Dodaj do ulubionych

Serwbud S.A.

IP: *.chello.pl 17.01.04, 22:49
Szukam inf. na temat serwbudu a w szczególności inwestycji "Górczewska 134"
Pozdrawiam ORZU
Obserwuj wątek
    • betka21 Re: Serwbud S.A. 28.01.04, 19:19
      poszukaj w archiwum pod hasłem SERWBUD-Górczewska
      • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 04.02.04, 17:15
        A jak sie zdecydujesz to bedziemy sąsiadami!!!
      • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 04.02.04, 17:16
        A co chcesz wiedzieć? Jak sie zdecydujesz to bedziemy sąsiadami!!!
      • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 05.02.04, 12:09
        My te będziemy sąsiadami:) Pozdrawiam
      • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: *.visp.energis.pl 08.02.04, 01:20
        Coś kiepsko z naszym osiedlem!! Chyba niewiele osób w nim zamieszka i nikt nic
        nie wie!! Pozdrawiam A tak co do terminu to naprawde jestem ciekawa na kiedy
        mieszkania maja byc oddane bo nie wiem.
        • betka21 Re: Serwbud S.A. 09.02.04, 08:42
          hej,
          nie jest chyba tak źle, bo prawie połowa mieszkań jest sprzedana, a
          przynajmniej te małe. A co do terminu, to przy podpisywaniu umowy zostałam
          poinformowana, że planują oddać mieszkania we wrześniu - chociaż osobiście w to
          nie wierzę. Dobrze by było jakby oddali, zgodnie z terminem w umowie, tj. IV
          kwartał 2004. Mam nadzieję, że tak będzie.
          Pozdrawiam
    • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 04.02.04, 17:23
      A moze ktos jeszcze zamierza zamieszkac na Górczewskiej 134?? Chetnie poznam
      nowych sasiadów. Co w ogole wiecie na temat Serwbudu i ich inwestycji??
      Pozdrawiam
      • betka21 Re: Serwbud S.A. 04.02.04, 19:22
        Witam przyszłą sąsiadkę, bo ja również tam zamieszkam. Miło byłoby również
        poznać innych sąsiadów?
        Pozdrawiam
        • Gość: Guinn Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 05.02.04, 16:37
          Witajcie
          Byc moze zostaniemy sasiadami.
          Napiszcie cos wiecej o firmie SERWBUD /(Górczewska).
          Na co zwracac uwage przy podpisywaniu umowy przedwstepnej.
          Jakie macie doswiadczenia z tym inwestorem.
          Czekam-y na odp. bo nagli nas czas......

pozdx.
          • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 05.02.04, 17:20
            Hej, na mnie firma zrobila bardzo dobre wrazenie, a zapewniam, że bylam w wielu
            i przegladalam duzo umow. To kompetentni ludzie. Widziales ich osiedle na
            Bemowie? A na co zwracac uwage? Szczerze mowiac nie mam pojecia, standard!
            A co sadzicie o lokalizacji i komunikacji z centrum, bo ja sie tego obawiam
            najbardziej? No i na kiedy mieszkania beda gotowe??
            • h.i.p Re: Serwbud S.A. 09.02.04, 10:04
              Serwbud policzy wam powierzchnie mieszkania bez tynków - i za taką będziecie
              musieli zapłacić. Potem Sp. Wola przeliczy tę powierzchnie wg normy z tynkami.
              Tak więc np. zapłacicie za 70 m2 a potem w akcie notarialnym wpiszą wam 69 m2.
              Dzięki temu Sp. Wola do spółki z Serwbudem ograbi was na jakieś 3,5 tysiąca.
              Uważajcie na tych kombinatorów.
              pozdr
              • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 09.02.04, 12:45
                W umowie jest napisane, ze powierzchnia mierzona jest w stanie wykonczonym.
                Moze juz tak nie robia? A Ty miales z nimi jakies przejscia, że mowisz o nich
                kombinatorzy? Chetnie sie dowiemy!
                • h.i.p Re: Serwbud S.A. 09.02.04, 13:32
                  Gość portalu: Rudzia napisał(a):

> W umowie jest napisane, ze powierzchnia mierzona jest w stanie wykonczonym.
                  > Moze juz tak nie robia?

hip: Może.
                  A co znaczy stan wykończony? Czy jest to jednoznaczne, że pomiar jest
                  dokonywany z tynkami?

A Ty miales z nimi jakies przejscia, że mowisz o nich
                  > kombinatorzy? Chetnie sie dowiemy!

hip: Potraktowano mnie i innych mieszkańców kilku bloków tak jak to napisałem.
                  • betka21 Re: Serwbud S.A. 10.02.04, 13:37
                    Witaj,
                    dzięki za ostrzeżenie,
                    a może masz jeszcze inne uwagi odnośnie Serwbudu, którymi chciałbyś się
                    podzielić. Byłabym bardzo wdzięczna za każde info, np. czy było dużo usterek
                    przy oddaniu mieszkania i czy szybko zostału usunięte, no i jak się teraz w
                    nim mieszka?
                    Pozdrawiam
                    • h.i.p Re: Serwbud S.A. 10.02.04, 13:57
                      Do samego Serwbudu zastrzeżeń specjalnie nie miałem. Większych usterek nie
                      było, drobiazgi usunęli choć trzeba było im kilka razy przypomnieć. Zmiany
                      jakie wprowadziłem na etapie budowy też zrobili zgodnie z moimi życzeniami.
                      Raczej patrzyłbym na łapy cwaniaczkom ze spółdzielni Wola.
                      Bo w tych wielkich spółdzielniach kryją się stada darmozjadów, którym sprzyja
                      obecne prawo spółdzielcze.
                      pozdr
                      • betka21 Re: Serwbud S.A. 10.02.04, 14:23
                        Dzięki serdeczne za informacje
    • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 13.02.04, 12:39
      Zdecydowanie nas za malo na forum, bo giniemy w tłumie ;-))

Pozdrawiam

ps. dawno nie bylam, wiecie moze ktore jest juz pietro zbudowane?
      • Gość: kiwiki Re: Serwbud S.A. IP: 62.233.238.* 13.02.04, 14:14
        to już nas więcej:)
        dzisiaj zarezerwowałem mieszkanie przy Górczewskiej i mam tydzień na podjęcie
        decyzji.
        A nie będzie łatwa, bo:
        1. dziwna zależność Serwbud - SM Wola
        2. mieszane opinie o serwbudzie na forum
        3. bliskośc planowanej trasy N-S oraz torów
        4. niejasne informacje dotyczące inwestycji mieszkalnych w najbliższym
        otoczeniu.

Nie zamierzam siać fermentu, wszystkie wątpliwości (oprócz 4) wzięły się z tego
        forum. Ale i tak temat do przemysleń mam:)

Pzdr
        kiwiki
        • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 13.02.04, 17:33
          Hej!
          O jakie opinie ci chodzi, bo ja jak dotad czytalam tylko o tym, ze moga
          policzyc metraż przed wykonczeniu i wtedy mozna stracic ok. 3,5 tys. Pomijam
          to, ze to baaardzo malo w porownaniu z tym ile mozna stracic przez nieuczciwych
          developerow, to w umowie jest zaznaczone, ze metraz liczy sie po wykonczeniu.
          A moze przeczytalas jeszcze inne zle opinie? Ja zagladam na forum od niedawna
          wiec bardzo mozliwe, ze czegos nie widzialam.
          Nie wiem czemu uwazasz, ze ta zaleznosc jest dziwna jezeli jest to powszechnie
          praktykowane. To normalne, ze developer z doswiadczeniem buduje blok na terenie
          spoldzielni, a ona pozniej tym budynkiem zarzadza. Zaciaga u niej kredyt i w
          miare wykupowania mieszkan kredyt splaca.
          Co do bliskosci trasy (jakies 1,5 km. jezeli dobrze wiem) to nie powstanie ona
          wczesniej niz za jakies 5 lat a i to nie jest pewne.
          Nowa inwestycja powstaje na przeciwko i bedzie to 4 pietrowy blok. Wiecej nie
          postanie bo bylaby to zbyt mala odleglosc od torow. Wiec ogrodki dzialkowe
          ktore tam sa moga byc spokojne.

Pozdrawiam
          • Gość: kiwiki Re: Serwbud S.A. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.04, 19:17
            penwie masz rację (i mam nadzieję, że masz). jak napisałem, opieram się na
            tylko na forum i dwóch wątkach o serwbudzie.
            A jeśli chodzi o trasę, to nie chodzoło mi o łącznik autostradowy, tylko op
            trasę NS, z południa na pólnoć, dochodzącoi do tego łącznika
            pzdr
            kiwiki
            • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 17.02.04, 16:47
              Hej Kiwiki, i co zdecydowales sie na mieszkanie kolo nas czy jeszcze sie
              wahasz?? Pozdr.

Napisz cos wiecej o tym laczniku, bo ja nic o nim nie wiem... Widzialam
              ostatnio w gazecie plany nowej trasy ale to kawal drogi od nas. Zadnego
              lacznika tam nie bylo!!
              • Gość: Rudzia POMOCY!! IP: *.visp.energis.pl 18.02.04, 23:04
                Jak nie kiwiki to niech ktos inny napisze mi co wie o tym łączniku?? Prosze!!
              • kiwiki Re: Serwbud S.A. 19.02.04, 09:45
                nie zdecydowałem się,właśnie z powodu tej trasy, która może obok przebiegać.
                Nie wiem, w jakiej gazecie i co oglądałaś, ale według moich informacji trasa
                może biec około 150-200 metro od budynku - krótko mówiąc, między torami a Wola
                Parkiem. Nie cchę CIę straszyć, ale niebezpieczeństwo istnieje.
                Więcej ma być wiadomo gdzieś w połowie roku - wtedy ma zapaść decyzja, gdzie ta
                trasa powstanie. Bo jak na razie, bierze się pod uwagę trzy lokalizacje, a
                tylko jedna może przeszkadzać. Tyle, że ta jedna jest własnie najbardziej
                prawdopoodbona.
                Pzdr
                kiwiki
                • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 19.02.04, 12:33
                  Coś mi sie zdaje, że jednak sie mylisz... czytales Gazete Stoleczna zdaje sie,
                  ze z zeszlego piatku? Trasa jest juz zaznaczona, dogadane wszystkie szczegoly,
                  wypowiadaja sie specjalisci tylko jeszcze dyskutuja czy zrobic zjazd na ulicy
                  Powstancow Slaskich (chyba) czy nie - i o tym jest artykul. Plany zwiazane z
                  poprowadzeniem trasy kolo Wola Park upadly dość dawno a teraz bedziemy miec do
                  niej nie 200 m tylko ok 2 km. i powiem szczerze, ze sie z tego ciesze!
                  Pozdr.
          • h.i.p Re: Serwbud S.A. 19.02.04, 10:51
            Gość portalu: Rudzia napisał(a):

> Nie wiem czemu uwazasz, ze ta zaleznosc jest dziwna jezeli jest to
            powszechnie
            > praktykowane. To normalne, ze developer z doswiadczeniem buduje blok na
            terenie
            >
            > spoldzielni, a ona pozniej tym budynkiem zarzadza. Zaciaga u niej kredyt i w
            > miare wykupowania mieszkan kredyt splaca.

hip: Na powiązania Serwbudu z SM Wola władze spółdzielni narzekały już prawie
            rok temu i odgrażały się, że ten związek nie jest dla nich wygodny. Ale jak
            widać nadal współpracują z Serwbudem. Problemy mogą być jeśli ani Serwbud ani
            SM Wola nie będą chciały przejąć odpowiedzialności za jakieś nieprawidłowości
            zwalając wzajemnie winę na siebie. Sróbujcie wtedy dochodzić swoich praw :)
            pozdrawiam i życzę bezproblemowego budowania
            • Gość: forumowicz Re: Serwbud S.A. IP: *.wlan.dnafinland.fi 19.05.04, 18:49
              moj komentarz jest na:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=8248626&a=12774056
            • Gość: kaśka Re: Serwbud S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 13:27
              cześć wszystkim.
              coś prace na budowie troche sie spowalniają. ciekawe czy zdążą przed styczniem
              skończyć wszystko?
              • Gość: lok Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 14:08
                Witam,
                Mam informacje z budowy(z dziś), na budowie widać dużo prcowników- robiąć coś w
                środku,(murują nasz balkon:)), w przyszłym tygodniu mają przywozić okna, ponoć
                kierownik budowy twierdzi ze się do końca roku wyrobią
                • Gość: kaśka Re: Serwbud S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 13:32
                  Witajcie.
                  Widzieliście może parapety do naszych mieszkań? jesli nie to powiem wam ze
                  wygladaja jak salceson bialy i kawowy no kjest jeszcze trzeci rodzaj dzieki
                  Bogu wyglada nawet przyzwoicie.
                  Podobno odbiór mieszkań tez moze byc w listopadzie.
                  • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 07.06.04, 17:24
                    He, he...no to ladnie z tym salcesonem... ;-)) A skad jesli mozna wiedziec
                    znasz juz kolory parapetow. Moze masz tez inne informacje o ktorych my nie mamy
                    pojecia?? Podziel sie prosze!! Prace nie ida najgorzejsz, szczegolnie, ze
                    podobno sciany wewnatrz juz sa gotowe. A wiecie moze jaki kolorek bedzie mial
                    nasz blok, o mi sie snil jakis koszmarny granat z błękitem ;-)))

Pozdrawiam
                    • Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 08.06.04, 10:31
                      No właśnie, podziel się z nami swoimi informacjami. Ja cały czas się martwie,
                      że nie wyrobią sie do końca roku, chociaż obiecali nam klucze w listopadzie.
                      Jakoś tak nie widać za bardzo postępu prac.... :(
                      • Gość: ppp Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 08.06.04, 10:35
                        Najnowsza informacja z budowy jest taka, że właśnie zaczynają wstawiać okna.
                        Kilka już wstawili :)!!
                        • Gość: martinez Re: Serwbud S.A. IP: *.conforama.pl / 217.97.145.* 08.06.04, 12:26
                          Ja ostatnio rozmawiałem z kierownikiem budowy i zapewniał, że zostanie wszystko
                          oddane do końca roku (nie precyzował miesiąca uzależniając to od aury).
                          Byłem na budowie i trochę robotników się tam kręci(tzn.muruje itp.)
                          Jestem dobrej myśli po osobistym obejrzeniu budowy.
                          • Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 09.06.04, 14:51
                            mam nadzieje, że aura będzie dobra.... ;)
                            • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: *.visp.energis.pl 13.06.04, 20:41
                              Tez mam taka nadzieje!!
                              A wiecie czy w srodku sa juz postawione scianki dzialowe czy dopiero pozniej??
                              Pozdrawiam
                              • Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 14.06.04, 12:12
                                w czwartek juz widzialam trzy piętra okien :)
                                bardzo się ciesze, bo wreszcie zobaczyłam, że coś się dzieje...
                              • Gość: aaa Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 14.06.04, 12:12
                                Ścianki są na 1 i 2 piętrze oraz w kilku mieszkaniach na 5. W każdym razie
                                widać, że nie mają konkretnego schematu tylko murują jak popadnie.
    • Gość: MG Re: Serwbud S.A. IP: *.zapora / 212.160.172.* 14.06.04, 16:24
      Czy można już wejść na teren budowy? czy ktoś wogle wszedł lub został
      wpuszczony (np płacąc cieciowi na bramce?)

Pozdrawiam
      m
      • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.182.32.* 17.06.04, 10:00
        Oooo.... to ciekawe pytanie ;-))) Ale jak widac nikt nie chce sie przyznac!!
        Dajcie znac po prostu czy ktos byl a my sie domyslimy w jaki sposob ;-)))

Pozdrawiam
        • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 17.06.04, 10:16
          nie byłam:) ale wiem że można kontaktować się z kierownikiem budowy, który bywa
          tam w soboty i podobno z nim można wchodzić oficjalnie
          • Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 17.06.04, 10:21
            nie wydaje mi sie, żeby oficjalnie mogli zaryzykować, że coś się komuś stanie...
            • Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 17.06.04, 10:25
              dostaniesz kask:)
              • betka21 Re: Serwbud S.A. 17.06.04, 15:39
                kontaktowałam się z Serwbudem i podobno nie można wejść jeszcze na teren
                budowy, prawdopodobnie dopiero po wakacjach, bo teren budowy jest jeszcze
                niezabezpieczony, brak poręczy na schodach itd.
                Dowiedziałam się jeszcze, że w lipcu planują zakończenie stanu surowego
                zamkniętego, a także że rozpoczęły się prace związane z montowaniem instalacji
                zarówno elektrycznej i sanitarnej, jeśli ktoś ma uzgodnione (ale w to coś mi
                się nie chce wierzyć), a jeszcze rozpoczęli wstawianie drzwi.
                Pozdrawiam

• Gość: kaśka Re: Serwbud S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 18:49
                  Cześć sąsiedzi.
                  Parapety widzialam w biurze serwbudu. Na budowie tez byłam już parę razy
                  niestety jako ze mam mieszkanie na parterze to zalega w nim styropian i nie
                  wiem kiedy beda stawiać ściany. Kierownik budowy powiedział że do końca roku
                  powinni się wyrobić. Bądźmy dobrej myśli!
                  • Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 21.06.04, 11:28
                    o prosze, a koleżanka była już na budowie "pare razy" znaczy, że można :)
    • Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 21.06.04, 12:04
      Czy może ktoś wie, jak jest rozliczna rezygnacja z drzwi wewnętrznych ????
      • Gość: bbb Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 22.06.04, 07:05
        ok 330 PLN za drzwi
        • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: *.visp.energis.pl 23.06.04, 01:24
          330 to dosyc sporo. A nie wiesz czy w tej cenie moga ci zamontowac takie drzwi
          jak sam wybierzesz??

Pozdrawiam
          • Gość: bbb Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 23.06.04, 08:13
            jest to cena drzwi z futryną i w tej cenie mogą Ci zamontować tylko te drzwi
            jakie akurat zamówią. dobre drewniane drzwi w cenie producenta to ok. 1kPLN.
            • Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 25.06.04, 14:42
              bylismy wczoraj w Serwbudzie aby wyjaśnić wątpliwości związane z elektryką.
              Przyznam, że odniosłam miłe wrażenie kompetencji i działania, które bardzo mnie
              uspokoiły. Do tego stopni, ze jestem w stanie uwierzyc po tej wizycie, że
              dostaniemy kluczyki do końca roku :)
              • Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 25.06.04, 14:57
                my też sie do nich idziemy w tym samym celu:) czy widziałaś może kawałek
                balustrady czy coś takiego - palona cegiełka , nie wygląda to za uroczo

pozdrawiam sąsiadkę:)
                • Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 25.06.04, 15:22
                  i ja pozdrawiam,

niestety żadnych balustrad ani parapetów - salcesonów nie widziałam
                  • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: *.visp.energis.pl 26.06.04, 00:02
                    Hej,
                    moze juz zaczniremy poruszac tematy, ktore w przyszlosci beda bardzo
                    przydatne!! Ja mam poerwsze pytanie: co sądzicie o ochronie? Bedziecie za tym,
                    zeby wszyscy mieszkancy sie zrzucili i zeby teren byl strzezony?? Ciekawa
                    jestem co o tym sadzicie i czy wiecie moze jakie to beda mniej wiecej koszty??

Pozdrawiam
                    • Gość: aaa Re: Serwbud S.A. IP: 193.19.143.* 28.06.04, 07:15
                      Jestem za. Koszt ochrony to ok 30-50PLN miesięcznie i oczywiście im więcej
                      lokatowów płaci tym jest taniej. Jednak z doświadczenia wiem, że ludzie chcą
                      mieć ochronę ale za darmo :).
                      • Gość: xyz Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.156.* 28.06.04, 10:58
                        Ja też jestem zdecydowanie za. Tylko trzeba znaleźć jakąś rzetelną firme,
                        której pracownicy niebędą spać (widziałam nie raz takie przypadki).
                        • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 28.06.04, 12:13
                          To swietnie, bo ja tez jestem za. Jednak musza sie zgodzic i zlozyc wszyscy
                          lokatorzy, bo przeciez nie beda ochraniac tylko czesci mieszkan, a innych nie.
                          Tak sie raczej nie da ;-))
                          • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 28.06.04, 13:47
                            Jak dla mnie to trochę za wcześnie na takie tematy:)

pozdrawiam
                            • Gość: Kaśka Re: Serwbud S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:49
                              Witam wszystkich.
                              Co do ochrony to nie wiem czy nie jest zbyt wczesnie zeby cos organizowac, poza
                              tym czy nie sądzicie, że może powinniśmy ogłosic "przetarg".
                              • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 28.06.04, 17:00
                                Na organizowanie jest zdecydowanie za wczesnie, ale na rozmowe nie sadze.
                                Szczegolnie, ze niezobowiazujace opinie czy chcemy w przyszlosci miec to czy
                                tamto nic nie kosztuja a pozwalaja innym rozeznac sie czy w gole reszta jest
                                zainteresowana. Prawda??
                                • Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: 62.89.77.* 12.08.04, 15:27
                                  Witam przyszlych mieszkancow z Gorczewskiej 134,
                                  Dowiedzialem sie dzisiaj, ze na budynku, w ktorym jest mala piekarnia (obok
                                  nowobudowanego bloku) bedzie zainstalowana antena jednego z operatorow
                                  telefonii komorkowej. Obwieszczenie o tym wywieszone jest wlasnie na tym
                                  budynku przed sklepem. Protesty mozna skladac w Urzedzie jescze tylko przez
                                  kilka dni.
                                  Pozdrawiam
    • Gość: hawaj Re: Serwbud S.A. IP: *.marketscore.com / *.ia3.marketscore.com 23.07.04, 19:27
      witam wszystkich przyszlych sasiadow :) jak do tej pory wspolpraca z serwbudem
      bez zarzutu, chociarz podobno postawiono mi scianke dzialowa a w ogole jej nie
      planowalem, hmm ale wszystko jest juz tak jak chce :)) moje M miesci sie na 4
      pietrze z widokiem na "wspanialy" kompleks handlowy + tory kolejowe, rzeby nie
      to pierwsze bylo by calkiem ok. dzis rano bylem w serwbudzie :) nastepna wplata
      sie szykuje, no i duze szanse ze w tym roku beda klucze. czy ktos ma informacje
      jak wyglada prawnie status dzialki, czy akty notarialne beda na czas? tu mam
      pewnie niejasnosci, hmm znajomy ktory kupil (2 lata temu) mieszkanie (EDBUD ale
      gruntem rzadzi SM WOLA) niedaleko naszej inwestycji, do tej pory nie dostal
      aktu, podobno dzialka nie zostala prawidlowo podzielona... tych informacji
      trzeba by zasiegnac w SM Wola... moze ktos wie wiecej odemnie na ten temat...
      pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Serwbud S.A. IP: 213.241.33.* 12.08.04, 17:02
        Witam przyszłych sąsiadów:):):) W sobotę odwiedziłam naszą budowę, weszłam bez
        problemu do swojego przyszłego mieszkanka. To co zobaczyłam nie nastawia mnie
        optymistycznie. Roboty trwają juz 1,5 roku a efekty marne. Zaangażowanie też
        minimalne. Pracuje może 3 robotników. Może przez sezon urlopowy??? Dostałam
        zawiadomienie o wpłacie nastepnej raty z informacją o zakończeniu stanu
        surowego zamkniętego. Jestem laikiem, może się nie znam , ale dla mnie stan
        surowy zamknięty to wstawione wszystkie okna. A tu.....
      • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 23.12.04, 16:10
        Wszystkim drogim Sąsiadom życzę Wesołych Świąt i obyśmy jak najszybciej
        urządzili się w naszych mieszkankach!!

Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: sebek Re: Serwbud S.A. IP: *.chello.pl 08.09.04, 11:03
      Hej. NIe spodziewałem się takiego odzewu na forum. Nie jest nas tak mało. Mam
      nadzieje, że się poznamy po dokończeniu inwestycji. Pozdrawiam Orzech i Sebek w
      jednej osobie.
    • Gość: hawaj Re: Serwbud S.A. IP: *.sita.aero 20.09.04, 12:58
      Witam ponownie przyszlych sasiadow. Odwiedzilem budowe. Nie mam zadnych uwag.
      Nigdy nie chwale dnia przed zachodem slonca, ale nie zauwazylem
      niczego "niepokojacego" :))) . Czy ktos jeszcze byl na terenie budowy ?
      • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 04.10.04, 12:29
        Ja byłam i moim zdanie też jest ok. Frustrują mnie tylko drzwi oddzielające
        poszczególne części klatek schodowych ;-). Pomysł fajny, oczywiscie jezeli nie
        trzeba bedzie lazic z kluczykiem, zeby kazdemu z osobna otwierac, ale same drzwi
        są ciezkie i paskudne. Ostatnia klatka czyli pierwsza z prawej jest juz
        otynkowana a teraz kolej na srodkowa. Mimo wszystko z zewnatrz mogliby sie
        pospieszyc dopoki pogoda jest dobra i nie pada bez przerwy.

Pozdrawiam
        • kacha_d Re: Serwbud S.A. 29.10.04, 19:21
          cześć wszystkim sąsiadom.
          Coś mi się zdaje że termin ostatni kwartał roku 2004 to abstrakcja, jak zdążą
          do lutego 2005 to będzie super:(
          • Gość: hawaj Re: Serwbud S.A. IP: *.sita.aero 05.11.04, 20:02
            witaj kacha_d, skad te spostrzezenia ?
            • kacha_d Re: Serwbud S.A. 08.11.04, 09:47
              Hej. Moj maz byl na budowie ostatnio i wg niego nie zapowiada sie aby dali nam
              klucze jeszcze w tym roku aby mozna bylo cos zaczac robic.
              • Gość: 111 Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 08.11.04, 12:30
                niestety mam wrażenie że to prawda.
                jeżeli chodzi o blok z zewnątrz już kończą (do końca przyszłego tygodnia
                powinni się wyrobić)
                w środku w mieszkaniach są już posadzki co do gresów na klatkach schodowych to
                nie mam informacji natomiast wiem, że montują windy
                są w lesie jeżeli chodzi o instalacje (tam gdzie wg projektu ma być trafo
                stacja od dłuższego czasu stoją nieotynkowane ściany bez dachu)
                pozdrawiam
                • kacha_d Re: Serwbud S.A. 15.11.04, 09:25
                  Cześć wszystkim Sąsiadom. Macie jakieś nowe wiadomości z naszej ulubionej
                  budowy?
                  • betka21 Re: Serwbud S.A. 22.11.04, 18:03
                    Witajcie!!!
                    Jestem ciekawa, jakie jest Wasze zdanie odnośnie postępów na naszej budowie.
                    Byłam w niedzielę na budowie po miesięcznej przerwie i to co zobaczyłam to nie
                    powiem, żebym chciała to zobaczyć. Budowa jest w proszku. Miesiąc do zamknięcia
                    budowy i oddania mieszkań, a prawie jest nic nie zrobione. Nawet elewacji nie
                    zdążyli dokończyć. Jedynie windy zainstalowane (ciekawe, czy będą działać i
                    jak), klatki otynkowane (oczywiście ściany mokre, bo przecież nie ma
                    podłączonego ogrzewania),a instalacji jak nie było widać, tak nadal nie widać.
                    Dodatkowo,jeszcze pracujący tam robotnicy, tak aby całkowicie poprawić mi
                    humor, stwierdzili, że nie chcieliby tu kupić mieszkania, gdyż ostatnio
                    wszystko muszą robić w zastraszającym tempie, co oczywiście odbije się na
                    naszych mieszkaniach i ogólnie na całym budynku. PO PROSTU SIELANKA!!! W
                    związku z tym, nie wiem kiedy oddadzą nam te mieszkania i w jakim one będą
                    stanie.
                    Pozdrawiam
                    Sąsiadka z III klatki, strasznie zła (oczywiście na developera)
                    • Gość: Sąsiad Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 23.11.04, 07:37
                      Wiatajcie !
                      Niestety co do postępów na budowie to również uważam, że do końca roku raczej
                      się nie wyrobią. Teraz niby się śpieszą ale co robili 2-3 miesiące temu???
                      Wtedy był czas na tynkowanie i sprzątanie wokoło bloku. Co do jakości wykonania
                      to bym się specjalnie nie przejmował tym co mówią robotnicy. Jakiekolwiek tempo
                      pracy zawsze dla nich jest zastraszające (najlepiej leżeć i nic nie robić).
                      Uważam, że jokość wykonania mieszkań będzie taka sama jak gdyby blok budowali i
                      trzy lata (jaka to będzie jakość to już wkrótce się przekonamy).
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 23.11.04, 12:29
                        Ja jestem optymistką, chociaż w tym wypadku nie jest to najłatwiejsze ;-) Sadze,
                        ze chociaz spozniaja się i mieszkania oddadza nam w styczniu lub w lutym to i
                        tak dobrze, ze tych przesuniec nie liczymy w latach. No i tak juz zupelnie
                        optymistycznie to blok z zewnatrz bardzo mi sie podoba. Naprawde jest bardzo
                        przyjemny tylko jego otoczenie na razie straszy. Co do srodka to oprocz pyłu nic
                        nie widzialam wiec ciezko powiedziec w jakim stanie sa klatki i mieszkania ;-)

Pozdrawiam
                        • Gość: Sąsiad Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 02.12.04, 11:02
                          Witam.
                          Mamy już prawie całe ogrodzenie! Muszę przyznać, że zaczyna to jakoś wyglądać.
                          Ale ważniejsze jest czy już zaczeli grzać. Czy ma ktoś na ten temat jakieś
                          informację? A i zauważyłem, że w paru miejscach kolor tynku zaczyna złazić.
                          Chyba widać pierwsze fuszerki. Co Wy na to?
                          • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 02.12.04, 13:21
                            Grzać mają zacząć koło 15 grudnia. Dla mnie fuszerką są koszmarne drzwi na
                            klatkach schodowych i tego chyba nic nie przebije!! A byłes może Sąsiedzie w
                            srodku czy tylko widziales na zewnątrz?
                            Slyszal ktos jakies informacje kiedy odbiory kluczy? Tak a'propos mamy już drzwi
                            w mieszkaniach?

Pozdrawiam
                            • Gość: Sąsiad Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 02.12.04, 13:49
                              Niestety widziałem tylko z zewnątrz. Co do drzwi to masz trochę racji, ale
                              znowu jak będzie to największa fuszerka to będę szczęśliwy. U moich znajomych
                              na Ursynowie są podobne drzwi na klatkach i dają się otwierać. Co do naszych to
                              zobaczymy w praktyce. Jednak w późniejszej perspektywie będzie można je zamykać
                              na klucz a to napewno bezpieczniej. Co do kluczy to nic nie wiem.
                              Pozdrawiam
                              • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:03
                                Był ktoś może ostatnio w środku??? Nam nie udało się wejść, w naszej kladce
                                kładą kafeli. Dostaliśmy pismo o ostniej wpłacie do 29-12, wieć powinni w
                                styczniu oddawać....
                                • Gość: Sąsiad Re: Serwbud S.A. IP: *.crowley.pl 06.12.04, 12:21
                                  Z tego co wiem to ostatnia rata ma być zapłacoma na 7 dni przed odbiorem kluczy
                                  czyli najpierw powinniśmy poznać temin oddania mieszkania o później płacić.
                                  Bynajmiej tak jest w umowie. Czy się mylę? A poza tym to też nie wiem co dzieje
                                  się w środku.
                                  • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 14:02
                                    masz racje tak jest w umowie, tylko szkoda że w przesłanym piśmie nie ma nic o
                                    tym mowy
                                    • kacha_d Re: Serwbud S.A. 08.12.04, 09:07
                                      czesc Sąsiedzi czy ktoś umawiał sie juz na odbior mieszkania?? Dostalismy to
                                      samo pismo o ostatniej racie no i zadzwonililsmy do nich. okazalo sie ze juz od
                                      13 zaczynaja sie odbiory:) wiec szykuja nam sie niedlugo parapetówki:)
                                      • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 09:23
                                        Też z tego co sie dowiadywaliśmy to odbory mają zacząć się od 13 ( klatkami),
                                        od 10 ponoć mają da nas dzwonić i się umawiać
                                        • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 08.12.04, 09:24
                                          czy byl ktoś może osatnio w środku budynku ( w mieszkaniu)???
                                      • pablowaw Re: Serwbud S.A. 08.12.04, 12:39
                                        czesc,

to gdzie bedzie glosno w ktorej klatce bo ja odrazu chce sasiadow przeprosic za
                                        halas ktory bedzie towarzyszyl moim parapetowa:))

pozdr, Pawel
                                        • Gość: Sąsiad Odbiory mieszkań IP: 62.111.156.* 10.12.04, 14:39
                                          Witam!
                                          Kto już umówił się na odbiór mieszkań?
                                          • Gość: gość Re: Odbiory mieszkań IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 07:16
                                            Zapraszamy do sklepu z dywanami.
                                            Dywany krajowych producentów:
                                            -"Agnella"
                                            -"Dywilan"
                                            -"Weltom"
                                            Atrakcyjne ceny, szczególnie dywanów wełnianych.
                                            Krótkie terminy realizacji zamówienia.
                                            Dostawa do domu.
                                            Centrum Handlowe Bemowo, pawilon 4.
                                            Ul.Powstańców Śląskich 124[obok Carrefour].
                                            Czynne: pon.-pt. 10-19
                                            sob. 10-19
                                            Tel./fax 634-18-71
                                          • mtrela Re: Odbiory mieszkań 16.02.15, 23:27
                                            mtrela.wix.com/odbiory-mieszkania
                                            Wrocław i Okolice
                                        • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 14.12.04, 16:50
                                          To w której klatce będzie tak głosno? Moze umowimy sie i zrobimy w tym samym
                                          terminie ;-)
                                          A czy ktos juz w ogole odebrał mieszkanie? Jak to wygląda? Piszcie czy mieliscie
                                          jakies usterki lub problemy, proszę!

Pozdrawiam
                                          • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 09:37
                                            Czy ktokolwiek jest umówiony na odbiór mieszkania????
                                            • kacha_d Re: Serwbud S.A. 15.12.04, 09:45
                                              dajcie wiec znac jak ktos odbierze:). A propos czy macie wykupione miejsca
                                              parkingowe??
                                              • Gość: daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 15.12.04, 11:17
                                                Mam wykupione miejsce parkingowe, tez czekam na wyznaczenie odbioru lokalu.
                                                • Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 15.12.04, 11:38
                                                  Chyba nikt jeszcze nie odebrał mieszkania a na dodatek od kilku dni nie mogę
                                                  się dodzwonić do Serwbudu (zajęte lub nikt nie odbiera). Mam wrażenie że
                                                  unikają trudnych pytań.
                                                  W każdym razie w sobotę spróbuję wejść do mieszkania i mam nadzieję że tak jak
                                                  zapowiadają wszystkie instalacje już są gotowe.
                                                  • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 15.12.04, 12:36
                                                    my byliśmy w sobotę oglądać mieszkanie, u nas, instalacje są gotowe, grzejniki,
                                                    drzwi zewnętrzne założone
                                                  • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 23.12.04, 16:11
                                                    Wszystkim drogim Sąsiadom życzę Wesołych Świąt i obyśmy jak najszybciej !!
                                                    urządzili się w naszych mieszkankach

Pozdrawiam serdecznie
                                                  • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 15:25
                                                    Wesołych Świąt!!!
                                                    Czy już ktoś odebrał mieszkanie????? Ma może jakieś uwagi???? Odbieram w
                                                    nadchodzącym tygodniu
                                                  • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 11:11
                                                    To nie są żadne odbiory tylko jak Serwbud to nazywa przeglądy techniczne. Nie
                                                    można odebrać kluczy do lokali ponieważ Spółdzielnia Wola nie wyraziła na to
                                                    zgody.I tak naprawnę nie wiadomo kiedy będzie można prowadzić prace
                                                    wykończeniowe. Wiadomo jedno że trzeba wpłacać kolejne transze. Pozdrawiam
                                                    wszystkich "szczęśliwych" nabywców
                                                  • Gość: Gość 1 Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 28.12.04, 11:40
                                                    W związku z powyższym mam pytanie czy Sąsiad przeprowadził już "odbiór-
                                                    przegłąd" swojego mieszkania? Jak tak to proszę o wrażenia.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • kacha_d Re: Serwbud S.A. 28.12.04, 15:17
                                                    A czy sąsiedzi wpłacili ostatnią transzę???
                                                  • Gość: Sąsiad Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 28.12.04, 17:25
                                                    Zastanawiam się czemu spółdzienia nie zgadza się na oddawanie kluczy do
                                                    mieszkań? Tym bardziej, że wszystko jest już gotowe? Mam nadzieję że nie
                                                    szykują nam jakiejś niespodzianki (cenowej).
                                                  • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 31.12.04, 09:19
                                                    Czy ktoś wie kiedy dostaniemy klucze?
                                                  • Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 10:07
                                                    Nie mam pojęcia, PRZEGLĄDY TECHNICZNE- które właśnie przeprowadza Serwbud z
                                                    przyszłymi mieszkańcami, są trochę na wyrost, zeby nie powiedzieć bez sensu,
                                                    biorąc pod uwagę np fakt ze nie działa jeszcz instalacja eletryczna, wiec
                                                    sprawdzanie eletryki to tylko odnotowania gniazdek i kontaktów, a czy to
                                                    działa???? Widząc stan robót na klatkach schodowych to klucze będą nie szybko...
                                                  • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 31.12.04, 12:56
                                                    Skoro nie działa jeszcze instalacja elektryczna to dlaczego kazali man wpłacić
                                                    ostatnią ratę? Przecież w umowie jest że płacimy po zakończeniu prac
                                                    instalacyjnych (czyli elektrycznych też). Czy wszyscy już wpłacili pieniądze?
                                                  • kacha_d Re: Serwbud S.A. 03.01.05, 10:06
                                                    Nie wpłaciliśmy im jeszcze pieniedzy i zrobimy to jak juz wszystko zgodnie z
                                                    umowa zrobią. Mam nadzieje jednak że te nasze klucze beda jeszcze w tym roku:).
                                                  • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 03.01.05, 15:34
                                                    Mam pytanie: jakie znaleźliście usterki podczas odbioru mieszkań, a raczej
                                                    przeglądów technicznych?
                                                    Ja również nie wpłacałam ostatniej transzy i na razie nie zamierzam.
                                                  • Gość: hawaj Re: Serwbud S.A. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.05, 17:16
                                                    witam, ja juz wplacilem ostatnia rate, lecz rowniez nie wiem kiedy dostane
                                                    klucze:| i jak wszyscy - najpierw mam zostac zaproszony na odbior techniczny.
                                                    jakos nie widze tego kolorowo :| . rowniez zastanawialem sie nad wstrzymaniem
                                                    ostatniej transzy hmm jednak wyjezdzam daleko i na dlugi okres czasu, wiec
                                                    wolalem to wczesniej uregulowac. tak apropos, prosze wypisujcie co sie dzieje
                                                    na naszej budowie, czasem bede odwiedzial forum z kafejki. pozdrawiam
                                                  • Gość: Daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 04.01.05, 09:02
                                                    Jestenm umowiona na odbior techniczny 06.01. Zaplacilam ostatnia rate.
                                                    Niektorzy z Was pisza, ze nie beda przynajmniej na razie placic ostatniej
                                                    raty.. coz... w umowie jest przeciez napisane, ze przekazanie kluczy nastapi po
                                                    zaplacie ostatniej raty!!!
                                                    Jezeli ktos juz zaplacil i odebral niech podzili sie swoimi uwagami, czy byly
                                                    jakies usterki do poprawki.
                                                    pozdrawiam wszystkich nowych mieszkancow
                                                  • Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 04.01.05, 09:41
                                                    Jesteśmy po PRZEGLĄDZIE TECHNICZNYM, usterki w naszym mieszkaniu były
                                                    niewielkie, umówini jesteśmy na następny termin za ok 2 tyg, ma być wszytko
                                                    poprawione. Z tego co udało mi się dowiedzieć w SERWBUDZIE, po zaakceptowaniu
                                                    poprawek ma byc przekazanie kluczy przez SM Wola, ale nie jestem tego
                                                    pewna....tz nie wydaje mi się że nastąpi to jeszcze w styczniu. Wczoraj
                                                    próbowałam dodzwonić się do SM Wola, jak oni to widzą?, bo wcale nie jest
                                                    powiedziane, ze odbydwie wersje będą się zgadzać, ale mi się nie udało...
                                                  • Gość: xxx5 Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:36
                                                    Moim zdaniem te całe zamieszanie ze Spółdzielnią Mieszkaniową to jakaś wielka
                                                    mistyfikacja i próba usprawiedliwienia się firmy Serwbud że nie zdążyła na czas
                                                    wykonać inwestycji. Jest to jakieś 2 miesieczne opóźnienie i teraz zaczeły się
                                                    przekładania odbioru kluczy z tygodnia na tydzień i zasłanianie się tym że
                                                    Spółdzielnia nie wyraziła zgody. Przecież my ze spółdzielnia na razie nie mamy
                                                    nic wspólnego, to z Serwbudem zawieraliśmy umowę i wpłacaliśmy pieniadze.
                                                    Jeżeli Spółdzielnia miała zamiar brać udział w odbiorach to mogła się wcześniej
                                                    określić, a w tej chwili to czekamy na szanowną komisję ze Spółdzielni /wg
                                                    relacji Serwbud ???/ i nie wiadomo kiedy się doczekamy. To wszystko świadczy o
                                                    niepoważnym i nieprofesjonalnym podejściu do klijenta - który na bierząco
                                                    finansował inwestycje.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 04.01.05, 10:40
                                                    masz rację, też tak sądze
                                                  • pablowaw Re: Serwbud S.A. 04.01.05, 14:17
                                                    Witam,

dzisiaj dostalem list z informacja ze ostatni etap budowy(elektyka) zostanie
                                                    zakonczony 15.01...zastanawiam sie czy do konca stycznia a prawdopodobnie
                                                    lutego dostaniemy klucze??

zly Pawel:)
                                                  • Gość: ewa Re: Serwbud S.A. IP: 193.111.166.* 05.01.05, 14:27
                                                    a jak wygląda sprawa z kosztorysem uwzględniającym zmiany w projekcie architekta
    • Gość: Sąsiedzi Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 10.01.05, 08:26
      Kto jeszcze odebrał mieszkanie? Odbieramy w tym tygodniu i chętnie poznamy
      opinię sąsiadów co do przeprowadzania takiego odbioru. Na co zwrócić uwagę aby
      nie mieć później kłopotów. Czy macie jakiś informacje co do kluczy i kiedy
      będzie można zacząć prace wykończeniowe? Pozdrawiamy.
      • Gość: daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 10.01.05, 09:03
        Odebralam mieszkanie w ubiegly czwartek. Stan bardzo dobry poza drobnymi
        usterkami. Prosze zwrocic uwage na parapety, czy nie sa porysowane i ukruszone,
        sciany powinny byc proste jak i podloga. Wazne, czy framugi drzwi sa
        prostopadle. Na balkonie troche kosmetyki... np. parapety, albo wykonczenie
        balustrady. Poza tym jest ok. Nie wiem kiedy dostne klucze, ale mam nadzieje,
        ze najdalej za 2 tygodnie, po przekazaniu protokolu do SM Wola.
        Piszcie, jezeli macie juz klucze.
        Pozdrawiam
        • Gość: Sąsiedzi Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 10.01.05, 09:19
          Napisz proszę czy kazałaś im coś poprawiać i czy przy odbiorze mierzą
          mieszkanie. Czy po podpisaniu protokołu jest mowa o końcowym rozliczeniu.
          • Gość: daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 10.01.05, 10:17
            Prosilam o powtorne wypolerowanie wszystkich parapetow i poprawienie-
            wyrownanie ozdobnych metalowych rurek na balkonie. Nie mialam wiecej uwag. Przy
            odbiorze jest mierzona powierzchnia, tak aby potem mozna sie rozliczyc i aby
            nikt nie byl stratny. Kierownik spisuje protokol z odpowiednimi uwagami i
            czekam teraz na kontakt z Serwbudu.
            Zarezerwujcie sobie ok 1-1,5 h. jezeli chcecie wszystko dokladnie obejrzec.
            Kierwonik b. mily i pomocny. Zycze powodzenia.
            • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: *.promise.com.pl 11.01.05, 15:51
              U nas podobnie, kilka drobnych poprawek, różnica jedynie tak że jesteśmy
              umówieni na kolejny termin, gdzie wszystko ma być już porawione, do sprawdzenia.
              • Gość: xxx5 Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:51
                Kolejny raz /chyba już czwarty/ Serwbud w osobie p.Kierownika budowy przełożył
                termin przekazania mi kluczy tradycyjnie do następnego tygodnia. Wytłumaczenie -
                ta sama spiewka co wcześniej ze spółdzielnią. Ja już nie mam siły na tę
                beznadziejną firmę, nie rozumię dlaczego tak trudne jest określenie
                konkretnego terminu. Jeżeli ktoś łudzi się że dostanie klucze zgodnie z
                zapowiedziami Serwbudu to radził bym mu dodać do tego terminu 5-6 tygodni.
                Ja osobiście jestem zbulwersowany takim przebiegiem sprawy.
                Pozdrawiam
                • Gość: zzz Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 17.01.05, 10:47
                  Po wizycie na budowie mam wrażenie że dotąd nikt nie odebrał kluczy bo jest
                  jeszcze naprawdę dużo do zrobienia. Nadal nie ma prądu w mieszkaniach !!! choć
                  jak ktoś pisał mieli to zrobić do 15.01 !?!? Na klatkach schodowych nadal
                  panuje wielki bałagan i nie ma mowy o malowaniu ścian. Mieszkania
                  nieprzygotowane do tzw. przeglądów (okna, parapety brudne aby nie było widać
                  jak są porysowane). W każdym razie po wpłaceniu całej kasy powinni się określić
                  kiedy skończą a zachowują się jakby mieli jeszcze duzo czasu. Tak więc jak
                  dotąd nie wywiązali się z umowy co do zakończenia prac instalacyjnych więc jak
                  ktoś jeszcze nie wpłacił ostatniej transzy niech się wstrzyma. Może odniosłem
                  złe wrażenie i jak ktoś ma inne informacje niech się podzieli. Dziękuję.
                  • betka21 Re: Serwbud S.A. 18.01.05, 15:16
                    WITAJCIE!!!
                    Ja też już powoli tracę cierpliwość na mydlenie oczu przez naszego developera.
                    Tydzień temu zapewniano mnie, że instalacja elektryczna do 15 stycznia zostanie
                    na pewno oddana, a teraz się okazuje, że wszystko jest w proszku. No i
                    oczywiście, że najpóźniej klucze dostanę pod koniec stycznia (ciekawe, z jakim
                    opóźnieniem?).
                    Pozdrawiam
                    sąsiadka z III klatki

P.S. Mam jeszcze pytanie, może macie kogoś do polecenia w sprawie robót
                    wykończeniowych. Byłabym bardzo wdzięczna za każdą informację.
                    • Gość: daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 19.01.05, 13:45
                      Witam, rowniez zakupilam mieszkanie w III klatce na 2 pietrze.
                      Dzwonilam wczoraj do kierownika budowy i powiedzial, ze w przyszlym tygodniu
                      moze bedzie szansa na przekazanie protokolow do spoldzilelni. I moze w
                      przyszlym tygodniu beda klucze, ale ja tez przestaje w to wierzyc. Trudno mi
                      bylo nawet uzyskac informacje na jakim etapie sa obecnie. W biurze mowia, ze
                      nie prowadza zadnej ewidencji przekazywanych lokali..
                      • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 19.01.05, 13:50
                        Generalnie trzeba przyznac że panuje skuteczna dezinformacja. Przed chwilą
                        dzwoniłem do Sm Wola i tam też nikt nie mógł mi udzielić żadnej odpowiedzi "bo
                        inspektor nadzoru właśnie jest na budowie". Dobrze że wiedzą że w ogóle taki
                        blak się buduje!!!!!
                        • Gość: xxx5 Re: Serwbud S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:39
                          Po przeprowadzonej rozmowie z kierownictwem budowy dowiedziałem się że nawet
                          jeśli dojdzie do przekazania kluczy to oni muszą mieć kopie zapasową. Nie
                          wyobrażam sobie tekiej sytuacji, kto będzie odpowiadał za zgromadzony materiał
                          w przypadku kradzieży, a z drugiej strony nie życzę sobie żeby ktokolwiek bez
                          mojej wiedzy wchodził do mieszkania. Jeżeli Serwbud lekceważy sobie nas
                          jednostkowo i skutecznie dezinformuje może warto zebrać się w większym gronie i
                          iść na rozmowę bezpośrednio do Prezesa Serwbudu, w innym przypadku to może
                          potrwać do kwietnia. Proszę o opinię
                          • Gość: MARTINEZ Re: Serwbud S.A. IP: *.home.conforama.pl / 217.97.145.* 19.01.05, 15:22
                            W OSTATNICH DNIACH BYŁEM W BIURZE SERWBUDU I PODPISYWAŁEM DOKUMENTY.
                            DOCELOWO TEN BLOK NIE BĘDZIE MIAŁ ADRESU GÓRCZEWSKA 134 TYLKO GRATKOWSKA 6.
                            TAKA MAŁA ZMIANA.
                            POZDRAWIAM
                            • Gość: xxx Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 19.01.05, 15:29
                              No no ładnie MARTINEZ podpisałeś dokumenty bo ulica powinna się nazywać
                              Grodkowska a nie Gratkowska co do numeru to może i racja.
                              • Gość: martinez Re: Serwbud S.A. IP: *.home.conforama.pl / 217.97.145.* 19.01.05, 16:31
                                Panie bystrzacha xxx może masz jakąś informację sprawdzoną, którą możesz się
                                podzielić, a nie tylko śledzić forum i wytykać innym błędy.
                                O moje dokumenty to ty się nie martw.
                            • Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 24.01.05, 17:51
                              Witam sąsiadów i sąsiadki Górczewska 134 / Grodkowska 6
                              Czy również macie problem z otrzymaniem właściwych kluczy? Ja tydzień temu
                              powinnam mieć wymieniony zamek (wkładkę), niestety dotychczas tylko przekładają
                              to z dnia na dzień. Jak wygląda u Was sprawa kluczy?
                              Co do adresu, to bardzo dobrze, że się zmieni.
                              Pozdrawiam
                              • Gość: DAGA Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 25.01.05, 08:22
                                Witam, ja rowniez nie mam jeszcze kluczy. Prawie 3 tygodnie temu bylam na
                                przegladzie technicznym swojego mieszkanka. W ubiegla niedziele bylam na
                                budowie i za pokwitowaniem kluczy u kierownika udalo mi sie wejsc do srodka. Z
                                przykroscia jednak stwierdzam, ze nic nie zostalo u mnie poprawione....przez 3
                                tygodnie.... zgroza. Tak wiec nie wiem kiedy jest jakas realna szana na
                                otrzymanie kluczy.A na dodatek w moim mieszkaniu robotnicy przechowywuja swoje
                                ciuchy i resztki sprzetu. Jezeli ktos wie cos na temat przekazywania kluczy ze
                                spoldzileni prosze piszcie. Pozdrawiam
                                • Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 25.01.05, 09:58
                                  Dzień dobry. Otrzymałam wiadomość, aby zgłosić się do Serwbudu w sprawie
                                  przeglądu technicznego (przegląd był wykonywany ponad miesiąc temu!). Mam
                                  podpisywać jakieś dokumenty, ale nie zostało sprecyzowane jakie.
                                  Odnoszę wrażenie, że co do odbioru docelowych kluczy nikt nie jest zorientowany
                                  w Serwbudzie! Na razie w końcu zobowiązali się kolejny raz, że zostanie
                                  wymieniona wkładka, ale tylko dlatego, że jest jeden klucz budowlany (ciekawe
                                  gdzie są pozostałe cztery). Powiedziano mi także, że klucze będzie przekazywała
                                  Spółdzielnia, ale nie wiadomo kiedy. Dodatkowo, dostaniemy telefon do firmy,
                                  która instalowała drzwi i zamki i sami mamy umawiać się na założenie właściwego
                                  zamka. W związku z tym, obecnie, wszystkie materiały, które składujemy w
                                  mieszkaniach, są narażone na kradzież. W tej sytuacji warto potwierdzać każdą
                                  wizytę na budowie(jest taki "specjalny" zeszyt w biurze budowy).
                                  Piszcie jeżeli macie informacje w kwestii przekazania kluczy i innych istotnych
                                  spraw. Dziękuję i pozdrowienia.
                                  • Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 26.01.05, 11:27
                                    Witam,
                                    Krótkie info, jeżeli nastąpi odbiór techniczny lokalu, Serwbud nalicza opłatę
                                    zryczałtowaną w wysokości 200 zł netto miesięcznie za dostęp do mediów do
                                    momentu odbioru lokalu przez Spółdzielnię. W przypadku kiedy nie zostanie
                                    wyrażona przez lokatora zgoda na tę opłatę, odcięty ma zostać dostęp do
                                    energii, wody itp., w związku z czym prace wykończeniowe w mieszkaniu mogą być
                                    wykonywane dopiero po oficjalnym oddaniu lokalu przez Spółdzielnię.
                                    Taka ciekawostka.
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: antom Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 26.01.05, 11:42
                                      Jest to standardowa praktyka stosowana przez developerów w Wawie. Moi znajomi
                                      taką opłatę eksploatacyjną płacili przez ponad rok (kiedy już mieszkali na
                                      stalłe w mieszkaniu). Jest to tańsze od czynszu i w niektórych układach może
                                      się opłacać. Co do docelowych kluczy to i tak mam zamiar zamontować dodatkowy
                                      zamek Gerdy więc zrobię to najpierw. Mam jeszcze pytanie czy jest określone w
                                      jakich godzinach możemy przebywać w mieszkaniach (oczywiście po godzinach pracy
                                      kierownictwa budowy)?
                                      • Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 26.01.05, 13:32
                                        Dziękuję za wyjaśnienia. Mnie powiedziano dzisiaj, że do ok. połowy marca
                                        będzie naliczana zryczałtowana opłata.
                                        Co do godzin przebywania w mieszkaniach, oficjalnie od 7 rano do 19, natomiast
                                        nieoficjalnie dłużej (do uzgodnienia z ochroną).
                                        Z dodatkowym zamkiem, dobry pomysł, też tak zrobię.
                                        Pozdrawiam.
                    • Gość: karo Re: Serwbud S.A. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.05, 23:47
                      Witam.
                      Cierpliwość też tracę. Teraz widzę że Serwbud ma jakąś dziwną taktykę mydlenia
                      nam oczu obietnicami i chowania głowy w piasek. Ich terminowość jest żadna.
                      Czekają teraz aby lokatorzy brali się do roboty i sami chyba usuwali usterki i
                      niedociągnięcia oraz sprzątali(dużo tego nie ma). U mnie w mieszkaniu taki sam
                      bałagan jak na klatce III. Chciałbym już coś zacząć robić w swim M. Teraz
                      przymkne oko i biorę to co oddają. Trochę czasu zajęło mi znalezienie kogoś do
                      prac wykończeniowych. Całkiem przez przypadek od kumpla z pracy dostałem
                      namiary na odpowiedniego gościa. Oglądałem jego wykonaną prace i to jest to.
                      Przekonam się już niebawem. "Dobra rada" - najpierw poleconą osobę sprawdzajcie
                      jak wykonała robotę u kogoś innego, a potem niech wykaże się u Was.
                      • Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 07.02.05, 09:57
                        Witam, u mnie także podobny bałagan jak na klatce nr III.
                        Czy macie informację na temat wysokości czynszu za 1 m2?

• kacha_d Re: Serwbud S.A. 14.02.05, 15:46
                          Hej wszystkim szukam jakichś glazurników, jesli macie kogoś kogo moglibyście
                          polecić to z góry wielkie dzięki.
                          • Gość: antom Re: Serwbud S.A. IP: 62.111.156.* 15.02.05, 08:47
                            Podaj prywatnego maila to Ci podrzucę.
                          • Gość: Rudzia Re: Serwbud S.A. IP: 212.160.127.* 16.02.05, 10:37
                            Ja mogę polecic bardzo fajną ekipę. Własnie konczą u nas. Zainteresowanych
                            proszę o adresy mailowe, przesle namiary.
                            • kacha_d Re: Serwbud S.A. 16.02.05, 16:39
                              Moj mail kacha_d@gazeta.pl
                              • Gość: monika Re: Serwbud S.A. IP: *.bphleasing.pl 18.02.05, 11:27
                                a mój dou@poczta.onet.pl
    • pablowaw Re: Serwbud S.A. 10.03.05, 10:59
      Witam,

mam pytanie czy macie juz wszystkie rachunki uregulowane z Serwbudem?? ja
      mialem nadpłate i nie mogę sie od 2 mc doprosic o oddanie a to Ksiegowego nie
      ma a to jest chory itd..
      • Gość: daga Re: Serwbud S.A. IP: *.bayer.de 10.03.05, 11:09
        Ja rowniez, Serwbud jest mi winien kase wynikajaca z rozliczenia, ale sie nie
        spieszy i to rowniez od dwoch miesiecy.
        • Gość: Ena Re: Serwbud S.A. IP: *.grassavoye.pl / *.grassavoye.pl 11.03.05, 10:04
          Być może jest ktoś, kto ma już za sobą rozliczenie dopłaty, obawiam się, że
          zapis umowny dot. 5% zmniejszenia lub zwiększenia może nie być respektowany?
          Czy wiecie coś na ten temat?
          • pablowaw Re: Serwbud S.A. 11.03.05, 22:35
            to juz nie staje sie smieszne brak kontaktu z Ksiegowym!!! podobno w
            szpitalu...proponuje zrzutke na Czeczena? bo slowami nie idzie
    • Gość: sasiad, maliniak Re: Serwbud S.A. IP: *.sita.aero 16.04.05, 14:45
      tak z ciekawosci zapytam, co myslicie o jakosci wykonania scian, tynkow,
      szlichty. Jesli chodzi o moje m nie mam zastrzezen, wrecz musze pochwalic.
      Ostatnio ogladalem mieszkanie innego dewelopera. Stan surowy tuz przed odbiorem
      technicznym byl bez porownania gorszy. Big pozytyw. Szkoda że z biurokracja
      jest nie dokonca tak jak bysmy tego sobie zyczyli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka