Gość: Łukasz B. IP: 195.117.230.* 20.01.04, 10:59 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łukasz B. Re: Teklinek B1 Bis IP: 195.117.230.* 20.01.04, 11:13 Witam przyszłych sąsiadów. Ponieważ co miesiąc jeżdżę na budowę patrząc jak postępuje praca i przy okazji robię zdjęcia, to postanowiłem podzielić się zdjęciami z pozostałymi przyszłymi sąsiadami, którzy takiej możliwości nie mają. Zdjęcia są dostępne na stronie www.rabidurbian.republika.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek B1 Bis 01.03.04, 12:30 witam !! ja tez czekam juz na mieszkanko w tym bloku. jaki lokal wybrales? ja jestem na 3 pietrze. pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoberT Re: Teklinek B1 Bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 12:49 A ja sie zastanawiam pomiedzy inwestycja i M AmaBud a Asbud. Jestem w trakcie sprawdzania Asbud gdyz nie podoba mi sie bardzo ich umowa i jesli po rozmowie z prezes nie nabiore zaufania to pewnie bedziemy sasiadami gdyz mocno rozwazam tez wybor osiedla teklinek. Dzieki przedmowcy za linka z przyjemnoscia obejrze proces prac choc co jakis czas rowniez bywam osobiscie i sledze postepy. Zreszta mieszka juz na teklinku moja rodzina i nie narzeka...a to jedna pewna rekomendacja. Ciekawe tylko ile na dzien dzisiejszy maja nie sprzedanych M? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Teklinek B1 Bis IP: 195.117.230.* 01.03.04, 13:11 Witam. Co do mojego mieszkanka, to kupuję wraz z żoną na 5 piętrze, nr na dziś to 501, ciekawe czy taka numeracja pozostanie na stałe? :) Jeżeli chodzi o ilość sprzedanych mieszkań, to nie wiem nic pewnego, ale jak w styczniu odbierałem od nich fakturę za kolejną transzę, to pan otworzył zeszyt, w którym były nazwiska osób, które wpłaciły kasę i takowa faktura im się należy. Nazwisk było na 2 strony zeszytu (format A4), więc wnioskuję z tego, że mają już sprzedaną większość. Zresztą jak w sierpniu wybierałem lokal i chciałem mieszkanie z balkonem który zakręca wzdłóż ściany budynku (takie narożne mieszkanie, 52 m2), to już były wszystkie zarezerowowane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoberT Re: Teklinek B1 Bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 16:56 Czas wykonac do nich telefon... thx Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek B1 Bis 04.03.04, 08:21 i jak sprawa wygląda - mają jeszcze jakieś wolne mieszkania, czy już wszystko się rozeszło jak przysłowiowwe świeże bułeczki ;-) ?? pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wawa Re: Teklinek B1 Bis 04.03.04, 08:27 fotki są całkiem całkie :) ja wynajmuję kawalerkę jakieś 5 min od tego budynku więc codziennie widzę jak budynek rośnie w oczach. Co to jest za aparat? Ja też robie fotki - tak na pamiątkę. Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Teklinek B1 Bis IP: 195.117.230.* 04.03.04, 08:51 Fotki były robione cyfrówką Sony DC-10. Ja pracuję niedaleko od budowanych bloków :), więc nie mam daleko, jak jadę strzelić parę fotek. Fajnie że zbudowali dosyć szybko parking przy Światowida. Jest gdzie stawiać samochód.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek B1 Bis IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.04.04, 21:11 czesc łukasz, a moze pozerkac jak wygląda budowa tego ostatniego etapy 1bis u? bede wdzieczna za info pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
robert.wawa Re: Teklinek B1 Bis 02.04.04, 01:01 Agnieszko, bylem 2 dni temu i z tego co widzialem stoja tylko /niestety/ fundamenty, ale i przy nich cos sie dzieje bo jeden z pracownikow je malowal pozdr robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek B1 Bis IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.04.04, 17:31 jak bedziesz mial nowe info nt budowy i w ogole daj znac, ja nie bardzo mam jak tam jexdzic bo jestem z dzidziusiem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek B1 Bis IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.04.04, 17:28 czesc, a jak wyglada kwestia miejsc do zabawy dla dzieciaków? jest cos gdzies w poblizu? miejsca na specery zapewne nad wisła a co oprocz tego? napiszcie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Teklinek B1 Bis IP: 195.117.230.* 05.04.04, 09:26 Witaj Agnieszka. Jeżeli chodzi o sprawę miejsc zabaw dla dzieciaków, to wygląda to tak. Zaraz obok Teklinka (na lewo od niego) jest coś na kształ lasu. Można tam śmiało spacerować z maleństwem. Natomiast jak pojedzie się gdziś tak z kilometr Odkrytą, to dojeżdża się do końca drogi, gdzie zaczyna się park krajobrazowy. Są tam jakieś żadkie rośliny i ptaki, więc nam tego nie zabudują. Ciekawie wygląda sprawa wolnej przestrzeni pomiędzy Teklinkiem a sąsiadem na lego (patrząc od Odkrytej). Jak byłem w sobotę 03 kwietnia, to widziałem że coś tam zaczeli robić. Tzn. wokół powstałych parkingów wyrównano ziemię, jakby pod trawniki, natomiast wolny, nie zabudowany teren koło bud. B1 Bis i B1 Bis U zaczął być wyrównywany. Może faktycznie powstanie tam mały plac zabaw czy coś w tym stylu. Pewne jest to, że nie będzie żadnej uliczki łączącej Światowida z Odkrytą przechodzącą koło naszch przyszłych mieszkań. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Teklinek B1 Bis IP: *.chello.pl 06.04.04, 20:11 fajny z ciebie ludzik łukasz, zawsze mozna na ciebie liczyc ze odpiszesz :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś