Gość: paul32 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 20:43 Witam, chetnie chcialbym kupić mieszkanie w DD. Proszę o opinie na temat tej firmy. Czy można im zaufać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreola Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? 06.03.04, 12:03 Paul, moim skrymnym zdaniem Dom Development to jesdna z najlepszych firm deweloperskich w Polsce. Swietnie zarzadzana, nowoczesna i co wazne - wyplacalna!! Oczywiscie nie ma deweloperow idealnych, podobnie jak nie ma idealnych ludzi, bo ten sie nie myli kto nic nie robi. A DD robi bardzo duzo, wiec i wpadki moga sie zdarzyc. To moja konkurencja, ale lubie ich :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 212.244.249.* 10.03.04, 14:30 kreola, nie jestes przypadkiem pracownikiem DD?? popytaj ludzi z osiedli wybudowanych przez DD...maja calkiem odmienne zdanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.state.gov 10.03.04, 15:45 Kupilem mieszkanie od DD w zeszlym roku. I prawda o tej firmie jest taka, ze przed dokonaniem zakupu to jej przedstawiciele sa zlotousci, ale jak juz kupisz to maja cie gdzies. Posprzedazowy marketing jest zerowy. Wejdz sobie na strone www.kasztanowa-aleja.pl i zobacz, jaka toczy sie dyskusja mieszkancow Kasztanowa Aleja na temat tego developera, i bedziesz mial pelny obraz. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 213.17.165.* 10.03.04, 15:55 A ja myślę inaczej .... mam wielu znajomych, którzy kupili mieszkanie od DD, sam też kupiłem. Mnie oddali mieszkanie 4 ,iesiące przed terminem, wybudowane jest fachowo, dobrze ..... Spróbuj to samo z JWC. Moja koleżanka czeka na odbiór mieszkania na Tarchomienie od JWC od października, i końca czekania nie słychać. Ja z całą stanowczością mówię: DD to jeden z najlepszych developerów. POLECAM>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 16:50 Juz słychać, od 2 tygodni JW oddaje te mieszkania na tarchominie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 213.17.165.* 10.03.04, 16:56 Ale piętrami.... zaczyna od ostatniego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.crowley.pl 11.03.04, 08:14 Marcin bardzo chytrze zmienił temat dyskusji z DD na JW wg zasady, że złodziej krzyczy najgłosniej "łapać złodzieja!" O DD jak i innych firmach można pisać można pisać zarówno dobrze jak i źle. Mówienie, iż DD jest super jest taką samą przesadą jak określanie ich mianem oszustów itp. Są klienci zadowoleni i niezadowoleni, a w jakiej proporcji tego się naprawdę nie dowiemy. Forum GW jest specyficznym medium, gromadzącym raczej tych niezadowolonych no i konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrAnik Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.03.04, 11:56 ....I buduja z prefabrykato, czyli wielkiej plyty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 213.17.165.* 11.03.04, 14:06 KTO TAK BUDUJE???? CHYBA J.W. JA MAM MIESZKANIE BUDOWANE PRZEZ DD Z CEGŁY .... MOI ZNAJOMI TEŻ. TAKŻE NIE WIEM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 15:02 Marcinie, jako wybitny znawca spraw JW powinieneś wiedzieć, że z wielkiej płyty twoja ulubiona forma nie buduje. Chyba, że złość zaciemnia umysł. Natomiast jako klient i obrońca spraw DD zapewne wiesz dlaczego budowa Akacji 9 została zatrzymana. Po prostu firma, która jak twierdzisz buduje tylko z cegiełek spartoliła robotę i popękały betonowe konstrukcje. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
kl1964 Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? 11.03.04, 21:29 Budowa Akacji 9 stanęła? Mógłbyś mi podać więcej informacji bo miałem zamiar kupić u nich mieszkanie na tym osiedlu, a teraz zaczynam się nad tym zastanawiać. Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 217.153.60.* 11.03.04, 21:41 No nie wiem co staneło i kiedy, może cos w Twoich majtkach, ale dziś rano około 8 na budowie panował normalny ruch. tak więc biorąc pod uwagę że coś Ci staneło gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.visp.energis.pl 11.03.04, 15:11 Wejdź na forum internetowe któregoś z osiedli. Np Planty i Olimpii to www.namyslowska.net. Sa tez strony dla derb, akacji, metrum itd. Dużo zależy także od wykonawcy, no ale to developer wybiera wykonawce. DD jest w porządku ale wszystko musisz mieć na piśmie i dokładnie. Trudno niech umowa ma 100 stron (oczywiście nie dadzą się łatwo). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquarius Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.nask.waw.pl 11.03.04, 15:18 > ....I buduja z prefabrykato, czyli wielkiej plyty!!! Fakt... tu sa zdjecia z Akacji 9: akacje.pl/pages/gallery2/album25 Aq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 213.17.165.* 11.03.04, 15:32 CO SIE UCZEPILIŚCIE TYCH AKACJI. TO NIE JEDYNE OSIEDLE, JAKIE BUDUJĄ. JA TYLKO MÓWIĘ, ŻE JESTEM ZADOWOLONY Z DD. MIESZKANIE ODDALI MI PRZED TERMINEM, JEST WYBUDOWANE Z DOBRYCH MATERIAŁÓW (NIE JEST TO WIELKA PŁYTA), ŚCIANY MI NIE PĘKAJĄ, DOTRZYMALI WARUNKÓW UMOWY, SĄ WYPŁACALNI. OGÓLNIE JESTEM ZADOWOLONY I MOI ZNAJOMI RÓWNIEŻ...... TAKŻE NIE WIEM, O CO TYLE SZUMU.... NIE CHODZI TU O REKLAMOWANIE DD - WYRAŻAM JEDYNIE SWOJĄ OPINIĘ NA ICH TEMAT. JEST ONA W MOIM ODCZUCIU POZYTYWNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.citicorp.com 11.03.04, 15:33 Moze ja jestem slepy, ale wielkiej plyty to ja tu nie widze. Chyba Ci sie troche pomieszalo z konstrukcja zelbetowa - to sie wylewa a nie stawia z gotowych plyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 213.17.165.* 11.03.04, 15:37 Dobra uwaga!!! rzeczywiście, to nie wielka płyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 20:51 Tak jesteś slepy. Ja codziennie przechodzę obok AKACJI 9 i jest to wielka płyta. Codziennie dowożone są ściany cięzarówkami na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquarius Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.nask.waw.pl 12.03.04, 08:36 > Moze ja jestem slepy [...] Tak, jesteś. Aq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrAnik Re: Konstrukcja zelbetowa IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.03.04, 13:35 Chyba faktycznie masz racje. Caly bloczek jest wylany z wielkiej plyty. Proponuje popatrzec na zdjecie akacje.pl/pages/gallery2/album22/5_G . Tam widac jak ladnie wylewane sa stropy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 5.1.* / 199.67.140.* 14.03.04, 11:58 ok ok - stawiaja z plyt, ja bym tam nie chcial mieszkac Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Viki:) 11.03.04, 21:19 Nie jestem pracownikiem DD i nie wypowiadałam się o tej firmie z punktu widzenia klienta, bo szczerze mówiąc nie znam ich klientów. Ja tylko stwierdziłam, że firma jest nowoczesna, dobrze zarządzana i wypłacalna. Nie wiem czy to dla kupujących jest ważne, ale przynajmniej to ostatnie powinno być! Ostrzegałam także, że nie ma deweloperów idealnych, podobnie jak nie ma idealnych kobiet, kierowców, mężów i co tam tylko przyjdzie Ci do głowy. Nie chciałam nikogo zdenerwować, a juz z pewnością nie było moim celem naganianie klientów konkurencji. W zasadzie nie powinnam się wypowiadać na takie tematy. Przepraszam, Obiecuję poprawę ! Pozdrawiam wszystkich kupujących i poszukujących:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrd DD IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 23:55 Jeśłi kupujesz to żądaj umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego. Mają poważne obsuwy jeśli chodzi o zawiaranie aktów sprzadaży mieszakań już po ich wybudowaniu. Na aleji Kasztanowej akty sprzaedaży miały być zawarte w pażdzierniku, a zaczęli zawiarać teraz,ale garaży chcą sprzedać w czerwcu 2005 r. Oczywiście pełną kasę DD wzięło już dwa lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: DD IP: *.state.gov 12.03.04, 10:11 Jako mieszkaniec Kasztanowej Aleji potwierdzam slowa poprzednika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tinio Re: DD IP: *.kijowska.waw.pl 13.03.04, 02:01 I nie możecie korzystać z garażu? A jak z mieszkaniem oddali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasztanowiec Re: DD IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.04, 18:23 możemy korzystać z garaży, opóźnia się przeniesienie własności na mieszkańców. A mieszka się całkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś