dziwna zależność Serwbud - SM Wola 2. mieszane opinie o serwbudzie na forum 3. bliskośc planowanej trasy N-S oraz torów 4. niejasne informacje dotyczące inwestycji mieszkalnych w najbliższym otoczeniu. Nie zamierzam siać fermentu, wszystkie wątpliwości (oprócz 4) wzięły się z tego forum. Ale i tak temat do przemysleń mam:) Pzdr kiwiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 13.02.04, 17:33 Hej! O jakie opinie ci chodzi, bo ja jak dotad czytalam tylko o tym, ze moga policzyc metraż przed wykonczeniu i wtedy mozna stracic ok. 3,5 tys. Pomijam to, ze to baaardzo malo w porownaniu z tym ile mozna stracic przez nieuczciwych developerow, to w umowie jest zaznaczone, ze metraz liczy sie po wykonczeniu. A moze przeczytalas jeszcze inne zle opinie? Ja zagladam na forum od niedawna wiec bardzo mozliwe, ze czegos nie widzialam. Nie wiem czemu uwazasz, ze ta zaleznosc jest dziwna jezeli jest to powszechnie praktykowane. To normalne, ze developer z doswiadczeniem buduje blok na terenie spoldzielni, a ona pozniej tym budynkiem zarzadza. Zaciaga u niej kredyt i w miare wykupowania mieszkan kredyt splaca. Co do bliskosci trasy (jakies 1,5 km. jezeli dobrze wiem) to nie powstanie ona wczesniej niz za jakies 5 lat a i to nie jest pewne. Nowa inwestycja powstaje na przeciwko i bedzie to 4 pietrowy blok. Wiecej nie postanie bo bylaby to zbyt mala odleglosc od torow. Wiec ogrodki dzialkowe ktore tam sa moga byc spokojne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwiki Re: Serwbud S.A. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.04, 19:17 penwie masz rację (i mam nadzieję, że masz). jak napisałem, opieram się na tylko na forum i dwóch wątkach o serwbudzie. A jeśli chodzi o trasę, to nie chodzoło mi o łącznik autostradowy, tylko op trasę NS, z południa na pólnoć, dochodzącoi do tego łącznika pzdr kiwiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 17.02.04, 16:47 Hej Kiwiki, i co zdecydowales sie na mieszkanie kolo nas czy jeszcze sie wahasz?? Pozdr. Napisz cos wiecej o tym laczniku, bo ja nic o nim nie wiem... Widzialam ostatnio w gazecie plany nowej trasy ale to kawal drogi od nas. Zadnego lacznika tam nie bylo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia POMOCY!! IP: *.visp.energis.pl 18.02.04, 23:04 Jak nie kiwiki to niech ktos inny napisze mi co wie o tym łączniku?? Prosze!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiwiki Re: Serwbud S.A. 19.02.04, 09:45 nie zdecydowałem się,właśnie z powodu tej trasy, która może obok przebiegać. Nie wiem, w jakiej gazecie i co oglądałaś, ale według moich informacji trasa może biec około 150-200 metro od budynku - krótko mówiąc, między torami a Wola Parkiem. Nie cchę CIę straszyć, ale niebezpieczeństwo istnieje. Więcej ma być wiadomo gdzieś w połowie roku - wtedy ma zapaść decyzja, gdzie ta trasa powstanie. Bo jak na razie, bierze się pod uwagę trzy lokalizacje, a tylko jedna może przeszkadzać. Tyle, że ta jedna jest własnie najbardziej prawdopoodbona. Pzdr kiwiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 19.02.04, 12:33 Coś mi sie zdaje, że jednak sie mylisz... czytales Gazete Stoleczna zdaje sie, ze z zeszlego piatku? Trasa jest juz zaznaczona, dogadane wszystkie szczegoly, wypowiadaja sie specjalisci tylko jeszcze dyskutuja czy zrobic zjazd na ulicy Powstancow Slaskich (chyba) czy nie - i o tym jest artykul. Plany zwiazane z poprowadzeniem trasy kolo Wola Park upadly dość dawno a teraz bedziemy miec do niej nie 200 m tylko ok 2 km. i powiem szczerze, ze sie z tego ciesze! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
h.i.p Re: Serwbud S.A. 19.02.04, 10:51 Gość portalu: Rudzia napisał(a): > Nie wiem czemu uwazasz, ze ta zaleznosc jest dziwna jezeli jest to powszechnie > praktykowane. To normalne, ze developer z doswiadczeniem buduje blok na terenie > > spoldzielni, a ona pozniej tym budynkiem zarzadza. Zaciaga u niej kredyt i w > miare wykupowania mieszkan kredyt splaca. hip: Na powiązania Serwbudu z SM Wola władze spółdzielni narzekały już prawie rok temu i odgrażały się, że ten związek nie jest dla nich wygodny. Ale jak widać nadal współpracują z Serwbudem. Problemy mogą być jeśli ani Serwbud ani SM Wola nie będą chciały przejąć odpowiedzialności za jakieś nieprawidłowości zwalając wzajemnie winę na siebie. Sróbujcie wtedy dochodzić swoich praw :) pozdrawiam i życzę bezproblemowego budowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: Serwbud S.A. IP: *.wlan.dnafinland.fi 19.05.04, 18:49 moj komentarz jest na: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=8248626&a=12774056 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Serwbud S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 13:27 cześć wszystkim. coś prace na budowie troche sie spowalniają. ciekawe czy zdążą przed styczniem skończyć wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 14:08 Witam, Mam informacje z budowy(z dziś), na budowie widać dużo prcowników- robiąć coś w środku,(murują nasz balkon:)), w przyszłym tygodniu mają przywozić okna, ponoć kierownik budowy twierdzi ze się do końca roku wyrobią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Serwbud S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 13:32 Witajcie. Widzieliście może parapety do naszych mieszkań? jesli nie to powiem wam ze wygladaja jak salceson bialy i kawowy no kjest jeszcze trzeci rodzaj dzieki Bogu wyglada nawet przyzwoicie. Podobno odbiór mieszkań tez moze byc w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 07.06.04, 17:24 He, he...no to ladnie z tym salcesonem... ;-)) A skad jesli mozna wiedziec znasz juz kolory parapetow. Moze masz tez inne informacje o ktorych my nie mamy pojecia?? Podziel sie prosze!! Prace nie ida najgorzejsz, szczegolnie, ze podobno sciany wewnatrz juz sa gotowe. A wiecie moze jaki kolorek bedzie mial nasz blok, o mi sie snil jakis koszmarny granat z błękitem ;-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 08.06.04, 10:31 No właśnie, podziel się z nami swoimi informacjami. Ja cały czas się martwie, że nie wyrobią sie do końca roku, chociaż obiecali nam klucze w listopadzie. Jakoś tak nie widać za bardzo postępu prac.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 08.06.04, 10:35 Najnowsza informacja z budowy jest taka, że właśnie zaczynają wstawiać okna. Kilka już wstawili :)!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinez Re: Serwbud S.A. IP: *.conforama.pl / 217.97.145.* 08.06.04, 12:26 Ja ostatnio rozmawiałem z kierownikiem budowy i zapewniał, że zostanie wszystko oddane do końca roku (nie precyzował miesiąca uzależniając to od aury). Byłem na budowie i trochę robotników się tam kręci(tzn.muruje itp.) Jestem dobrej myśli po osobistym obejrzeniu budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 09.06.04, 14:51 mam nadzieje, że aura będzie dobra.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: *.visp.energis.pl 13.06.04, 20:41 Tez mam taka nadzieje!! A wiecie czy w srodku sa juz postawione scianki dzialowe czy dopiero pozniej?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 14.06.04, 12:12 w czwartek juz widzialam trzy piętra okien :) bardzo się ciesze, bo wreszcie zobaczyłam, że coś się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 14.06.04, 12:12 Ścianki są na 1 i 2 piętrze oraz w kilku mieszkaniach na 5. W każdym razie widać, że nie mają konkretnego schematu tylko murują jak popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Serwbud S.A. IP: *.zapora / 212.160.172.* 14.06.04, 16:24 Czy można już wejść na teren budowy? czy ktoś wogle wszedł lub został wpuszczony (np płacąc cieciowi na bramce?) Pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.182.32.* 17.06.04, 10:00 Oooo.... to ciekawe pytanie ;-))) Ale jak widac nikt nie chce sie przyznac!! Dajcie znac po prostu czy ktos byl a my sie domyslimy w jaki sposob ;-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 17.06.04, 10:16 nie byłam:) ale wiem że można kontaktować się z kierownikiem budowy, który bywa tam w soboty i podobno z nim można wchodzić oficjalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 17.06.04, 10:21 nie wydaje mi sie, żeby oficjalnie mogli zaryzykować, że coś się komuś stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 17.06.04, 10:25 dostaniesz kask:) Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: Serwbud S.A. 17.06.04, 15:39 kontaktowałam się z Serwbudem i podobno nie można wejść jeszcze na teren budowy, prawdopodobnie dopiero po wakacjach, bo teren budowy jest jeszcze niezabezpieczony, brak poręczy na schodach itd. Dowiedziałam się jeszcze, że w lipcu planują zakończenie stanu surowego zamkniętego, a także że rozpoczęły się prace związane z montowaniem instalacji zarówno elektrycznej i sanitarnej, jeśli ktoś ma uzgodnione (ale w to coś mi się nie chce wierzyć), a jeszcze rozpoczęli wstawianie drzwi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Serwbud S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 18:49 Cześć sąsiedzi. Parapety widzialam w biurze serwbudu. Na budowie tez byłam już parę razy niestety jako ze mam mieszkanie na parterze to zalega w nim styropian i nie wiem kiedy beda stawiać ściany. Kierownik budowy powiedział że do końca roku powinni się wyrobić. Bądźmy dobrej myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 21.06.04, 11:28 o prosze, a koleżanka była już na budowie "pare razy" znaczy, że można :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 21.06.04, 12:04 Czy może ktoś wie, jak jest rozliczna rezygnacja z drzwi wewnętrznych ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: *.visp.energis.pl 23.06.04, 01:24 330 to dosyc sporo. A nie wiesz czy w tej cenie moga ci zamontowac takie drzwi jak sam wybierzesz?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 23.06.04, 08:13 jest to cena drzwi z futryną i w tej cenie mogą Ci zamontować tylko te drzwi jakie akurat zamówią. dobre drewniane drzwi w cenie producenta to ok. 1kPLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 25.06.04, 14:42 bylismy wczoraj w Serwbudzie aby wyjaśnić wątpliwości związane z elektryką. Przyznam, że odniosłam miłe wrażenie kompetencji i działania, które bardzo mnie uspokoiły. Do tego stopni, ze jestem w stanie uwierzyc po tej wizycie, że dostaniemy kluczyki do końca roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 25.06.04, 14:57 my też sie do nich idziemy w tym samym celu:) czy widziałaś może kawałek balustrady czy coś takiego - palona cegiełka , nie wygląda to za uroczo pozdrawiam sąsiadkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 25.06.04, 15:22 i ja pozdrawiam, niestety żadnych balustrad ani parapetów - salcesonów nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: *.visp.energis.pl 26.06.04, 00:02 Hej, moze juz zaczniremy poruszac tematy, ktore w przyszlosci beda bardzo przydatne!! Ja mam poerwsze pytanie: co sądzicie o ochronie? Bedziecie za tym, zeby wszyscy mieszkancy sie zrzucili i zeby teren byl strzezony?? Ciekawa jestem co o tym sadzicie i czy wiecie moze jakie to beda mniej wiecej koszty?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Serwbud S.A. IP: 193.19.143.* 28.06.04, 07:15 Jestem za. Koszt ochrony to ok 30-50PLN miesięcznie i oczywiście im więcej lokatowów płaci tym jest taniej. Jednak z doświadczenia wiem, że ludzie chcą mieć ochronę ale za darmo :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 28.06.04, 10:58 Ja też jestem zdecydowanie za. Tylko trzeba znaleźć jakąś rzetelną firme, której pracownicy niebędą spać (widziałam nie raz takie przypadki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 28.06.04, 12:13 To swietnie, bo ja tez jestem za. Jednak musza sie zgodzic i zlozyc wszyscy lokatorzy, bo przeciez nie beda ochraniac tylko czesci mieszkan, a innych nie. Tak sie raczej nie da ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 28.06.04, 13:47 Jak dla mnie to trochę za wcześnie na takie tematy:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Serwbud S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:49 Witam wszystkich. Co do ochrony to nie wiem czy nie jest zbyt wczesnie zeby cos organizowac, poza tym czy nie sądzicie, że może powinniśmy ogłosic "przetarg". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 28.06.04, 17:00 Na organizowanie jest zdecydowanie za wczesnie, ale na rozmowe nie sadze. Szczegolnie, ze niezobowiazujace opinie czy chcemy w przyszlosci miec to czy tamto nic nie kosztuja a pozwalaja innym rozeznac sie czy w gole reszta jest zainteresowana. Prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: 62.89.77.* 12.08.04, 15:27 Witam przyszlych mieszkancow z Gorczewskiej 134, Dowiedzialem sie dzisiaj, ze na budynku, w ktorym jest mala piekarnia (obok nowobudowanego bloku) bedzie zainstalowana antena jednego z operatorow telefonii komorkowej. Obwieszczenie o tym wywieszone jest wlasnie na tym budynku przed sklepem. Protesty mozna skladac w Urzedzie jescze tylko przez kilka dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawaj Re: Serwbud S.A. IP: *.marketscore.com / *.ia3.marketscore.com 23.07.04, 19:27 witam wszystkich przyszlych sasiadow :) jak do tej pory wspolpraca z serwbudem bez zarzutu, chociarz podobno postawiono mi scianke dzialowa a w ogole jej nie planowalem, hmm ale wszystko jest juz tak jak chce :)) moje M miesci sie na 4 pietrze z widokiem na "wspanialy" kompleks handlowy + tory kolejowe, rzeby nie to pierwsze bylo by calkiem ok. dzis rano bylem w serwbudzie :) nastepna wplata sie szykuje, no i duze szanse ze w tym roku beda klucze. czy ktos ma informacje jak wyglada prawnie status dzialki, czy akty notarialne beda na czas? tu mam pewnie niejasnosci, hmm znajomy ktory kupil (2 lata temu) mieszkanie (EDBUD ale gruntem rzadzi SM WOLA) niedaleko naszej inwestycji, do tej pory nie dostal aktu, podobno dzialka nie zostala prawidlowo podzielona... tych informacji trzeba by zasiegnac w SM Wola... moze ktos wie wiecej odemnie na ten temat... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Serwbud S.A. IP: 213.241.33.* 12.08.04, 17:02 Witam przyszłych sąsiadów:):):) W sobotę odwiedziłam naszą budowę, weszłam bez problemu do swojego przyszłego mieszkanka. To co zobaczyłam nie nastawia mnie optymistycznie. Roboty trwają juz 1,5 roku a efekty marne. Zaangażowanie też minimalne. Pracuje może 3 robotników. Może przez sezon urlopowy??? Dostałam zawiadomienie o wpłacie nastepnej raty z informacją o zakończeniu stanu surowego zamkniętego. Jestem laikiem, może się nie znam , ale dla mnie stan surowy zamknięty to wstawione wszystkie okna. A tu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 23.12.04, 16:10 Wszystkim drogim Sąsiadom życzę Wesołych Świąt i obyśmy jak najszybciej urządzili się w naszych mieszkankach!! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek Re: Serwbud S.A. IP: *.chello.pl 08.09.04, 11:03 Hej. NIe spodziewałem się takiego odzewu na forum. Nie jest nas tak mało. Mam nadzieje, że się poznamy po dokończeniu inwestycji. Pozdrawiam Orzech i Sebek w jednej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawaj Re: Serwbud S.A. IP: *.sita.aero 20.09.04, 12:58 Witam ponownie przyszlych sasiadow. Odwiedzilem budowe. Nie mam zadnych uwag. Nigdy nie chwale dnia przed zachodem slonca, ale nie zauwazylem niczego "niepokojacego" :))) . Czy ktos jeszcze byl na terenie budowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 04.10.04, 12:29 Ja byłam i moim zdanie też jest ok. Frustrują mnie tylko drzwi oddzielające poszczególne części klatek schodowych ;-). Pomysł fajny, oczywiscie jezeli nie trzeba bedzie lazic z kluczykiem, zeby kazdemu z osobna otwierac, ale same drzwi są ciezkie i paskudne. Ostatnia klatka czyli pierwsza z prawej jest juz otynkowana a teraz kolej na srodkowa. Mimo wszystko z zewnatrz mogliby sie pospieszyc dopoki pogoda jest dobra i nie pada bez przerwy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kacha_d Re: Serwbud S.A. 29.10.04, 19:21 cześć wszystkim sąsiadom. Coś mi się zdaje że termin ostatni kwartał roku 2004 to abstrakcja, jak zdążą do lutego 2005 to będzie super:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawaj Re: Serwbud S.A. IP: *.sita.aero 05.11.04, 20:02 witaj kacha_d, skad te spostrzezenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
kacha_d Re: Serwbud S.A. 08.11.04, 09:47 Hej. Moj maz byl na budowie ostatnio i wg niego nie zapowiada sie aby dali nam klucze jeszcze w tym roku aby mozna bylo cos zaczac robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 08.11.04, 12:30 niestety mam wrażenie że to prawda. jeżeli chodzi o blok z zewnątrz już kończą (do końca przyszłego tygodnia powinni się wyrobić) w środku w mieszkaniach są już posadzki co do gresów na klatkach schodowych to nie mam informacji natomiast wiem, że montują windy są w lesie jeżeli chodzi o instalacje (tam gdzie wg projektu ma być trafo stacja od dłuższego czasu stoją nieotynkowane ściany bez dachu) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kacha_d Re: Serwbud S.A. 15.11.04, 09:25 Cześć wszystkim Sąsiadom. Macie jakieś nowe wiadomości z naszej ulubionej budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: Serwbud S.A. 22.11.04, 18:03 Witajcie!!! Jestem ciekawa, jakie jest Wasze zdanie odnośnie postępów na naszej budowie. Byłam w niedzielę na budowie po miesięcznej przerwie i to co zobaczyłam to nie powiem, żebym chciała to zobaczyć. Budowa jest w proszku. Miesiąc do zamknięcia budowy i oddania mieszkań, a prawie jest nic nie zrobione. Nawet elewacji nie zdążyli dokończyć. Jedynie windy zainstalowane (ciekawe, czy będą działać i jak), klatki otynkowane (oczywiście ściany mokre, bo przecież nie ma podłączonego ogrzewania),a instalacji jak nie było widać, tak nadal nie widać. Dodatkowo,jeszcze pracujący tam robotnicy, tak aby całkowicie poprawić mi humor, stwierdzili, że nie chcieliby tu kupić mieszkania, gdyż ostatnio wszystko muszą robić w zastraszającym tempie, co oczywiście odbije się na naszych mieszkaniach i ogólnie na całym budynku. PO PROSTU SIELANKA!!! W związku z tym, nie wiem kiedy oddadzą nam te mieszkania i w jakim one będą stanie. Pozdrawiam Sąsiadka z III klatki, strasznie zła (oczywiście na developera) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 23.11.04, 07:37 Wiatajcie ! Niestety co do postępów na budowie to również uważam, że do końca roku raczej się nie wyrobią. Teraz niby się śpieszą ale co robili 2-3 miesiące temu??? Wtedy był czas na tynkowanie i sprzątanie wokoło bloku. Co do jakości wykonania to bym się specjalnie nie przejmował tym co mówią robotnicy. Jakiekolwiek tempo pracy zawsze dla nich jest zastraszające (najlepiej leżeć i nic nie robić). Uważam, że jokość wykonania mieszkań będzie taka sama jak gdyby blok budowali i trzy lata (jaka to będzie jakość to już wkrótce się przekonamy). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 23.11.04, 12:29 Ja jestem optymistką, chociaż w tym wypadku nie jest to najłatwiejsze ;-) Sadze, ze chociaz spozniaja się i mieszkania oddadza nam w styczniu lub w lutym to i tak dobrze, ze tych przesuniec nie liczymy w latach. No i tak juz zupelnie optymistycznie to blok z zewnatrz bardzo mi sie podoba. Naprawde jest bardzo przyjemny tylko jego otoczenie na razie straszy. Co do srodka to oprocz pyłu nic nie widzialam wiec ciezko powiedziec w jakim stanie sa klatki i mieszkania ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 02.12.04, 11:02 Witam. Mamy już prawie całe ogrodzenie! Muszę przyznać, że zaczyna to jakoś wyglądać. Ale ważniejsze jest czy już zaczeli grzać. Czy ma ktoś na ten temat jakieś informację? A i zauważyłem, że w paru miejscach kolor tynku zaczyna złazić. Chyba widać pierwsze fuszerki. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 02.12.04, 13:21 Grzać mają zacząć koło 15 grudnia. Dla mnie fuszerką są koszmarne drzwi na klatkach schodowych i tego chyba nic nie przebije!! A byłes może Sąsiedzie w srodku czy tylko widziales na zewnątrz? Slyszal ktos jakies informacje kiedy odbiory kluczy? Tak a'propos mamy już drzwi w mieszkaniach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 02.12.04, 13:49 Niestety widziałem tylko z zewnątrz. Co do drzwi to masz trochę racji, ale znowu jak będzie to największa fuszerka to będę szczęśliwy. U moich znajomych na Ursynowie są podobne drzwi na klatkach i dają się otwierać. Co do naszych to zobaczymy w praktyce. Jednak w późniejszej perspektywie będzie można je zamykać na klucz a to napewno bezpieczniej. Co do kluczy to nic nie wiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:03 Był ktoś może ostatnio w środku??? Nam nie udało się wejść, w naszej kladce kładą kafeli. Dostaliśmy pismo o ostniej wpłacie do 29-12, wieć powinni w styczniu oddawać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 06.12.04, 12:21 Z tego co wiem to ostatnia rata ma być zapłacoma na 7 dni przed odbiorem kluczy czyli najpierw powinniśmy poznać temin oddania mieszkania o później płacić. Bynajmiej tak jest w umowie. Czy się mylę? A poza tym to też nie wiem co dzieje się w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 14:02 masz racje tak jest w umowie, tylko szkoda że w przesłanym piśmie nie ma nic o tym mowy Odpowiedz Link Zgłoś
kacha_d Re: Serwbud S.A. 08.12.04, 09:07 czesc Sąsiedzi czy ktoś umawiał sie juz na odbior mieszkania?? Dostalismy to samo pismo o ostatniej racie no i zadzwonililsmy do nich. okazalo sie ze juz od 13 zaczynaja sie odbiory:) wiec szykuja nam sie niedlugo parapetówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 09:23 Też z tego co sie dowiadywaliśmy to odbory mają zacząć się od 13 ( klatkami), od 10 ponoć mają da nas dzwonić i się umawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 08.12.04, 09:24 czy byl ktoś może osatnio w środku budynku ( w mieszkaniu)??? Odpowiedz Link Zgłoś
pablowaw Re: Serwbud S.A. 08.12.04, 12:39 czesc, to gdzie bedzie glosno w ktorej klatce bo ja odrazu chce sasiadow przeprosic za halas ktory bedzie towarzyszyl moim parapetowa:)) pozdr, Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Odbiory mieszkań IP: 62.111.156.* 10.12.04, 14:39 Witam! Kto już umówił się na odbiór mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odbiory mieszkań IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 07:16 Zapraszamy do sklepu z dywanami. Dywany krajowych producentów: -"Agnella" -"Dywilan" -"Weltom" Atrakcyjne ceny, szczególnie dywanów wełnianych. Krótkie terminy realizacji zamówienia. Dostawa do domu. Centrum Handlowe Bemowo, pawilon 4. Ul.Powstańców Śląskich 124[obok Carrefour]. Czynne: pon.-pt. 10-19 sob. 10-19 Tel./fax 634-18-71 Odpowiedz Link Zgłoś
mtrela Re: Odbiory mieszkań 16.02.15, 23:27 mtrela.wix.com/odbiory-mieszkania Wrocław i Okolice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 14.12.04, 16:50 To w której klatce będzie tak głosno? Moze umowimy sie i zrobimy w tym samym terminie ;-) A czy ktos juz w ogole odebrał mieszkanie? Jak to wygląda? Piszcie czy mieliscie jakies usterki lub problemy, proszę! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 09:37 Czy ktokolwiek jest umówiony na odbiór mieszkania???? Odpowiedz Link Zgłoś
kacha_d Re: Serwbud S.A. 15.12.04, 09:45 dajcie wiec znac jak ktos odbierze:). A propos czy macie wykupione miejsca parkingowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 15.12.04, 11:17 Mam wykupione miejsce parkingowe, tez czekam na wyznaczenie odbioru lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 15.12.04, 11:38 Chyba nikt jeszcze nie odebrał mieszkania a na dodatek od kilku dni nie mogę się dodzwonić do Serwbudu (zajęte lub nikt nie odbiera). Mam wrażenie że unikają trudnych pytań. W każdym razie w sobotę spróbuję wejść do mieszkania i mam nadzieję że tak jak zapowiadają wszystkie instalacje już są gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 15.12.04, 12:36 my byliśmy w sobotę oglądać mieszkanie, u nas, instalacje są gotowe, grzejniki, drzwi zewnętrzne założone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 23.12.04, 16:11 Wszystkim drogim Sąsiadom życzę Wesołych Świąt i obyśmy jak najszybciej !! urządzili się w naszych mieszkankach Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 15:25 Wesołych Świąt!!! Czy już ktoś odebrał mieszkanie????? Ma może jakieś uwagi???? Odbieram w nadchodzącym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:11 To nie są żadne odbiory tylko jak Serwbud to nazywa przeglądy techniczne. Nie można odebrać kluczy do lokali ponieważ Spółdzielnia Wola nie wyraziła na to zgody.I tak naprawnę nie wiadomo kiedy będzie można prowadzić prace wykończeniowe. Wiadomo jedno że trzeba wpłacać kolejne transze. Pozdrawiam wszystkich "szczęśliwych" nabywców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 1 Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 28.12.04, 11:40 W związku z powyższym mam pytanie czy Sąsiad przeprowadził już "odbiór- przegłąd" swojego mieszkania? Jak tak to proszę o wrażenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kacha_d Re: Serwbud S.A. 28.12.04, 15:17 A czy sąsiedzi wpłacili ostatnią transzę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 28.12.04, 17:25 Zastanawiam się czemu spółdzienia nie zgadza się na oddawanie kluczy do mieszkań? Tym bardziej, że wszystko jest już gotowe? Mam nadzieję że nie szykują nam jakiejś niespodzianki (cenowej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 31.12.04, 09:19 Czy ktoś wie kiedy dostaniemy klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 10:07 Nie mam pojęcia, PRZEGLĄDY TECHNICZNE- które właśnie przeprowadza Serwbud z przyszłymi mieszkańcami, są trochę na wyrost, zeby nie powiedzieć bez sensu, biorąc pod uwagę np fakt ze nie działa jeszcz instalacja eletryczna, wiec sprawdzanie eletryki to tylko odnotowania gniazdek i kontaktów, a czy to działa???? Widząc stan robót na klatkach schodowych to klucze będą nie szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 31.12.04, 12:56 Skoro nie działa jeszcze instalacja elektryczna to dlaczego kazali man wpłacić ostatnią ratę? Przecież w umowie jest że płacimy po zakończeniu prac instalacyjnych (czyli elektrycznych też). Czy wszyscy już wpłacili pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
kacha_d Re: Serwbud S.A. 03.01.05, 10:06 Nie wpłaciliśmy im jeszcze pieniedzy i zrobimy to jak juz wszystko zgodnie z umowa zrobią. Mam nadzieje jednak że te nasze klucze beda jeszcze w tym roku:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 03.01.05, 15:34 Mam pytanie: jakie znaleźliście usterki podczas odbioru mieszkań, a raczej przeglądów technicznych? Ja również nie wpłacałam ostatniej transzy i na razie nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawaj Re: Serwbud S.A. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.05, 17:16 witam, ja juz wplacilem ostatnia rate, lecz rowniez nie wiem kiedy dostane klucze:| i jak wszyscy - najpierw mam zostac zaproszony na odbior techniczny. jakos nie widze tego kolorowo :| . rowniez zastanawialem sie nad wstrzymaniem ostatniej transzy hmm jednak wyjezdzam daleko i na dlugi okres czasu, wiec wolalem to wczesniej uregulowac. tak apropos, prosze wypisujcie co sie dzieje na naszej budowie, czasem bede odwiedzial forum z kafejki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 04.01.05, 09:02 Jestenm umowiona na odbior techniczny 06.01. Zaplacilam ostatnia rate. Niektorzy z Was pisza, ze nie beda przynajmniej na razie placic ostatniej raty.. coz... w umowie jest przeciez napisane, ze przekazanie kluczy nastapi po zaplacie ostatniej raty!!! Jezeli ktos juz zaplacil i odebral niech podzili sie swoimi uwagami, czy byly jakies usterki do poprawki. pozdrawiam wszystkich nowych mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 04.01.05, 09:41 Jesteśmy po PRZEGLĄDZIE TECHNICZNYM, usterki w naszym mieszkaniu były niewielkie, umówini jesteśmy na następny termin za ok 2 tyg, ma być wszytko poprawione. Z tego co udało mi się dowiedzieć w SERWBUDZIE, po zaakceptowaniu poprawek ma byc przekazanie kluczy przez SM Wola, ale nie jestem tego pewna....tz nie wydaje mi się że nastąpi to jeszcze w styczniu. Wczoraj próbowałam dodzwonić się do SM Wola, jak oni to widzą?, bo wcale nie jest powiedziane, ze odbydwie wersje będą się zgadzać, ale mi się nie udało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx5 Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:36 Moim zdaniem te całe zamieszanie ze Spółdzielnią Mieszkaniową to jakaś wielka mistyfikacja i próba usprawiedliwienia się firmy Serwbud że nie zdążyła na czas wykonać inwestycji. Jest to jakieś 2 miesieczne opóźnienie i teraz zaczeły się przekładania odbioru kluczy z tygodnia na tydzień i zasłanianie się tym że Spółdzielnia nie wyraziła zgody. Przecież my ze spółdzielnia na razie nie mamy nic wspólnego, to z Serwbudem zawieraliśmy umowę i wpłacaliśmy pieniadze. Jeżeli Spółdzielnia miała zamiar brać udział w odbiorach to mogła się wcześniej określić, a w tej chwili to czekamy na szanowną komisję ze Spółdzielni /wg relacji Serwbud ???/ i nie wiadomo kiedy się doczekamy. To wszystko świadczy o niepoważnym i nieprofesjonalnym podejściu do klijenta - który na bierząco finansował inwestycje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 04.01.05, 10:40 masz rację, też tak sądze Odpowiedz Link Zgłoś
pablowaw Re: Serwbud S.A. 04.01.05, 14:17 Witam, dzisiaj dostalem list z informacja ze ostatni etap budowy(elektyka) zostanie zakonczony 15.01...zastanawiam sie czy do konca stycznia a prawdopodobnie lutego dostaniemy klucze?? zly Pawel:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Serwbud S.A. IP: 193.111.166.* 05.01.05, 14:27 a jak wygląda sprawa z kosztorysem uwzględniającym zmiany w projekcie architekta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiedzi Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 10.01.05, 08:26 Kto jeszcze odebrał mieszkanie? Odbieramy w tym tygodniu i chętnie poznamy opinię sąsiadów co do przeprowadzania takiego odbioru. Na co zwrócić uwagę aby nie mieć później kłopotów. Czy macie jakiś informacje co do kluczy i kiedy będzie można zacząć prace wykończeniowe? Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 10.01.05, 09:03 Odebralam mieszkanie w ubiegly czwartek. Stan bardzo dobry poza drobnymi usterkami. Prosze zwrocic uwage na parapety, czy nie sa porysowane i ukruszone, sciany powinny byc proste jak i podloga. Wazne, czy framugi drzwi sa prostopadle. Na balkonie troche kosmetyki... np. parapety, albo wykonczenie balustrady. Poza tym jest ok. Nie wiem kiedy dostne klucze, ale mam nadzieje, ze najdalej za 2 tygodnie, po przekazaniu protokolu do SM Wola. Piszcie, jezeli macie juz klucze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiedzi Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 10.01.05, 09:19 Napisz proszę czy kazałaś im coś poprawiać i czy przy odbiorze mierzą mieszkanie. Czy po podpisaniu protokołu jest mowa o końcowym rozliczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 10.01.05, 10:17 Prosilam o powtorne wypolerowanie wszystkich parapetow i poprawienie- wyrownanie ozdobnych metalowych rurek na balkonie. Nie mialam wiecej uwag. Przy odbiorze jest mierzona powierzchnia, tak aby potem mozna sie rozliczyc i aby nikt nie byl stratny. Kierownik spisuje protokol z odpowiednimi uwagami i czekam teraz na kontakt z Serwbudu. Zarezerwujcie sobie ok 1-1,5 h. jezeli chcecie wszystko dokladnie obejrzec. Kierwonik b. mily i pomocny. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 11.01.05, 15:51 U nas podobnie, kilka drobnych poprawek, różnica jedynie tak że jesteśmy umówieni na kolejny termin, gdzie wszystko ma być już porawione, do sprawdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx5 Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:51 Kolejny raz /chyba już czwarty/ Serwbud w osobie p.Kierownika budowy przełożył termin przekazania mi kluczy tradycyjnie do następnego tygodnia. Wytłumaczenie - ta sama spiewka co wcześniej ze spółdzielnią. Ja już nie mam siły na tę beznadziejną firmę, nie rozumię dlaczego tak trudne jest określenie konkretnego terminu. Jeżeli ktoś łudzi się że dostanie klucze zgodnie z zapowiedziami Serwbudu to radził bym mu dodać do tego terminu 5-6 tygodni. Ja osobiście jestem zbulwersowany takim przebiegiem sprawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 17.01.05, 10:47 Po wizycie na budowie mam wrażenie że dotąd nikt nie odebrał kluczy bo jest jeszcze naprawdę dużo do zrobienia. Nadal nie ma prądu w mieszkaniach !!! choć jak ktoś pisał mieli to zrobić do 15.01 !?!? Na klatkach schodowych nadal panuje wielki bałagan i nie ma mowy o malowaniu ścian. Mieszkania nieprzygotowane do tzw. przeglądów (okna, parapety brudne aby nie było widać jak są porysowane). W każdym razie po wpłaceniu całej kasy powinni się określić kiedy skończą a zachowują się jakby mieli jeszcze duzo czasu. Tak więc jak dotąd nie wywiązali się z umowy co do zakończenia prac instalacyjnych więc jak ktoś jeszcze nie wpłacił ostatniej transzy niech się wstrzyma. Może odniosłem złe wrażenie i jak ktoś ma inne informacje niech się podzieli. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: Serwbud S.A. 18.01.05, 15:16 WITAJCIE!!! Ja też już powoli tracę cierpliwość na mydlenie oczu przez naszego developera. Tydzień temu zapewniano mnie, że instalacja elektryczna do 15 stycznia zostanie na pewno oddana, a teraz się okazuje, że wszystko jest w proszku. No i oczywiście, że najpóźniej klucze dostanę pod koniec stycznia (ciekawe, z jakim opóźnieniem?). Pozdrawiam sąsiadka z III klatki P.S. Mam jeszcze pytanie, może macie kogoś do polecenia w sprawie robót wykończeniowych. Byłabym bardzo wdzięczna za każdą informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 19.01.05, 13:45 Witam, rowniez zakupilam mieszkanie w III klatce na 2 pietrze. Dzwonilam wczoraj do kierownika budowy i powiedzial, ze w przyszlym tygodniu moze bedzie szansa na przekazanie protokolow do spoldzilelni. I moze w przyszlym tygodniu beda klucze, ale ja tez przestaje w to wierzyc. Trudno mi bylo nawet uzyskac informacje na jakim etapie sa obecnie. W biurze mowia, ze nie prowadza zadnej ewidencji przekazywanych lokali.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 19.01.05, 13:50 Generalnie trzeba przyznac że panuje skuteczna dezinformacja. Przed chwilą dzwoniłem do Sm Wola i tam też nikt nie mógł mi udzielić żadnej odpowiedzi "bo inspektor nadzoru właśnie jest na budowie". Dobrze że wiedzą że w ogóle taki blak się buduje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx5 Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:39 Po przeprowadzonej rozmowie z kierownictwem budowy dowiedziałem się że nawet jeśli dojdzie do przekazania kluczy to oni muszą mieć kopie zapasową. Nie wyobrażam sobie tekiej sytuacji, kto będzie odpowiadał za zgromadzony materiał w przypadku kradzieży, a z drugiej strony nie życzę sobie żeby ktokolwiek bez mojej wiedzy wchodził do mieszkania. Jeżeli Serwbud lekceważy sobie nas jednostkowo i skutecznie dezinformuje może warto zebrać się w większym gronie i iść na rozmowę bezpośrednio do Prezesa Serwbudu, w innym przypadku to może potrwać do kwietnia. Proszę o opinię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTINEZ Re: Serwbud S.A. IP: *.home.conforama.pl / 217.97.145.* 19.01.05, 15:22 W OSTATNICH DNIACH BYŁEM W BIURZE SERWBUDU I PODPISYWAŁEM DOKUMENTY. DOCELOWO TEN BLOK NIE BĘDZIE MIAŁ ADRESU GÓRCZEWSKA 134 TYLKO GRATKOWSKA 6. TAKA MAŁA ZMIANA. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 19.01.05, 15:29 No no ładnie MARTINEZ podpisałeś dokumenty bo ulica powinna się nazywać Grodkowska a nie Gratkowska co do numeru to może i racja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinez Re: Serwbud S.A. IP: *.home.conforama.pl / 217.97.145.* 19.01.05, 16:31 Panie bystrzacha xxx może masz jakąś informację sprawdzoną, którą możesz się podzielić, a nie tylko śledzić forum i wytykać innym błędy. O moje dokumenty to ty się nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 24.01.05, 17:51 Witam sąsiadów i sąsiadki Górczewska 134 / Grodkowska 6 Czy również macie problem z otrzymaniem właściwych kluczy? Ja tydzień temu powinnam mieć wymieniony zamek (wkładkę), niestety dotychczas tylko przekładają to z dnia na dzień. Jak wygląda u Was sprawa kluczy? Co do adresu, to bardzo dobrze, że się zmieni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAGA Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 25.01.05, 08:22 Witam, ja rowniez nie mam jeszcze kluczy. Prawie 3 tygodnie temu bylam na przegladzie technicznym swojego mieszkanka. W ubiegla niedziele bylam na budowie i za pokwitowaniem kluczy u kierownika udalo mi sie wejsc do srodka. Z przykroscia jednak stwierdzam, ze nic nie zostalo u mnie poprawione....przez 3 tygodnie.... zgroza. Tak wiec nie wiem kiedy jest jakas realna szana na otrzymanie kluczy.A na dodatek w moim mieszkaniu robotnicy przechowywuja swoje ciuchy i resztki sprzetu. Jezeli ktos wie cos na temat przekazywania kluczy ze spoldzileni prosze piszcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 25.01.05, 09:58 Dzień dobry. Otrzymałam wiadomość, aby zgłosić się do Serwbudu w sprawie przeglądu technicznego (przegląd był wykonywany ponad miesiąc temu!). Mam podpisywać jakieś dokumenty, ale nie zostało sprecyzowane jakie. Odnoszę wrażenie, że co do odbioru docelowych kluczy nikt nie jest zorientowany w Serwbudzie! Na razie w końcu zobowiązali się kolejny raz, że zostanie wymieniona wkładka, ale tylko dlatego, że jest jeden klucz budowlany (ciekawe gdzie są pozostałe cztery). Powiedziano mi także, że klucze będzie przekazywała Spółdzielnia, ale nie wiadomo kiedy. Dodatkowo, dostaniemy telefon do firmy, która instalowała drzwi i zamki i sami mamy umawiać się na założenie właściwego zamka. W związku z tym, obecnie, wszystkie materiały, które składujemy w mieszkaniach, są narażone na kradzież. W tej sytuacji warto potwierdzać każdą wizytę na budowie(jest taki "specjalny" zeszyt w biurze budowy). Piszcie jeżeli macie informacje w kwestii przekazania kluczy i innych istotnych spraw. Dziękuję i pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 26.01.05, 11:27 Witam, Krótkie info, jeżeli nastąpi odbiór techniczny lokalu, Serwbud nalicza opłatę zryczałtowaną w wysokości 200 zł netto miesięcznie za dostęp do mediów do momentu odbioru lokalu przez Spółdzielnię. W przypadku kiedy nie zostanie wyrażona przez lokatora zgoda na tę opłatę, odcięty ma zostać dostęp do energii, wody itp., w związku z czym prace wykończeniowe w mieszkaniu mogą być wykonywane dopiero po oficjalnym oddaniu lokalu przez Spółdzielnię. Taka ciekawostka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antom Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 26.01.05, 11:42 Jest to standardowa praktyka stosowana przez developerów w Wawie. Moi znajomi taką opłatę eksploatacyjną płacili przez ponad rok (kiedy już mieszkali na stalłe w mieszkaniu). Jest to tańsze od czynszu i w niektórych układach może się opłacać. Co do docelowych kluczy to i tak mam zamiar zamontować dodatkowy zamek Gerdy więc zrobię to najpierw. Mam jeszcze pytanie czy jest określone w jakich godzinach możemy przebywać w mieszkaniach (oczywiście po godzinach pracy kierownictwa budowy)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 26.01.05, 13:32 Dziękuję za wyjaśnienia. Mnie powiedziano dzisiaj, że do ok. połowy marca będzie naliczana zryczałtowana opłata. Co do godzin przebywania w mieszkaniach, oficjalnie od 7 rano do 19, natomiast nieoficjalnie dłużej (do uzgodnienia z ochroną). Z dodatkowym zamkiem, dobry pomysł, też tak zrobię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Serwbud S.A. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.05, 23:47 Witam. Cierpliwość też tracę. Teraz widzę że Serwbud ma jakąś dziwną taktykę mydlenia nam oczu obietnicami i chowania głowy w piasek. Ich terminowość jest żadna. Czekają teraz aby lokatorzy brali się do roboty i sami chyba usuwali usterki i niedociągnięcia oraz sprzątali(dużo tego nie ma). U mnie w mieszkaniu taki sam bałagan jak na klatce III. Chciałbym już coś zacząć robić w swim M. Teraz przymkne oko i biorę to co oddają. Trochę czasu zajęło mi znalezienie kogoś do prac wykończeniowych. Całkiem przez przypadek od kumpla z pracy dostałem namiary na odpowiedniego gościa. Oglądałem jego wykonaną prace i to jest to. Przekonam się już niebawem. "Dobra rada" - najpierw poleconą osobę sprawdzajcie jak wykonała robotę u kogoś innego, a potem niech wykaże się u Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 07.02.05, 09:57 Witam, u mnie także podobny bałagan jak na klatce nr III. Czy macie informację na temat wysokości czynszu za 1 m2? Odpowiedz Link Zgłoś
kacha_d Re: Serwbud S.A. 14.02.05, 15:46 Hej wszystkim szukam jakichś glazurników, jesli macie kogoś kogo moglibyście polecić to z góry wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antom Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 15.02.05, 08:47 Podaj prywatnego maila to Ci podrzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 16.02.05, 10:37 Ja mogę polecic bardzo fajną ekipę. Własnie konczą u nas. Zainteresowanych proszę o adresy mailowe, przesle namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Serwbud S.A. IP: *.bphleasing.pl 18.02.05, 11:27 a mój dou@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pablowaw Re: Serwbud S.A. 10.03.05, 10:59 Witam, mam pytanie czy macie juz wszystkie rachunki uregulowane z Serwbudem?? ja mialem nadpłate i nie mogę sie od 2 mc doprosic o oddanie a to Ksiegowego nie ma a to jest chory itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 10.03.05, 11:09 Ja rowniez, Serwbud jest mi winien kase wynikajaca z rozliczenia, ale sie nie spieszy i to rowniez od dwoch miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 11.03.05, 10:04 Być może jest ktoś, kto ma już za sobą rozliczenie dopłaty, obawiam się, że zapis umowny dot. 5% zmniejszenia lub zwiększenia może nie być respektowany? Czy wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
pablowaw Re: Serwbud S.A. 11.03.05, 22:35 to juz nie staje sie smieszne brak kontaktu z Ksiegowym!!! podobno w szpitalu...proponuje zrzutke na Czeczena? bo slowami nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad, maliniak Re: Serwbud S.A. IP: *.sita.aero 16.04.05, 14:45 tak z ciekawosci zapytam, co myslicie o jakosci wykonania scian, tynkow, szlichty. Jesli chodzi o moje m nie mam zastrzezen, wrecz musze pochwalic. Ostatnio ogladalem mieszkanie innego dewelopera. Stan surowy tuz przed odbiorem technicznym byl bez porownania gorszy. Big pozytyw. Szkoda że z biurokracja jest nie dokonca tak jak bysmy tego sobie zyczyli. Odpowiedz Link Zgłoś