Dodaj do ulubionych

Teklinek B1 Bis

IP: 195.117.230.* 20.01.04, 10:59
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz B. Re: Teklinek B1 Bis IP: 195.117.230.* 20.01.04, 11:13
      Witam przyszłych sąsiadów. Ponieważ co miesiąc jeżdżę na budowę patrząc jak
      postępuje praca i przy okazji robię zdjęcia, to postanowiłem podzielić się
      zdjęciami z pozostałymi przyszłymi sąsiadami, którzy takiej możliwości nie
      mają. Zdjęcia są dostępne na stronie www.rabidurbian.republika.pl
      Pozdrawiam.
      • krzysztof_wawa Re: Teklinek B1 Bis 01.03.04, 12:30
        witam !! ja tez czekam juz na mieszkanko w tym bloku. jaki lokal wybrales? ja
        jestem na 3 pietrze.

pozdrawiam
        Krzysztof
        • Gość: RoberT Re: Teklinek B1 Bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 12:49
          A ja sie zastanawiam pomiedzy inwestycja i M AmaBud a Asbud. Jestem w trakcie
          sprawdzania Asbud gdyz nie podoba mi sie bardzo ich umowa i jesli po rozmowie z
          prezes nie nabiore zaufania to pewnie bedziemy sasiadami gdyz mocno rozwazam
          tez wybor osiedla teklinek. Dzieki przedmowcy za linka z przyjemnoscia obejrze
          proces prac choc co jakis czas rowniez bywam osobiscie i sledze postepy.
          Zreszta mieszka juz na teklinku moja rodzina i nie narzeka...a to jedna pewna
          rekomendacja. Ciekawe tylko ile na dzien dzisiejszy maja nie sprzedanych M?
          • Gość: Łukasz B. Re: Teklinek B1 Bis IP: 195.117.230.* 01.03.04, 13:11
            Witam. Co do mojego mieszkanka, to kupuję wraz z żoną na 5 piętrze, nr na dziś
            to 501, ciekawe czy taka numeracja pozostanie na stałe? :) Jeżeli chodzi o
            ilość sprzedanych mieszkań, to nie wiem nic pewnego, ale jak w styczniu
            odbierałem od nich fakturę za kolejną transzę, to pan otworzył zeszyt, w którym
            były nazwiska osób, które wpłaciły kasę i takowa faktura im się należy. Nazwisk
            było na 2 strony zeszytu (format A4), więc wnioskuję z tego, że mają już
            sprzedaną większość. Zresztą jak w sierpniu wybierałem lokal i chciałem
            mieszkanie z balkonem który zakręca wzdłóż ściany budynku (takie narożne
            mieszkanie, 52 m2), to już były wszystkie zarezerowowane.
            Pozdrawiam.
            • Gość: RoberT Re: Teklinek B1 Bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 16:56
              Czas wykonac do nich telefon... thx
              • krzysztof_wawa Re: Teklinek B1 Bis 04.03.04, 08:21
                i jak sprawa wygląda - mają jeszcze jakieś wolne mieszkania, czy już wszystko
                się rozeszło jak przysłowiowwe świeże bułeczki ;-) ??

pozdrawiam
                Krzysztof
      • krzysztof_wawa Re: Teklinek B1 Bis 04.03.04, 08:27
        fotki są całkiem całkie :) ja wynajmuję kawalerkę jakieś 5 min od tego budynku
        więc codziennie widzę jak budynek rośnie w oczach. Co to jest za aparat? Ja też
        robie fotki - tak na pamiątkę.

Krzysztof
        • Gość: Łukasz B. Re: Teklinek B1 Bis IP: 195.117.230.* 04.03.04, 08:51
          Fotki były robione cyfrówką Sony DC-10. Ja pracuję niedaleko od budowanych
          bloków :), więc nie mam daleko, jak jadę strzelić parę fotek. Fajnie że
          zbudowali dosyć szybko parking przy Światowida. Jest gdzie stawiać samochód.:)
          • Gość: agnieszka Re: Teklinek B1 Bis IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.04.04, 21:11
            czesc łukasz, a moze pozerkac jak wygląda budowa tego ostatniego etapy 1bis u?
            bede wdzieczna za info
            pozdr
            • robert.wawa Re: Teklinek B1 Bis 02.04.04, 01:01
              Agnieszko,
              bylem 2 dni temu i z tego co widzialem stoja tylko /niestety/ fundamenty, ale i
              przy nich cos sie dzieje bo jeden z pracownikow je malowal
              pozdr
              robert
              • Gość: agnieszka Re: Teklinek B1 Bis IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.04.04, 17:31
                jak bedziesz mial nowe info nt budowy i w ogole daj znac, ja nie bardzo mam jak
                tam jexdzic bo jestem z dzidziusiem... ;-)
      • Gość: agnieszka Re: Teklinek B1 Bis IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.04.04, 17:28
        czesc, a jak wyglada kwestia miejsc do zabawy dla dzieciaków? jest cos gdzies w
        poblizu? miejsca na specery zapewne nad wisła a co oprocz tego? napiszcie
        pozdrawiam
        • Gość: Łukasz B. Re: Teklinek B1 Bis IP: 195.117.230.* 05.04.04, 09:26
          Witaj Agnieszka.
          Jeżeli chodzi o sprawę miejsc zabaw dla dzieciaków, to wygląda to tak. Zaraz
          obok Teklinka (na lewo od niego) jest coś na kształ lasu. Można tam śmiało
          spacerować z maleństwem. Natomiast jak pojedzie się gdziś tak z kilometr
          Odkrytą, to dojeżdża się do końca drogi, gdzie zaczyna się park krajobrazowy.
          Są tam jakieś żadkie rośliny i ptaki, więc nam tego nie zabudują. Ciekawie
          wygląda sprawa wolnej przestrzeni pomiędzy Teklinkiem a sąsiadem na lego
          (patrząc od Odkrytej). Jak byłem w sobotę 03 kwietnia, to widziałem że coś tam
          zaczeli robić. Tzn. wokół powstałych parkingów wyrównano ziemię, jakby pod
          trawniki, natomiast wolny, nie zabudowany teren koło bud. B1 Bis i B1 Bis U
          zaczął być wyrównywany. Może faktycznie powstanie tam mały plac zabaw czy coś w
          tym stylu. Pewne jest to, że nie będzie żadnej uliczki łączącej Światowida z
          Odkrytą przechodzącą koło naszch przyszłych mieszkań. :)
          Pozdrawiam.
    • Gość: agnieszka Re: Teklinek B1 Bis IP: *.chello.pl 06.04.04, 20:11
      fajny z ciebie ludzik łukasz, zawsze mozna na ciebie liczyc ze odpiszesz :-)
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka