Dodaj do ulubionych

JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ???

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 20:43
Witam, chetnie chcialbym kupić mieszkanie w DD. Proszę o opinie na temat tej
firmy. Czy można im zaufać?
Obserwuj wątek
    • kreola Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? 06.03.04, 12:03
      Paul,
      moim skrymnym zdaniem Dom Development to jesdna z najlepszych firm
      deweloperskich w Polsce. Swietnie zarzadzana, nowoczesna i co wazne -
      wyplacalna!!
      Oczywiscie nie ma deweloperow idealnych, podobnie jak nie ma idealnych ludzi,
      bo ten sie nie myli kto nic nie robi. A DD robi bardzo duzo, wiec i wpadki moga
      sie zdarzyc.
      To moja konkurencja, ale lubie ich :)
      Pozdrawiam
      • Gość: Viki Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 212.244.249.* 10.03.04, 14:30
        kreola, nie jestes przypadkiem pracownikiem DD?? popytaj ludzi z osiedli
        wybudowanych przez DD...maja calkiem odmienne zdanie. Pozdrawiam
        • Gość: loop Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.state.gov 10.03.04, 15:45
          Kupilem mieszkanie od DD w zeszlym roku. I prawda o tej firmie jest taka, ze
          przed dokonaniem zakupu to jej przedstawiciele sa zlotousci, ale jak juz kupisz
          to maja cie gdzies. Posprzedazowy marketing jest zerowy. Wejdz sobie na strone
          www.kasztanowa-aleja.pl i zobacz, jaka toczy sie dyskusja mieszkancow
          Kasztanowa Aleja na temat tego developera, i bedziesz mial pelny obraz.

pzdr.
          • Gość: Marcin Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 213.17.165.* 10.03.04, 15:55
            A ja myślę inaczej .... mam wielu znajomych, którzy kupili mieszkanie od DD,
            sam też kupiłem. Mnie oddali mieszkanie 4 ,iesiące przed terminem, wybudowane
            jest fachowo, dobrze ..... Spróbuj to samo z JWC. Moja koleżanka czeka na
            odbiór mieszkania na Tarchomienie od JWC od października, i końca czekania nie
            słychać.
            Ja z całą stanowczością mówię: DD to jeden z najlepszych developerów.
            POLECAM>>>>

• Gość: monia Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 16:50
              Juz słychać, od 2 tygodni JW oddaje te mieszkania na tarchominie ;)
              • Gość: Marcin Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 213.17.165.* 10.03.04, 16:56
                Ale piętrami.... zaczyna od ostatniego....

• Gość: Barbara Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.crowley.pl 11.03.04, 08:14
                  Marcin bardzo chytrze zmienił temat dyskusji z DD na JW wg zasady, że złodziej
                  krzyczy najgłosniej "łapać złodzieja!" O DD jak i innych firmach można pisać
                  można pisać zarówno dobrze jak i źle. Mówienie, iż DD jest super jest taką samą
                  przesadą jak określanie ich mianem oszustów itp. Są klienci zadowoleni i
                  niezadowoleni, a w jakiej proporcji tego się naprawdę nie dowiemy. Forum GW
                  jest specyficznym medium, gromadzącym raczej tych niezadowolonych no i
                  konkurencję.
                  • Gość: TrAnik Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.03.04, 11:56
                    ....I buduja z prefabrykato, czyli wielkiej plyty!!!
                    • Gość: Marcin Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 213.17.165.* 11.03.04, 14:06
                      KTO TAK BUDUJE???? CHYBA J.W. JA MAM MIESZKANIE BUDOWANE PRZEZ DD Z CEGŁY ....
                      MOI ZNAJOMI TEŻ. TAKŻE NIE WIEM...
                      • Gość: saba Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 15:02
                        Marcinie, jako wybitny znawca spraw JW powinieneś wiedzieć, że z wielkiej płyty
                        twoja ulubiona forma nie buduje. Chyba, że złość zaciemnia umysł. Natomiast
                        jako klient i obrońca spraw DD zapewne wiesz dlaczego budowa Akacji 9 została
                        zatrzymana. Po prostu firma, która jak twierdzisz buduje tylko z cegiełek
                        spartoliła robotę i popękały betonowe konstrukcje. Gratulacje!
                        • kl1964 Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? 11.03.04, 21:29
                          Budowa Akacji 9 stanęła? Mógłbyś mi podać więcej informacji bo miałem zamiar
                          kupić u nich mieszkanie na tym osiedlu, a teraz zaczynam się nad tym
                          zastanawiać.
                          Krzysiek
                        • Gość: roman Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 217.153.60.* 11.03.04, 21:41
                          No nie wiem co staneło i kiedy, może cos w Twoich majtkach, ale dziś rano około
                          8 na budowie panował normalny ruch.
                          tak więc biorąc pod uwagę że coś Ci staneło gratuluję.
                      • Gość: Maciek Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.visp.energis.pl 11.03.04, 15:11
                        Wejdź na forum internetowe któregoś z osiedli. Np Planty i Olimpii to
                        www.namyslowska.net. Sa tez strony dla derb, akacji, metrum itd.
                        Dużo zależy także od wykonawcy, no ale to developer wybiera wykonawce.
                        DD jest w porządku ale wszystko musisz mieć na piśmie i dokładnie. Trudno niech
                        umowa ma 100 stron (oczywiście nie dadzą się łatwo).
                        Pozdrawiam
                    • Gość: Aquarius Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.nask.waw.pl 11.03.04, 15:18

> ....I buduja z prefabrykato, czyli wielkiej plyty!!!

Fakt... tu sa zdjecia z Akacji 9:
                      akacje.pl/pages/gallery2/album25
                      Aq
                      • Gość: Marcin Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 213.17.165.* 11.03.04, 15:32
                        CO SIE UCZEPILIŚCIE TYCH AKACJI. TO NIE JEDYNE OSIEDLE, JAKIE BUDUJĄ.
                        JA TYLKO MÓWIĘ, ŻE JESTEM ZADOWOLONY Z DD. MIESZKANIE ODDALI MI PRZED TERMINEM,
                        JEST WYBUDOWANE Z DOBRYCH MATERIAŁÓW (NIE JEST TO WIELKA PŁYTA), ŚCIANY MI NIE
                        PĘKAJĄ, DOTRZYMALI WARUNKÓW UMOWY, SĄ WYPŁACALNI. OGÓLNIE JESTEM ZADOWOLONY I
                        MOI ZNAJOMI RÓWNIEŻ...... TAKŻE NIE WIEM, O CO TYLE SZUMU....
                        NIE CHODZI TU O REKLAMOWANIE DD - WYRAŻAM JEDYNIE SWOJĄ OPINIĘ NA ICH TEMAT.
                        JEST ONA W MOIM ODCZUCIU POZYTYWNA.

• Gość: Jarek Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.citicorp.com 11.03.04, 15:33
                        Moze ja jestem slepy, ale wielkiej plyty to ja tu nie widze. Chyba Ci sie
                        troche pomieszalo z konstrukcja zelbetowa - to sie wylewa a nie stawia z
                        gotowych plyt.
                        • Gość: Marcin Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 213.17.165.* 11.03.04, 15:37
                          Dobra uwaga!!! rzeczywiście, to nie wielka płyta
                        • Gość: Paweł Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 20:51
                          Tak jesteś slepy. Ja codziennie przechodzę obok AKACJI 9 i jest to wielka
                          płyta. Codziennie dowożone są ściany cięzarówkami na budowę.
                        • Gość: Aquarius Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: *.nask.waw.pl 12.03.04, 08:36

> Moze ja jestem slepy [...]

Tak, jesteś.

Aq
                        • Gość: TrAnik Re: Konstrukcja zelbetowa IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.03.04, 13:35
                          Chyba faktycznie masz racje. Caly bloczek jest wylany z wielkiej plyty.
                          Proponuje popatrzec na zdjecie akacje.pl/pages/gallery2/album22/5_G .
                          Tam widac jak ladnie wylewane sa stropy.
                        • Gość: Jarek Re: JAKA JEST PRAWDA O DOM DEVELOPMENT ??? IP: 5.1.* / 199.67.140.* 14.03.04, 11:58
                          ok ok - stawiaja z plyt, ja bym tam nie chcial mieszkac
        • kreola Viki:) 11.03.04, 21:19
          Nie jestem pracownikiem DD i nie wypowiadałam się o tej firmie z punktu
          widzenia klienta, bo szczerze mówiąc nie znam ich klientów.
          Ja tylko stwierdziłam, że firma jest nowoczesna, dobrze zarządzana i wypłacalna.
          Nie wiem czy to dla kupujących jest ważne, ale przynajmniej to ostatnie powinno
          być!
          Ostrzegałam także, że nie ma deweloperów idealnych, podobnie jak nie ma
          idealnych kobiet, kierowców, mężów i co tam tylko przyjdzie Ci do głowy.
          Nie chciałam nikogo zdenerwować, a juz z pewnością nie było moim celem
          naganianie klientów konkurencji.
          W zasadzie nie powinnam się wypowiadać na takie tematy.
          Przepraszam, Obiecuję poprawę !
          Pozdrawiam wszystkich kupujących i poszukujących:)
          • Gość: anrd DD IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 23:55
            Jeśłi kupujesz to żądaj umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego.
            Mają poważne obsuwy jeśli chodzi o zawiaranie aktów sprzadaży mieszakań już po
            ich wybudowaniu.
            Na aleji Kasztanowej akty sprzaedaży miały być zawarte w pażdzierniku, a
            zaczęli zawiarać teraz,ale garaży chcą sprzedać w czerwcu 2005 r.
            Oczywiście pełną kasę DD wzięło już dwa lata temu.
            • Gość: loop Re: DD IP: *.state.gov 12.03.04, 10:11
              Jako mieszkaniec Kasztanowej Aleji potwierdzam slowa poprzednika.
              • Gość: tinio Re: DD IP: *.kijowska.waw.pl 13.03.04, 02:01
                I nie możecie korzystać z garażu?
                A jak z mieszkaniem oddali?
                • Gość: Kasztanowiec Re: DD IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.04, 18:23
                  możemy korzystać z garaży, opóźnia się przeniesienie własności na mieszkańców. A
                  mieszka się całkiem dobrze.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka