Dodaj do ulubionych

balkon zabudowany

IP: *.centertel.pl 17.07.10, 00:51
Czy ktoś z Was wiem dlaczego powyżej któregos piętra zabudowuje się
balkon? Czy jest to wymóg związany z wysokością czy też kwestia
lokalizacji budynku (np. silnie wieje na górze).

Z góry dzięki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: steady_at_najx [...] IP: 109.243.153.* 17.07.10, 03:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ro1nik Re: balkon zabudowany 18.07.10, 21:00
      Jeśli chodzi o przepisy odnośnie balkonów to jest określona wysokość poręczy.
      Dodatkowo w nowych budynkach od 25 metrów wysokości (około 8-9 kondygnacji) jest
      zakaz lokalizowania balkonów. Natomiast powyżej 55 metrów wysokości nie może być
      nic otwieranego na oścież, nawet okna.
      • Gość: ds Re: balkon zabudowany IP: 83.143.140.* 21.11.10, 23:42
        Jakieś głupoty opowiadasz z tym zakazem lokalizowania balkonów od 25 m (ok 8-9 kondygnacji)... To dlaczego własnie oddano do użytku blosko mnie 3 pietnasto pietrowe wieżowce z balkonami od dołu do samiuskiej góry??? Ciekawe. Dodam, że nie sa zabudowane, ot zwykłe balkony - mniejsze, wieksze...
        • Gość: ja Re: balkon zabudowany IP: *.chello.pl 22.11.10, 10:18
          O jakim bloku piszesz? I czy przypadkiem nie są to loggie?
        • kriigo Re: balkon zabudowany 22.11.10, 10:27
          Pytanie tylko czy jest to balkon czy loggia. Loggie można stosować do 55m wysokości.
          balkon

loggia

Sam nie widziałem 15 piętrowych budynków z zabudowanymi balkonami. Mógłbym prosić o jakieś zdjęcie albo namiar na obiekt?
        • Gość: ds Re: balkon zabudowany IP: 83.143.140.* 22.11.10, 19:29
          Ok... zwracam honor. Balkon i loggie wrzucilam do jednego wora. Bo zglebieniu tematu, już znam różnice w przepisach. Sorry :-)
          • Gość: jacek i tego sie trzymaj - pamietaj ze kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 08:02
            i spolegliwoscia wiecej zyskasz niz burackim ciskaniem sie i obrazaniem innych

ja tez przeszdlem ta droge i teraz juz jestem bardzo zrownowazony

tylko jeszcze tych pisiorow katolskich nie moge zniesc bo mnie uwieraja jak kamien w bucie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka