gosc.aha 04.03.10, 07:42 Podobne ceny , tylko lepszy dojazd z Ząbek do centrum Warszawy. Korki do Piaseczna swoje robią. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zabki Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: *.chello.pl 04.03.10, 08:08 Mieszkam w Zabkach i... odradzam!! To byl blad mojego zycia ze kupilismy tu mieszkanie -(( Sterczymy w korkach kazdego dnia niszczac zawieszenia na tych dziurach!. Pomijam fakt, ze same Zabki sa przerazajaco brudne, szare i pozbawione infrastruktury. Nie wiem gdzie pracujesz, ale jesli masz jezdzic chelmzynska i marsa to informuje, iz dojazd od ronda na Powstancow ( pd czesc Ząbek ) do skrzyzowania Marsa i Płowieckiej potrafi zająć ok 1 h. Przyczyna sa nie tyle rozkopy na skrzyzowaniu a magiczny przejazd kolejowy na Chelzynskiej ktory potrafi zablokować całą ulicę do centrum Zabek. Do tego przyjdzie ci mieszkac wsrod niejednokrotnie bardzo specyficznych ludzi ( trzepanie dywanow na balkonie, palenie grili na baloknie, wystawianie smieci i butow na klatce, parkowanie na twoim miejscu parkingowym etc)> poczytaj sobie zabkowskie forum na gazecie- rozeznasz sie w swoim ( ewentualnym ) przyszlym sasiedztwie :P Moja opinia: kup mniejsze mieszkanie w Warszawie, moze bedzie Ci ciasniej ale bedziesz widywac swoje dzieci lub, jesli ich nie masz, bedziesz mogl prowadzic normalne zycie towarzyskie. I przejedz sie chelmzynska i lodygowa zeby zrobic test zawieszenia - przy analizowaniu kosztow dolicz koszt wachy ( korki) oraz koszt napraw fury. Jesli nie masz samochodu - zapomnij o zabkach. Albo dolicz sobie 3-4 h dziennie na dojazdy do pracy i z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: *.chello.pl 04.03.10, 10:45 Nie przesadzaj.... Ząbki są o niebo lepsze... wiem to z własnego doświadczenia - mieszkałem zarówno w jednej miejscowości jak i drugiej... Odpowiedz Link Zgłoś
perneon Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 04.03.10, 11:16 różnica jest zasadnicza - z ząbek na wileński koleją jedzie się 7 minut i pociągi kursują w szczycie średnio co 15 minut. naturalnie jak ktoś jest taki arystokrata, że woli godzinę stać w korku zamiast tłuc się zbiorkomem z ludem... no to jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: 94.75.122.* 04.03.10, 13:03 perneon napisał: > różnica jest zasadnicza - z ząbek na wileński koleją jedzie się 7 minut i > pociągi kursują w szczycie średnio co 15 minut. naturalnie jak ktoś jest taki > arystokrata, że woli godzinę stać w korku zamiast tłuc się zbiorkomem z ludem.. > . > no to jego problem. zanim cos napiszesz to pomysl po pierwsze do kolejki trzeba sie dostac a z siedli na powstancow zajmie to w godzinach poranych ok 40 min a nie kazdy pracuje na wileniaku wiec z dworca do pracy np na słuzewcu kolejna godzina razem juz masz ponad 2 w jedna strone a jak bez samochodu odebrac dzieci zrobic zakupy czy zabrac cos do domu pomyslales o tym? wszytsko to zrobisz kolejka ? zabki odradzam komunikacyjnie to jest najgorsza miejscowosc podwarszawska praktycznie odcieta od swiata i na wiele lat tak pozostanie Odpowiedz Link Zgłoś
perneon Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 04.03.10, 13:10 a co mnie obchodzi gdzie ty pracujesz, albo jak dowozisz dzieci. nie mam zamiaru przekonywać takiego wszechwiedzącego mistrza, ale wierz mi - ludzie nie mają samochodów i nawet robią zakupy, a ich dzieci chodzą do szkół. stwierdzam fakt - jeśli ktoś chce się dostać do centrum to ząbki nie są złe. najpierw na wileniak, potem tramwaj 10-15minut i jesteś w cywilizacji. pewnie że lepiej mieszkać w śródmieściu, ale na tle pozostałych podwarszawskich miejscowości ząbki wyglądają całkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as przekonales mnie IP: 94.75.122.* 05.03.10, 09:09 > a co mnie obchodzi gdzie ty pracujesz, albo jak dowozisz dzieci. nie mam zamiar > u > przekonywać takiego wszechwiedzącego mistrza, ale wierz mi - ludzie nie mają > samochodów i nawet robią zakupy, a ich dzieci chodzą do szkół. > stwierdzam fakt - jeśli ktoś chce się dostać do centrum to ząbki nie są złe. > najpierw na wileniak, potem tramwaj 10-15minut i jesteś w cywilizacji. pewnie ż > e > lepiej mieszkać w śródmieściu, ale na tle pozostałych podwarszawskich > miejscowości ząbki wyglądają całkiem dobrze. jak mieszkasz na dworcu w zabkach a pracujesz na wileniaku nie masz dzieci nie robisz zakupow i nie masz samochodu to zabki sa super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waiter Re: przekonales mnie IP: *.171.95.114.static.crowley.pl 05.03.10, 10:40 Ząbki są zdecydowanie lepsze niż Piaseczno - dlaczego ? Jesli ktoś pomieszka chociażby już kilka miesiecy w Warszawie, to będzie wiedział dlaczego i to bez głupiego gadania jak to piszą niektózy na tym forum Ze swojego doświadczenia natomiast mogę i chciałbym dodać dla osób czytających to forum, żeby lepiej nie szukały mieszkania w "firmie" dolcan, jesli już chcą się osiedlić w Ząbkach, bo będą mieli bez watpienia kłopoty - jesli nie na całe życie, to conajmniej na kilkanaście lat i to bardzo skutecznie może obrzydzić im mieszkanie, a właściwie niemieszkanie w Ząbkach, bo po prostu nie będą mieli gdzie mieszkać za sprawą tej złodziejsko - oszukańczej pseudo - firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ząbek Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: *.centertel.pl 07.03.10, 00:20 > różnica jest zasadnicza - z ząbek na wileński koleją jedzie się 7 minut i pociągi kursują w szczycie średnio co 15 minut. naturalnie jak ktoś jest taki arystokrata, że woli godzinę stać w korku zamiast tłuc się zbiorkomem z ludem.. > no to jego problem. Towarzyszu, czujnośc na froncie walki klas się chwali, ale przecież w korku też stoi się z ludem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: 81.210.48.* 04.03.10, 13:22 Niedlugo bedzie spore rondo na Marsa oraz powstana wiadukty wiec z Zabek przelot na druga strone Wisly znacznie sie poprawi. Piaseczno natomiast nie ma szans na poprawe komunikacji, tam bedzie tylko gorzej. Wybralbym Zabki, prawie jak Warszawa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azimut Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: 83.143.165.* 23.04.10, 22:41 Ty chyba hulajnogą jeździsz. Ja z Ząbek do Sadyby przez most Siekierkowski dojeżdżam w 30 do 40 minut. Kumpel mieszka w Józefosławiu (a więc jeszcze przed Piasecznem) i jemu dojazd do Sadyby zajmuje rano godzinę. Jak spróbujesz kiedyś wydostać się z Piaseczna Puławską w kierunku centrum to docenisz Ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: *.aster.pl 23.04.10, 22:48 Są jeszcze inne drogi z Piaseczna do Warszawy niż Puławska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafel Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: *.chello.pl 21.06.10, 09:28 te 30 minut to liczysz chyba od pokonania przejazdu kolejowego na chelmzynskiej.Drugie 30 minut trzeba doliczyc na wyjazd z Zabek-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: 94.75.121.* 04.03.10, 13:20 A ile za metr jest w Zabkach i Piasecznie? Bo wybór tragiczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Mieszkanie kupic - Ząbki NIGDY! IP: 213.108.152.* 04.03.10, 13:47 mieszkałam w Zabkach ! Tragedia... ucieklismy czym predzej... 1h rano w samochodzie i 1,5h wieczorem z centrum W-wy. Al. Solidarności. Ogólnie Zabki sa nieudolna gminą. W nic nie inwestują i to trwa tak od lat.... wielu. Nic tam się nie zmienia, oprócz tego, że przybywa bloków :( Teraz mieszkam w gminie Raszyn i całkowita różnica ! Każdemu źle kojarzy się ta część W-wy , bo Al. Krakowska. Jednak miejscowi nie stoją w tych korkach... znamy uliczki objazdowe i w 0,5 h jestem u celu - w centrum W-wy.... kompletnie bezstresowo ! A z Ząbek to musisz mosty przejechać... jak sie zakorkuje to lipa :( Mam jak na wsi, a jednak blisko W-wy. Do szkoły jeździ autobusik szkolny, przedszkole 700m, a sklepy Janki czy Okęcie - 10 minutek. Oczywiście dla niezmotoryzowanych komunikacja istnieje ;) Jesli ktoś szuka w tych okolicach domu to moge podesłać info na maila ! euromat@op.pl A Zabki naprawde odradzam !!! Ten kto tam mieszka to się nie przyzna, ale naprawde tragedia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenio Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: 213.25.170.* 04.03.10, 13:59 Większość twierdzi że Ząbki są be - tak samo jak lewobrzeżni mówią że Praga jest be. Wydaje mi się że lokalizacja obok dworca w Ząbkach i perspektywa metra za 3 lata z Wileńskiego jest poważnym argumentem za Ząbkami - które prawdopodobnie jak Wesołą będą włączone do Wawy niezadługo. ( raczej prędzej niż Piaseczno) Odpowiedz Link Zgłoś
zxczxck Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 05.03.10, 11:35 Punkt iwdzenia zależy od punktu siedzenia :) Wcześniej, jak wynajmowałam mieszkanie na saskiej kępie dojeżdżałam do pracy na Wierzbnie 40-45 minut (łącznie z czasem dojścia do przystanku)… od niedawna mieszkam w Piasecznie i czas dojazdu wychodzi mi średnio 50-55 minut (w obu przypadkach komunikacja miejska lub dla czepliwych także podmiejska)… dla mnie różnica żadna… Dodam jeszcze, choć nie wiem czy mi co poniektórzy uwierzą, że mój chłopak dojeżdża do pracy samochodem na plac bankowy w 50-60 minut… (wyjeżdża przed 9 rano).. fakt, ze dane te nie opierają się o czas, kiedy śnieg padał bez opamiętania…. Moim zdaniem, jeśli wahasz się pomiędzy Piasecznem a Ząbkami powinieneś/Aś wybrać się do obu miejscowości i przekonać się na własnej skórze jak to wygląda… aha i koniecznie przejedź się tramwajem w wileniaka do centrum w te 10 minut!!! Heheh Przyznaje, że mój pomysł zamieszkania w ząbkach szybko wyperswadowali mi moi dwaj znajomi mieszkający właśnie w ząbkach, w dwóch jej różnych częściach, najbardziej podobał mi się argument, że w nowych osiedlach, nie zdąże wyjechac z garażu a już będę stała w korku Każdy ma inne oczekiwania, więc najlepiej sam „pozwiedzaj” i zobacz co i jak… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waiter Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: *.171.95.114.static.crowley.pl 05.03.10, 13:03 No fakt jadąc do centrum - stoi się w korku na Łodygowej, ale też stoi się na Puławskiej, tyle że jest różnica w tym czy w tym korku ma się przejechać do centrum W-wy (jesli ktos tego potrzebuje) kilka kilometrów (jak z Ząbek), czy conajmniej kilknaście (jak z Piaseczna). Jak ktoś pracuje gdzieś na południu Warszawy (mowa była wczesniej o Wierzbnie) to Piaseczno być może jest ok, ale jak by musiał juz pojechac dalej - to już wtedy będzie (jak to się mówi) kaplica. Z Piaseczna też jeździ jakaś kolej na zachód Warszawy, ale jak tam byłem to raczej mało mieszkańców ma tam blisko do tej stacji gdzie jest ta kolej, natomiast reszta jest skazana na dojazd ul. Puławską. Jak to napisał któryś przedmówca, trzeba pojechać w jedno i drugie miejsce i samemu zobaczyć i ocenić jak to wygląda. On ma rację. Ja też tak właśnie zrobiłem kilka lat temu, pojechałem, zobaczyłem i wybrałem - Ząbki. Byłem też w innym miejscach, np. w Jabłonnej, w Legionowie, Markach, byłem też w Wesołej czy w Wilanowie tam gdzie stoją apartamenty w cenie po 50 tys. zł za metr, a pomiedzy nimi rośnie kapusta. Ząbki za każdym razem wyglądają na tym całym tle najlepiej, bo wystrczy spojrzeć na jakąś mapę / plan Warszawy i jej najbliższych okolic i wtedy okaże się że widac na niej Ząbki (jako jej część), natomiast wszystkie pozostałe ww. miejscowości są już niewidoczne - z tego to prostego powodu, że leżą o wiele dalej od centrum Warszawy, niż Ząbki i z tego właśnie powodu nie są już ujęte na tej mapie. Proste. p.s. a jak ktoś chce mieszkać na polu kapuścianym (co wcale nie jest takie złe) to zamiast Wilanowa za 50 tys. zł za metr, lepiej niech wybierze ul. Lazurową - tam będzie 8 tys. zł za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: *.lcel.com.pl 05.03.10, 15:47 > Ząbki za każdym razem wyglądają na tym całym tle najlepiej, bo wystrczy spojrzeć na jakąś mapę / plan Warszawy i jej najbliższych okolic i wtedy okaże się że widac na niej Ząbki (jako jej część), natomiast wszystkie pozostałe ww. miejscowości są już niewidoczne < - i to jest podstawowy błąd w ocenie sytuacji bo czym innym jest pomiar linijką na mapie a czym innym "fizyczny" dojazd. Też popełniłem ten błąd kupując mieszkanie w Ząbkach w 1998. Ząbki tylko na mapie wyglądają dobrze. Obserwuję to miasto od 1998 i właściwe przez te 12 lat nic tam sie nie zmieniło poza tym że zabudowano chaotycznie prawie całą przestrzeń wzdłuż ul.Powstańców. Kiedy kupowałem tam mieszkanie ta okolica była prawie pusta i naiwnie liczyłem ze rozwinie się tam coś ciekawego, rzut kamieniem do Warszawy i jednocześnie z dala od zgiełku. Bardzo szybko otrzeźwiałem i bardzo szybko zrozumiałem że jedynym lekarstwem na wszechobecny bałagan, brud, kurz, błoto i ogóną szpetotę jest przeprowadzka w inne miejsce. O dojeździe nie będę się rozpisywał ale totalnym nieporozumieniem jest podejście "dojazd kolejką zajmuje mi 8 minut". Czy to znaczy że kupujesz mieszkanie na dworcu w Ząbkach a pracujesz na stacji W-wa Wileńska ?. Do dzisiaj pamiętam specyficzny zapach z autobusu 145 - mieszankę alkoholu i potu...brrr, tłok i półgodzinne oczekiwania na autobus w otoczeniu łysych młodzieńców w dresach. Na szczęście od ponad 5 lat nie mieszkam w Ząbkach. Wyprowadziłem się i to była dobra decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
eewa18 Praska strona W-wy jest tańsza 06.03.10, 04:38 Może nawet weselsza. salon.pl/forum/temat/6653/Czy-kupic-mieszkanie-w-Zabkach-k--Warszawy.html Odpowiedz Link Zgłoś
1folio Stacja kolejowa Warszawa- Zacisze 06.03.10, 06:03 Now astcaj kolejowa pomiędzy Ząbkami a Dw. Wileńskim. www.zacisze.info/viewmore.php?nid=502&latest Odpowiedz Link Zgłoś
1folio Pogoda dla Ząbek 06.03.10, 06:36 Z Warszawskiego Zacisza na Targówku. www.meteogroup.pl/pl/home/pogoda/pogoda_na_swiecie/pogoda_lokalna/miasto/48X3712/zabki.html?cityID=48X3712 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek po co kupowac ster domy ???? nowe technologie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 19:45 sa tansze w budowie i w mieszkaniu po co kupowac drogo starego grzmota - przeciez rozbiorka nie jest za darmo ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: *.chello.pl 23.04.10, 23:22 zawa;l se naciagaczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zdecydowanie Piaseczno IP: 85.222.87.* 21.06.10, 00:24 bo większość firm jest na Służewcu tzw. zagłębie biurowe - i blisko jest KM na podstawie Warszawskiej Karty Miejskiej na Stację Służewiec, a instytucje państwowe też na Mokotowie. a Ząbki zawsze są po drugiej stronie Wisły i trzeba jeszcze przejechać most a to jest prawdziwa tragedia - mieszkałem na Bródnie (a obok są Ząbki) to wiem co mówię! Odradzam Ząbki! Odpowiedz Link Zgłoś
narrinka Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 21.06.10, 18:32 Ja wybrała bym Ząbki, moze dlatego że wolę naszą stronę wisły. Jakoś tak u nas ladniej spokojniej a nie te centrum i tamte strony. Każdy ma swoje zdanie, najepiej samemu wybrac. Ząbki powoli się rozwijają nowe autobusy itp tez idzie na plus. Przez ostatnie 3 lata duzo sie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ładne Ząbki Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: *.centertel.pl 21.06.10, 19:45 > Ja wybrała bym Ząbki, moze dlatego że wolę naszą stronę wisły. Jakoś tak u nas ladniej spokojniej a nie te centrum i tamte strony. Gdzie w Ząbkach jest ładnie? Możesz podac przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilsa Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? IP: *.xdsl.centertel.pl 24.06.10, 19:21 Zamiast Piaseczna polecam Pruszków. Pruszków to miasto z prawdziwego zdarzenia (Piaseczno to dziwaczne przedmieścia), z parkami i dobrym dojazdem pociągiem do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka6897 Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 23.06.18, 17:19 Widzę, że część z Was zdecydowała się na Ząbki i średnio jesteście zadowoleni. Ja akurat wybrałam Piaseczno i jestem bardzo zadowolona z mężem. Fajna okolica, cena i przyjemny rozkład pomieszczeń. Ucierpiał jedynie czas dojazdu do pracy, ale przynajmniej jesteśmy już na swoim :D Jeśli ktoś jest zainteresowany to polecam Dom Marzeń Piekut, a może zostaniemy sąsiadami :D Odpowiedz Link Zgłoś
werdi54 Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 17.11.18, 12:43 Ząbki mają swój niebywały urok. Co do mieszkania w Ząbkach polecam neptun.polnord.pl/ . Odbiór mieszkań już w maju 2019. Ja swoje kupiłem. Może będziemy sąsiadami? Odpowiedz Link Zgłoś
olszi Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 23.06.19, 19:55 Tak chwalicie Polnord, ale coś się nie zanosi aby obniżyli ceny…. A mają takie niezaniskie Odpowiedz Link Zgłoś
boruta8 Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 26.07.19, 11:37 Też nie przesadzajmy, na tle okolicy mają zdecydowanie lepszą jakość Odpowiedz Link Zgłoś
dzawol Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 22.08.19, 13:39 Dobra jakość rzadko idzie w parze z niską ceną. Warto się przejechać na miejsce, żeby zobaczyć, że Neptun jest warty wydania ciut więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
mpawlak232 Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 23.08.19, 11:58 W którym miejscu to osiedle? Odpowiedz Link Zgłoś
dzawol Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 23.08.19, 13:40 Na Powstańców w Ząbkach. Niezła lokalizacja, bo prawie przy samym wylocie w kierunku Żołnierskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mpawlak232 Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 11.09.19, 12:14 Żołnierska wiecznie zapchana, tak więc podziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dzawol Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 11.09.19, 14:19 No to chyba Cię dawno tutaj nie było, bo przez ostatnie lata wiele się zmieniło. Zdaje się, że czekają na ostatnie odbiory. Już się jeździ spoko, a będzie tylko lepiej. Warto było czekać i się przemęczyć :D Odpowiedz Link Zgłoś
mpawlak232 Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 26.09.19, 16:04 To jakiś nowy deweloper? Nie słyszałem o nim .. Odpowiedz Link Zgłoś
dzawol Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 27.09.19, 14:43 Budują od ponad 40 lat, więc raczej nie taki nowy :P Trochę betonu w całej Polsce już postawili ;) Odpowiedz Link Zgłoś
martinsoolarz Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 27.09.19, 15:09 A gdzie teraz mało wołają za metr w dobrej lokalizacji? Zamieniam się w słuch ;) Odpowiedz Link Zgłoś
seblilla Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 27.09.19, 21:35 co myślicie o Ożarowie? Brat męża mieszka w Ząbkach, drugi w Markach a my myślimy o Ożarowie, jak patrzyłam ceny mieszań to wychodzi dużo taniej niż sama stolica Odpowiedz Link Zgłoś
martitap Re: Mieszkanie kupic - Ząbki czy Piaseczno ? 30.09.19, 09:39 Osobiście wybrałabym Ząbki! Odpowiedz Link Zgłoś