Dodaj do ulubionych

Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam informacji

30.03.10, 16:21
Witajcie,

od jakiegoś czasu rozglądamy się z mężem za mieszkaniem. Rozważaliśmy rynek
wtórny i pierwotny, dzielnice przeróżne. Obejrzeliśmy kilkadziesiąt mieszkań.
I chyba w końcu znaleźliśmy... Wybór padł na Ostoję Wilanów. Deweloper Fadesa
Polnord. Zarezerwowaliśmy mieszkanie w etapie 6.

Zanim jednak podejmiemy ostateczną decyzję i podpiszemy umowę, chciałabym
zapytać was, drodzy forumowicze, jakie są wasze doświadczenia z tym
deweloperem? Co o nim wiecie? Może ktoś z was mieszka w Ostoi Wilanów i opowie
coś z własnego doświadczenia. Może ktoś z was również przymierza się do zakupu
mieszkania w etapie 6...
Wszelkie informacje mile widziane.
W końcu zakup mieszkania to poważna decyzja i chcemy ją podjąć naprawdę rozważnie.

Pozdrawiam serdecznie
Flyball
Obserwuj wątek
    • Gość: antoni Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.10, 17:43
      Witam przyszłą sąsiadkę. My z mężem też kupiliśmy piękne mieszkanko
      w tej inwestycji. Jeszcze tylko kredycik i wio!!!!!
      • flyball Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform 31.03.10, 10:30
        Witam serdecznie. :)
      • ndorfina1 pierwsza rata kredytu za darmo 28.11.11, 16:40
        Witam,

Zapraszamy osoby, kupujące mieszkania na osiedlu Ostoja Wilanów, do skorzystania ze specjalnej oferty finansowania

ndorfina.pl/promocja-ostojawilanow
    • Gość: Łucja i Gosia Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: 109.243.254.* 30.03.10, 20:40

Witam

My już jesteśmy po kredycie. Mieszkania w fadesie są bardzo fajne, widne, ustawne, przestronne, są duże odległości od okien sąsiadów, Świątynia Opatrzności wcale nie jest tak blisko, pani dyrekor sprzedaży i sprzedawcy są bardzo mili. Bardzo szybciutko usuwają userki, których nie ma zresztą tak dużo. Mają dużą wiedzę i kompetencje. Wszystkie formalności idą bardzo szybko. Po wpłacie pieniążków odbierają telefony i odpisują na e-maile. Pełen profesjonalizm. Cieszę się, że wybrałyśmy fadesę. polecamy, pa

• Gość: Arek i Jerzy Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: *.spray.net.pl 30.03.10, 20:49
        podpisujemy sie w 1000% pod ta opinia. A dodamy jeszcze, ze jest mnostwo
        swietnych sasiadow do poznania!
    • Gość: ciepły_leszek Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 20:58
      Ja z przyjacielem też się zdecydowaliśmy! Kredycik (wio!) już mamy.
      Teraz tylko wybrać tęczowe farby do sypialni i ... witajcie przyszli
      sąsiedzi!
    • cynicznie_ironiczny Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform 30.03.10, 21:02
      My z żoną już mieszkamy! Jest na prawdę super! Ztym, że my bez
      kredyciku. Zapłaciliśmy gotówką, więc wykończyli nam trochę szybciej.
      Zwłaszcza dojazd nam się podoba!
    • Gość: frajerek Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 21:05
      A ja na razie mieszkam u mamusi ale już niedługo. jak przestanie
      padac przeprowadze siedo kartonu po waszej lodowce!
      • Gość: helou Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: *.aster.pl 30.03.10, 21:15
        ja też zrobiłem wio, potem prryy i...nazat! Ale kunikiem dojechalim
        z kobitą do naszygo apartamentu tylko ochrona kunia wypłoszyła i
        wrócilim do wieś...
        • flyball Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform 31.03.10, 10:31
          Założyłam wątek na tym forum. Spodziewałam się konstruktywnych wypowiedzi
          poważnych ludzi. Z żalem muszę przyznać, że bardzo się pomyliłam. :(
          Nie tracę jednak nadziei, że rozsądni ludzie gdzieś na tym forum są...
    • wuetend Re: niby nowoczesne osiedle dla nuworyszy 31.03.10, 11:34
      tylko ta ŚOB ma się tam jak pięść do nosa.
      !!!!!!! LU?DZIE KUPUJCIE KRZYSZTAL WILANOWA !!!!!!

-------------------
      pozdrawiam
      • Gość: flyball Rzoczarowanie :( IP: *.128.12.110.static.crowley.pl 01.04.10, 13:35
        Czy nie ma tym forum nikogo, kto byłby klientem Fadesy bądź mieszkańcem Ostoi
        Wilanów? :(
        • Gość: To chyba Re: Rzoczarowanie :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 14:04
          O czymś świadczy prawda :> ?
          • Gość: flyball Re: Rozczarowanie :( IP: *.128.12.110.static.crowley.pl 01.04.10, 15:21
            Może to faktycznie tak wyglądać, choć wątpię, aby to była prawda.
            Ile razy byłam w biurze fadesy, kłębiły się tam tłumy ludzi.
            • Gość: Prima Re: Rozczarowanie :( IP: *.ip.netia.com.pl 01.04.10, 15:48
              Gość portalu: flyball napisał(a):

> Ile razy byłam w biurze fadesy, kłębiły się tam tłumy ludzi.

Wczesniej porzedzono komunikatem:

"Uwaga pracownicy biura! Na horyzoncie pojawil sie klient! Uprasza sie
              wszystkich pracownikow biurowych o niezwloczne stawienie sie w punkcie obslugi
              klienta i robienie wrazenia zinteresowanych zakupem!

Dziekujemy!"
            • Gość: bardzociekawywątek Re: a dużo razy była pani w biurze fadesy? IP: 212.180.168.* 01.04.10, 22:02
              to bardzo ciekawe. żeby mieć minimalną pewność, iż w biurze fadesy ludzi
              faktycznie bywa dużo, trzebaby się tam zjawić min. 30 razy. Czy udało się aż tyle?
              Czekamy z niecierpliwością na doniesienia. To bardzo ciekawe !
            • Gość: oleg tabuny wrecz bym powiedzial IP: *.spray.net.pl 02.04.10, 10:28
              > Ile razy byłam w biurze fadesy, kłębiły się tam tłumy ludzi.

tak, tak, ciemny tłum kłębił się i wyciągał ręce...

www.youtube.com/watch?v=dUcWiRwtUxw
              • Gość: sąsiad Re: tabuny wrecz bym powiedzial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 22:05
                a tu jest wirtualny spacer po Ostoi
                wilanów
                Ostoja Wilanów
    • Gość: gość Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: *.aster.pl 22.06.10, 00:01
      Witam,
      czy już kupiliście mieszkanie w tej inwestycji?
    • Gość: Guest OSTOJA - opinie o mieszkaniach, akustyka etc IP: *.aster.pl 28.11.10, 23:49
      Witam! Jak w temacie chciałbym zapytać, jak z jakością wykończenia mieszkań na nowym Wilanowie, czy nic nie odpada, etc.? No i kwestia akustyki zwłaszcza na Ostoi - czy mieszkania są odpowiednio ciche, tzn. nie czy słychać jak sąsiad wierci lub tłucze młotkiem, tylko czy np. nie słuchać rozmów sąsiadów, chodzenia po mieszkaniu - tupania, czy upadku łyżki ze stółu? Czy słychać byle przejście sąsiada po korytarzu itp ?
      Bardzo proszę o odpowiedź i podzielenie się opiniami osoby mieszkające już na terenie Ostoi, ale także innych wilanowskich osiedli. Dzięki.
      Pozdrawiam.
      • Gość: lucjan i gostek Re: OSTOJA - opinie o mieszkaniach, akustyka etc IP: *.core.ynet.pl 29.11.10, 00:44
        www.e-wilanow.pl/forum/11/1353
        • Gość: gosia i polucja Re: OSTOJA - opinie o mieszkaniach, akustyka etc IP: *.core.ynet.pl 30.11.10, 21:48
          www.e-wilanow.pl/forum/11/1076
      • Gość: Guest Jeszcze jedna kwestia.... IP: *.aster.pl 14.12.10, 23:36
        Dzięki za podesłanie linków. Mam natomiast jeszcze jedno pytanie, czy ktoś może orientuje się, czy nowe budynki w tym ten do oddania na wrzesień 2011 beda budowane w tej samej technologii czy moze z jakimis poprawkami? Czy informacje o wskazanych wadach akustycznych były przekazywane deweloperowi? Czy opisane na forum kwestie dotyczą wszystkich dotychczas wybudowanych budynków Fadesy, czy dot. to I lub II etapu? Proszę o info.
        Pozdrawiam!
        • Gość: jasne Oczywiscie deweloper uwzglednia wszystkie uwagi !! IP: 178.73.51.* 15.12.10, 00:27
          baaaa ... na wilanowie, tak jak i w innych dzielnicach ... jezeli zobacza niewyrazna mine klienta, ktory kupil u nich mieszkania i wydaje sie byc niezadowolony (np. ze wzgledu na grzyba na scianach, czy tez odglosy sasiadow spuszzczajacych wode w wc) to natychmiast usuwa usterki, a nawet zwraca polowe zaplaconych pieniedzy i daje jeszcze jedno mieszkanie gratis !!!!!! polscy deweloperzy (nawet ci hiszpanscy i zydowscy) slyna z solidnosci, uczciwosci i rzetelnosci ... w koncu zobaczyc szczesliwa mine klienta ... bezcenne !!!!!
          • Gość: Guest Sarkazm ... IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.01.11, 02:30
            Nie pytam o sarkastyczne wypowiedzi, gdyż wiadomym jest że każdemu zależy na zysku najmniejszym kosztem. Pytam natomiast, czy zgłaszano te akurat niedociągnięcia deweloperowi, gdyż rozmawiając z przedstawicielami fadesy otrzymałem info, że jak twierdzą "ktoś nawet robił pomiar" dzwiekowy i ponoć wyszło "nieźle". Wiadomo, że tak będzie każdy mowił dlatego też pytam na forum.
            Dzięki!
            Pozdro!
    • Gość: Waldek Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 12:21
      Jestm mieszkancem Ostoji Wilanow w budynku B5. Wprowadzilem sie miesiac temu, mieszka sie ok, grzyba nie ma chyba ze sobie sam wychoduje. Akustyka ok, choc jak mieszkalem 18 lat w bloku z plyty na Ursynowie wydawalo sie ciszej. Mysle ze Fadesa to jeden z lepszych developerow w Wilanowie.Jesli chodzi o lokalizacje to moglo byc lepiej, samochodem skrootami do centrum docieram szybko, gorzej ma zona jadac Wilanowska autobusem do metra w godzinach szczytu, - troche stoi w korku, od przystanku do metra autobus jedzie ok 30 minut, poza godzinami szczytu 15.Mam ladny widok na skarpe, wg. zagospodarowania terenu moga co najwyzej postawic domki jednorodzinne. Lokale uslugowe dopiero co powstaja jest pizzeria,stomatolog,sklep fotograficzny i piekarnia maja sie otworzyc. Jestem zadowolony z zarzadcy mamy park tylko dla mieszkancow Ostoji na karty chipowe,jakies tam jeziorko itp.klatki czyste ale wiadomo remonty do godz 18...Pozdrawiam
      • Gość: hgd Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.12, 09:20
        a sklep jakis tam juz jest? czy tylko uslugi i najdrozsze salony z wywindowanymi cenami?
        • Gość: kopkhbyyyył Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: *.net.pbthawe.eu 29.09.12, 16:55
          Są sklepy, z normalnymi cenami, dość często wpadam tam po szybkie zakupy. Kupilem tam mieszkanie i pare miesiecy temu się wprowadzilem i moge powiedziec ze ogólnie mieszka sie milo:) Polecam, nie warto się wahać, jesli ktos chce tu kupic mieszkanie.
          • Gość: gosia 58 Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: *.subscribers.sferia.net 30.09.12, 13:53
            a ja się wachałam,wachałam a ceny spadały, spadały aż udało się kupić tanio mieszkanko dla kochanka. Mam jedynie obawy o te ponętne panie z biura sprzedaży którym ciągle wysyła jakies smsy..
    • Gość: anonimowy Re: Ostoja Wilanów Fadesa Polnord - szukam inform IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.13, 10:19
      Polecam forum osiedlowe Ostoi Wilanów. Mozna tam przeczytac opinie meiszkancow, albo samemu zapytac sie o rozne rzeczy. Ma sie informacje z pierwszej reki. www.e-wilanow.pl/forum/11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka